Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » afaceri
PLAN DE AFACERI SC AUTO S.R.L

PLAN DE AFACERI SC AUTO S.R.L
PLAN DE AFACERI SC AUTO S.R.L

Capitolul 1. Date generale

  1. Numele si forma juridica a societatii: AUTO S.R.L.
  1. Adresa: Str. 9 Pitesti, Jud Arges

  1. Numar de inregistrare la Registrul Comertului: J03/1721/
  2. Cod fiscal:.
  1. Reprezentata legal de:
  2. Obiectul de activitate: Transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori

Cod CAEN: 493

  1. Capitalul social: 1.000 lei

Capitolul 2. Capitalul si structura actionariatului

Capitalul social actual al companiei, subscris si varsat, este de 1.000 lei. Structura actionariatului este formata din 3 persoane fizice, astfel:

Capitolul 3. Conducerea societatii

Conducerea societatii este asigurata de doamna Tudor Mioara Loredana, absolventa a Facultatii de Management Turistic  si Comercial .

Echipa manageriala va fi completata indirect si de catre ceilalti doi membri ai societatii. Astfel, domnul Tudor Nicolae Adrian va asigura si conduce activitatea de marketing a societatii, dansul avand o experienta anterioara in domeniul marketing-ului hotelier. Astfel, activitatea de prospectare a pietei, de contactare a clientilor potentiali si gestionare a viitorului portofoliu de clienti, precum si de incheiere a contractelor comerciale va fi condusa de acesta.

Capitolul 4. Descrierea activitatii & politica de marketing

Activitatea de baza a societatii este cea de inchirieri auto, atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice.

In momentul de fata societatea se afla in faza de contractare a unei finantari pentru achizitia a 10 autoturisme Ford. Achizitia se va face in baza unui contract de finantare acordat de catre GIF Leasing IFN SA, In cadrul acestui contract de finantare, AUTO S.R.L.va avea calitatea de utilizator, intrucat forma de finantare va fi cea de leasing financiar.

Politica de marketing se va desfasura sub coordonarea domnului Tudor. Intr-o prima faza, societatea va incheia contracte de colaborare cu agentiile de turism din Bucuresti, pentru a deservi turistii straini sau oamenii de afaceri care vin in Bucuresti si au nevoie de un mijloc de transport la dispozitia lor, pentru o anumita perioada astfel incat sa se poata deplasa, la discretie, pe teritoriul tarii. In momentul de fata societatea deja si-a alcatuit o baza de date cu agentiile de turism din Bucuresti si a stabilit cateva intalniri cu acestea, pentru a discuta o potentiala colaborare in acest sens.

Pasul urmator este pregatirea materialelor publicitare – brosuri - care vor fi disponibile la receptiile hotelurilor din Bucuresti, cat si la birourile agentiilor de turism.

Promovarea va fi completata si prin utilizarea siturilor deja existente

www.e-inchirierimasini.ro.;www.carsrent.ro; Mai mult, va permite si lansarea de comenzi si onorarea acestora in timp real, intrucat va beneficia de suportul tehnic si uman necesar acestei activitati. In prezent, societatea se afla in discutii avansate pentru realizara site-ului, avand sprijinul unui programator independent, care va asigura crearea, intretinerea si actualizarea permanenta a paginii web si a informatiilor furnizate prin intermediul acesteia.

Capitolul 5. Descrierea sectorului de activitate. Piata si concurenta.

Piata inchirierilor auto este in continua crestere. Potrivit reprezentantilor firmelor de rent a car, numarul clientilor care apeleaza la serviciile societatilor de profil aproape ca s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut. In aceste conditii, veniturile firmelor de profil au saltat in medie cu aproximativ 50 de procente comparativ cu 2007.

Compusa din aproximativ 1.200 de masini, piata de rent-a-car din Romania, la ora actuala, piata este subdezvoltata, cu o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, potentialul de crestere fiind insa imens.

Firmele mari din domeniu (de exemplu,  Hertz si Avis) au doar cate 100-120 de masini, ceea ce este mult sub cererea pietei. Insa in 2009 piata se va dubla cu siguranta, iar ritmul de crestere de pana acum al pietei, cifrat la 15% anual, atrage inca noi jucatori.

Exista cateva companii importante care sunt sustinute de branduri internationale puternice si un mare numar de jucatori mici care au o capacitate redusa de a oferi servicii de calitate la standard international si de a-si construi un brand local, insa jucatorii mari, pentru a satisface cererile clientilor si a le onora comenzile, apeleaza la jucatorii mici pentru a se aproviziona cu autoturisme de la acestia (ulterior inchiriindu-le propriilor clienti).

Piata de inchirieri auto in Romania depinde in mare masura de clientii din strainatate sau de inchirierile auto efectuate de reprezentantii locali ai diferitelor companii straine ce desfasoara afaceri in Romania.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana va determina maturizarea pietei, asa cum s-a intamplat in celelalte tari est-europene cu economie mai dezvoltata, Polonia, Cehia, Ungaria sau Slovenia.

Chiar daca, dupa aderare, cererea a crescut, segmentul rent-a-car din Romania este de cinci ori mai redus fata de cel din Ungaria. Pentru a acoperi volumul total al pietei din Romania, Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a avut un impact direct asupra pietei inchirierilor de masini, in ultima perioada inregistrandu-se o crestere continua a numarului de straini care au apelat la serviciile de rent-a car.

Datele publice ale Institutului National de Statistica indica faptul ca acest segment de piata este unul dintre domeniile care au inregistrat in ultimul an o crestere spectaculoasa: din august 2007, cand se cifra la aproximativ un milion de euro, valoarea pietei a crescut cu peste 200%.

Daca romanii nu se regasesc inca printre clientii obisnuiti ai companiilor de profil, nu acelasi lucru se poate spune in cazul cetatenilor straini. Insa, si in acest caz, cererea in crestere se evidentiaza pe segmentul de business, serviciul de rent-a-car nefiind folosit in mod semnificativ in scop turistic.

De cand Romania a aderat la Uniunea Europeana s-a inregistrat o crestere continua de vizitatori straini care apeleaza la serviciile de rent-a-car. Majoritatea lor sunt insa oameni de afaceri, neinregistrandu-se o crestere semnificativa a numarului celor care apeleaza in scop turistic.

In functie de cerere, cetatenii straini sunt secondati de ambasade sau companii care isi deschid operatiuni in tara noastra. O contributie importanta in total cereri o au si companiile ce deschid activitati comerciale in tara noastra, dar si ambasadele, organizatiile internationale sau organizatorii de evenimente.

Firmele locale si-au mai schimbat atitudinea vizavi de aceste oferte, si au inceput sa aprecieze tot mai mult avantajele folosirii serviciilor de rent-a-car pentru nevoi pe termen scurt si mediu.

In prezent, piata de rent-a-car este controlata in proportie de aproximativ 55% de cinci companii - respectiv Hertz, Avis, Sixt, Europcar si Budget. Restul se imparte intre alte branduri si companii locale.

Este de asteptat ca profitul companiilor sa creasca anual cu pana la 15%. Pentru anul in curs se estimeaza o crestere a profitului tuturor companiilor de rent-a-car cu 10-12%, in timp ce pentru anul 2008 se preconizeaza o crestere de pana la 15%.

Cele cinci companii care detin 55% din piata au in propietate aproximativ 1.200 de unitati, insa planurile investitionale vizeaza majorarea flotei astfel incat sa se acopere cererea. Pentru a acoperi volumul total al pietei din Romania, sunt necesare nu mai mult de 2.400 de masini.

Comparativ cu tarile din regiune insa, Romania se afla inca la un nivel destul de scazut. Piata de rent-a-car din tara noastra poate fi privita drept una imatura. Comparativ cu cea din Ungaria, este de cinci ori mai redusa. Acest aspect insa reflecta potentialul important de dezvoltare pe care il are piata de profil.

Capitolul 6. Descrierea proiectului

Investitia pentru care se solicita finantare din partea Gif Leasing IFN SA consta in achizitia a 10 autoturisme model Ford, . Autoturismele sunt dotate cu aer conditionat, CD player, inchidere electrica, air bag, ABS etc.

Valoarea totala a proiectului de investitie este 97735 Euro.

Avansul platit de AUTO S.R.L.este de 5% din total investitie, adica 4106 Euro.

Finantarea din partea Fondului reprezinta 95% din valoarea totala a proiectului de investitie, adica 93629 Euro.

Durata creditului este de 4 ani.

Costurile financiare sunt:

rata dobanzii: 16% p.a. pentru lei

comision 1,5% se precizeaza doar pentru societatile de leasing

Rambursarea creditului se va face in rate lunare egale de principal, plus dobanda.

Considerand valoarea creditului de 337843 lei, durata de 4 ani si o dobanda de 16% p.a., un grafic de rambursare estimativ va fi:

Nr. luna

Principal

Rata principal

Dobanda

Tva

Total rata

Astfel, sarcina financiara maxima lunara este de aproimativ 3.300 Euro (principal + dobanda).

Sursa de rambursare va fi generata de incasarile obtinute in urma inchirierii autotursimelor catre clientii societatii. Pretul pentru inchirierea unui autotursim este de 45 Euro/ zi si, in functie de perioada pentru care un client solicita acest servicu, se pot face reduceri de pana la 35 Euro/ zi.

Facand un simplu calcul, presupunand un pret de 35 Euro/ zi x 10 autoturisme x 20 zile (o medie a numarului de zile, din luna, in care masinile vor fi inchiriate), rezulta o incasare lunara de 7.000 Euro. Acesta este un exemplu in cazul unui scenariu pesimist, luand in considerare pretul cel mai mic posibil pentru inchirerea unui autoturism si un numar de zile mediu in care masinile sunt inchiriate. Chiar si in cazul acestui scenariu pesimist, se observa ca incasarea lunara permite lejer rambursarea ratei de principal si a dobanzii.

In prezent, societatea deja este in discutii cu cateva societati ce ofera servicii rent – a –car pentru inchirierea celor 10 autoturisme pe o durata de 2 luni. Prin urmare, nu se poate pune problema lipsei clientilor sau a nedesfasurii activitatii, care sa duca la neambursarea creditului.

Tipul finantarii: leasing financiar

AUTO S.R.L.este o societate nou infiintata, fara istoric financiar si va beneficia de finantare din partea Gif Leasing in calitate de utilizator al autoturismelor achizitionate.Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Conditii esentiale ale unui audit
Analiza cifrei de afaceri
Analiza productiei fizice
Succesul-obiectivul urmarit de oamenii de afaceri
Inovatii si modernizari in cadrul Rompetrol
Analiza cheltuielilor la 1000 lei cifra de afaceri
Ciclul de viata al auditului proiectului
INFORMATIA SI COMUNICAREA IN AFACERI
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu