Creeaza.com - informatii profesionale despre
Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » familie » medicina
Etosuximida

Etosuximida
Etosuximida

Farmacodinamie

Cea mai importanta caracteristica a etosuximidului in doze nontoxice consta in protejarea impotriva convulsiilor clonice motorii provocate de pentilentetrazol. In mod contrar, la doze nontoxice de etosuximid nu este inhibata prelungirea convulsiilor induse prin electrosoc sau declansate automat. Acest tipar este pus in corelatie cu randamentul impotriva absentei convulsiilor la oameni. Etosuximidul reduce fluxurile de Ca (fluxuri T) in neuronii talamici. Talamusul joaca un rol important in generarea ritmului de 3Hz tipice convulsiilor prin contractii. Neuronii din talamus manifesta o mare amplitudine a fluxului T care sta la baza izbucnirii potentialelor de actiune si de asemenea joaca un rol important in activitatea oscilatorie a talamusului ca de exemplu activitatea contractiilor cu frecventa de 3 Hz. La concentratii clinice relevante, etosuximida inhiba fluxul T, fiind evident in inregistrarile clemei electrosensibile a neuronilor talamici ventrobazali izolati in mod acut de la soareci si porcusori de Guineea. Etosuximid reduce acest flux fara a modifica dependenta voltajului neutralizarii constante sau durata de timp pentru recuperare din neutralizare. In mod contrar derivatele  din succinimid cu proprietati convulsive nu inhiba acest flux.

Etosuximid nu inhiba inducerea repetitiva prelungita sau sporeste reactiile GABA la concentratii clinice relevante. Informatiile actuale sustin ideea ca inhibarea fluxurilor T reprezinta mecanismul prin care etosuximida impiedica absenta convulsiilor.

Farmacocinetica

Absorbtia etosuximidei pare sa fie completa, cu concentratii de varf in plasma la aproximativ 3 ore de la o singura doza orala. Ethosuximida nu este legata in mod semnificativ de proteinele plasmatice. In timpul tratamentului pe termen lung, concentratia in LCR este similara cu cea din plasma. Volumul aparent de distributie are o valoare medie de 0,7l/kg.

Aproximativ 25% din medicament este excretat nemodificat in urina. Restul este metabolizat de catre enzimele hepatice microzomale, dar nu se cunoaste daca in metabolizarea ei este implicat citocromul Ps. 40% din cantitatea administrata este metabolizata la un derivat hidroxietilic inactiv excretat prin urina, restul fiind eliminat ca atare si sub forma de derivat glucuronic.
Timpul de injumatatire plasmatic a ethosuximidului are o medie intre 40 si 50 de ore la adulti si aproximativ 30 de ore la copii.

Farmacotoxicologie

Cele mai frecvente reactii adverse apar la nivel gastro-intestinal (greata, varsaturi, anorexie) si la nivelul SNC (somnolenta, letargie, euforie, ameteli, dureri de cap), la unele dintre acestea putandu-se instala toleranta. Alte reactii adverse raportate au fost: neliniste, agitatie, anxietate, agresivitate, incapacitatea de a se concentra, tulburari de comportament, precum si sindrom Parkison-like. Acestea au aparut in principal la pacientii cu tulburari psihice.

Au mai fost raportate urticarie si alte reactii ale pielii, inclusiv sindrom Stevens-Johnson, precum si lupus eritematos sistemic, eosinofilia, leucopenia, trombocitopenie, pancitopenie, anemie aplastica . Leucopenia poate fi tranzitorie in ciuda faptului ca se continua tratamentul. S-au semnalat decese datorate deprimarii maduvei osoase hematogene. Insuficienta renala sau insuficienta hepatica nu a fost raportata.

Farmacoterapie

Este eficent impotriva crizelor absente, dar nu si in cazul celor tonico-clonice.

Interactiuni medicamentoase

Acidul valproic creste concentratia serica a etosuximidei de 3 ori.

Farmacografie

Este conditionata sub forma de capsule de 250mg si sirop (250mg/15 picaturi). La copii 3-6 ani se administreaza oral inainte de masa o doza zilnica de 250 mg si 500 mg la adulti si copii mai mari. Este necesara impartirea dozei pentru a preveni greata sau somnolenta asociate cu administrarea o data pe zi. Doza de intretinere este de 20 mg/kg pe zi. Cresterea dozei necesita prudenta in cazul in care depaseste doza zilnica de 1500 mg la adulti sau de 750 la 1000 mg la copii. La copii mici li se pot administra pana la 15 pic de 3 ori pe zi.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Lehuzia patologica - Infectiile puerperale
Aparatul respirator (Laringele, Traheea, bronhiile si plamani) - tratament prin reflexologie
Procesul epidemiologic in bolile infectioase
Determinarea structurii corporale
Bacili gram pozitivi aerobi - BACILLUS ANTHRACIS
Colecistografia
Tranzitul baritat
GRANULATOARE UMEDE

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu