Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » afaceri » confectii
PROIECT Pentru certificarea competentelor profesionale - Tehnician designer vestimentar “Stilul Romantic prezenta constanta printre preferintele vestimentare ale tinerilor de astazi”

PROIECT Pentru certificarea competentelor profesionale - Tehnician designer vestimentar “Stilul Romantic prezenta constanta printre preferintele vestimentare ale tinerilor de astazi”Ministerul Educatiei si Cercetarii

Colegiul Tehnic “MARIA BAIULESCU”

Brasov

    

                              

PROIECT

Pentru certificarea competentelor profesionale

 

Domeniul : Industria textile si pielarie


Nivelul:  3 de calificare

Calificarea : Tehnician designer vestimentar

 

 

 

Tema­:  Stilul Romantic prezenta constanta printre preferintele vestimentare ale tinerilor de astazi”

 

                                                        

                                      CUPRINS

Cap.1.

ARGUMENT

1.1.Ce inseamna romantism , a fii romantic?..Pag

1.2.Romantismul − curentul literar

1.3.Vestimentatia specifica epocii romantice

1.4.Asemanari intre stilul vestimentar istoric si cel de astazi

1.5.Romantismul − stare de spirit

Cap.2.

2).MICROSTILURI DERIVATE ALE STILULUI „ROMANTIC”

Ingenue

Dramatic

Glamour

Cap.3

3).PROTOTIP VESTIMENTAR REPREZENTATI DE ACTIVITATE

Schita produsului

Descrierea materialului si a modelului

Tipare , incadrari

4).PANOU CU SCHITE

       

                  

                                   

                                   ARGUMENT

v    Ce inseamna romantismul, a fii romantic?

v    Romantismul- curent literar

v    Vestimentatia spercifica epocii romantice

v    Asemanari intre stilul vestimentare istoric si cel de astazi

v    Romantismul- stare de spiritCAP 1.

4.

ARGUMENT

1.4.Asemanari intre stilul vestimentar istoric si cel de astazi

       Moda si mai ales istoria modei ne readuc in atentie cultura trecutului. Modelele retro, inspirate de acest bogat trecut, le regasim si in anul 2008, dupa ce s-au bucurat de succes si anii `80-`90.

Cuvantele cheie pentru stilul romantic-2008 sunt clasa, stil si eleganta. Principala sursa de inspiratie in cadrul acestui stil,astazi, o reprezinta vestimentatia vechii aristocratii.

       Moda propune imaginea printeselor sofisticate, elegante, cu o prezenta impresionanta si chiar intimdate prin gratie si eleganta.

Revigorarea si reducerea in atentie a accesoriilor, elementelor, culorilor si croielilor vestimentatiilor de alta data atrag  atentia in permanenta indiferent de epoca.

       Schimbarile din lumea modei au fost in buna masura influentate de ritmul tot mai alert al vietii cotidiene, de nevoia unei sigurante, asa ca nu este de mirare ca dupa ce mirajul viitorului a inceput sa paleasca, in 2007 designerii revin la trecut.Dupa ani in care au ignorat ideile si valorile modei anilor deja incheiati, invatam sa apreciem din nou traditiile si modele vechi, sa pretuim aceste adevarate comori si repere ale modei pe care leam uitat. 2008 se anunta ca un an in care designerii se intorc in timp, pentru a revigora ideiile, pentru a le da echilibrul de alta data..Istoria devine astfel noua inspiratie.

       Lumea modei este inundata de imitatii, adesea de proasta calitate si lipsite de originalitate,dar mai acesibile datorita pretuluii,astfel incat stilul romantic poate sa ofere ceva mai interesant , deosebit, idei care sa ramana in istoria designului vestimentar si nu sa treaca pur si simplu dupa doar un sezon.Moda nostalgiei a denvenit deja un lucru foarte serios, iar motto-ul folosit de Chanel este mai actual ca oricand: stilul nu este niciodata demodat.

3.

Vestimentatia spercifica epocii romantice

Costumul feminin in secoloul XIX : toaletele cele mai elegante, mai pretioase si cu formele exagerate stijenind miscarile, nu erau accesibile decat privilegiatelor din marea burghezie.Pe trup, rochia avea corsajul stramt,decolteul oval sau o pelerina care acoperea decent.Cusatura umarului coboara pe brat stergand articultia.Manecile gigante sau ca urechile de elefant, erau sustinute de sarme si vata,mascand cotul.Talia de viespe era stransa in corset.Machiajul  punea  in  valoare ochii  umbriti,nasul  si  gura ramanand mici.Pe  cap,coafura  consta din evazari si  stangulari succesive ,buclele  fiind stranse pe crestet in coc si grupate lateral,pe urechi,cu podoabe asimetrice,buchetele,funde etc.Se purtau palarii innodate sub barbie si  cu  voalete mai mult sau mai putin   vaste,ce acopereau fata.Boneta de dantela era purtata de femeile in  varsta.Fusta era evazata, sustinuta pe jupoane de muselina, pe deasupra rochiei se purtau soluri indiene sau pelerine, pantalonii lungi cu voalul jos erau vizibili la fetite.In picioare se incaltau ciorapi cu floricele, pantofi mici, balerini printi cu panglici. Vesmintele stilului romantic impodobesc femeile,subliniaza frumusetea  corpului lor conferindu-le inaltime,caracter enigmatic,cochetarie.Cele mai  des  intalnite sunt tesaturile  usoare sau medii,bogate si  pline:matase,lana moale,catifeaua,sifonul,pielea de antilopa,dantela,in general orice se poate drapa.De asemenea ,imprimeuri florale,bulinele sau formele neregulate se potrivesc acestui stil.Acesorii  delicate,dar extravagante:diamante,esarfe de matase,corsaje de flori,perle,camee,bijuterii vechi,brose.Forme fluide,drapaje,croieli care accentueaza talia  si decolteul,linii rotunjite,ornamentale.Stilul  romantic exclude prea mult mini,dar si  prea mult maxi,dar daca  umerii sunt descoperiti  atunci  este permis si  un maxi mai accentuat.

      Costumul barbatesc in secolul XIX : oglindind sensibilitatea sufleteasca, gratia mai mult decat forta fizica silueta masculina era feminiyata intr−o oarecare masura, redand acelasi evazari si strangulari ale volumelor.Pe cap, parul era buclat in crestet si pe urechi,amintind coafura feminina, iar fata era rasa si juvenila. Palaria era voluminoasa, ani fetu sau matase, ca un cilindru , dar evazat in partea superioara si strans in panglica.

Pe trup canasa alba, lenjeria imaculata, erau principalul semn de dinstinctie sociala.Cravata imensa, alba sau neagra, era rasucita de mai multe ori.Vesta colorata, contrasta cu jacheta.

Jacheta−redingota avea umerii largi, coboriti manecile incretite cu cusatura cazand in jod pe umeri, amintindpe cele feminin.Se preferau tomurile intunecate.Pardesiul era croit pe talie, cu pelerina sau guler−sal rotund.Pantalonii in tonuri deschise, cu benyi sub pantofi.In picioare purtau pantofi usori, fini.

5.

v    Romantismul- stare de spirit Ca stare de spirit este nostalgia, visarea, nelinistea etc. Atmosfera este de mister, neliniste propice fantomelor, spiritelor, atmosfera este una rece de luna rece numita atmosfera osianica ; Osian era pseudonimul poetului J. MacPherson. Dintre toate stilurile acesta este cel mai feminin si mai   suav.

1.

v    .Ce inseamna romantismul

Este   o  miscare literara artistica  aparuta la  sfarsitul  sec 18  inceputul  sec  19 ca  o  expresie a tensiunii  spirituale provocate de prabusirea lumii feudale si  de  instaurarea  ordinii burgheze. Termenul provine (potrivit 'Dictionarului de termeni literari', Editura Academiei, 1976), din fr. romantisme, avand cel putin o suta cincizeci de acceptiuni. Cuvantuleste  un   adjective care  inseamna  'copilaresc', 'nefiresc', dar se impodobeste semantic pana devine o stare de spirit si o metoda de creatie de o neobisnuita complexitate, care se asaza, ca mod de viata si de cugetare, la temelia statelor europene moderne, inclusiv a celor romanesti..Dificultatea  notorie a definirii termenului provine de pe urma faptului ca reactiile provocate de criza  istorica  sus-mentionata au fost diverse si contradictorii,marcand fie rezistenta fata  de procesul  in devenire sau deceptia provocata de consecintele noii dominatii.(raul  secolului),fie adeziunea si  spiritul fata  de innoirile asteptate presupuse ori  constante.Sensurile numeroase pe care termenul le  comporta si enorma diversitate istorica  si  sincronica  a faptelor a devenit un lait-motiv al  istoricilor si  esteticienilor,ducand la asertiunea ca  fenomenele eterogene incluse in conceptul de romantism trebuie studiate numai in individualitatea lor,chestiunea apartinand istoriei si  nu teoriei artei Pornindu−se de la aceasta diversitate a faptelor de arta, se pot recunoaste, doua mari   clase , una istorica si alta tipologica.

.Romatismul poate fi considerat unul din curentele larg reprezentate in cultura universala.

Termenul comporta sensuri largi, diferite, in concordanta cu scopul urmarit, afirmandu-se ca o reactie fata de clasicism. Exprima atitudinea estetica caracterizata prin relevarea aspectelor concrete, istorice opuse tipurilor eterne si abstracte ale clasicismului. Afirma factorul emotional, al imaginatiei, al sensibilitatii, al subiectivitatii, spontaneitatii cu tendinta de evaziune in vis, in trecut.

Romanticii preconizau o literatura inspirata din realitatile nationale, din traditii folclorice, din istorie si chiar din miturile si legendele unor popoare indepartate; sustineau valorile sensibilitatii, ale individului, ale naturii; incercau sa elibereze creatia artistica de rigiditatea canoanelor si a conventiilor clasice, dand totodata acces in paginile romanelor, a pieselor de teatru sau in versurile poeziilor unor personaje si probleme ce reflectau epoca de dupa Marea Revolutie Franceza din 1789

1.

A fii romantic.   

FEMEIA ROMANTICASexi,fermecatoare si  cu inclinatii  artistice sunt doar cateva  dintre  epitetele care descriu femeie atasata  senzualului in  stil romantic.Aceasta femeie cauta frumusetea  si  gratia  in  tot  ceea ce  face.O romantica adora volanele ,onduleurile si  orice este feminin,are o senzualitate naturala,ii atrage pe  barbati,si ele se  simt  intimidate sau chiar amenintate.Uneori poate   fi perceputa ca  fiind  superficiala  si  frivola.Dintre toate stilurile, acesta este cel mai feminin si mai suav.O  aemenea femeie si  prin  silueta  ei   da  o senzatie  de   placut.(cu  soldurile  mai late decat  partea  superioara  a  corpului)cu  bust  mare  indiferent  de  greutate. Trasaturile  fetei  sunt  rotunde,cu  ochii  mari,gura senzuala,in  ansamblu  o  infatisare feminina.Daca  are  parul  lung ,atunci i  se  potriveste  onduleurile si  tunsorile  cu  linii rotunde.daca   poarta  parul  scurt ar  trebuii sa  il  aiba  in  scari ,cu  volane,soft,niciodata  tunsori  severe sau  cu  linii drepte.Ii  plac  formele  fluide,drapajele,croielele care  accentueaza talia si  decolteul,liniile rotunjite,ornamentele.Fluiditate  din cap  pana  in  picioare.Adora  tesaturile usoare sau intermediare,bogate si  pline:matase ,lana moale,pielea de antilopa,catifeau,satinul,dantela,in  general orice se poate drapa.Pt  ca  ii  place  sa  aibe o infatisare feminina si  are un  corp cu  forme accentuate,romantica trebuie  sa aleaga  tinute de  bun  gust si  potrivite ocaziilor,altfel,poate  parea  neserioasa si de  calitate  indoielnica.ea  se  poate  inspira  de la :Elizabeth Taylor,Selma Hayek,Catherine Zeta-Jones,Jennifer Lopez,Sophia Loren, Halle Berry etc.

2.

v    Romantismul- curent literar

Reprezinta miscarea literara si artistica aparuta la sfarsitul secolului al XVIII−lea si inceputul secolului al XX−lea ca o expresie a tensiunii spirituale provocate de prabusirea lumii feudale si de instaurarea ordinii burgheze. Aparut mai intai in Anglia, apoi Germania si Franta, romantismul este o miscare literara complexa cu tendinte adeseori contradictorii.S−a extins in Europa si aproape in toate tarile lumii.Curentul a fost  anticipat de preromantism.

 Curentul literar este greu de definit el desemnand o realitate (cea artistica) de o complexitate uriasa in continua prefacere si reasezare in primul rand recalcitranta la etichetari si delimitari stricte definitive. Sensurile numeroase pe care termenul le comporta si enorma diversitate istorica si sincronica a faptelor a devenit un lait motiv al istoricilor si esteticienilor, ducand la asertiunea ca fenomenele eterogene incluse in conceptul de romantic, trebuie studiate numai in individualitatea lor, chestiunea apartinand istoriei si nu teoriei artei.Pornindu−se de la aceasta diversitate a faptelor de arta, se pot recunoaste, printre accepturile numeroase ale termenului, doua mari   clase , una istorica si alta tipologica Curentul literar este o miscare literara de o anumita amploare si durata; convergenta a unor principii generale de natura complexa (artistica, ideologica, filozofica) exprimate in literatura, care se pot subsuma unor viziuni comune intr-o anumita perioada istorica si rezultanta generala a tendintelor unei epoci. Astfel, distingem un romantism avantat, vizionar si revolutionar; un altul caracterizat prin regretul fata de trecutul patriarhal si rezistenta la procesul de innoiri. O a treia categorie de romantici manifesta deceptia urmata dupa consolidarea burgheziei care a tradat interesele poporului. Cu toate aceste diversificari, romantismul apare ca un curent literar omogen, cu trasaturi si o metoda de creatie proprie. Epoca destramarii feudalismului si a dezvoltarii capitalismului, epoca revolutiilor burghezo-democrate si a razboaielor pentru eliberare si independenta nationala, aduc in campul literaturii acest curent.

Sensurile numeroase pe care termenul le comporta si enorma diversitate istorica si sincronica a faptelor a devenit un lait motiv al istoricilor si esteticienilor, ducand la asertiunea ca fenomenele eterogene incluse in conceptul de romantic, trebuie studiate numai in individualitatea lor, chestiunea apartinand istoriei si nu teoriei artei.Pornindu−se de la aceasta diversitate a faptelor de arta, se pot recunoaste, printre accepturile numeroase ale termenului, doua mari   clase , una istorica si alta tipologica.

Romanticul are radacini istorice, la baza lui stand romantismul,curent artistic care a domninat prima jumatatea sec XIX−lea. Apare ca o reactie a clasicismului.

     Unul dintre curentele cele mai semnificative si cu o mare dezvoltare este romantismul. In functie de perioada in care s-au desfasurat, curentele literare se impart in zece mari epoci ale literaturii: umanismul, clasicismul, iluminismul, romantismul, realismul, naturalismul etc. Cultivat si afirmat de o clasa sociala ridicata de jos si protrivnica nobilimii, romantismul impune un suflu nou, caracterizat prin sete de libertate, spargerea normelor conventionale si rigide ale clasicismului, inclinarea spre reverie si spre explorarea complexitatii eului uman.

 Romantismul poate fii considerat unul din curentele larg reprezentate in cultura universala.Ecori ale romantismului se regasesc si in etapele ulterioare ale literaturii pana azi.                                                                                                            

 2).MICROSTILURI DERIVATE ALE STILULUI      “ROMANTIC” :

ü     Ingenue

ü     Dramatic

ü     Glamour

                                               A).STILUL INGENUE :

      Fermecatorul stil Ingenue,desii asemanator celui Romantic, descrie femeile delicate, desprinse parca din filmele anilor 20. Femeia Ingenue e un portret incert si tineresc al feminitatii. Nu e femeie sexi si senzuala, ci mai degraba masiva, copilaroasa si feminina. Cand intra intr−o incapere aduce un aer de prospetime. Este un stil foarte teatral, din care s−a nascut  vintage chic−ul.

      

  PROFILUL STILULUI INGENUE :

      Silueta e mica de statura, feminina,delicata, are obrajii si barbia rotunda, osatura delicata, ochii mari, culori deschise.Parul e usor ondulat, daa e lung are volum, daca e scurt, i se potrivesc tunsorile, dantela, rochiile feminine, stiluri vechi (anii 20, stil vitorian, vintage, retro), in general haine simple in tesaturi feminine. Tesaturile preferate sunt  subtiri, moi (angora, casmir, matase, bumbac, in, tricoturi sau croseturi, organza, sifon, tul. Poate purta imprimeuri geometrice sau florale, de marime mica sau medie, accesoriile sunt delicate, dar cu multe detalii, pentru seara prefera bijuteriile in stil vintage.

      Acest stil e personificat de Andrez Tatou, Natalie Portman, Cate Blanchett, Chole Servignz si Goldie Hawn sunt cateva dintre femeile care intruchipeaza acest stil.

                         B).STILUL DRAMATIC :

      Sofisticat, frapant, misterios, avangardist, intimideaza si intriga. O femeie cu calitatii annascute de conducator, care adora ultimele tendinte din moda. Dramatica impune respect, dar poate fi perceputa ca fiind rece si cu nervi de otel. Adeptele stilului dramatic sunt autoritare, le place riscul si sunt maiestuozitii. Sunt persoane discrete si pot fi percepute ca distante.

 

  PROFILUL STILULUI DRAMATIC :

      De regula inalta (peste 1,75), zvelta, structura fetei e angulara, cu unghiuri drepte, are o infatisare exotica, neobisnuita ( nas proeminent, pometii foarte vizibili, linia barbiei masculina etc ).

      Isi poarta patul in tunsori geometrice, drepte sau asimetrice, daca are parul lung, il poarta strans la spate intr−un mic coc sofisticat. Nu ii plac tunsorile in scari, onduleurile sau liniile rotunjite. Prefera imbracamintea lunga, cu linii drepte, croieli severe, usor masculinizate : decolteuri patrate, liniile umerilor drepte, revere ascutite. Pentru seara, prefera o tinuta exotica, extrema, iar pentru zii costume deux−pieces ( aproape niciodata articole separtate ). Ii plac tesaturile care mentin formele croielii : gabardina, brocart, catifea reiata. Poarta imprimeuri indraznete, abstracte sau geometrice in culori puternice sau se imbraca in culori neutre din cap pana in picioare. Accesoriile sunt foarte moderne, neobisnuite, avangardiste, dar si elegante. Palariile, curelele, gentile si pantofii au forme ascutite sau drepte.

   

 

  ATENTIE : este usor sa intreci limita cand e vorba de elemente de design. Avangardismul in moda poate intimida pe cei din jur sau poate parea ridicol, asa ca intr−un mediu profesional, de afaceri, cele care prefera stilul dramatic trebuie sa fie minimaliste.

Acest stil este personificat de Charliye Theron, Nicolae Kidman, Marlene Dietrich, Cher, Al Pacino, Gwen Sfefani, Sela Word.

                         C).STILUL GLAMOUR

Stilul glamour a aparut ca reactie la stilul sport lansat de frenezia fitnessului: costume de treining din fas, salopete muncitoresti sau uniforme de pilot erau considerae casual, femeile purtau in timpul liber colanti si topuri stramte. Moda actuala propune o imbinare eleganta a volumelor, colantii sunt purtati cu topuri largi, cu rochii mini sau jachete tip trench, asa cum propune casa Sweetface. Din moda anilor 80 s-a pastrat si rochia midi din jerseu si pantofii cu toc inalt conic. Au disparut culorile strepezitoare fiind inlocuite de nuante calde: capuccino, ciocolatiu, verde oliv, ocru, teracot, grena sau violet.

Designerii lokului romantic, printre care cunoscuta Vivienne Westwood, se inspirau din secolul 19 si din costumul de pirat - camasi cu maneci bufante, cu funde si volane, din materiale luxoase-matase si satin, jachete din brocart sau in stil husar din catifea, impodobite cu broderie.

Astazi stilul acesta teatral poate fi observat in colectiile multor designeri care propun materiale luxoase, broderii bogate si croieli romantice ce amintesc de aristocratia secolelor trecute. Camasa alba cu jabou si/sau cu maneci bufante este un must have al sezonului.

O alta directie in moda anilor 80 era neoromantismul inspirat de diferite perioade istorice si de stralucirea Hollywoodului. Acest look dramatic folosea materiale incarcate de volane si incretituri, impodobite de broderii si paiete ce contrasta cu look-ul punk

Despre romantism

   Se spune ca femeile sunt romantice. Tine de natura eului lor sa se plieze pe partea afectiva a vietii. Tine de ele sa creeze si sa traiasca pentru a crea sentimente. Majoritatea par inconstiente de aceasta mare calitate de a se juca vrajitoreste cu starile. De aceea sunt si mai frumoase. Totusi, unele stiu si accepta ca e in natura feminina sa fii romantica. Femeile au inventat romantismul. Ca vorbim de o cina romantica, de o seara in doi, de o declaratie de dragoste sau de plimbari pe malul marii sub clar de luna, cu siguranta femeile trag ponoasele acestor placeri. De ce? Pentru ca sunt romantice Dar nu toate se impaca suta la suta cu aceasta calitate. Cum e cu romantismul? Sa ne gandim putin!

. Femeile care iubesc romantismul:

   Innebunesc de placere cand sunt intampinate cu buchete de flori, cand li se trimit epistole de amor si cand patul nuptial e imbracat in trandafiri. Nu au rusine cand vine vorba de simtire si sunt capabile sa traiasca intens fiecare moment de fericire. Ele sunt cele care plang la filmele romantice pentru ca stiu sa le analizeze cu acel organ zeiesc: inima.

Ele sunt cele care se minuneaza de o gaza si pot sa fie extrem de fericite cand stau in ploaie, tinandu-l de mana pe alesul inimii lor. Ele sunt cele accepta sa fie feminine, femei intregi o viata intreaga. Ele sunt idealul.

v    =

     
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Elaborarea unor modele de baza pentru diversificarea sacoului pentru barbati
LUCRARE DE SPECIALITATE TEHNICIAN DESIGNER VESTIMENTAR
PROIECT Pentru certificarea competentelor profesionale - Tehnician designer vestimentar “Stilul Romantic prezenta constanta printre preferintele vesti
LUCRARE TEHNICIAN DESIGNER VESTIMENTAR - TEHNOLOGIA CONFECTIONARII IMBRACAMINTEI DE ZI PENTRU ADOLESCENTI


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu