Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » referate » informatica » access
TABELE

TABELE


TABELE

DESCHIDEREA UNUI TABEL

Pentru a deschide un tabel existent, acesta este mai intai marcat si apoi deschis prin executarea unui clic pe butonul Deschidere. Ca rezultat apare tabelul intr-o fereastra proprie, in prim plan.

Fiecare rand al acestui tabel corespunde unei inregistrari, iar fiecare inregistrare contine mai multe campuri de date, asa cum se poate constata imediat. Acestea se pot vizualiza in totalitate cu ajutorul barei orizontale de deplasare.

NAVIGAREA PRIN INREGISTRARI

In partea de jos a ferestrei tabel se gaseste o bara de navigare prin inregistrari, cu care se poate trece in mod programat ln inregistrarea dorita:

Salt la prima inregistrare:  

Salt la inregistrarea precedenta:

Inregistrarea actuala (numarul):

Salt la inregistrarea urmatoare:

Salt la ultima inregistrare:



Introducerea unei noi inregistrari (goale):

In exemplu de mai sus este marcata inregistrarea 2 din totalul de 91 inregistrari existente.

Observatie: Pentru a ajunge repede la o anumita inregistrare, se poate introduce direct numarul ei in campul respectiv.

MODIFICAREA DATELOR

Pentru a modifica datele existente in tabel este editat pur si simplu textul (sau numarul) din campul de date corespunzator. Dupa aceasta, modificarile nu trebuie salvate in mod explicit, fiind preluate automat imediat.

Observatie: Datele modificate gresit sau sterse trebuie corectate manual. Nici de aceasta data modificarile nu trebuie salvate, fiind preluate automat.

INREGISTRARI NOI

0 noua inregistrare se realizeaza la sfarsitul tabelului cu ajutorul butonului corespunzator. Nu este posibila inserarea unei noi inregistrari intre inregistrarile existente.

Introducerea in campul de date se realizeaza prin intermediul tastaturii in locul unde clipeste cursorul. Pozitia cursorului se poate schimba intre diferitele campuri de date cu ajutorul tastelor cu sageti sau printr-un clic in campul respectiv.

STERGEREA UNEI INREGISTRARI

Pentru a sterge o inregistrare din tabel, aceasta trebuie mai intai marcata. Aceasta se face in campul de marcare din stanga inregistrarii.

Ca rezultat, intreaga inregistrare va aparea pe fond negru.

Inregistrarea marcata este stearsa (intregul rand) cu tasta Delete sau prin intermediul meniului Editare - Stergere.

Numarul de ordine, deci cheia primara a inregistrarii corespondente, este de asemenea sters si nu mai poate fi acordat din nou altei inregistrari.

Stergeti dintr-o baza de date inregistrarea 7. Cheia primara cu numarul7este pierduta pentru totdeauna. Noua baza de date contine numai inregistrarile 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, Fiecare noua inregistrare introdusa este adaugata dupa celelalte.

Observatie: Daca incercati sa stergeti o inregistrare oarecare din tabelul 'Clienti', veti constatati ca acest lucru nu este posibil imediat, deoarece exista asa-numitele legaturi.

INCHIDEREA UNUI TABEL

Ca orice alta fereastra Windows, tabelul este inchis prin executarea unui clic pe butonul de inchidere din coltul dreapta sus al ferestrei. Modificarile efectuate nu mai trebuie salvate, ci sunt preluate automat





Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.