Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » referate » marketing
PROIECTARE SI DEZVOLTARE PROCES

PROIECTARE SI DEZVOLTARE PROCESPROIECTARE  SI DEZVOLTARE PROCES

DIAGRAMA DE PROGRAMARE IN TIMP A PLANIFICARII CALITATII PRODUSULUIELEMENTE DE IESIRE:

·       Standarde de Ambalare

·       Plan de Control Pre-Lansare

·       Verificare Sistem de Calitate Produs/Proces

·       Instructiuni de proces

·       Diagrama Procesului Tehnologic

·       Plan de Analiza a Sistemelor de Masurare

·       Plan de Amplasare

·       Plan de Studiu Preliminar a Capabilitatii Procesului

·       Matricea de Caracteristici

·       Specificatii de Ambalare

·       DFMEA

·       Sprijinul Conducerii


INTRODUCERE

In acest capitol se vor prezenta trasaturile majore privind dezvoltarea unui sistem de fabricatie si a planurilor de control adecvate, pentru obtinerea unor produse de calitate. Sarcinile care trebuie indeplinite in acest pas al procesului de planificare a calitatii produsului depind de indeplinirea cu succes a etapelor anterioare cuprinse in primele doua capitole. Acest pas este proiectat pentru asigurarea dezvoltarii unui sistem efectiv de fabricatie. Sistemul de fabricatie trebuie sa indeplineasca cerintele, nevoile si asteptarile clientului.

Elementele de intrare si de iesire care se aplica in aceasta etapa sunt dupa cum urmeaza:

ELEMENTE DE INTRARE (Provin din elementele de iesire din Capitolul 2.0)

·       Moduri de Eroare ale Proiectului si Analiza Efectelor (DFMEA)

·       Proiectare Pentru Fabricatie si Asamblare

·       Verificare Proiect

·       Revizii Proiect

·       Construire Prototip – Plan de Control

·       Desene Tehnice (Inclusiv Date Matematice)

·       Specificatii Tehnice

·       Specificatii de Material

·       Modificari de Desen si Specificatie

·       Echipament Nou, Unelte si Cerinte de Instalare

·       Produs Special si Caracteristicile de Proces

·       Cerinte ale Echipamentului de Testare/Masurare

·       Angajamentul Echipei Privind Posibilitatea de Realizare si Sprijinul ConduceriiELEMENTE DE IESIRE (Devin elementele de intrare pentru Capitolul 4.0)

·       Standarde de Ambalare

·       Revizie Sistem de Calitate Produs / Proces

·       Diagrama Procesului Tehnologic


·       Plan de Amplasare

·       Matricea de Caracteristici

·       Moduri de Eroare ale Procesului si Analiza Efectelor (DFMEA)

·       Plan de Control Pre-Lansare

·       Instructiuni de proces

·       Plan de Analiza a Sistemelor de Masurare

·       Plan de Studiu Preliminar a Capabilitatii Procesului

·       Specificatii de Ambalare

·       Suportul Conducerii

1 STANDARDE DE AMBALARE

Clientul va folosi in mod obisnuit standarde de ambalare care ar trebui sa fie cuprinse in orice specificatie a produsului. Daca acestea nu au fost furnizate, proiectul ambalajului trebuie sa fie realizat in asa fel incat sa asigure integritatea produsului pana in punctul de utilizare.

2 REVIZIA SISTEMULUI DE CALITATE AL PRODUSULUI / PROCESULUI

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa verifice Manualul Sistemului de Calitate de la locatia de fabricatie. Orice controale aditionale si/sau modificari procedurale necesare pentru obtinerea produsului ar trebui actualizate in Manualul Sistemului de Calitate si incluse in planul de control al fabricatiei. Aceasta reprezinta o oportunitate pentru Echipa de Planificare a Calitatii Produsului de a imbunatati sistemul de calitate existent bazat pe elementele de intrare ale clientului, expertiza echipei si experienta anterioara. Lista de Verificare a Calitatii Produsului / Procesului din Anexa A-4 poate fi utilizata de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului in procesul sau de evaluare.

3 DIAGRAMA PROCESULUI TEHNOLOGIC

Diagrama procesului tehnologic este o reprezentare schematica a procesului tehnologic curent sau a celui propus. Poate fi folosita pentru analizarea surselor de variatie a masinilor, materialelor, metodelor si fortei de munca, de la inceputul pana la sfarsitul procesului de fabricatie sau de asamblare. Este utilizata pentru a scoate in evidenta impactul surselor de variatie asupra procesului. Diagrama contribuie la analizarea procesului total mai mult decat pasii individuali din cadrul procesului. Diagrama ajuta Echipa de Planificare a Calitatii Produsului  sa se concentreze asupra procesului in timpul coordonarii DFMEA si proiectarii Planului de Control. Lista de Verificare a Diagramei

Procesului Tehnologic, din Anexa A-6 poate fi utilizata de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului in procesul sau de evaluare.


4 PLANUL DE AMPLASARE

Planul de amplasare ar trebui intocmit si verificat pentru a determina acceptabilitatea punctelor de inspectie, locatia diagramei de control, aplicabilitatea mijloacelor vizuale, statiile de reparatie interimara si zonele de depozitare care contin material defect. Toate materialele tehnologice ar trebui inregistrate in diagrama procesului tehnologic si in planul de control. Lista de Verificare a Planului de Amplasare din Anexa A-5 poate fi folosita de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului in procesul sau de evaluare.

5 MATRICEA DE CARACTERISTICI

O matrice de caracteristici este o tehnica analitica recomandata pentru afisarea relatiei dintre parametrii de proces si statiile de fabricatie. Pentru alte detalii vezi Tehnici Analitice din Anexa B.

6 MODURI DE EROARE ALE PROCESULUI SI ANALIZA EFECTELOR (PFMEA)

PFMEA ar trebui urmarite in timpul planificarii calitatii produsului si inainte de inceperea productiei. Reprezinta o verificare disciplinata si o analiza a unui proces nou / revizuit si se efectueaza pentru a anticipa, rezolva sau monitoriza problemele potentiale ale proce-sului pentru un program al unui produs nou/revizuit. PFMEA este un document activ si necesita revizii si actualizari pe masura ce sunt descoperite moduri de eroare noi.

Pentru informatii suplimentare despre intocmirea si intretinerea PFMEA vezi manualul de referinta Moduri de Eroare Potentiale si Analiza Efectelor (FMEA) Crysler, Ford si General Motors. Lista de Verificare a FMEA din Anexa A-7 poate fi utilizata de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului in procesul sau de evaluare.

7 PLANUL DE CONTROL AL PRE-LIVRARIIPlanurile de Control al Pre-livrarii sunt descrieri ale masuraritorilor dimensionale, ale materialului si testelor functionale care apar dupa realizarea prototipului si inainte de productia propriu-zisa. Planul de control al pre-livrarii ar trebui sa includa controale aditionale ale produsului / procesului pentru a fi implementate inainte ca procesul de productie sa fie validat. Scopul planului de control al pre-livrarii este de a cuprinde neconformitatile potentiale anterioare sau din timpul desfasurarii productiei initiale. Ca exemple pot fi enumerate:

·       Inspectii mai frecvente

·       Mai multe prelucrari si puncte de verificare finala

·       Evaluari statistice

·       Auditari ridicate


·       Pentru informatii suplimentare despre intocmirea si intretinerea planurilor de control vezi Capitolul 6. Lista de Verificare A Planului de Control din Anexa A-8 poate fi utilizata de Echipa de Planificare a Calitatii Produsului in procesul sau de evaluare.

8 INSTRUCTIUNI DE PROCES

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa se asigure ca instructiunile de proces contin detalii suficiente pentru tot personalul operator, care este direct responsabil de operatiile procesului. Aceste instructiuni ar trebui obtinute din urmatoarele surse:

·       FMEA

·       Plan(uri) de Control

·       Desene tehnice, specificatii de performanta si de material, standarde vizuale si industriale

·       Diagrama Procesului Tehnologic

·       Plan de Amplasare

·       Matricea caracteristicilor

·       Standarde de ambalare

·       Paramentri de Proces

·       Expertize si cunostinte ale producatorului privind procesul si produsul

·       Cerinte de manipulare

·       Operatori de proces

Instructiunile de proces pentru procedurile de operare standard ar trebui afisate si de asemenea, ar trebui sa includa reglarea parametrilor cum ar fi: vitezele masinii, alimentari, ciclu de timpi, etc, care ar trebui sa fie la indemana operatorilor si supraveghetorilor. Informatii aditionale privind intocmirea instructiumilor de proces pot fi gasite in manualul Cerintele Sistemului de Calitate Chrysler, Ford si General Motors.

9 PLANUL DE ANALIZA A SISTEMELOR DE MASURARE

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa asigure intocmirea unui plan care indeplineste analiza sistemelor de masurare cerute. Acest plan ar trebui sa includa, ca un minim necesar, masurarea liniaritatii, acuratetii, repetabilitatii, reproductibilitatii si corelarii pentru masuratorile duplicat. Vezi Manualul de Referinta Analiza Sistemelor de Masurare Chrysler, Ford si General Motors.

10 PLANUL DE STUDIU PRELIMINAR AL CAPABILITATII PROCESULUI

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa asigure dezvoltarea unui plan de studiu preliminar al capabilitatii procesului. Caracteristicile identificate in planul de


control vor fi folosite ca baza pentru planul de studiu preliminar al capabilitatii procesului. Vezi manualul Procesul de Aprobare a Pieselor de Productie Chrysler, Ford si General Motors si Manualul de Referinta Controlul Procesului Statistic Fundamental Chrysler, Ford si General Motors pentru definitii suplimentare.

11 SPECIFICATII DE AMBALARE

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului ar trebui sa se asigure ca ambalajul individual al produsului (inclusiv partitiile interioare) este proiectat si utilizat. Standardele de ambalare ale clientului sau cerintele generice de ambalare ar trebui folosite atunci cand este cazul. In toate situatiile, proiectul ambalajului trebuie sa asigure faptul ca performanta produsului si caracteristicile acestuia raman neschimbate in timpul impachetarii, transportului si despachetarii. Ambalajul ar trebui sa fie compatibil cu toate echipamentele de manipulare a materialelor, incluzand si robotii.

12 SUPORTUL CONDUCERII

Echipa de Planificare a Calitatii Produsului trebuie sa programeze o revizie formala pentru conducere, astfel incat sa se consolideze implicarea acesteia in stabilirea concluziei privind faza de proiectare si dezvoltare a procesului. Scopul acestei revizii este de a informa conducerea superioara despre situatia programului si de a obtine implicarea acesteia in rezolvarea oricarei probleme deschise.

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Trasaturile globalizarii economice
Atelier de publicitate
Planificarea strategica in marketingul international
Bazele de date cu clientii si marketingul direct
ORIENTAREA DE MARKETING A FIRMEI “DANONE”
Analiza structurala a pietei de tutun din Romania
STRATEGII COMPETITIVE IN MARKETINGUL INTERNATIONAL
Particularitati ale cercetarii de marketing international


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu