Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » referate » informatica
Programul Metapathy

Programul Metapathy




Programul Metapathy

- Programul Metapathy -

Programul Metapathy este conceput pentru a realiza analiza nonlineara asistata de calculator si pentru a testa informatii virtuale si poate fi folosit de asemenea si pentru a face pregatiri de informatii si pentru a realiza META-terapie.

La inceputul programului apare un grup de butoane numit Meniu principal.

Prin apasarea butonului "Reception of patients" puteti incepe sa lucrati cu programul.

Prin apasarea butonului "Credits" puteti primi informatii despre cei care au contribuit la crearea programului.

Prin apasarea butonului "Settings", apare un formular de reglaj, care va permite sa selectati limba (rusa sau engleza), sa porniti sau sa opriti sunetul, sa schimbati marimea fontului sau sa corectati deviatia procesorului daca este necesar. Corectarea deviatiei procesorului se face in modul urmator. Prin miscarea semnului triunghiular de deasupra scalei puteti corecta evaluarea gradata a punctului de pe proiectia organului, daca evaluarea punctului se schimba ca urmare a unei caracteristici speciale a procesorului prin comparatie cu procesorul considerat standard.



Butonul "Doctor selection" va permite sa alegeti un doctor din lista care sa realizeze investigarea acestui pacient anume.

Pe langa aceasta, mai sunt posibile urmatoarele:

Prin apasarea butonului "Color toate fotografiile vor deveni colorate, iar prin apasarea lui din nou, ele vor reveni la alb/negru.

Butonul "Color in card file" permite marcarea pe lista de investigatii realizate a randului pe care se afla numele unui organ (al unei structuri histologice) in culori diferite in functie de starea functionala a acestuia:

Rand verde: - schimbari functionale pronuntate absente

Rand rosu: - schimbari functionale minore

Rand maro: - schimbari functionale si/sau organice pronuntate

Butonul "Exit" permite iesirea din program.

Administrator -

Butonul "Administrator" permite posesorului echipamentului sa intre in modul administrator, care are drepturile exclusive:

de a introduce (de a schimba) parola de acces la modul administrator, folosind butonul "Change password";

de a deschide sau inchide fisierul pacientilor pentru orice alt utilizator, folosind butonul "Close card file";

de a porni sau de a opri optiunea care taxeaza fiecare pacient pentru investigatia completa, folosind butonul "Record fees";

Prin apasarea butonului "Delete card" din coloana din dreapta, se sterge fisa pacientului selectat, si prin apasarea butonului "Delete investigation" de deasupra listei de investigatii se sterge o investigatie individuala.

Butonul "Delete by date" permite stergerea informatiilor despre investigatii realizate inainte de o anumita data pentru toti pacientii.

Fereastra "Delete by date" are o data introdusa. Toate investigatiile realizate inainte de aceasta data vor fi sterse.

Prin apasarea butonului "Doctor selection" puteti vedea o lista a specialistilor medicali care examineaza pacienti prin intermediul acestui aparat.

Selectarea numelui unui doctor deschide fisierul tuturor pacientilor sai.

Prin apasarea butonului "New" in acest catalog se poate extinde lista de doctori utilizatori ai acestui aparat si se pot exclude unii doctori din lista prin intermediul butonului "Delete", stergandu-se in acelasi timp fisierul pacientilor lor.

Butonul "Patient exchange" permite transferul fisei unui pacient de la un doctor la altul.

Butonul "Report" permite realizarea unei analize statistice a timpului de investigatie, a numarului de pacienti primiti si a numarului de sesiuni de investigatie realizate de fiecare expert in parte si de toti expertii impreuna si de asemenea realizarea unei evaluari financiare a muncii in departamentul stiintific.

Inainte de inceperea investigatiei, pacientul se asaza in fata aparatului si i se pun castile cu magnetoinductorii dinauntru asezati conform marcajului - R pentru tampla dreapta si L - pentru cea stanga. Emitatorul de infrarosii se regleaza simetric fata de ochi si la o distanta de cel mult 80 cm.

Fisa pacientului -

Prin apasarea butonului "Patient reception" se afiseaza fisa pacientului, care contine cateva informatii despre pacient, cum ar fi nume de familie, prenume, patronimic, varsta, sex, adresa de domiciliu si de asemenea numarul de telefon, daca este disponibil.

"Diskette record" permite inregistrarea pe o discheta a rezultatelor investigatiei unui pacient anume, cu posibilitatea ca acestea sa fie copiate ulterior in program.

Tabelul de mai jos contine informatii complete despre investigatia realizata pentru un pacient anume.

Prin apasarea butonului "Patient selection" se afiseaza formularul "Patient card file" (Fisa pacientului), care stocheaza informatii despre toti pacientii aflati in grija unui anumit doctor, de exemplu nume de familie, prenume, patronimic, varsta, adresa si numar de telefon, daca este disponibil. De retinut este faptul ca acest formular poate fi inchis de catre administrator, daca este necesar. O cautare rapida a fisei unui anumit pacient in acest formular se poate face daca se introduce numele de familie al pacientului (uneori sunt de ajuns si cateva litere ale acestuia) in sectiunea "Search for patient's card". Un sistem similar de cautare functioneaza in formularul "Patient's card".

Butonul "Print resume" permite imprimarea recomandarilor facute de doctor catre pacient, conform rezultatelor investigatiei.

Prin apasarea butonului "Print investigations" se stabileste un mod de pregatire pentru imprimarea investigatiei.

Programul permite imprimarea a pana la 4 fotografii 100x100 mm pe o coala de hartie A4.

Pe langa aceasta, exista oportunitatea de a corecta epicriza realizata anterior prin evidentierea spre analiza si imprimarea (butoanele Epicrisis si Print Epicrisis) proceselor cu o similaritate spectrala ridicata cu graficele obtinute de la pacient (cu factorul de diferenta spectrala (D) mai mic de 0.425).

Programul face posibila pregatirea de imprimare a celor mai eficiente preparate medicinale (homeopatice) alese de doctor conform rezultatelor investigatiei curente si realizarea de modificari a preparatelor alese anterior (procese similare in privinta spectrului) prin activarea modului Analiza (butonul Analysis) pentru formularul de pregatire pentru imprimare.

Butonul "Print Comments" face posibila imprimarea unor recomandari aditionale si a comentariului doctorului in privinta pacientului.

Butonul "Pause between pages" face posibila intreruperea imprimarii pentru o foarte scurta perioada de timp, pentru a putea imprima rezultatele pe ambele fete ale unei foi.

Butonul "Color" face posibila vizualizarea de imagini color cand este apasat si de imagini alb/negru cand este eliberat.

Butonul "Print" incepe imprimarea.

Prin apasarea butonului "Graph" de sub imaginea organului aflat sub investigatie apare un grafic cu caracteristicile de frecventa obtinute de la organ in decursul investigatiei. Apasati butonul "Picture" pentru a aduce inapoi imaginea organului.

Principalele elemente necesare pentru a controla formularul "Patient's card" (Fisa pacientului):

"Current analysis" este analiza rezultatelor pe parcursul investigatiei, cu posibilitatea de a realiza investigarea aditionala a pacientului cu sau fara aparat conectat (apoi butonul "Viewing the results").

"Comparative analysis" este o analiza comparativa a rezultatelor mai multor investigatii cu pacientul sub observatie dinamica.

"Investigation" - apasarea acestui buton determina aparitia formularului "Investigation scheme".

Schema de investigatii -

Butonul "Program selections" face posibila alegerea automata a structurilor anatomice, histologice sau citologice pentru o investigatie mai elaborata si mai exhaustiva ce depinde de schimbarile pronuntate identificate in sectiuni anatomice intregi ale corpului.

Butonul "Independent selection" ii ofera doctorului posibilitatea de a evidentia independent sau de a exclude organe de pe lista "Investigation scheme" prin bifarea sau debifarea casutei din stanga numelui organului, prin apasarea butonului din stanga a mouse-ului.

Butonul "Cancel selection" indeparteaza schema de investigatie pentru toate organele de pe lista.

Butonul "Restore selection" restabileste schema de investigatie pentru toate organele.

Butonul "Alphabet" aranjeaza toate organele in ordine alfabetica.

Butonul "Card file" permite iesirea din fisier.

Butonul "Current analysis" asigura analiza curenta a rezultatelor investigatiei.

[Daca] Este necesara introducerea de tulburari se poate folosi formularul "Interactive anamnesis care poate fi afisat prin intermediul butonului corespunzator.

Butonul "Preparation" asigura realizarea automata a preparatelor pentru organele ale caror focare au fost evaluate. Dupa apasarea acestui buton trebuie introduse setarile necesare in formularul "Making preparation", dupa care se apasa butonul "Start making".

Tipuri de investigatie:

Express - permite realizarea de investigatii pe sectiuni topografice intregi fara particularizarea anatomica sau histologica.

Standard - permite studierea structurilor individuale histologice sau genetice daca acestea prezinta schimbari patologice.

Detail - permite evaluarea structurilor tuturor tesuturilor corporale, la nivel histologic, citologic sau genetic, care poate fi importanta pentru cercetarea stiintifica de inalta calitate.



Modul "Icons" face posibila intrarea in investigatia unui alt organ (tesut,celula) inrudit anatomic sau functional cu organul de baza din imagine prin apasarea iconului corespunzator fara a se apela la schema de investigatie textuala (sau, daca organul a fost investigat, permite iesirea in modul analiza curenta).

Inregistrarea pe discheta -

Prin apasarea butonului "Diskette record" se afiseaza un formular din fisa pacientului prin intermediul caruia se pot copia datele de investigatie despre pacienti anume pe discheta si de pe discheta in folderul disponibil al pacientului.

In primul rand este necesara indicarea tipului de copiere - din program sau in program.

Din program (From Program) - copierea rezultatelor investigatiei unui pacient anume pe discheta.

In program (To program) - copierea datelor de investigatie de pe discheta in folderul pacientului de pe computer. Cand se trece in acest mod este necesara indicarea sursei datelor (discheta, disc), apoi va aparea in partea dreapta a formularului o lista cu pacienti si investigatiile lor, pregatite de a fi copiate in computer. Prin apasarea butonului "Copy", continutul dischetei este introdus in program.

Determinarea frecventei de rezonanta a modulatiei organului -

1.Scala ratei impulsului semnalului masurat in procentaj;

2.Graficul de distributie a amplitudinii semnalului masurat in frecvente standard 1.8-8.2 Hz

3.Scala relativa a nivelului de zgomot din sistem in decibeli.

4.Scala reprezentativa a semnalului efectiv/rata zgomotului.

In partea inferioara a ecranului este o reprezentare a scalei policrome logaritmice Fleinder.

5.Imaginea pulsatila a organului.

Butonul "Interrupt/Resume" intrerupe investigatia. Cand este apasat se transforma in butonul "Resume" care trebuie sa fie eliberat pentru a se relua investigarea automata. "Back" asigura transferul catre "Investigation scheme".

In modul "Determination of the resonance frequency of nidus modulation" (Determinarea frecventei de rezonanta a modulatiei focarului) exista oportunitatea de a evalua caracteristicile spectrale ale patologiei focarului;toate butoanele principale functioneaza in mod analog cu formularul de determinare a frecventei de rezonanta a modulatiei focarului.

Diagnoza -

Modul "diagnosis" a realizat evaluarea gradului de accentuare a procesului patologic in punctele de control localizate pe organ intr-o dispunere standard. Rezultatele sunt evaluate conform scalei policrome in sase puncte a lui Fleinder cu ajutorul butoanelor localizate in coltul din dreapta jos a ecranului.

Butonul "Interrupt/Resume" permite realizarea de pauze in investigatie.

Butonul "Exit" permite iesirea catre modul "Investigation scheme".

Evaluarea cu ajutorul punctelor de pe scala a rezultatelor analizei NLS:

1.Nivelul activitatii functionale latente.

2.Nivelul reglarii optime.

3.Schimbarea caracteristicilor catre un nivel mai inalt, stare de stres a sistemelor de reglare.

4.Astenizarea mecanismelor de reglare.

5.Dereglari compensate ale mecanismelor de adaptare.

6.Decompensarea mecanismelor de adaptare, stari patologice pronuntate.

De retinut este faptul ca evaluarea sugerata pe puncte caracterizeaza in mod general dinamica cresterii sau scaderii rezervelor de adaptare;chiar si starile patologice stabile fara schimbari dinamice pronuntate sunt inregistrate slab de aceasta scala.

- Realizarea preparatelor -

Frecventele naturale inregistrate intr-un focar patologic sunt convertite in acestea, opuse ca polaritate dar identice ca forma, si ca informatie convertita si amplificata sunt inregistrate intr-o matrita - apa, alcool etilic, zahar sau parafina.

Apa in acest scop este recomandata spre utilizare pentru a vindeca procesele acute.Eficienta preparatelor inregistrate pe apa dureaza 2-3 saptamani, dupa care acestea isi pierd eficienta.

Alcoolul serveste la tratarea proceselor acute sau cronice. De asemenea, solutiile alcoolice ale unor plante medicinale ca Leonurus, Crataegus, Inonotus obliquus, Eleutherococcus, Leuzea et al. pot fi recomandate pentru tratamentul proceselor cronice care permite prelungirea efectului remediilor. Eficienta preparatelor pe baza de alcool atinge 2-3 luni, iar eficienta preparatelor facute pe solutii alcoolice se pastreaza pentru 4-6 luni.

Se pot trata boli cronice folosindu-se preparate inregistrate pe lactoza, caz in care preparatele isi pot pastra eficienta 6- 9 luni, dar trebuie retinut faptul ca lactoza folosita pentru a realiza un preparat trebuie hidratata cu alcool sau apa.

In tratarea proceselor acute se iau 4-8 picaturi sau "boabe" odata, de trei ori pe zi.

Pentru copii doza trebuie sa contina cu 2-3 picaturi mai putin.

In tratarea bolilor subacute sau cronice se iau 2-4 picaturi o data sau de doua ori pe zi. Pentru copii sub 14 ani doza trebuie sa contina cu 1-2 picaturi mai putin.

Parafina poate fi utilizata pentru a trata boli de piele si tulburari ale sistemului nervos periferic (radiculita, nevralgie) prin aplicari.

In tratarea proceselor acute se pot inregistra 2 pana la 4 preparate pe o matrita o data.

In tratarea proceselor cronice subacute numarul preparatelor poate fi crescut la 6-8.

De retinut este faptul ca cu cat mai pronuntat este voltajul preparatelor inregistrate, cu atat mai putine preparate pot fi inregistrate pe o matrita.

Butonul "Start making" incepe realizarea unui preparat, in timp ce butonul "Stop" intrerupe procedura realizarii preparatelor.

Butonul "Invert" permite convertirea semnalului emis intr-unul de polaritate opusa.

In acest mod exista oportunitatea de a inregistra preparate in succesiune de la mai multe focare patologice existente intr-un organ (intr-o sectiune a corpului). Trecerea de la un focar la altul se realizeaza prin apasarea butonului din stanga al mouse-ului cu sageata aratand catre focarul de interes.

Etaloane -

Fiecare organ si fiecare celula au oscilatii specifice, proprii numai lor. Oscilatiile sunt stocate in memoria computerului si pot fi afisate pe ecran ca un anumit grafic care reprezinta conditiile schimbului de informatii dintre organ (tesut) si mediu. Fiecare patologie are de asemenea un grafic caracteristic numai ei. Memoria computerului stocheaza un numar mare de procese patologice cu atentia cuvenita pentru gradul de accentuare (tesut sanatos, tesut patologic, agenti de infectie) si evidentiaza cel mai apropiat proces patologic sau o tendinta la originea ei. Prin intermediul analizei se poate identifica starea semnalului de intrare, care este de culoarea rosie (S) si starea semnalului de iesire (culoare albastra (N)), sunt afisate ca grafice pe ecran. Din formele graficelor se poate determina de care proces de referinta (etalon) par sa fie mai apropiate si de asemenea se poate verifica masura similaritatii spectrale dintre procesele de referinta si graficul alcatuit pentru pacient.

"List of groups" contine o lista a grupelor de etaloane.

"ORGANOPREPARATIONS" contine etaloane (standarde) ale caracteristicilor spectrale ale tesuturilor corporale sanatoase.

Pe lista de etaloane de mai jos etaloanele sunt aranjate dupa descresterea similaritatii spectrale cu obiectul sub investigatie. Tesutul sanatos de fapt nu prezinta disocieri intre semnalul de intrare si cel de iesire (respectiv graficul rosu si cel albastru). Cu cat diferenta dintre organopreparate si obiect este mai mica cu atat mai intact este tesutul din corp aflat sub investigatie, iar cu cat diferenta este mai mare, cu atat mai deteriorat este tesutul.

- Homeostaza biochimica -

Permite realizarea unei evaluari calitative a factorilor biochimici principali prin functii de vibratie ale tesutului corporal. Evaluarea homeostazei biochimice este realizata in functia de analiza NLS.

Este necesar sa se ia in considerare ca valorile cele mai scazute ale concentratiei de ferment (hormon) in cadrul limitelor normale ii corespund lui 2 in grafic, cele mai ridicate valori in cadrul limitelor normale ii corespund lui 6. Valorile factorilor egale cu 3,4 sau 5 corespund modului factorului, iar valorile extreme 1 si 7 caracterizeaza factori biochimici dincolo de normele fiziologice, mai scazute si respectiv mai ridicate.

Rezultatele analizei biochimice a computerului vor fi corecte numai in cazul respectarii regulilor standard pentru realizarea analizei biochimice in clinica folosind metode conventionale.

- Patomorfologie -



Aici se poate gasi o lista a etaloanelor proceselor patologice. In aceasta sectiune sunt inregistrate stari patomorfologice majore caracteristice anumitor tesuturi corporale. Fiecare proces patologic are un tip de grafic propriu numai lui.

Astfel, procesele inflamatorii acute au un grafic de mare amplitudine de forma unor unde asemanatoare dintilor de fierastrau cu o disociere considerabila intre semnalul de intrare si de iesire. Izolinia graficului se desfasoara pe 2-3 diviziuni ale scalei.

In cazul proceselor subacute voltajul graficului scade, graficele devin echilibrate si izolinia atinge inaltimea de 3-4 diviziuni ale scalei.

In cazul proceselor cronice voltajul descreste inca mai mult, graficele au o forma mai lina si izolinia atinge valoarea de 4-5.

Tumorile benigne sunt caracterizate printr-o izolinie inalta in grafic (4-5 diviziuni) si o tendinta spre o amplitudine in crestere a semnalului de intrare prin comparatie cu cel de iesire.

Procesele de malignizare sunt caracterizate de grafice practic echilibrate, cu varfuri minore in zona frecventelor naturale ale unui organ si de o amplitudine joasa (1-1.5) a semnalului de iesire, coroborata cu o amplitudine inalta (5-6) a celui de intrare.

- Forme patologice -

In aceasta sectiune sunt inregistrate procesele patologice majore care pot contine caracteristici de frecventa ale unei schimbari patologice in tesuturi, zone de tesut intact sanatos, precum si agenti de infectie sau antigeni prezenti in focar.

- Microorganisme si viermi intestinali -

In aceasta sectiune sunt inregistrate caracteristicile majore ale agentilor de infectie ca bacterii, virusi, mycoplasma ricketsias, fungi si viermi intestinali. De regula, au varfuri inalte de disociatie in interiorul zonei de frecventa care reprezinta frecventele naturale ale tesutului catre care au tropism.

De exemplu, bacilul Koch are o disociatie inalta in frecventa - frecventa naturala a tesutului pulmonar - 7.4 Hz, frecventa sistemului urogenital - 4.9 Hz, si frecventa tesutului osos - 1.8 Hz. Aceste tesuturi sunt cunoscute ca fiind afectate frecvent de micobacteria tuberculozei.

In grupul "ALLOPATHY" sunt inregistrate caracteristicile de frecventa ale principalelor preparate medicinale chimice (sintetice) folosite in medicina conventionala.

- HOMEOPATIE -

In acest grup sunt inregistrate caracteristicile de frecventa ale preparatelor homeopatice.

- FITOTERAPIE -

In acest grup sunt inregistrate caracteristicile de frecventa ale plantelor medicinale ce cresc in Rusia central-vestica.

- NUTRICEUTICE-

In acest grup sunt inregistrate caracteristicile de frecventa ale suplimentelor biologic active (BAS) produse de principalele companii rusesti si straine al caror obiect de activitate il constituie suplimentele nutritionale.

- ALERGENI -

In acest grup sunt inregistrate caracteristicile de frecventa ale alergenilor industriali, domestici, din mancare sau din legume.

Frecventele naturale ale tesuturilor se situeaza in cadrul urmatoarei benzi de frecventa:

1.8 - sistemul osos;

2.6 - tesutul conjunctiv obisnuit, articulatii, valve cardiace;

2.6-3.4 - tesutul conjunctiv liber, musculatura striata, muschiul cardiac;

3.4 - musculatura netensionata;

4.2 - epiteliul mozaicat al tractului digestiv;

4.9 - epiteliul columnar si solzos stratificat; tesutul parenhimat al ficatului si tesutul tractului biliar;

4.9-5.8 - epiteliul tesutului rinichilor si organele reproducatoare;

5.8 - inelul limfoid al faringelui, sectiunea superioara a tractului respirator, sistemul limfatic, splina, ovarele, prostata;

6.6 - sistemul nervos periferic, epiteliul bronsic, tiroida, suprarenalele;

7.4 - sectiunile centrale ale analizatorilor senzoriali cu exceptia celui optic, structurile subcorticale ale creierului, portiunea de tesut care asigura legatura dintre doua parti ale unui organ; cerebelul, sistemul limbic si parenhimul plamanilor;

8.2 - retina, nervul optic, cortexul cerebral;

Langa grafic sunt urmatoarele elemente de control:

Obiect - afiseaza un grafic al obiectului biologic examinat, al organului sau tesutului analizat in decursul investigatiei;

Etalon - reprezinta un grafic al procesului de referinta ales;

Spectru - apasarea acestui buton duce la afisarea unui grafic marit;

Optimum - un grafic galben arata distributia normala (Gaussiana) a semnalului in frecventa standard;

Model - arata un grafic al modelului virtual;

Invert (Convertire) - acest buton permite convertirea graficului in polaritatea opusa;

Butonul "Clear", care se afla deasupra listei de etaloane inchide posibilitatea analizei dispersiei in mod simultan pentru toate grupele de etaloane.

Acest program ofera o oportunitate unica de a face o comparatie intre toate preparatele stocate prin prisma similaritatii lor spectrale cu un focar patologic. Zona marcata reprezinta valorile diferentei spectrale (D) dintre aceste etaloane si obiect. Daca valoarea este mai mica de 0.425 inseamna ca similaritatea spectrala cu obiectul investigat este de peste 95 iar acest etalon este marcat cu rosu. Este semnificativ din punct de vedere clinic, ex. sunt manifestari statistic adevarate ale acestor procese, daca aceasta valoare este de pana la 0.750 (similaritatea cu obiectul sub investigatie nu este mai mica de 65%).

Adunarea matematica a caracteristicilor spectrale ale preparatelor de informatie face posibila obtinerea celei mai bune combinatii de remedii prin aproximarea la caracteristicile spectrale ale proceselor patologice si astfel alegerea celui mai eficient remediu. Posibilitatea combinarii frecventelor agentilor patogeni permite realizarea in mod experimental de modele virtuale ale diverselor procese patologice. Este esential sa se realizeze modele virtuale in procesul de alegere a grupelor de remedii care produc cele mai bune rezultate atunci cand sunt combinate.

Adunarea etaloanelor in vederea realizarii modelului virtual se realizeaza prin apasarea butonului stang al mouse-ului pe prima coloana a listei de etaloane, in dreptul etalonului ales. Extragerea unui etalon din modelul virtual se face prin intermediul butonului dreapta al mouse-ului. Inchiderea procesului de realizare a modelului virtual se face prin apasarea semnului "x" de pe prima coloana a listei de etaloane, de langa modelul virtual.

Daca valoarea diferentei spectrale (D) dintre oricare preparate adunate si obiect, considerat in mod separat, este mult mai mare decat aceea a modelului virtual al compozitiei lor exista sinergism al preparatelor. Daca valoarea este mai scazuta exista antagonism in interactiunea lor.

Butonul "Tuning" - activizarea virtuala a procesului patologic.

Procesul poate fi in remisie, si totusi de interes pentru noi este procesul in faza sa activa. Apasarea acestui buton determina ajustarea procesului de referinta ales la caracteristicile spectrale ale obiectului sub investigatie.

"Tune all" - determina ajustarea tuturor proceselor de referinta stocate in directorul de etaloane.

"VegetoTest" - utilizarea modului testului rezonantei vegetative interne, in care preparatul este ales din directorul de etaloane.

"Reprinter" - permite inregistrarea oricarui preparat din directorul etaloane pe o matrita (apa, alcool, zahar, parafina).

"Etalon description" - afiseaza o descriere detaliata a etalonului ales.

"Entropy analysis" - realizeaza o analiza entropica cu doi factori a procesului patologic.

"NLS-analysis" - realizeaza o analiza entropica multifactoriala a procesului patologic (homeostaza biochimica a sistemului).

"Etalon-Object" - realizeaza o analiza de dispersie cu referire la un etalon ales la intamplare cu functiile obiectului atribuite lui.

"To print" - indica in documentul imprimat etaloanele cu o similaritate spectrala ridicata cu obiectul aflat sub investigatie.

"Epicrisis" - afiseaza pe ecran lista etaloanelor alese pentru printare.

"Absolute model" - (este reprezentat numai in versiunea Metapathy 3) un model virtual optimizat la extrem este construit datorita dezvoltarii unui algoritm de program complex care permite manevrarea a tot felul de combinatii de etaloane.

"Auto model" este reprezentat numai in versiunea Metapathy 3) este o functie analoaga cu "Absolute model" cu exceptia faptului ca unul dintre etaloane (ce serveste la verificare) ales la intamplare este introdus in calcularea modelului virtual pentru a-I evalua spectrul in construirea modelului.

Semnul ∞ pentru alte etaloane ale modelului indica faptul ca rolul etalonului de control in structura modelului este minimizat.

"Elimination - (este reprezentat numai in versiunea Metapathy 3) permite realizarea unei analize de eliminare multifactoriale prin excluderea(eliminarea) frecventelor agentilor individuali (in general de natura bacteriala sau virala) din spectrul obiectului biologic aflat sub investigatie, ceea ce permite evidentierea procesului principal deghizat de acesti agenti.

Butoanele de deasupra listei de etaloane:

"Fixation" - permite fixarea a trei randuri in partea de sus a listei: numele obiectului biologic, distributia optima si modelul virtual.

"Sort" - permite sortarea etaloanelor pentru a le aranja in ordine alfabetica.

"Filter" - permite evidentierea unui grup de etaloane ce au ultimul cuvant al numelui similar. Linia de cautare din coltul inferior stang, de sub lista de etaloane permite gasirea etalonului necesar foarte rapid prin introducerea catorva dintre primele litere ale numelui sau.

-Analiza-

Butoane de deasupra imaginii organului



"Text" - permite primirea de informatii despre fragmente ale imaginii. Pentru a face acest lucru este necesara apasarea butonului "Text" care afiseaza semne de forma unor cruciulite verzi pe imagine. Pentru a citi textul este necesar sa se indice cu sageata mouse-ului semnul, iar in patratul de langa acesta va aparea un mesaj. Prin apasarea butonului stang al mouse-ului in timp ce sageata indica o cruciulita se trimite mesajul spre imprimare. Pentru a face acest lucru este necesara debifarea patratelor ramase din textul mesajului in forma afisata.

Acest mod ofera ocazia unui transfer rapid spre investigarea unor organe inrudite cu aceasta investigatie prim intermediul iconului. Pentru a face acest lucru este necesara apasarea butonului "Icons". In imagine vor aparea iconuri. Pentru a vedea ce organ este reprezentat de icon trebuie oprita sageata mouse-ului pe icon, iar in patratul de langa el va aparea numele iconului; apasarea butonului mouse-ului pe icon arata organul corespunzator spre a fi investigat.

Butonul "Description" permite realizarea unei descrieri a obiectului biologic reprezentat in imagine.

Butonul "Nidi" permite ascunderea sau afisarea focarelor pre-marcate in imaginea organului.

Este de asemenea posibil sa se afiseze (ascunde/schimba conceal/switch) focarul prin apasarea butonului stang al mouse-ului cu sageata indicand catre focar.

"Scaling" - apasarea butonului cu semnul "+" din coltul superior stang al imaginii permite marirea unui fragment al imaginii. Apoi este necesar sa se faca click pe imagine si prin miscarea mouseului se extinde cadrul. La evidentierea fragmentului marit se face click cu mouse-ul din nou. Prin apasarea acestui buton imaginea intreaga este reafisata in locul fragmentului.

"Comparative analysis" - o analiza comparativa a rezultatelor investigatiei cu pacientul sub observatie dinamica.

"Metatherapy" - prin apasarea acestui buton veti intra in modul care permite producerea unui efect terapeutic folosind scannerul infrarosu asupra zonei celui de-al treilea ochi. In acest sens este necesara pozitionarea centrului de influenta pe proiectia organului si apasarea butonului Start.

"VegetoTest"

Folosirea modului de testare a rezonantei vegetative deschide oportunitati largi si permite introducerea masuratorilor oscilatiilor electromagnetice naturale ale pacientului si a oscilatiilor electromagnetice ale etalonului din setul de test - VegetoTest intern sau luat prin intermediul unei camere de rezonanta - VegetoTest extern, si determinarea eficientei medicatiei si a tolerantei precum si sensibilitatea alergica a corpului pacientului.

Pentru a realiza VegetoTestul folosind un preparat care nu poate fi gasit in directorul etaloanelor de alergeni, remedii sau preparate homeopatice trebuie sa se acceseze modul "Analiza", sa se supuna preparatul unei investigatii in camera de rezonanta, sa se apese butonul "VegetoTest" si sa se introduca numele preparatului ce urmeaza a fi testat. Dupa aceea se apasa butonul OK. Dinamica reactiei vegetative a corpului la acest preparat este cel mai bine evaluata in modul "Analiza comparativa", care determina intensificarea sau relaxarea reactiilor compensatorii ale corpului daca se exercita influenta de informatii de catre preparatul testat.

VegetoTestul intern se realizeaza in modul "Etalon directory". Preparatul este ales din lista de etaloane unde a fost deja inregistrat ca model digitizat, prin intermediul butonului stang al mouse-ului. Acest mod este initializat prin butonul "VegetoTest".

"Reprinter"

Permite inregistrarea oricarui preparat pe o matrita. Pentru a face acest lucru se alege din modul "Etalon directory" un preparat eficient pentru acest pacient anume (valoarea lui D este mai mica de 0.425) si se apasa butonul "Reprinter". De retinut este faptul ca toate preparatele medicinale au fost inregistrate intr-o forma convertita, asa incat inainte de a face un preparat trebuie sa se faca re-convertirea prin apasarea butonului "Invert" de pe grafic, apoi trebuie sa se aleaga o matrita, ca si la realizarea nozodelor.

Dupa aceea se apasa butonul "Start making".

Butonul "Evaluate fragment" - (este reprezentat numai in versiunea Metapathy 3) permite realizarea unei evaluari mai exhaustive a zonei marcate pe proiectia organului in modul de scalare.

"Localization" - definirea limitelor focarului cu cele mai pronuntate schimbari in structura organului. Pentru a defini aceste limite este necesar sa se apese butonul stang al mouse-ului pe proiectia organului pentru a se scoate in evidenta zona de interes.O a doua apasare a butonului stang al mouse-ului inchide conturul.

"Evaluate" - focarele evaluate sunt cele cu cele mai pronuntate schimbari patologice din organul ales de doctor. Evaluarea are loc in mod automat, cu omiterea organelor nemarcate si a celor lipsite de focare.

"Delete marked nidi" - permite indepartarea focarelor marcate. Focarele sunt evidentiate prin intermediul butonului drept al mouse-ului.

Deasupra graficului organului (focarelor) sunt butoanele "Test" si "Spectrum". Prin apasarea butonului "Test" se afiseaza formularul "Etalon directory". Butonul "Spectrum" afiseaza un grafic marit cu valorile amplitudinilor semnalului in frecventele spectrale.

-Anamneza interactiva-

Anamneza interactiva permite contributia voluntara a pacientului la adunarea datelor anamnestice si stabilirea unei legaturi mai apropiate in dialogul Doctor-Pacient.

Folosind tehnica punctului dinamic, medicul poate localiza o zona patologica pe proiectia corpului cu cea mai mare acuratete. Trebuie sa se tina cont de faptul ca numai simptomele curente, care apar la momentul investigatiei sunt inregistrate, cele care au existat in trecut dar nu sunt prezente la momentul investigatiei nu sunt inregistrate. Coloana "Diagnosis" marcheaza numai formele pronuntate din punct de vedere clinic ale patologiei confirmate de metode functionale si de laborator. Rezectiile complete ale unor organe individuale trebuie marcate fara greseala.

-Analiza comparativa-

Analiza comparativa permite determinarea in mod dinamic in timp starea reactiilor compensatorii ale corpului intr-o reprezentare digitala conform rezultatelor terapiei incheiate si de asemenea ca urmare a testarii vegetative a preparatelor. Imaginea din stanga caracterizeaza starea initiala. Cea din dreapta furnizeaza o reprezentare dinamica sau caracterizeaza starea dupa o anumita perioada de timp. Butonul "Autoretrieval" permite identificarea automata a organelor spre a fi comparate in fisierul comun. Butonul "Improvement" sau "Aggravation" permite focalizarea atentiei asupra partilor de tesut unde au avut loc schimbari.

-Analiza entropica este accesibila din modul "Etalon directory"-

Analiza entropica cu doi factori permite construirea unui model matematic a procesului patologic prin considerarea tesutului sanatos (organopreparat) ca faza initiala (zero) si o forma pronuntata din punct de vedere clinic a unui proces patologic ca faza finala si realizarea unui calcul matematic pentru graficele unui numar de stari intermediare. In decursul analizei, cea mai mare similaritate spectrala cu oricare dintre starile intermediare sau extreme este determinata si astfel sunt definite maturitatea procesului si semnele patologiei preclinice.

De retinut este faptul ca valorile de 1 si 2 ale factorului entropic indica lipsa oricaror tendinte in dezvoltarea procesului sub investigatie, valorile 3 si 4 indica existenta unor faze preclinice in dezvoltarea procesului, iar valorile de 5 si 6 indica maturitatea procesului.

Similaritatea spectrala scazuta cu etalonul (corelatie peste 1), daca factorul de entropie este ridicat la 5 indica o stare de remisie a procesului patologic corelata cu reactii de adaptare scazute ale tesutului .

O diferenta mica in similaritatea spectrala (dispersie) pe toata desfasurarea scalei de factori de entropie de la 1 la 6 indica un proces acut.

Cel mai similar grafic din punctul de vedere al spectrului este marcat de o linie groasa pe grafic, iar valoarea digitala este marcata cu rosu, in acest caz fiind de 0.760.

Exista doua butoane "Conceal N(S) graph" care permit vizualizarea graficelor separat sau impreuna; apasarea butoanelor ascunde graficul corespunzator.

Se poate vizualiza de asemenea graficul in modul "Surfaces" prin apasarea butonului "Surfaces"; pentru a se reveni la modul "Lines" trebuie sa se elibereze butonul.

-Analiza entropica-

Butonul "Object" afiseaza valorile optime pentru acest proces.

"Vera-test" reprezinta graficul cu cea mai apropiata similaritate spectrala.

Se poate identifica dinamica procesului prin apasarea butonului "Dinamica" de deasupra graficului.

Butonul "Spectrum" afiseaza un grafic marit.

Tasta "Exit" permite iesirea din analiza entropica.

"Intendance-screening" (este reprezentat numai in versiunea Metapathy 3) permite determinarea gradului de distrugere a diferitelor tesuturi cu un proces patologic in dezvoltare. Este posibila identificarea gradului de pronuntare al schimbarilor patologice atat in toate grupele de tesut simultan (butonul "All") cat si in modul de diferentiere in grupe morfologice individuale.

Butonul A (rosu) reprezinta sistemul arterial;

Butonul V (albastru) reprezinta sistemul venos;

Butonul N (galben) reprezinta sistemul nervos;

Butonul L (verde) reprezinta sistemul limfatic;

Butonul M (portocaliu) reprezinta aparatul locomotor;

Butonul O (mov) reprezinta restul grupelor de testuri, care nu sunt incluse in lista mentionata mai sus.

Analiza NLS multidimensionala este identica cu analiza entropica cu exceptia faptului ca in analiza NLS toate starile intermediare sunt inregistrate ca etaloane din corpul pacientului in stadii diferite ale procesului in dezvoltare aflat sub investigatie care permite construirea unui model mai exact al dezvoltarii patologiei. Acest tip de inregistrare a unui proces este unul foarte complicat si laborios, asa incat analiza NLS se foloseste numai pentru a evalua procese maligne si factori biochimici.

Analizarea oncoproceselor printr-un grafic de analiza NLS face posibila identificarea posibilitatii unui stadiu ireversibil in evolutia patologiei. Amplitudinea crescanda a semnalului de iesire (linia albastra din grafic) indica intensificarea mecanismelor compensatorii. In momentul in care graficul semnalului de intrare atinge valoarea maxima, acesta poate inregistra o scadere abrupta cu valori de amplitudine mare ale semnalului de intrare (linia rosie) care indica un esec al mecanismelor de adaptare si o dezvoltare de stari ireversibile.







Politica de confidentialitate







creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.