Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » referate » management
PROIECT PRACTICA - CARACTERIZAREA PROCESELOR ECONOMICE DIN CADRUL COMPANIEI A TEHNOLOGIES

PROIECT PRACTICA - CARACTERIZAREA PROCESELOR ECONOMICE DIN CADRUL COMPANIEI A TEHNOLOGIESFACULTATEA MANAGEMENT FINANCIAR CONTABIL

Specializarea: Management


PROIECT PRACTICA

CARACTERIZAREA PROCESELOR ECONOMICE

DIN CADRUL COMPANIEI A TEHNOLOGIES

I.       a) Prezentarea companiei A

A este o companie germana cu sediul la Frnkfurt pr Main și centre de dezvoltare in Romania, unul dintre acestea – A Tehnologies SRL – situat in Cluj-Napoca, iar altul in Brașov.

Servicii oferite: dezvoltare aplicații și produse software (in special software outsourcing), testare, intreținere, consulțanța tehnica, integrare in sistem.

Competențe principale: Java, C++, .Net și alte tehnologii Microsoft, combinate cu baze de date relaționale.

Soluții proprii realizate: aplicații pentru managementul resurselor umane, soluție pentru automatizarea proceselor de business, aplicație pentru centralizarea sondajelor de opinie.

Pe piața din Romania, A este prezenta de circa 3 ani, iar in mod mai intens de la inceputul anului 2009, cand s-a inceput abordarea mai structurata a pieței printr-o campanie de promovare și s-a extins echipa de vanzari. Cele mai vandute soluții pe plan local sunt aplicațiile de analiza și raportare (Business Intelligence), de planificare a resurselor (ERP), de management al documentelor și de management al relației cu clienții (CRM).

A, companie inființata in anul 1997 in Germania, a realizat in 2009 o cifra de afaceri de 8,3 miliarde de euro și mizeaza pentru 2010 pe creșteri datorita raportului calitate-preț bun oferit pentru produsele din portofoliu.

De asemenea, majorarea business-ului este susținuta de experiența europeana de peste 12 ani a echipei A.

Compania este partener: Oracle, Microsoft, Metastorm și ATG.

Printre clienții A se numara: HP, Vodafone, Lloyd’s, Cora, Pinnacle, Hyperware, Magyar Posta, Libri, EMC, Qnamic, Ireland.com, Mega Image, Virgin Atlantic.

Aplicațiile software furnizate de companie: Business Intelligence (soluții de analiza și raportare), Enterprise Resource Planning (gestionare integrata a afacerii), Customer Relationship Management. Sistemele de virtualizare a infrastructurii de IT, platformele de e-commerce și aplicațiile pentru smartphones fac parte, de asemenea din portofoliul A Group. A ofera servicii de implementare software, mentenanța, testare, suport și consultanța in IT.

Centrul de dezvoltare din Cluj-Napoca face parte din grupul A, cu sediul central la Frankfurt pe Main, in Germania.

Compania a fost premiata cu 100.000 de dolari anul trecut de Google, care deține cel mai popular motor de cautare din lume, pentru o aplicație software pentru sistemul de operare Android, dezvoltat de gigantul american pentru telefoane mobile.

Parteneri:

1.     Microsoft Gold Certified

Compania A deține statutul de Microsoft Certified Partner pentru urmatoarele competențe:

·       SoA and Business Process;

·       ISV/Software Solutions și este membra a Small Business Specialist Community.

Aceste competențe demonstreaza un nivel superior de experiența in implementarea de soluții software și ne ofera accesul la cunoștințe și instrumente destinate sa creasca valoarea afacerilor clienților. Gold Certified Partner reprezinta cel mai inalt nivel de competența și expertiza in tehnologii Microsoft, companiile ce ajung la acest nivel avand și cea mai apropiata relație profesionala cu Microsoft. Astfel, A are acces la o varietate de resurse exclusive și la suport tehnic nelimitat.

2.     Oracle Gold Partner

Ca integrator de sisteme care ofera consultanța de implementare de procese și soluții Oracle, A este membru al rețelei mondiale Oracle Partner Network.

Accesul la sesiuni de instruire avansata, la resurse tehnice de ultima ora, la documentație de produs și la licențe nelimitate pentru variante demo și de dezvoltare permit experților sa mențina un inalt nivel de experiența in lucrul cu produse și tehnologii Oracle (e-Business Suite, Customer Relationship Management, Business Intelligence).

Viziunea larga și actuala asupra soluțiilor suport de organizare de afaceri este menținuta și prin colaborarea cu alți parteneri Oracle, prin intermediul Oracle Technology Network și Apps Net.

3.     ATG

Compania A este implicata in angajarea, intensificarea și dezvoltarea relației cu partenerul sau ATG, pentru a oferi clienților cele mai noi soluții de e-commerce.

Fondat in 1991 Art Technology Group este furnizor de soluții de comerț electronic folosite de cele mai renumite branduri din lume. Platforma ATG și soluțiile dezvoltate la cerere sunt utilizate de peste 900 de companii din toata lumea pentru a noi vizitatori, a-i converti in cumparatori și a le oferi o experiența personalizata de cumparare in mediul online.

ATG este cotat ca lider de piața in studiile realizate de Gartner și Forrester.

 

4.     Metastorm

A deține statutul de membru afiliat al Metastorm DNA Partner Program, ca recunoaștere a investițiilor facute și a angajamentului pentru succes de durata; acest statut permite distribuirea licențelor software in numar nelimitat.

Vazand creșterea vizibilitații la nivelul organizației, optimizarea resurselor, creșterea eficienței și a adaptabilitații la nou, Metastorm ofera clienților sai software performant pentru Enterprise Architecture (EA), Business Process Analysis (BPA) și business Process Management (BPM).

Metastorm Enterprise ofera organizațiilor soluții pentru automatizarea, controlul și optimizarea proceselor de lucru critice, a celor care implica factorul uman și a celor asistate de infrastructura tehnologica.

Printre cele mai cunoscute soluții in ceea ce privește dezvoltarea domeniului IT numim:

a)     Dezvoltare aplicație TV și multimedia

®              aplicație SET TOP BOX pe platforma Windows XP Embedded.

®              prezinta un set bogat de funcționalitați care intenționeaza sa transforme acest Set Top Box intr-un adevarat centru media și TV pentru acasa:

-         DVB TV (Digital Video Broadcasting) Channel Playback și Management atat pentru High Definition, cat și pentru Standard Definition;

-         Full Media Management și Playback (DVD, S-VCD, DiVX, fotografii, MP3, etc.)

-         integrare și inregistrare bazata pe EPG (Electronic Program Guide).

Intregul set de funcționalitați a inclus design grafic, implementarea și testarea aplicației pe sistem de operare Windows XP Embedded.

Beneficii:

Permite o structura clara și scalabila, astfel se poate adapta la unele funcționalitați noi puțin comune ale Set Top Box, cum sunt:

-     rețea de playback pentru acasa, playback pornind din dispozitive ușor de mapat;

-     actualizare online a versiunilor, cu menținerea stabilitații sistemului in caz de cadere a infrastructurii sau intreruperea legaturii cu serverul de versiuni;

-     adaugare ușoara de noi funcționalitați;

-     posibilitate de a adapta componente noi hardware: dispozitive TV, carduri de criptare

-     interfața cu furnizorii de servicii terțe pentru stații radio, internet, furnizori de CDDB (Compact Disk Database) și EPG.

Noua aplicație este robusta și rapida, ușor de extins, de intreținut și de verificat. Funcționeaza pe dispozitive fixe care ruleaza Windows XP Embedded și poate fi instalata cu ușurința pe hardware nou.

b)     Platforma pentru convergența serviciilor de voce și date – Hewlett-Packard care reprezinta una dintre cele mai mari companii IT din lume.

Beneficii:

®    permite o mare flexibilitate, clientul avand posibilitatea de a influența soluția in funcție de nevoile de business și de cererile pieței, oferind și integrand ușor noi servicii;

®    asigura utilizatorului final un serviciu pentru orice mediu de acces;

®    ofera posibilitatea clienților de a accesa rețeaua telefonica din afara biroului, fiind capabila totodata sa urmareasca apelurile și accesul la sistemul telefonic de la birou.

c)     Soluție de livrare conținut multimedia

®    Hewlett-Packard in ceea ce privește clienții de telefonie mobila 3G ai operatorului. Tehnologia 3G ofera potențial semnificativ pentru livrarea de noi servicii pentru consumatori; permite ca un conținut multimedia sa fie livrat utilizatorului ca un flux in timp real cu intarziere minima.

Beneficii:

Utilizatorii beneficiaza de livrarea in timp real a conținutului media urmarit, fara a fi nevoie sa aștepte ca toate datele sa fie aduse pe dispozitivul mobil inainte de inceperea vizualizarii. Acest proces de descarcare a datelor necesita mult timp și resurse ce nu sunt disponibile pe majoritatea dispozitivelor mobile.

Soluția este scalabila orizontal odata cu creșterea numarului de clienți și este calificata ”Enterprise Grade”  cu un inalt nivel de calitate și expunere catre clienți.

d)     Dezvoltare de aplicații multimedia prin colaborare internaționala – Pinnacle Systems, Inc. telecomunicații, multimedia

Aceasta companie este cunoscuta pentru soluțiile inovatoare și ușor de utilizat din domeniul multimedia digitala. Produsele Pinnacle includ soluții de editare și captura video, dispozitive de recepție TV pentru PC, dispozitive pentru producția muzicala, respectiv captura digitala. Infrastructura a fost ca marime mult mai complexa decat cea a unui proiect software obișnuit, datorita faptului ca pentru dezvoltare și testare a trebuit sa se asigure semnal TV analogic și digital pentru o gama de standarde europene și de peste ocean.

Beneficii:

Produsele Pinnacle furnizeaza tehnologii care permit tranziția de la prelucrare de semnal video analogic tradițional la prelucrarea digitala computerizata. Aceste produse aduc soluții competitive unei game largi de utilizari incepand de la consumatorul casnic, la cel din mediul de afaceri sau din studiourile de emisie.

e)     Control global și transparența in procesele logistice – dezvoltarea și implementarea proceselor logistice de afaceriClienții finali ai beneficiarului acestui proiect au nevoie de sisteme stabile și transparente care sa ofere monitorizare și control al proceselor din cadrul lanțului logistic.

Aplicațiile trebuie sa fie accesibile pentru utilizatorii mai puțin familiarizați cu computerul, sa poata fi instalate rapid, iar duratele de down time sa fie scurtate, pentru a reduce costurile. De asemenea, soluția trebuie sa fie flexibila pentru a realiza rapid și economic activitațile logistice.

Aceasta implica o structura modulara și scalabila care sa fie totodata compatibila cu sistemul existent.

Funcționalitați ale aplicației:

-      automatizarea selecției de rute pentru transportul internațional;

-      automatizarea calcularii prețului;

-      suport global pentru standardizarea proceselor;

-      accesul la informații centralizate (costuri, rute, oferte);

-      suportul procesului de vanzare prin integrarea modelului de tarifare;

Beneficii:

Utilizatorii din cadrul organizațiilor din orice colț al lumii au acces la o aplicație logistica sigura și complexa care permite reduceri de costuri prin:

-      selectarea rutelor optime de transport bazate pe criterii de timp și cost;

-      inlocuirea metodei costisitoare de cautare manuala a rutei de transport cu metoda de cautare automata;

-      administrarea automata și unificata a datelor importante, precum și a datelor referitoare la rețele de transport și comerciale;

-      calculația unificata a costurilor;

-      posibilitați de postcalculație, dupa livrarea serviciului logistic;

-      generarea de rapoarte complexe logistice și comerciale.

Anexa 1. Organigrama biroului de consultanța din București

Vorbim de o organigrama funcționala ierarhizata pe verticala avand trei nivele importante cum ar fi:

Nivelul I                                      

Nivelul II  

Nivelul III

            b) Radiografierea proceselor societații

          A. Procesul ofertare-contractare

Etape:

1.     Identificarea clientului și a cerințelor clientului. Se identifica o intalnire cu clientul cunoscandu-se cerințele acestuia.

Are loc prezentarea serviciilor sau a aplicațiilor oferite de A. Aceasta prezentare se realizeaza numai de catre MBO, AM sau de un business analist al companiei. Prezentarea de aplicații se realizeaza sub forma unei aplicații ”demo” sau prin prezentarea fluxurilor business transmise in aplicații.

Chiar daca aceste documente sunt realizate de catre alte persoane, ele sunt obligatoriu revizuite și aprobate de catre MBO, AM sau de catre analistul de business care va realiza și prezentarea.

2.     Primirea cererii de oferta se face prin fax sau e-mail.

3.     Inregistrarea cererii de oferta sau a caietului de sarcini și transmiterea catre MBO.

4.     Analiza cerințelor client conform cererii de oferta: termen de livrare, servicii suplimentare, preț și modalitați de plata, condiții de livrare și comunicare cu clientul.

5.     Daca este necesar se solicita clientului precizari suplimentare fara ambiguitați și necontradictorii.

6.     Intocmirea Project Plan. Identificarea etapelor proiectului cu responsabili, ore necesare proiectului, costuri la client și resurse alocate.

7.     Prezentarea ofertei la client. Trebuie sa conțina informații despre: data, destinația ofertei, servicii și aplicații, prețul și valoarea ofertei, includerea și excluderea TVA.

Oferta poate fi insoțita de o prezentare a organizației și alte documente care demonstreaza capabilitatea organizației. Acest lucru se face prin e-mail, fax, poșta sau la sediul clientului.

8.     Elaborarea documentelor in cazul licitațiilor și participarea la licitație publica.

9.     Aprobarea ofertei de catre client. Daca oferta nu este acceptata procesul este intrerupt și daca este acceptata se inițiaza procesul de intocmire și semnare a contractului cu clientul.

10.  Intocmirea și analiza contractului:

-        sunt definite obiectivele contractului și exigențele;

-        sunt identificate riscurile;

-        este protejat secretul informației;

-        sunt rezolvate toate cerințele care difera de cele conținute in oferta;

-        capacitatea de a satisface toate cerințele contractului.

11.  Semnarea contractului consta in efectuarea analizei.

12.  Inregistrarea contractului. Un exemplar sin Contract este difuzat clientului, un altul este arhivat și pastrat la Departamentul Contabilitate minim 10 ani.

13.  Derularea contractului/comanda conform fișelor de proces FP02, dezvoltare software, FP03, consultari implementare soluții, FP04, consultari management.

Diagrama flux Ofertare – Contractare

B. Procesul de implementare software

1. Inițializarea proiectului

-        stabilirea echipei, semnarea procesului verbal in cadrul ședinței care cuprinde și nominalizarea personalului din cadrul echipei A și a clientului;

-        definirea detaliilor proiectului stabilind strategii de testare a sistemului.

2. Analiza și diagnoza inițiala

-        sunt evaluate procesele din organizația clientului, daca este cazul se propun imbunatațiri;

-        documentul de analiza poate constitui livrabilul final și astfel va cuprinde procesele existente in organizație. Are loc o comunicare permanenta cu clientul pentru ca cerințele sa fie complete și fara ambiguitați.

3. Project Plan. Problemele semnalate in cadrul CRR-urilor se consemneaza in jurnalul de probleme. Sunt criterii care pot constitui obiectul unei negocieri la inceputul sau in timpul derularii contractului. Daca apar obiecții se reia procesul și se parcurge de cate ori este necesar pana la obținerea produsului.

4. Elaborarea este de a rafina soluția obținuta in timpul primului ciclu de testare CRP1. Se analizeaza și se clasifica dezvoltari necesare. Are loc CRP2.

5.   Construcția are scopul de a indeplini cerințele clientului.

6.   Testarea. Sunt efectuate de catre echipa de proiect cu raportare catre PM. Criteriile de acceptare sunt stabilite de catre client. Rezultatele obținute sunt inregistrate in procesul verbal de acceptanța parțiala daca este semnat de catre client cu rezerve.

7.   Implementarea produsului final la client.                                                                                                            Se convertesc și se valideaza datele inițiale. Utilizatorul executa testul de acceptanța finala pentru a verifica daca sistemul satisface sau nu cerințele de acceptanța definitiv. Neconformitațile vor fi menționate in raportul testului și acesta va fi repetat pana ce sistemul este acceptat conform planului de acceptanța.

           

8.   Implementarea programului de instruire pentru utilizarea produsului de catre client. Implementarea este realizata de catre echipa A și coordonata de PM A.

9.       Recepția finala, adica validarea proiectului este inregistrata in procesul verbal de acceptanța și se pastreaza in dosarul proiectului. Proiectul este intocmit in doua exemplare. Poate fi validat prin semnatura și de catre alte persoane in afara de PM client și PM A. Toate livrabilele sunt revizuite și aprobate de catre PM din partea clientului.

10.    Mentenanța produsului se face in funcție de produsul furnizat.

11.    Modificari aparute in timpul proiectului setup solicitate de catre client sau de catre organizație vor fi discutate de cele doua echipe de proiect A și client și acceptate sau nu. Toate modificarile sunt trecute in jurnalul de control al schimbarilor comunicate și aprobate de catre PM din partea A și din partea clientului.

Diagrama flux Implementare dezvoltare sotftware

c) Analiza critica a companiei A

-        identificarea clienților și a cerințelor acestora;

-        condițiile de plata;

-        neeliberarea la timp a unor documente cheie pentru inceperea proiectului demarat;

-        neaprobari de soluții vitale procesului;

-        razgandirea clientului in ceea ce privește inceperea sau continuarea facand referire la costurile financiare suplimentare pe care acea companie trebuie sa le suporte;

-        neducerea la bun sfarșit a proiectului;

-        neințelegerea completa a cerințelor clientului din cauza ambiguitații acestora;

-        datele introduse in calculator și pe care utilizatorul trebuie sa le introduca corect, deoarece astfel nu se poate face un raport complet de catre compania A in ceea ce privește instalarea aplicației cerute de client.

II.            Cuantificarea proceselor economice din cadrul societații

a)    Diagrama flux Ofertare – Contractare

1.     Identificare clienți și cerințele clienților

Identificam resurse umane: MBO/MCO/Area Manager pentru stabilirea unei intalniri cu clientul pentru a-i prezenta ofertele și serviciile A.

Resurse aferente: calculatorul cu ajutorul caruia se efectueaza cautarea plus ore suplimentare de analiza a clientului in ceea ce privește apelarea la serviciile A pentru asociere.

Resurse financiare: bani pentru inceperea demararii proiectului.

2. Primirea cererii de oferta sau a caietului de sarcini. Facem referire la o prima evaluare a cererii de oferta de catre asistentul manager și transmisa apoi managerului pentru analizarea cerințelor clientului și pentru adoptarea de soluții corespunzatoare situației.

Resurse materiale: e-mail, fax.

           

3. Analiza cerințe client ® analizarea amanunțita (2 zile).

4. Sunt necesare completari pentru ca cerințele clientului sa fie complete și fara ambiguitați și astfel se cer informații suplimentare din partea acestuia pentru formarea categorica a inceperii proiectului și eliminarea oricaror indoieli cu privire la indeplinirea proiectului.

 Resurse materiale: e-mail, documentație de clarificare.

5. Intocmirea Project Plan

Resurse financiare: sume alocate plus ore necesare proiectului – 5 ore Tsumat.

6. Prezentarea ofertei la client

Mediul in care este detaliata prezentarea in ceea ce privește ”pretențiile” felului cum lucreaza compania A și convingerea clientului ca se merita asocierea.

Analiza clientului cu atenție a ofertei A și dat un raspuns cat mai repede.

7. Aprobare oferta ® aceasta etapa reprezinta un moment decisiv al acestui proces.

8. Intocmirea și analiza contractului

Facem referire la timpul alocat pentru intocmire cat și a analizei contractului in ceea ce privește respectarea condițiilor puse și ducerea la bun sfarșit a proiectului. Se intocmesc doua exemplare, unul pentru fiecare parte contractanta.

9. Semnarea contractului. Efectuarea inca odata a analizei inainte de semnare.

10. Inregistrarea contractului

Vorbim despre timpul de care dispune asistent managerul sa efectueze inregistrarea contractului in Registrul contracte și apoi depus la Departamentul Contabilitate, unde este arhivat și pastrat minim 10 ani.

11.  Derularea contractului

Timpul alocat pentru efectuarea comenzii.

b)     Diagrama flux implementare dezvoltare software

1.     Inițializarea proiectului

1…2 ore pana la stabilirea echipelor de proiect, analizarea implementarii de catre compania A a produsului și a unui plan de testare a sistemului.

2.  Analiza și diagnoza inițiala

Timpul alocat pentru procesele existente  in organizația clientului și daca este cazul sunt propuse imbunatațiri ale proceselor.

Intocmirea documentului de analiza in care sunt incluse: procesele existente in organizație, procese propuse pentru imbunatațire, diferite procese, concluzii și recomandari de imbunatațire.

Cerințele clientului se fac intr-o ședința pentru a nu aparea surprize neplacute.

Resurse materiale: format electronic.

3.  Project Plan ® se analizeaza: cerințele client, a domeniului și a datelor de intrare.

Resurse umane: PM client, PM A, Echipa de proiect client, Echipele proiect A.

4.  Elaborarea ® crearea scenariilor de test, documentație de setare a aplicației

®analiza excepțiilor și clarificarea acestora in cele care pot fi realizate prin modificari simple sau care prezinta dezvoltari amanunțite.

           

5.  Construcție

-        Analiza finala a cerințelor clientului

-        Se realizeaza Manualul de utilizare și sunt dezvoltate componentele principale ale produsului conform Project Planului și specificațiile de dezvoltare continuandu-se cu CRP3® identificarea și rezolvarea eventualelor excepții, executarea testelor de integrare a noului sistem.

6.  Testare

Resurse umane: echipa de proiect client

                          echipa de proiect A

Timpul alocat pentru:

-        verificarea proiectarii setupului de aplicație și testarea

-        rezultatele sunt inregistrate in Procesul verbal de acceptanța parțiala

-        daca apar abateri se reia testul din faza de dezvoltare (setup). Acest proces este parcurs de cate ori este necesar pana la obținerea produsului. Reluarea procesului are la baza principiul regresiei testarii: toate testele care nu au fost trecute sunt reluate.

-        Rezultatele sunt  prezentate PM pentru aprobare.

7.  Implementarea produsului final la client

-        Validarea datelor de catre utilizatorii care executa testul de acceptanța finala pentru a verifica daca sistemul satisface sau nu criteriile de acceptanța definite.-        Neconformitațile identificate in timpul testului vor fi menționate in raportul testului de acceptare, iar testul este repetat pana ce  sistemul este acceptabil conform planului testului de acceptanța ® Project Plan.

Resurse umane: echipa de proiect  A

                          echipa de proiect client

8.  Implementarea unui program de instruire pentru utilizarea produsului de catre client

Resurse umane: PM A

-        se intocmește Procesul verbal de instruire care este realizat de catre echipa de proiect A și coordonata de PM A

9.  Recepția finala – validarea proiectului

Resurse umane: PM A, PM client

-        inregistrarea in Procesul verbal de acceptanța finala care se pastreaza in dosarul proiectului

-        revizuirea și aprobarea livrabilelor de catre PM client.

10. Mentenanța aplicației

Resurse umane: PM A, PM client

-        intocmirea contractului de mentenanța și suport

11. Modificari aparute in timpul proiectului (setup) solicitate de catre client sau de catre organizație vor fi discutate de cele doua echipe de proiect (A și client) și acceptate sau nu.

Resurse umane:  PM A, PM client

-        analiza și aprobarea bugetului ce are legatura cu costurile proiectului

-        pot aparea modificari care implica costuri financiare care trebuie aprobate de catre MBO, AM și Comitetul director

-        toate modificarile sunt trecute in Jurnalul de control al schimbarilor comunicate și aprobate de catre PM din partea A și din partea clientului.

III.         Cuantificarea activitaților și proceselor economice materializate prin fluxuri de proces

a)    Diagrama flux Ofertare – Contractare – Anexa 2

1. Registrul intrari/ieșiri

Prezentarea cererii de oferta in ceea ce privește cerințele clientului este inregistrata in registrul intrari/ieșiri pentru a putea fi aprobata de catre Manager Bucharest Office.

2. Oferta ® este analizata amanunțit cerința clientului și se stabilesc condițiile care se pun inainte de inceperea proiectului in ceea ce privește modalitațile și serviciile din partea echipei de proiect al clientului.

3. Solicitarea informațiilor suplimentare de la client ® daca exista incertitudini inainte de demararea proiectului echipa A pastreaza permanent legatura cu clientul pentru a preintampina orice blocare din acel proiect și pentru ca cerințele clientului sa fie complete, fara ambiguitați și necontradictorii.

Corespondența se pastreaza in format electronic sau in dosarul proiectului.

4. Prezentarea ofertei la client – oferta ® echipa A va prezenta condițiile sale de argumentare a inceperii proiectului in ceea ce privește organizația cu care a luat contact. Aceasta prezentare se poate face prin fax, e-mail sau la sediul clientului. Daca oferta nu este acceptata, procesul este intrerupt; daca este acceptata se inițiaza procesul de intocmire și semnare a contractului cu clientul.

5. Elaborarea documentelor de calificare in cazul licitațiilor și participarea la licitație publica.

Daca clientul are totuși rezerve in semnarea contractului și acceptarea ofertei propuse se poate apela la o licitație publica in care clientul trebuie sa propuna alte soluții ingenioase și inovatoare pentru caștigarea licitației cu alte oferte decat cele obișnuite, aceasta considerandu-se ca o renegociere a contractului.

6. Intocmirea și analiza contractului – Contract

Se analizeaza cu atenție toate cerințele contractului care se doresc a fi indeplinite atat de echipa A, cat și de echipa clientului. Putem vorbi și despre intocmirea contractului chiar de catre client la cererea acestuia. Este intocmit in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte contractanta.

7. Semnarea contractului – Contract  

Se realizeaza dupa efectuarea analizei acestuia.

8. Inregistrarea contractului – Registrul contracte

Un exemplar este dat clientului, iar celalalt este arhivat și pastrat la Departamentul Contabilitate.

b) Diagrama flux Implementare dezvoltare software – Anexa 3      

1. Planul proiectului, document de analiza și design, plan de testare ® se intocmește planul de demarare a proiectului de catre echipa de proiect A in urma caruia se stabilesc factorii pentru care a fost solicitata echipa A, ca apoi sa se efectueze planul de testare al sistemului.

2. Planul proiectului, document de analiza și design, manual de utilizare ® dupa efectuarea primei etape a procesului de organizare a sistemului trebuie sa existe un manual de utilizare care ajuta la inceperea inceata, dar sigura a acelui produs din cadrul organizației pentru a se obține in final o arie larga de produse specifice conform Project Planului.

3. Testarea produsului – planul proiectului

Acest plan este facut pentru a se asigura in ceea ce privește calitatea acelui produs și este testat de catre echipa de proiect, transmis apoi la PM.

De asemenea avem de-a face vu verificarea amanunțita a fiecarui criteriu și daca exista abateri procesul se reia pana ce este aprobat de catre echipa de proiect din partea clientului. Rezultatele sunt inregistrate in Procesul verbal de acceptanța parțiala, daca clientul semneaza cu rezerve.

4. Proces verbal de instruire pentru utilizarea produsului de catre client.

Instruirea este realizata de catre echipa de proiect A și este coordonata de Project Manager A. Acest lucru este consemnat in Procesul verbal de instruire.

5. Recepția produsului – validarea proiectului T fișa de acceptanța finala

Acest proiect poate di semnat și de alte persoane, nu numai de cele prezente.

Se analizeaza din nou termenii propuși de fiecare parte contractanta și apoi sunt aprobate de catre Project Manager din partea clientului.

6. Contract de mentenanța și suport – se aproba sau nu proiectul demarat de catre echipa de proiect din partea clientului, asupra calitații sistemului propus inca din faza de inițializare.

IV. Concluzii:

®    din cele menționate mai sus reiese faptul ca compania A este deținatoarea unui component important pe piața IT; acest lucru dovedindu-se din faptul ca are parteneri influenți de asemenea pe piața;

®    ofera aplicații și servicii de inalta performanța și de calitate pentru to/i clienții și marile companii cu care vine in contact;

®    se da dovada de un spirit de echipa foarte bine organizat și eficient pentru menținerea pe piața pana in acest moment, oficializandu-se cu aceasta ocazie locul inalt pe care-l dețin;

®    vorbim de seriozitate, incredere, relații parteneriale de lunga durata T o companie deschisa, transparenta in ceea ce privește modul acesteia de a interacționa cu oamenii din mediul afacerilor.

 

BIBLIOGRAFIE

            1. Managementul operațional

           

            2. Managementul afacerilor

            3. Economia și gestiunea intreprinderii

            4. Managementul general

            5. Marketing

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Sablon pentru realizarea proiectului la disciplina Managementul proiectelor
Organizarea structurala a activitatilor de aprovizionare si de desfacere
Caracteristicile calitatii produselor
Mediul ambiant al intreprinderii
CONCEPTELE DE BAZA ALE MANAGEMENTULUI
Tehnologia OLAP
Tehnologia informatiei in procesul decizional modern
INVESTITIILE ORGANIZATIEI


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu