Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » referate » informatica » grafica design
Desenarea unor figuri grafice 2d si a unor ansambluri de forme geometrice complexe

Desenarea unor figuri grafice 2d si a unor ansambluri de forme geometrice complexeDESENAREA UNOR FIGURI GRAFICE 2D SI A UNOR ANSAMBLURI DE FORME GEOMETRICE COMPLEXE

SCOPUL LECTIEI: Însusirea modului in care se folosesc uneltele de desen:

Line Tool, Arc Tool, Pencil Tool, Rectangle Tool, Text Tool pentru crearea unor forme geometrice diverse, precum si a modului in care se aplica acestor forme comenzile Format(Line…,Fill…) si Shape.

 • Lansarea Programului Microsoft Visio:

1. Clic pe butonul Start, selecteaza Programs, si apoi clic Microsoft Visio.

       În meniul File, clic New, si apoi clic New Drawing(Ctrl+N). Se va deschide o pagina de desen fara sabloane.  

       3.În meniul File,clic Page Setup si apoi selecteaza Milimeters din optiunile casutei de dialog Measurments units corespondenta butonului Page properties; alege apoi optiunea de 100% pentru Zoom.

1.Crearea desenului nr.1.           

     Fig.1.Etapele de desenare a caracteristicii de drena(IV) pentru TEC-MOS cu canal n indus

 • Etapa I:

- Selecteaza Line tool si deseneaza pe foaia gradata de lucru un prim segment vertical si apoi din punctul de final  al acestui segment traseaza segmentul orizontal; va apare o forma din doua segmente cu vertex-uri  la capete.

 - Pune indicatorul mouse-ului exact peste una din linii(a.i.acesta sa devina o cruce de culoare albastra), efectueaza clic – dreapta , selecteaza Format si clic Line; din optiunile Line ends ale ferestrei Line, alege Begin 4: si End 4:, respectiv Begin size :medium si End size:medium apoi clic OK(pastrand nemodificate celelalte setari ale ferestrei).

 • Etapa II:

- traseaza cu Line tool un mic segment vertical de dreapta, si neiesind din modul sau de selectie, alege Size& Position Window din meniul View; introdu cifra 4 in in casuta Length  si clic pe tasta Enter.

- in modul de selectie al segmentului cu Pointer tool( selecteaza Pointer tool si clic  pe segmentul respectiv), tasteaza Ctrl+D(comanda Duplicate) si deplaseaza duplicatul segmentului din butoanele Left,Right,Up,Down ale tastaturii peste axa verticala desenata anterior astfel incat manerul de selectie central  sa se suprapuna exact peste axa.

- in mod analog, prin aceeasi operatie(Ctrl+D) se vor adauga si celelalte segmente pe axa,la distante egale unul fata de altul.

- pentru a completa si axa orizontala cu segmente de scala , dupa o noua duplicare de segment(Ctrl+D) se va tasta Ctrl+R(comanda Rotate) = rotire cu 900 a segmentului si apoi se va deplasa segmentul pe pozitia dorita.

- pentru a introduce notatiile pentru segmentele de scala selecteaza Text tool, trage din mouse o fereastra –text si tasteaza valorile numerice, alegand optiunile Font si Font Size dorite din casutele de selectie ce apar pe bara de instrumente Formatting; se iese apoi din modul de selectie prin clic in afara ferestrei –text si apoi se deplaseaza textul in pozitia dorita prin selectia Pointer tool , apoi clic cursorul pe text , mutand astfel textul (deplasarea textului intr-o pozitie mai precisa pe desen se poate face cu butoanele Left,Right,Up,Down de pe tastatura).

- pentru a scrie denumirea axelor, de exemplu ID(mA) se procedeaza astfel: selecteaza Text tool, trage o fereastra-text si tasteaza ID(mA); selecteaza apoi cu mose-ul litera D si efectueaza clic pe icon-ul subscript X2 de pe bara Formatting.

 Nota : daca pe bara Formatting nu sunt prezente icon-urile subscript X2 si supescript X2 , se vor aduce aici parcurgand pasii urmatori: 1.Din meniul View, clic Toolbars si selecteaza Customize.in fereastra ce va apare, clic pe butonul Commands si  alege Format Text din optiunile Categories.3.Selecteaza, pe rand, iconurile X2 si X2 aducandu-le cu mouse-ul pe bara Formatting(dupa principiul ”drag and drop”).

 • Etapa III:

- traseaza cu Line Tool o linie orizontala(vezi III.1.,fig.1.) si tasteaza cifra 5 in casuta –text Angle din cadrul fereastrei  Size& Position Window( vezi III.)

- deselecteaza  segmentul si traseaza din capatul sau de start  un arc de cerc cu Arc Tool

( vezi III.3.);clic apoi pe Pointer Tool, modificand dupa voie cu indicatorul  al mouse-ului inclinarea arcului de cerc.

 • Etapa IV

- in mod analog etapei III se vor desena si celelate forme linie-arc de cerc din desen.

- se introduc apoi notatiile pentru aceste forme dupa algoritmul de la etapa II.

Crearea desenului nr.

 • Se vor desena cele doua caracteristici curent-tensiune din fig., folosind practic aceleasi operatii de lucru  ca la crearea desenului nr.1.

                     Fig.Reprezentari grafice 2D de desenat fara indicatii de lucru “pas cu pas”.

3.Crearea desenului nr.3.

Fig.3.Desenarea unor forme geometrice inchise

 • Crearea formei din fig.3.a.: deseneaza cu Rectangle Tool un dreptunghi( vezi I.),apoi selecteaza Pencil Tool ;da clic pe manerele de pe laturile verticale (ce devin violete)  si deplaseaz-le in mod simetric (vezi II.); efectueaza clic dreapta pe forma cu pointerul  ,selecteaza Format, clic Fill si alege optiunile Color 1: si Pattern 5: (vezi III.).

Varianta a doua de desenare a formei: dupa trasarea dreptunghiului, efectueaza clic dreapta pe forma, selecteaza Format si clic Line, iar la optiunile Round corners din fereastra Line alege Rounding: 12mm(0.4375in) apoi clic OK; mai departe, pentru pasul III. efectueaza aceeasi operatii ca la prima varianta de desen.

 • Crearea formei din fig.3.b.: cu Arc Tool, deseneaza un arc de cerc(vezi I.) si apoi cu aceeasi unealta traseaza din punctul de extrem al arcului o dreapta orizontala(vezi II.), dupa care in continuare un alt arc de cerc simetric cu primul(vezi III.); in final, inchide forma cu o alta linie si selecteaza Black din optiunile Fill Color de pe bara de instrumente Formatting..(vezi IV.).
 • Crearea formei din fig.3.c.: cu Pencil Tool , traseaza o dreapta verticala ( vezi I.) apoi din manerul  transforma dreapta intr-un semicerc(vezi II. si III.) pe care-l vei inchide unindu-i extremitatile cu o alta dreapta trasata cu Pencil Tool( vezi IV.);clic Pointer tool si trage de manerul  de pe semicerc(vezi V.) pe distanta dorita, apoi clic dreapta pe forma, alege Format si clic Fill ( cu optiunile de selectie Color :1 si Pattern :7) apoi clic OK(vezi V.).  

În fig.4. de mai jos sunt prezentate toate etapele de desenare a structurii plan- epitaxiale pentru TEC-J cu canal n, insotite si de o descriere in detaliu a pasilor parcursi pentru realizarea desenului.

                                  

                                                 

Fig.4.Etapele de desenare a constructiei plan-epitaxiale pentru TEC-J cu canal n

 • Etapa I:

    Selecteaza Rectangle tool si deseneaza un dreptunghi, alege apoi  Pecil tool si da clic pe vertexul din dreapta – sus incat acesta sa devina mov (vezi fig.4.I); trage de acest vertex pe verticala, deplasandu-l, de exemplu pe o distanta de 5 diviziuni de grila(vezi fig.4.II).

    Deplaseaza apoi pe aceeasi distanta si vertexul din dreapta – jos (vezi fig.4.III), apoi da clic in afara desenului.

 • Etapa II:

     Deseneaza cu Line tool doua linii paralele cu laturile orizontale, apoi selecteaza Rectangle tool si deseneaza un dreptunghi, dupa care alege Pencil tool si da clic pe vertex-ul din dreapta-sus(vezi fig.4.IV); deplaseaza acest vertex pe verticala  si selecteaza apoi pe cel de-al doilea vertex(din dreapta-jos) asa cum se vede in fig.4.V, dupa care deplaseaza-l si pe el in mod simetric(vezi fig.4.VI) .

Selecteza  apoi Black din optiunile icon-ului Fill Color de pe bara de instrumente Formatting sau efectueaza clic-dreapta, alege Format si apoi clic Fill dupa care alege optiunile Color:0 si Pattern:1(vezi fig.4.VII); da apoi clic in afara desenului pentru deselectare.

 • Etapa III:

   Traseaza cu Rectangle tool un dreptunghi si apoi cu Line tool doua linii paralele in partea sa de sus(vezi fig.4.VIII); in partea de jos traseaza un nou dreptunghi ,alegand  pentru el optiunea Black din meniul Fill Color.

Folosind din nou Rectangle tool, traseaza trei dreptunghiuri de culoare neagra( Fill Color:Black), simetric plasate unul fata de celalalt (vezi fig.4.IX); deseneaza apoi, parcurgand pasii a.- b.- c.(vezi operatiile de la fig.3.b.), trei jumatati de elipsa ce se vor plasa  si ele in mod simetric pe desen .

Folosind Text tool, introdu in desen si notatiile corespunzatoare.

 • Etapa IV:

     Deseneaza cu Rectangle tool un dreptunghi astfel incat coltul sau din dreapta-sus sa se afle pe aceeasi linie imaginara cu extremitatea primului dreptunghi desenat(VII),selecteaza Pencil tool si da clic pe vertexul de pe coltul pomenit deja(vezi fig.4.X), pe care-l deplasezi pe orizontala pana ce se va suprapune peste coltul primului dreptunghi desenat(vezi fig.4.XI); in mod echivalent(pe aceeasi distanta) vei deplasa si vertexul din coltul stanga-sus.

 • Etapa V:

    Deasupra primului bloc de culoare neagra deseneaza un nou dreptunghi cu Rectangle tool, apoi efectueaza aceleasi operatii ca la etapa anterioara, deplasand in mod simetric vertexurile sale de sus cu Pencil tool( vezi fig.4.XII,XIII,XIX), alegand apoi optiunea Black din meniul Fill Color.Tasteaza apoi Ctrl+D pentru duplicarea acestui bloc , ce se va pozitiona deasupra celeilalte zone n+ apoi traseaza un alt dreptunghi deasupra blocului negru de pe mijloc, deplasandu-i si lui in mod simetric vertex-urile.

Pentru desenarea terminalelor, selecteaza Line tool ,deseneaza o linie ,da  clic- dreapta si  alege Format , apoi Line…; din optiunile Line ends ale ferestrei aparute alege 20: pentru Begin: sau End: si Medium pentru Begin Size sau End Size.

5.Crearea desenului nr.5.

   Se vor desena ansamblurile geometrice din fig.5 si fig.6., folosind operatii prezentate la crearea desenelor din fig.3. si fig.4.

                                                

Fig.5. Structura in sectiune a TEC-MOS cu canal n

             

          

Fig.6.Tranzistor planar cu Si npn realizat prin difuziune si epitaxie

Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: Pregatitoare Cand/ cum și de ce se intampla? Roata anotimpurilor
 Brose - proiect
 Managementul Proiectelor - Controlul proiectelor, mega si micro proiecte

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Diplomatie si conflict: relatiile internationale in timpul Primului Razboi Mondial
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 PROIECT DE DIPLOMA CHIMIE INDUSTRIALA SI INGINERIA MEDIULUI - TEHNOLOGIA ACIDULUI GLUTAMIC

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA management - Impactul implementarii unui sistem de management al relatiilor cu clientii in cadrul unei societati comerciale
 LUCRARE DE LICENTA Ingineria si Protectia Mediului in Industrie - Proiectarea unui depozit de deseuri urbane pentru un oras cu 200.000 de locuitori

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat profesional informatica - evidenta spital
 ATESTAT LA INFORMATICA - Gestionarea unui magazine de confectii
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
Formatul grafic BMP
Progressive JPEG
Codarea aritmetica
Standarde de compresie
Codarea Shannon-Fano
Formatul GIF
Codari adaptive - Codarea adaptiva Huffman
Grafica bitmap
Editoare de imagini
Design (Web design)


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu

 


Referate Grafica design.com Copyright © 2015 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.