Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica » internet
Editarea materialului - Procesul de proiectare cu Woody

Editarea materialului - Procesul de proiectare cu WoodyEditarea materialului

Proiectantul poate adauga materiale la baza de date. Pentru acest scop, proiewctantul va intelege cel putin in general, structura informatiei inmagazinate in baza de date, sa stie cum sa editeze proprietatile materialului si sa tina contde cateva reguli si particularitati a tipului de material individual adaugat.Aceste rezultate sunt luate in considerare in aceasta sectiune.


1. Ierarhia materialelor


Materialele sunt clasificate si organizate in ierarhie. Materialele inmagazinate in baza de date sunt impartite pe categorii, subcategorii si clase. In dialogurile folositoaremenite in selectarea materialelor, asemenea clasificare a materialelor este reprezentata ca un copac (vezi Fig. 1).

determina aparitia pieselor de productie. Categoria de materiale pentru accesorii au proprietatea incuietorii. Incuietoarea descrie cum sunt folosite in productie aceste accesorii, cum uneste piesele si ce gauri sunt cerute.

2.Editorul proprietatilormaterialului


Fiecare material are proprietati certe distincte fata de alte materiale. Pentru editarea proprietatilor, este activate dialogul Materiale. Il poti activa folosind comanda din meniu Parametri/ Materiale.

corespunzatoare cu cursorul mouse-ului si apasa butonul stang.

Ca sa completezi dialogul “Materiale”, apasa butonul“OK”.

“Nume” – numele materialului in fereastra de editare. El apare in listele pentru selectarea editarii si in specificatiile de cheltuieli ale materialului. Materialul are de asemenea un identificator (ID) si un identificator global (GUID). Identificatorii globali sunt constanti, ei identifica materialul si de asemenea foloseste materialelor din document. Ei pot fi copiatifolosind clipboard - ul.

“Productia” – lista de jos cu numele producatoruluisi ea serveste atribuirii producatorului materialului. Apasand butonul “…” alaturi de lista apare dialogul de editare a producatorului. Cu ajutorul acestui dialog noi putem creea noi producatori sis a editam proprietatile lor.

butonul cu numele modelului de culoare sete plasat in fereastra de editare. El serveste la invocarea editorului modelului de culoare.

«Unitatea de masurare» – in lista de jos sunt accesibile unitatile de masurare pentru materialul dat. Acesta permite invocarea editorului de unitati de masura cu ajutorul caruia poti creea noi unitati de masurare, sa stergi si sa editezi proprietati. Nu sete recomandat stergerea unitatilor de masurare existente si retrasarea prprietatilor lor pentru ca va afecta calcularea tuturor materialelor.

«Unitatea de masurare a coeficientului» – fereastra de editare pasiva in care coeficientul este folosit pentru unitatea de masurare curenta. Poti ajusta potrivit cu ajutorul din dialogul unitatilor de masurare. Ca sa il editezi trebuie sa selectezi cu cursorul mouse-ului si sa faci dublu click ca sa activezi editorul apasa F2.


componentele din material, vei putea sa setezi pretul pe unitatea de material, folosind fereastra de editare a pretului.


«Modelul de import» - aceasta comanda initiaza deschiderea dialogului in care poti selecta fisierul de vizualizat. Modelul selectat este incarcat din fisier sau din legaturi. Folosirea modelelor de vizualizare a materialului permite aratarea lor in proiectarea produsului.

Pregatirea modului de vizualizare continua prezentarea imaginii laconice. Trebuie sa cauti un motiv rezonabil intre detaliile modelului de prezentare si complexitatea lor.

«Photo» - activand aceasta casuta de cautare, exportul acestui material cere exportarea imaginii lui fotorealistice, prezentate in harta format.

culoare a materialului vechi devine unul extra, daca nu este folosit la alte materiale.

Pentru WCB, WFB si alte coli de material, dimensiunea presetata de a lungul axelor X si Y inseamna dimensiunea colii. Dimensiunea X este lungimea directiei structurii, Y este dimensiunea curmezisa. Dimensiunea Z inseamna grosimea colii.

1.              Fetele mobilei cu tipuri de dimensiuni sigure.2.              Grosimea muchiei.

Nume – numele parametrului. Accesul la parametrul particular si valoarea sa este furnizat de acest nume. Accesul este asigurat pentru ambii algoritmi Woody si aplicatiile externe scrise, de exemplu Javascript.

Numele catorva parametrii sunt pastrati pentru folosire de catre system. Prin urmare, nu i-ai folosi pentru inmagazinarea datelor, diferite de cele pentru care sunt meniti. Cateva nume sunt folosite ca sa accesezi din documente parametrii primary a materialului. Prin urmare, asemenea nume nu pot fi folosite ca nume a parametrilor definiti. Tabelul prezinta o lista de nume rezervate a parametrului. Cercetatorii, oricum isi rezerva dreptul de a extinde aceasta lista in procesul de dezvoltare a software-ului in masura in care este necesar. Creand parametrii lor, utilizatorii recomanda sa folosesti nume cu prefixe U_”. De exemplu U_ARTICUL, U_STANDARD, U_DENSITY etc.

Name

M_MARKING

Material article (primary parameter)

M_PRODUCER

Material producer (primary parameter)

M_X

X – material (primary parameter)

M_Y

Y – material (primary parameter)

M_Z

Z – material (primary parameter)

M_W

Setting parameter of vertical framing sectionof sliding doors, used to coordinate the length of the adjacent horizontal section with width of the vertical section

M_NOTES


Ca sa explicam usor organizarea interactiunii dintre modele lasa-ne sa folosim un exemplu (vezi fig.). Figura prezinta trei materiale diferite servite de doua vizualizari si doua modele de culoare.

In modelele de vizualizare, materialele mai sus amintite pentru muchii au indicle de culoare «7» si «8». Modelul de culoare a primului material determina indexul de corespondenta «7» for culoarea Metallic, «8» pentru culoarea Negru. Prin urmare, primul cartus este negru. Modelele de culoare pentru al doile si al treilea material potrivesc numrul «7» culorii Metallic, si numarul «8» culorii albe. Prin urmare, cartusul al doilea si al treilea este alb. Culorile mai sus mentionate vor arata ca (Negru, Alb, Metallic) printer alte lucruri descrise in paleta.

Ca sa editezi structura si proprietatile paletelor de culori, foloseste dialogul “Palette”. Este activat folosind comanda din meniu “Parametrii”/ “Paleta de culoare …” sau butonul din dialogul “Modele de culoare”.


Activand dialogul “Model de culoare” se activeaza de asemenea controlul automat. Daca modelul de culoare este impartit, utilizatorul va fi avertizat cu mesajul «Model impartit» (vezi fig.),care specifica cat de multe materiale foloseste acest model de culoare. Este sugerat sa selectezi alternativ pentru operatii suplimentare urmatoarele butoane :

model standard va fi creeat si schimbarile facute vor apartine doar materialului current.

Ca sa atribui modelul de vizualizare materialului trebuie sa selectezi modelele de fisiere si sa le incarci. In acest scop foloseste comanda activata folosind butonul “Selectare a modelului in dialogul “Materiale”. In acelasi timp, daca modelul de vizualizare este impartibil, toate materialele servite vor fi schimbate in concordanta cu noul model incarcat.

4. Editarea modelului de culoare


Pentru modelele de vizualizare a pieselor facute din material (WCB, WFB) foloseste planurile de culoare presetate cu indici «0», «1», and «2». Ei corespund cu fata, spatele si laturile piesei.Ca sa introduci schimbarile facute in baza de date, apasa butonul OK. Ca sa anulezi schimbarile, apasa butonul “Anuleaza”. “Culoarea” de la butonul de selectare a paletei (vezi fig.) activeaza dialogul “Paleta”.Comenzile Editorului:

«Setarile principale» - Comanda permite sa generezi principalul set de planuri de culori. Modelul de culoare construit pe baza principalului set poate fi folosit pentru a defini culorile colilor de materiale. Principalul set include planurile cu indici «0», «1», si «2». Ei corespund fetei, spatelui si laturilor piesei facute din coala de material. Pentru multe materiale laminate culorile fetei, spatelui si laturilor coincid. Pentru multe materiale ale subcategoriei WFB culoarea spatelui laturilor difera de culoarea fetei deoarece materialul laminat este impusa doar pe fata.

«Adauga» - ca sa adaugi un nou plan de culori modelului de culori defineste setul de indici. Aceasta comanda initiaza dialogul “Data Input”, in care trebuie sa introduci indicii valorilor numerice. Defineste culoarea potrivita ca de obicei.

«Sterge» - aceasta comanda sterge planurile de culori selectate din modelul de culoare. Ca sa selectezi planurile de culori apasa pee le in lista planurilor de culori cu cursorul mouse-ului. Planurile selectate vor fi puternic luminatecu culoare din lista planurilor de culori.

«Efectuarea culorii de baza» - poti seta una din culori in modelul de culori ca sa fie culoare de baza. Folosind culoarea de baza, modelele de culoare similare sunt potrivite. Culoarea de baza pentru modelul de culoare este culoarea materialului.

De exemplu: materialul cu insertie visinie are culoarea “Visiniu deschis”. Este sigur ca din toate culorile mai sus amintite in modelul de culoare, culoarea de baza va fi “Visiniu deschis”.

5. Editarea paletei


Acest dialog este activate folosind comanda din menu “Parametrii”/ “Paleta de culoare …” si din dialogul “Model de culoare” foloseste butonul special.

pentru stergerea altor materiale. Schimbarile facute altor materiale nu vor fi anulate.

Comenzi:

«Structurile importate» - dialogul “Deschide Fisierul” este activate. Folosindu – l, trebuie sa selectezi formatul fisierului (JPEG, TGA, BMP). Fisierul selectat va fi incarcat. Imaginea sa va fi folosita ca o structura pentru aceasta culoare. Ca o structura trebuie sa folosesti afisarea rezolutiei in pixeli a carui valoare este o putere sau doua. Nu te juca cu rezolutiile prea mari. Normal, rezolutia 256х256 este mai mult decat adecvata. In plus, majoritatea acceleratorilor grafici au limitare a marimii structurii maxime. (normal 1024 sau 2048 pixeli). Multi acceleratori limiteaza de asemenea rezolutia structurii minime (normal 16 sau 32 pixeli). Folosind structurile rezolutiei necorespunzatoare pot rezulta structuri inutile in tablou sau erori interne in acceleratoarele grafice si in driver-ele lor. Prin urmare, fii sigur ca folosesti doar structuri de rezolutie potrivite.

Proprietatile culorii

Exemplu: pentru simularea WCB foloseste transparenta «0». Pentru simulare sticlei foloseste transparenta «0.7».


«Componentele culorii» - obiectul culorii consta din cateva componente de culori. Fiecare din ele este calculat folosind o regula individuala si depinde de proprietatile surselor luminate si pozitia lor spatiala comparative cu suprafata iluminata. Este calculata folosind regula individuala si bazandu-se pe proprietatile surselor de luminare si pozitia lor spatiala.

«Ambient» - componenta descrie lumina care vine la obiect din diferite directii si dispersate de suprafata obiectului uniform in toate directiile. Nici un vector delumina sau vector de reflectare nu este definit. Vizualizarea vectorului, definit de pozitie este neimportant.

structura”. Oricum, ca sa reinmagazinezi structura va fi necesar sa o importi din fisierul extern.

documentului: «Parametrii» / «Optiuni…» / «Vizualizare» / «Finisarea structurii».

Exemplu figura prezinta imagini ale cubului si sferei fara anti-aliasing si cu structura neteda. Structura in toate cazurile ilustrate are rezolutia 32х32 pixeli.


Decizia de a folosi sau nu de a folosi structura neteda la nivelul materialului este facuta din consideratii artistice. In caz de necesitate de a mari viteza de executie tu intotdeauna poti dezactiva anti-aliasing la nivelul documentului.6. Modelarea muchiilor curbe

Ca sa simulezi muchiile cu forma curba efectueaza urmatoarele operatii:

1.                  Creeza categoria de material 'Muchie'.

2.                  Asigura-te ca casuta de cautare 'conturul piesei' este dezactivata.

3.                  Apasa butonul “Selecteaza modelul”. Foloseste dialogul “Deschide fisier” si selecteaza modelul de contur al muchiei.

4.                  Seteaza dimensiunile materialului de muchie de a lungul lui x, y si z.

5.                  Seteaza culoarea materialului.


La un model de muchie cu forma curbata trebuie mai intai sa pregatesti modelul de contur al muchiei. Cel mai bine este sa folosesti in acest scop editorul de forma 3D BRS cu sistemul InteAr. Modelul conturului de muchie ar putea fi scris intr-un fisier format OBN. Modelul de contur va fi reprezentat ca unica muchie plana in planul XY.

Cand creezi un model tridimensional cu Woody, originea unde conturul este creeat va fi plasata pe suprafata piesei. Ii va corespunde axei OX a sistemului de coordinate a materialului.

Latimea muchiei este masurata in parallel cu axa OX a sistemului de coordinate a conturului, care corespunde axei Z a sistemului de coordinate a conturului. Prin urmare, latimea este proiectata «KdZ». Este latimea care determina cat de mult marimea piesei de taiat (Sd) va fi mai mica ca una dimensionala (Sg) si seturile de contur de muchie legate comparative cu dimensiunea piesei.


Dimensiunea muchiei de a lungul X (KdX) – lungimea muchiei – este masurata de a lungul arieie de muchiere si defineste lungimea pieselor din care acest material este livrat.

Dimensiunea muchiei de a lungul Y (KdY) – latimea muchiei – este folosita ca sa selectezi muchiile de catre grosimea piesei.

Dimensiunea muchiei de a lungul Z (KdZ) – grosimea muchiei – este scazuta din marimea dimensiunii piesei cand se calculeaza dimensiunea de taiere. In sistemul de coordinate local a muchiei, este masurat in parallel cu axa OX.

Daca muchia instalata cere producerea fetei finale a piesei, de exemplu, frezare (vezi Fig.), atunci trebuie sa definesti de asemenea conturul pentru producerea fetei finale a piesei. In acest scop activeaza casuta de cautare “conturul piesei». Folosind butonul “Selecteaza modelul”, se selecteaza fisierul de model de contur pentru fata finala a piesei. Conturul muchiei piesei va reprezenta un polyline descries in acelasi system de coordinate ca modelul conturului de muchiere. Modelul reprezintat prin polyline va fi inmagazinat in fisierul format OBN.

Modelarea fetelor figurate

Modelul va fi creeat folosind editorul tridimensional si reprezentat in fisierul de descriere a obiectului tridimensional, de format OBN.

Ca sa obtii un asemenea fisier, foloseste editorul graphic si/sau scanerul sau camera digitala.

Modul vector-orientat

Pentru modelarea tridimensionala a fetelor frezate si curbe, se efectueaza urmatoarele operatii:

1.                  Creearea materialului in subcategoria “Fatete”.

2.                  Asigura-te ca, casuta de cautare 'photo'este dezactivata.

3.                  Apasa butonul “Selecteaza modelul”. Folosind dialogul “Deschiderea fisierului” se selecteaza fisierul de model tridimensional pentru fete frezate.

4.                  Seteaza dimensiunile materialului pentru axele X, Y, si Z. Pentru fata dimensiunilor standard include casutele de cautare de setare a dimensiunii.

5.                  Seteaza modelul de culoare pentru material.

Ca sa modelezi fata trebuie sa pregatesti un model 3D. Cel mai bine este sa folosesti editorul de forma BRS 3D cu sistem InteAr. Fata model va fi scrisa intr-un fisier de format OBN. Modelul 3D a fetei frezate sau usii emailate va fi orientat relative la axele sistemului de coordinate asa cum este prezentat in figura. Modelul va fi reprezentat ca un set de muchii. Muchiile vor fi in triunghi si patrulater. Prin urmare, exportand modelul din 3D, ele vor fi triunghiulare sau patrulatere.

Modul raster-orientat

Ca sa modelezi fete frezate si altele curbe, trebuie sa execute urmatoarele operatii:

1.      Creearea materialului in subcategoria “Fatete”.

2.   Activeaza casuta de cautare «photo».

3.   Apasa butonul “Selecteaza modelul”. Folosind dialogul “Deschide fisierul” se selecteaza fisierul format BMP, JPEG sau TGA.

4.   Seteaza dimensiunile materialului pentru axeleX, Y si Z . Pentru fata dimensiunilor standard include dimensiunea setarilor casutelor de cautare.

5.  


Finalizeaza modelul de culoare a materialului (planul de culoare a fetei este definit de fisierul raster incarcat.).

Modelului fetei trebuie sa ii pregatesti o imagine raster. In acest scop poti folosi orice editor care suporta un fisier format BMP, JPEG sau TGA. Scanand dintr-un catalog sau un album foto o fata existenta cu camera digitala poti obtine rezultate foarte potrivite. Imaginea raster va avea o rezolutie foarte buna. De exemplu: 128х128 pixeli, 64х256 pixeli, 32х32 pixeli etc.

Folosind imagini raster in rezolutie de 1024 sau 2048 pixeli va fi greu de expediat si va creste marimea bazei de date. Structurile rezolutiei mai mari nu sunt de obicei suportate de acceleratorii grafici.


Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu