Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » afaceri » transporturi » navigatie
Restrictiile proiectului navei

Restrictiile proiectului naveiRestrictiile proiectului navei

În activitatea sa, proiectantul este constrans de anumite restrictii, care sunt impuse de armator, de societatile de clasificare, etc. Limitarile pot fi grupate in trei categorii importante:

economice, etice si sociale;

geografice, organizatorice si industriale;

de timp si de sistem de transport.

● Limitele sistemului economic au un efect profund asupra navei. Pavilioanele sub care sunt inscrise navele au efecte importante asupra taxelor, standardelor de constructie, subventiilor si imprumuturilor. În multe tari, legaturile dintre industria de constructii navale si bancile comerciale sunt sustinute prin facilitati privind acordarea creditelor. Pentru a sustine viabilitatea industriei in perioadele de recesiune, guvernele sprijina politica de creditare, prin rate mai scazute ale dobanzii si perioade mai lungi de rambursare, din motive politice si sociale.Activitatile proiectantului sunt ingradite de o serie de legi, cum ar fi: legea maritima, legea sanatatii si sigurantei, legea protectiei consumatorului, etc. Proiectantii trebuie sa adere la standarde profesionale de conduita. Astfel, societatile de clasificare de o mai slaba calitate pot parea atractive din punct de vedere financiar. Litera legii ar putea fi mai degraba respectata, decat spiritul ei, incurajand astfel incalcarea legii. Acestea sunt probleme etice, care merita o consideratie atenta din partea tuturor factorilor implicati (armatori, asiguratori, proiectanti). De asemenea, atitudinea unui armator fata de problemele sociale ale navigatorilor (conditiile de la bordul navei, grija fata de familie, conditiile de munca, etc.) este foarte importanta, deoarece influenteaza in mod direct eficienta echipajului. Restrictiile de nivel social impuse de armator, trebuiesc indeplinite de proiectant.

● Limitarile geografice se refera la rutele specifice pe care le va parcurge nava. Traversarea canalelor va impune limite referitoare la lungimea, latimea si pescajul navelor. Barele de la intrarile porturilor, adancimea apei in dane, inaltimea cheiurilor, etc., pot afecta limitele dimensiunilor navelor. Navele de tip Ro-Ro si portcontainerele sunt influentate de facilitatile portuare, in timp ce lungimea unei nave militare poate fi influentata de dimensiunile docurilor portului baza.

Limitele organizatorice si industriale pot decurge din politica companiei cu privire la legaturile sale cu alte companii (de navlosire, care inchiriaza echipaje, etc.). Recrutarea si instruirea echipajelor influenteaza proiectul navei, in sensul standardizarii echipamentelor si instalatiilor de la bord. Proiectantul trebuie sa cunoasca locurile de buncherare, metodele de aprovizionare cu alimente, politicile de comunicare, modalitatile prevazute pentru intretinere si reparatii, etc.

● Limitele de timp si de sistem de transport sunt cele mai importante restrictii. Durata de functionare prognozata a navei poate conduce la adoptarea unor solutii de proiectare specifice: instalatii de tubulaturi necorozive, vopsele de inalta calitate, protectie catodica eficienta, etc.

De asemenea, interfata navelor comerciale cu instalatiile portuare a condus la modificarea unor concepte clasice in proiectare, prin extinderea limitelor de interes economic, dincolo de nava, incluzand instalatiile portuare de manipulare a marfii si chiar sistemul de transport terestru.

Economia intregului sistem de transport este diferita si prin urmare, proiectul navei sufera modificari conceptuale. De exemplu, proiectantul poate renunta la prezenta macaralelor la bordul navei in cazul manipularii automate a containerelor la depozitele de containere. Astfel, echipajul poate fi diminuat si durata de stationare in port poate fi redusa la jumatate.

În tabelul nr. 1.1 este prezentat comparativ costul anual al navelor de linie pe ruta Marea Britanie – Orientul Îndepartat [1].

Cheltuieli specifice

Nave conventionale

Nave

portcontainer

Nave

Ro-Ro

Echipaj

4%

2%

5%

Asigurari

4%

4%

5%

Combustibil


Cheltuieli portuare

2%

4%

4%

Manevra marfa

7%

6%

Amortizarea capitalului pentru

nava

Amortizarea capitalului pentru

unitati compacte

0%

8%

7%

TOTAL

Tabelul nr.1.1. Costul anual al navelor de linie pe ruta

Marea Britanie – Orientul Îndepartat

Sunt comparate cheltuielile curente de exploatare ale unei nave conventionale de linie, cu acelea ale unor nave portcontainer si Ro-Ro, de capacitate similara. Se constata o reducere importanta a cheltuielilor de manipulare a marfii, atunci cand marfa este impachetata in unitati compacte.

loading...

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia


loading...

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu