Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica » word
SFATURILE UNUI GURU DE WORD

SFATURILE UNUI GURU DE WORDSFATURILE UNUI GURU DE WORD

1.- utilizeaza sfaturile Asistentului de Birou. Cand afiseaza becul electric inseamna ca are o sugestie care iti poate usura munca. Clic pe bec, apoi OK cand ai terminat de citit.

2.- gaseste-ti locul rapid. La inceputul zilei de lucru, cand deschizi doc, e bine sa ai un semn unde ai editat ultima data. Ex. && si cand deschizi doc apesi Ctrl+F care deschide caseta de dialog Find and Replace (gaseste si inlocuieste), apoi cauti && (sau alte simboluri care ti se par usor de memorat).

3.- profita de tasta Repeat (F4) cu care poti economisi timp. Daca apesi o comanda Word, o tasta cursor sau un caracter si apoi F4, respectiva comanda , tasta cursor sau caracter sunt repetate. Poti de asemenea alege Edit(Editare)àRepeat Typing(Repetare Tastare) sau apesi Ctrl+Y. Word repeta ultimele cateva lucruri pe care le-ai scris. Daca a trebuit sa folosesti tasta Backspace(ß) ptr a reveni si a sterge ceva, F4 repeta numai de la acel punct. O treaba comoda e sa dactilografiezi un grup de sublinieri pe ecran, de exemplu linii de o anumita forma. Apoi apesi Enter. F4 de cateva ori si pagina se umple de linii. Ai creat propria pagina liniata.


4.- previzualizeaza doc inainte de a le deschide. Chiar daca ai ales ptr un fisier numele cel mai descriptiv si mai util, il poti uita. Ca sa vezi usor ce contine folosesti caseta de dialog Open(Deschidere), executi clic pe sageata cu varful in jos de pe butonul Views (Vizualizare) care se afla in dreapta sus si va cade un meniu din care alegi Preview(Examinare). Orice fisier alegi din stanga casetei de dialog este previzualizat in dreapta. Poti derula ptr a citi mai mult din el. Ptr a deschide fisierul faci doar un clic pe Open(Deschidere), sau daca ai terminat de citit clic pe Cancel(Revocare). Caseta de dialog Open(Deschidere) ramane in modul Preview(Examinare) pana alegi alt mod de pe lista. În mod normal, Word foloseste vizualizarea List(Lista), din fruntea meniului.

CHESTIUNI TEHNICE

Daca ALEGI All files(toate fisierele) de pe lista Files of Type(Fisiere de tip), poti previzualiza si alte tipuri de fisiere: grafice, documente text, sau chiar documente Excel.

Previzualizarea anumitor tipuri de doc poate indemna Word sa afiseze o caseta de dialog File Conversion(conversie fisier). Faci clic pe OK daca vrei sa deschizi fisierul, sau Cancel(Revocare).

Daca incerci sa previzualizezi o pagina de doc Web pe care ai salvat-o pe disc, Windows ar putea sa incerce conectarea la Internet ptr actualizare.

Daca fisierul e de tip misterios pe care Word nu-l poate afisa, apare mesajul Preview not available(previzualizare imposibila).

Vezi Cap.8 ptr mai multe info despre deschiderea doc si 28 despre caseta de dialog Open(Deschidere).

5.- numararea cuvintelor individuale cu Find and Replace(gaseste si inlocuieste)Comanda Replace(Înlocuieste), dupa ce a terminat, spune cate cuvinte a gasit si inlocuit. Poti vedea de cate ori folosesti un anumit cuvant in doc ca sa poti schimba unde ti se pare ca te-ai repetat obsesiv.

Ptr a descoperi de cate ori un cuvant apare in doc, apelezi comanda Find and Replace(gaseste si inlocuieste) si introduci acelasi cuvant atat in caseta Find what(de cautat) cat si in Replace(inlocuire cu). Clic pe Replace All(Înlocuire peste tot) si Word va numara toate aparitiile cuvantului in doc ptr ca de fapt il inlocuiesti cu el insusi.

6.- mania documentelor multiple. Word permite lucrul simultan la mai multe doc deschizand cate o fereastra ptr fiecare doc deschis sau doc nou. Toate apar ca butoane pe bara de programe si le poti accesa cu un simplu clic.Trecerea rapida de la o fereastra de doc la alta se poate face cu combinatia Alt+Tab. Poti folosi si meniul Window(Fereastra). Acesta afiseaza numai primele noua doc deschise. Lista completa a doc la care lucrezi se afiseaza cu More Windows(Mai multe ferestre).

Comportamentele dintr-un doc sunt independente: tiparirea, verificarea ortografica si formatarea afecteaza numai doc vazut pe ecran.

Poti copia un bloc dint-un doc in altul. Marchezi blocul in primul doc, copiezi, deschizi al doilea doc si lipesti blocul (vezi cap.6).

7.- vederea mai multor doc. Poti aranja toate doc pe ecran alegand Window(Fereastra)àArrange All(Aranjare totala). Desi poti vedea mai multe doc in acelasi timp, poti lucra doar la cel cu bara de titlu evidentiata. Poti sa manipulezi marimea ferestrelor si sa le schimbi pozitia cu mouse-ul.

8.- lucrul cu un doc in doua ferestre Permite sa vezi mai multe parti ale aceluiasi doc intr-o fereastra mare. Alegi comanda Window(Fereastra)àNew Window(Fereastra noua)Windows. Se deschide o a doua fereastra, precum si un al doilea buton corespunzator ei pe bara de programe. Chiar daca sunt deschise doua ferestre, lucrezi in continuare la un singur doc. Modificarile dintr-unul sunt incluse imediat si in copia deschisa. Daca doresti sa faci o copie a doc in forma nemodificata folosesti programul Windows ptr a copia fisierul. Cand ai terminat cu a doua fereastra, clic pe butonul X ca s-o inchizi. Se inchide numai fereastra 2 nu si doc care ramane in prima fereastra pe care o poti maximiza. Caracteristica e utila ptr decuparea si lipirea de text sau grafice intre sectiuni ale aceluiasi doc (mai ales cand este lung).

9. – truc de separarea ecranului Util tot ptr decuparea si lipirea de text sau grafice intre sectiuni ale aceluiasi doc. Plasezi cursorul mouse-ului pe micul obiect aflat chiar deasupra butonului cu varful in sus de pe bara de derulare verticala (in dreapta sus a doc), indicatorul mouse-ului se schimba intr-o pereche de linii orizontale cu sageti indreptate in sus si in jos. Poti sa tragi indicatorul in jos cu mouse-ul sau faci dublu clic. La fel ptr a reveni la o singura fereastra (redimensionare).
loading...

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu