Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica » baze de date
Documentatie proiect atestat informatica

Documentatie proiect atestat informaticaDocumentatie proiect atestat informatica

Titlul proiectului : “Lumea balenelor

Autor : Nistor Andreea Georgiana

             Tema proiect : Proiectul are in vedere studiul unui mamifer , si anume balena , constand intr-o prezentare generala si nu numai a acestuia : anatomie , comportament ; deasemenea contine si o bogata prezentare vizuala a balenelor. Motivatia care a stat la baza elaborarii proiectului consta in dorinta de a realiza o pagina adresata unui public larg , a carei utilitate este evidenta : poate satisface curiozitatea multora , aduce un supliment de informatie in cultura generala a oricarui individ.


             Platforma de realizre  a proiectului :

-         Procesor Athlon XP 2500+ 333Mhz

-         MB Abit NF7

-         DDR 512 Mb

-         VGA FX5200 Asus

-         Monitor 19” Compaq P910 [ 1024x768 ; 32 biti ]

-         Windows 2003 Server Enterprise Edition

         Cerinte minime :

-         Internet Explorer 5.0 si un sistem PII

-         Windows 9x

             Realizare soft : Proiectul a fost realizat in Microsoft Office Publisher 2003 ; acest program este folosit in general pentru realizarea publicatiilor si a paginilor WEB. Acest program permite realizarea de pagini WEB fara a se edita cod HTML , asemenea programului Microsoft Frontpage . Totul se realizeaza din meniuri : inserarea hyperlinkurilor, a imaginilor , a chenarelor de text ; aranjarea in pagina a acestora se realizeaza cu ajutorul mousu-lui.

              Mic dictionar de termeni :

- Hipertext (in engleza hypertext) este o scriere nesecventiala care contine elemente de referiri (hiperlegaturi- hyperlink) care  la randul lor reprezinta o descriere  nesecventiala pentru transmiterea de informatii complete si utile pentru un utilizator-client care le utilizeaza prin intermediul unui calculator conectat la sistemul Internet realizandu-se conexiuni intre diverse documente si fisiere aflate in diverse locuri..

              Conceptul de hipertext a fost introdus pentru prima data de Ted Nelson in cartea sa Literary Machines, concept care a fost preluat de Tim Berners-Lee pentru  elaborarea proiectului CERN (Conseil Europeen pour la Recherche Nucleaire) si care a dus la dezvoltarea retelei WWW (anul 1989).

          Hipertextul a fost folosit in cadrul mediului Internet pentru realizarea unei interfete unice si deosebite dintre utilizatorul-client care trebuia sa acceseze informatii de oriunde in lume, si sistemul Internet care trebuia sa stocheaza , prelucreaze si sa transmita informatii de diverse categorii: baze de date, rapoarte, documentatii tehnice, imagini, sunete, animatie, etc.

- O pagina Web este un sistem de fisiere (de tip .html, .htm, .gif, .jpg, .zip, .xbm, , .wav, .mid, .au, etc.) in format hipertext ce formeaza pagini de prezentare in reteaua WWW si care poate fi accesata de orice utilizator cuplat la sistemul Internet din orice loc si la orice moment.

            Elaborarea (generarea) paginilor Web se face pe baza unui limbaj specific de descriere -inventat de Tim Berners-Leenumit limbaj de marcare hipertext HTML (HyperText Markup Language).

            Orice pagina Web trebuie sa reflecte scopul pentru care a fost creata.Textul, imaginile si sunetele trebuie sa comunice utilizarorului-client mesajul care se doreste a fi transmis. De aici, importanta conceperii paginilor Web pentru reteaua WWW ce poate fi accesata de orice utilizator-client.

- Un document HTML este un fisier text (ASCII) scris in limbajul HTML si care contine diferite formatari de text. formatari de imagini, module pentru sunete, module pentru animatie, precum si hiperlegaturi pentru alte documente HTML.

          Un document HTML ce descrie o pagina Web este compus din punct de vedre a structurii, din elemente ce reprezinta: titluri, subtitluriparagrafe, liste,  definitiicitate, tabeleimagini, secvente audio-video, frame-uri, animatie si nume de hiperlegaturi ce fac referiri la alte documente HTML.                                  

   

   Un document HTML – de fapt o pagina Web- poate fi accesat de orice utilizator-client conectat la sistemul Internet prin intermediul programelor de navigare/explorare Web ( in engleza browsers), de exemplu Netscape Communicator, Internet Explorer, Mosaic ( pentru Windows), Lynx  (pentru Linux/Unix).             Astazi, aceste programe ofera si module (editoare) pentru generarea codurilor HTML in urma elaborarii unei pagini Web.

- Accesarea paginilor Web cu ajutorul unui browser se realizeaza prin intermediul protocolului http (HyperText Transfer Protocol) care este implementat pe diverse servere, numite servere http.

               Programul de navigare/explorare trimite mesaj catre serverul respectiv, prin care solicita ca anumite documente sau servicii sa fie puse la dispozitia utilizatorului care a cerut aceste  documente sau servicii. La randul sau, serverul accesat, raspunde cererilor prin transmiterea inapoicatre statia de lucru a utilizatorului- a documentului sau serviciului utilizand protocolul http, iar programul de navigare/explorare il receptioneaza, il interpreteaza, in scopul solicitarii cerute.

            Calea de comunicatie dintre browser (program de navigare/explorare) si un server din sistemul Internet care gazduieste pagini Web se numeste interfata CGI (Common Gatway Interface).

                  Prin accesarea unei pagini Web, programul browser utilizat acceseaza(deschide) de fapt un document HTML. Acesta contine diverse formatari de texte sau imagini, secvente video si audio, precum si hiperlegaturi catre alte documente HTML

- O adresa URL (Uniform Resource Locators), numita locatia uniforma de resurse, este folosita de reteaua WWW pentru a specifica(localiza) fisierele ce contin paginile Web sau diverse informatii stocate pe un anumit server din sistemul Internet in vederea accesarii lor de catre utilizatorii-clienti.

 

              O adresa URL include tipul de resursa accesat ( de exemplu WWW, Gopher, WAIS, news, telnet, etc.), adresa serverului si calea(path) fisierului accesat.

               Sintaxa pentru a descrie o adresa(locatie) URL:

 

                        <scheme >://host.domain/path/file    ,

 

unde <scheme> poate reprezenta unul din elementele :

                 ·        filepentru un fisier local (din sistemul utilizatorului);

·        ftp  - pentru un fisier de pe un server  FTP anonim;

·        httppentru un fisier de pe un server WWW;

·        gopher pentru un fisier de pe un server Gopher;

·        wais pentru un fisier de pe un server WAIS;

·        newspentru un grup (group) de stiri UseNet;

·        telnetpentru o conexiune la un serviciu bazat pe Tenet.

 

       Structura proiectului : Este alcatuit din 4 ferestre accesibile prin hyperlinkuri de pe oricare din ele . Acestea sunt : introducerea , anatomia , comportamentul si o galerie foto. Fiecare fereastra contine imagini si text aranjate in pagina in diferite frame-uri dupa cum am considerat eu.

       Bibliografie : Encarta 2004 Deluxe , Internet-ul.

         

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu