Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » legislatie » administratie » ecologie mediu
Colectarea deseurilor

Colectarea deseurilor

Colectarea deseurilor

Colectarea deseurilor poate fi definita ca „operatiunea de ridicare a reziduurilor de la punctele de precolectare secundara urmata de transportul lor la locul de neutralizare sau valorificare[1]. Odata cu dezvoltarea urbanistica si industriala a localitatilor, a devenit necesara organizarea unor unitati de salubritate care sa asigure atat colectarea reziduurilor cat si intretinerea curateniei pe caile publice de circulatie. Importanta acestor unitati de salubritate este si mai mare, in aceasta perioada, cand se pune problema valorificarii unei mari parti din reziduurile solide, care solicita mijloace tehnice din ce in ce mai complicate[2]. Problema protectiei mediului inconjurator constituie de asemenea un motiv de crestere a dotarii si importantei  unitatilor de salubritate.

1. Tehnici si metode de colectare

Ca prima faza a procesului de evacuare a gunoaielor, si anume colectarea si stocarea lor la locul de producere, realizata in functie de sistemul de transport, este in general o parte foarte neglijata, insuficient  dezvoltata si neunitara din punct de vedere tehnic al intregului sistem de evacuare. Aceasta solutie se datoreaza in primul rand sistemului deschis sau sistemului semiinchis (incarcare deschisa, transport inchis) de transportare a deseurilor, inacceptabila in zilele noastre, avand un nivel tehnic foarte scazut. Aceste procedee, si in special cel semiinchis, se gasesc in prezent in cartierele periferice ale marilor orase, cat si in orasele mici. Totusi, consideram ca se impune introducerea pe scara larga a sistemului de evacuare inchis. Considerate ca fiind cele mai moderne, vom incerca pe cat posibil sa tratam aceste sisteme de evacuare inchise. Esenta sistemului inchis de evacuare consta in faptul ca in zonele de colectare, deseurile sunt colectate la locul de producere si depuse in recipienti de constructii unitare, adecvate dispozitivului de incarcare a autovehiculului de transport[3].

Recipientii umpluti treptat in zonele de colectare dinainte proiectate sunt goliti cu o periodicitate bine determinata in vehicule de transport speciale, in sistem inchis, dupa care gunoaiele sunt transportate[4].

Prima parte a procedeului (colectarea si stocarea in interiorul imobilelor) este in general o problema de administrare a imobilelor si numai a doua parte  (golirea recipientilor si transportul ) apartine unitatii/intreprinderii de salubritate publica.

Importanta acestor unitati/intreprinderi de salubritate este si mai mare, odata cu dezvoltarea urbanistica si industriala a localitatilor. In aceasta perioada se pune problema valorificarii unei mari parti din reziduurile solide, care solicita mijloace tehnice din ce in ce mai complicate.

Recipientii de colectare-stocare pot fi considerati ca accesorii strans legate de vehiculele de transport, datorita carui fapt este mai corect daca acestia sunt in apropierea organului de transport si daca intretinerea lor sistematica (separatie, completare) este asigurata de unitatea intreprinderii de salubritate publica. Mentinerea in stare curata a recipientilor poate fi considerata ca o sarcina a administrarii imobilelor.[1] Gabriela Rosu, ,,Tratarea si valorificarea deseurilor,, , Ed.Bren, Bucuresti, 2003, pag.39.

[2] Idem ,pag .40.

[3] P. Stefanescu, ,,Ingineria mediului,, , Ed.Economica, Bucuresti,  2003, pag28.

[4] Idem
loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2018 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezialoading...

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu