Creeaza.com - informatii profesionale despre
Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » legislatie » administratie » ecologie mediu
Colectarea deseurilor

Colectarea deseurilor


Colectarea deseurilor

Colectarea deseurilor poate fi definita ca „operatiunea de ridicare a reziduurilor de la punctele de precolectare secundara urmata de transportul lor la locul de neutralizare sau valorificare[1]. Odata cu dezvoltarea urbanistica si industriala a localitatilor, a devenit necesara organizarea unor unitati de salubritate care sa asigure atat colectarea reziduurilor cat si intretinerea curateniei pe caile publice de circulatie. Importanta acestor unitati de salubritate este si mai mare, in aceasta perioada, cand se pune problema valorificarii unei mari parti din reziduurile solide, care solicita mijloace tehnice din ce in ce mai complicate[2]. Problema protectiei mediului inconjurator constituie de asemenea un motiv de crestere a dotarii si importantei  unitatilor de salubritate.

1. Tehnici si metode de colectare

Ca prima faza a procesului de evacuare a gunoaielor, si anume colectarea si stocarea lor la locul de producere, realizata in functie de sistemul de transport, este in general o parte foarte neglijata, insuficient  dezvoltata si neunitara din punct de vedere tehnic al intregului sistem de evacuare. Aceasta solutie se datoreaza in primul rand sistemului deschis sau sistemului semiinchis (incarcare deschisa, transport inchis) de transportare a deseurilor, inacceptabila in zilele noastre, avand un nivel tehnic foarte scazut. Aceste procedee, si in special cel semiinchis, se gasesc in prezent in cartierele periferice ale marilor orase, cat si in orasele mici. Totusi, consideram ca se impune introducerea pe scara larga a sistemului de evacuare inchis. Considerate ca fiind cele mai moderne, vom incerca pe cat posibil sa tratam aceste sisteme de evacuare inchise. Esenta sistemului inchis de evacuare consta in faptul ca in zonele de colectare, deseurile sunt colectate la locul de producere si depuse in recipienti de constructii unitare, adecvate dispozitivului de incarcare a autovehiculului de transport[3].

Recipientii umpluti treptat in zonele de colectare dinainte proiectate sunt goliti cu o periodicitate bine determinata in vehicule de transport speciale, in sistem inchis, dupa care gunoaiele sunt transportate[4].

Prima parte a procedeului (colectarea si stocarea in interiorul imobilelor) este in general o problema de administrare a imobilelor si numai a doua parte  (golirea recipientilor si transportul ) apartine unitatii/intreprinderii de salubritate publica.

Importanta acestor unitati/intreprinderi de salubritate este si mai mare, odata cu dezvoltarea urbanistica si industriala a localitatilor. In aceasta perioada se pune problema valorificarii unei mari parti din reziduurile solide, care solicita mijloace tehnice din ce in ce mai complicate.

Recipientii de colectare-stocare pot fi considerati ca accesorii strans legate de vehiculele de transport, datorita carui fapt este mai corect daca acestia sunt in apropierea organului de transport si daca intretinerea lor sistematica (separatie, completare) este asigurata de unitatea intreprinderii de salubritate publica. Mentinerea in stare curata a recipientilor poate fi considerata ca o sarcina a administrarii imobilelor.[1] Gabriela Rosu, ,,Tratarea si valorificarea deseurilor,, , Ed.Bren, Bucuresti, 2003, pag.39.

[2] Idem ,pag .40.

[3] P. Stefanescu, ,,Ingineria mediului,, , Ed.Economica, Bucuresti,  2003, pag28.

[4] Idem


.com Copyright © 2016 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE MATEMATICA CLASA I Compararea numarului de elemente a doua multimi
 PROIECT DIDACTIC Activitate ecologica GRUPA “PRICHINDEILOR”
 PROIECT Analiza si Sinteza Circuitelor Numerice
 PROIECT ROBOTI INDUSTRIALI

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma medicina - rolul asistentei medicale in ingrijirea pacientilor cu infarct miocardic
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Gestionarea riscurilor bancare - proiect de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA EDUCATIE FIZICA SI SPORT - Studiu statistic privind eficacitatea procedeelor de aruncare la poarta la nivelul jucatorilor specializ
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA RECURSIVITATE APLICATA
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 GENERATOR DE TESTE GRILA - Proiect atestat Visual FOX PRO
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu