Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » afaceri » turism
Turism ecologic extrem

Turism ecologic extremTurism ecologic extrem

1.     Stabilirea arealului studiat

Guyana

Geografie : Guyana este cel mai mare si cel mai populat dintre cele trei state din nor-estul Americii de Sud , care formeaza teritoriul cunoscut astazi sub numele de Guyane . Este marginita de Venezuela la vest , Brazilia la Sud si Surinam la est iar in nord-est , Oceanul Atlantic . Este cel mai vechi nucleu continental al Americii de Sud .

2.     Motivarea alegerii temei


Guyana este probabil cel mai putin cunoscut stat din America de Sud . Numele sau provine de la „guayanas” ceea ce inseamna pamant intre ape . Guyana este un „iad verde” cu resurse minerale bogate. Desi in mare parte este o jungla , acest stat are un potential turistic insemnat , dar nu este bine valorificat . Alegerea temei vine ca o revolta impotriva turistilor de masa care , aproximativ , an de an viziteaza aceleasi obiective , aceleasi trasee si omit ceea ce este cu adevarat captivant .

Guyana reprezinta , in general , un teritoriu virgin , unde caile de acces sunt foarte reduse , deoarece Guyana nu are o retea rutiera care sa o lege de vecinii sai (Venezuela , Brazilia , Surinam ) , cea mai facila cale constituind-o cea aeriana (aeroportul Timehri ) .

3.     Scopul general proiectului

Guyana detine resurse in toate punctele de vedere . Are un potential turistic natural dezvoltat prin prezenta numeroaselor cascade , a junglei , a diversitatii floristice si faunistice . Raurile au cascade impresionante care pot fi admirate pe fundalul unui peisaj magic , luxuriant si tropical . Potential turistic cultural dat de prezenta locuitorilor din zona care continua sa duca mai departe obiceiurile si traditiile . Dupa urmasii popoarelor de origine indo-asiatica , descendentii sclavilor africani formeaza al doilea grup etnic ca marime din Guyana . De asemenea , cladirile din cele mai importante zone urbane reprezinta reprezinta un centru cultural al popurului . Exemplu : Georgetown – un centru politic si economic . Un alt potential il constituie cel economic , prin extractia aurului . Diamantele si diverse tipuri de minereuri care devin utilizabile prin prelucrare reprezinta o alta sursa minerala importanta .

Forme de turism :

·       turismul ecologic extrem realizat in jungla ( expeditii turistice cu caracter stiintific)

·       turismul socio-cultural

·       turism aerian

·       turism fluvial

·       turism sportiv ( mountain-biking , rafting )

4.     Obiective de studiu

·       Demonstrarea potentialului de care dispune Guyana

·       Carui tip de turist se adreseaza acest stat ?

·       Exista conditii optime de desfasurare a turismului ?

·       Exista si efecte negative ?

·       In limita carui buget se desfasoara activitatile turistice ?

·       Care sunt atuurile Guyanei ?

·       Atragerea unui numar cat mai mare de turisti

·       Plasarea Guyanei in topul preferintelor turistice5.     Ipoteze

Desi la prima vedere , Guyana ar parea o tara necunoscuta si nevalorificata , aceasta urmeaza sa se schimbe prin aportul autoritatilor , care si-au manifestat interesul in transformarea Guyanei intr-un loc cat mai accesibil turistilor . Rezultatele la care dorim sa ajungem tin de promovarea statului ca si o posibila destinatie turistica , iar aceasta nu se poate realiza decat printr-o politica bine pusa la punct si o publicitate cat mai buna tinand cont de atractiile oferite de acest stat tropical .

6.     Metode

·       Film documentar , poze , chestionare

·       Grafice

7.     Informatii utilizate

8.     Continut

In Guyana turismul este limitat de lipsa retelelor rutiere utilizabile in interiorul tarii . Cu toate acestea in ultimii ani se promoveaza la scara nationala turismul ecologic , care a devenit una din cele mai bune modalitati de dezvoltare a unei industrii turistice viabile . In principal aceasta zona tropicala se adreseaza turistului de tip ascetic , aventurier . De asemenea aceste locuri pot fi vizitate si de catre turistii de masa , dar cu un buget ridicat pe cale aeriana . Pentru turistii aventurieri bugetul nu reprezinta o problema intrucat acestia se descurca cu minimum  .

Printre cele mai interesante experiente turistice se numara o excursie in padurea tropicala , cu diversitate ei de plante si animale . In regiunile muntoase ale tarii sunt cascade impresionante . Cea mai cunoscuta si una dintre cele mai spectaculoase este cascada Kaieteur , in singurul parc national din Guyana . Printre putinele situri istorice din Guyana , Fort Nassau , fondat de olandezi la Berbice , este cel mai interesant si impresionant .

Expeditii turistice si cu caracter stiintific se organizeaza cu scopul de a ajunge in locuri mai greu de atins de toata lumea . Trebuie o conditie fizica , aclimatizare si cunostinte stiintifice – jungla .

Jungla ofera peisaje unice , insa traseele pot fi dificile si pline de pericole reprezentate de vegetatie si fauna . Bineinteles , ca orice stat din zona tropicala , exista riscuri de sanatate , insa pot fi prevenite prin vaccinuri . Se recomanda vaccinarea impotriva tetanosului , difteriei , hepatitei A si holerei .

Ca si punct de maxima atractie este Cascada Kaieteur , o minune a naturii . Printre nenumaratele cascade impresionante ale Guyanei , cea mai extraordinara este Kaieteur  . Aici apele raului Potaro , un afluent al fluviului Essequibo , se prabusesc peste o prapastie abrupta de 224 m. Desi cascada Kaieteur nu este atat de inalta ca alte cascade din Muntii Pacaraima , are un debit mare de apa care creeaza un efect mult mai spectaculos . Desi raul este relativ mic , precipitatiile abundente din regiune asigura volumul mare al cascadei . Muntii Pacaraima se afla in inima Guyanei . Tocmai pentru ca sunt atat de izolati , cascada Kaieteur nu a fost descoperita de europeni pana la mijlocul secolului al XIX-lea .

Un alt punct turistic il constituie orasul Georgetown cu : primaria Georgetown , diverse cladiri in stil victorian (Victoria Law Courts) , colonial (Colonial era building) . Totodata , in anul 2007 s-a construit un stadion modern de cricket .

Transport : Desi drumul de coasta este asfaltat , exista putine drumuri in stare buna . Intre orasele-port de pe coasta circula taxiuri si barci mici . In centrul tarii se poate ajunge cu avionul sau cu barca . Exista un aeroport international la Georgetown .

Cazare : Exista mai multe hoteluri bune in Georgetown . In interiorul tarii exista numai locuri de cazare indeplinind conditii minime de confort .

Mancarea : exista numeroase restaurante cu specific brazilian , in special , insa pentru cei din lumea moderna exista si  companii internationale precum KFC , Pizza Hut .

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
CALITATEA ȘI MANAGEMENTUL IN INDUSTRIA TURISMULUI
PROIECT LA AMENAJARE TURISTICA PROPUNEREA UNEI AMENAJARI TURISTICE A COMUNEI OLCEA, LOCALITATEA OLCEA
OFERTA SI CEREREA TURISTICA A S.C. COMPLEX „CENTRAL” S.A.
Cultura si traditiile romanesti – factori de atractivitate in turismul rural romanesc
PROIECT LICENTA TURISM - MONOGRAFIA COMUNEI GRADISTEA DIN JUDETUL CALARASI
FACTORII APARITIEI SI DEZVOLTARII FENOMENULUI TURISTIC
Turismul in Romania
PROIECT TEHNOLOGII HOTELIERE BEST WESTERN INTERNATIONAL


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu