Creeaza.com - informatii profesionale despre
Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » tehnologie » electronica electricitate
Definitii cu referire la tensiune (conform SREN 50160)

Definitii cu referire la tensiune (conform SREN 50160)Definitii cu referire la tensiune (conform SREN 50160)

1.      Utilizator de retea: parte care este alimentata sau alimenteaza reteaua electrica de distributie.

2.      Operator al retelei de distributie (OD): parte responsabila pentru exploatare, asigurarea operatilor de mentenanta si daca este necesar, dezvoltarea retelei de distributie intr-o anumita zona, pentru a asigura capacitatea pe termen lung a retelei de a corespunde unui consum rezonabil de energie electrica.

3.      Punct de conectare: nod in reteaua electrica stabilit prin contact, prin care energia electrica este transferata intre partenerii de contract.

4.      Tensiunea de alimentare: valoarea efectiva a tensiunii, la un moment dat, in punctul de conectare, masurat pe un interval dat.

5.      Tensiunea nominala (Un): Tensiunea care defineste sau identifica reteaua si la care se refera unele caracteristici functionale.

6.      Tensiunea maxima de serviciu (Um) este valoarea eficace maxima a tensiunii intre faze, care poate sa apara in conditii normale de functionare in orice punct al retelei intr-un moment oarecare.

7.      Tensiunea de faza (Uf) a unui circuit al LEA este tensiunea intre oarecae conductor de fazasi neutrul sistemului trifazat.

8.      Tensiunea de linie (Ue) a unui circuit al LEA este tensiunea intre doua conductoareactive. Ue = .

9.      Tensiunea contractata (declarata) (Uc). in mod normal, tensiunea contractata este egala cu tensiunea nominal Un a retelei de Distributie si utilizatorul de retea este utilizata o tensiune diferita de Un. aceasta tensiune este tensiunea contractata (declarata) Uc. (acest lucru este valabil pentru reteaua electric de medie si inalta tensiune).

10.   Joasa Tensiunea (JT): tensiuea care are valoarea efectiv nominala cel mult egala cu 1kV.

11.   Medie tensiune (MT): tensiunea care are valoarea efectiv nominala cuprinsa in limitele .

12.   Conditii normale de functionare: conditiile, pentru reteaua de distributie, care permit realizarea acoperirii sarcinii, a generarii, a manevrelor in retea si eliminarea defectelor de catre sistemul automat de protectie in absenta unor conditii exceptionale, determinate de influente exterioare sau evenimente majore.

13.   Perturbatii conduse: fenomene electromagnetice propagate in lungul conductioarelor liniilor intr-o retea. In unele cazuri fenomenele electromagnetice se propaga in lungul infasurarilor  transformatoarelor si astfel, inre retele cu diferite niveluri de tensiune.

14.   Frecventa tensiunii de alimentare: frecventa de repetitie a armonicei fundamentale a tensiunii de alimentare masurata pe un interval de timp dat.

15.   Variatia de tensiune, crestere sau descrestere a tensiunii determinata, in mod normal, de variatia sarcinii.

16.   Variatie rapida de tensiune: variatie singulara rapida a valorii efective a tensiunii, inre doua niveluri consecutive, care au ramas stabile pentru un interval de timp definit dar nespecificat.

17.   Fluctuatie de tensiune: serie de variatii de tensiune sau o variatie ciclica a curbei de modulatie a tensiunii.

18.   Flicker: impresia de instabilitate a senzatiei vizuale, determinata de un stimul luminos a carei luminanta sau distributie spectrala variaza in timp.

19.   Nivelul de flicker: intensitatea senzatiei de iritabilitate, determinata de flicker si evaluata prin urmatoarele marimi:

-        Nivelul de flicker pe termen scurt (Pst), m[surat pe un interval de timp de 10 minute;

-        Nivel de flicker pe termen lung (Plt) calculate pe baya a 12 valori consecutive ale marimi (Pst), calculate pe baya a 12 valori consecutive ale marimii Pst, pe un interval de timp de doua ore. Conform urmatoarei relatii:

;

20.   Gol de tensiune: Reducerea brusca a tensiunii de alimentare la o valoare intre 90% si 1% din tensiunea declarata Uc, urmata de o revenire a tensiunii, dupa un scurt interval de timp. In mod conventional durata unui gol de tensiune este intre 10ms si 1min. Amplitudinea golului este definita ca diferenta intre valoarea minima efectiva, pe durata golului, si tensiunea declarata. Variatiile de tensiune care nu conduc la o reducere a tensiunii sub 90% din tensiunea declarata U0 nu se consider goluri de tensiune.

21.   Intrerupere in alimentare: situatie in care tensiunea in punctual de conectare este mai mica decat 1% din tensiunea declarata Uc. Intreruperile in alimentare pot fi clasificate astfel:

-        preanuntate atunci cand utilizatorul de retea este informat in avans pentru a se permite executarea unorlucrari planificate in reteaua de distributie;

-        accidentale, determinate de defecte permanente sau tranzitorii.

Intreruperile occidentale sunt clasificate astfel:

-        intreruperi de lunga durata (mai mari de trei minute);

-        intreruperi de scurta durata (pana la trei minute);

22.   Supratensiune temporara de frecventa industriala: supratensiune, intr-un anumit punct, cu o durata relativ mare.

23.   Supratensiune tranzitorie, supratensiune oscilanta de scurta durata sau neoscilanta, de obicei puternice amortizata si cu o durata de cateva milisecunde sau mai putin.

24.   Tensiune armonica: tensiune sinusoidala cu o frecventa egala cu un multiplu intreg al frecventei fundamentale a tensiunii de alimentare. Tensiunile armonice pot fi evaluate.

-        Individual prin amplitudinea lor relativa (Un) raportata la tensiunea fundamentala U1 in care h este rangul armonicei;

-        Global, de exemplu, prin factorul total de distorsiune THD, calculata pe baza urmatoarei relatii

25.   Tensiunea interarmonica: tensiunea sinusoidala cu frecventa intre cele ale arminicelor, adica frecventa nu este un multiplu intreg al celei fundamentale.

26.   Nesimetrice de tensiune: situatie intr-un sistem polifazat in care valorile efective ale tensiunilor intre faze sau unghiurile dintre fazele tensiunilor de linie consecutive, nu unghiurile dintre fazele tensiunilor de linie consecutive, nu sunt egale. Nivelul inegalitatii este indicat, in mod obisnuit, ca raport intre componentele de secventa negativa sau zero si componenta de secventa pozitiva.

27.   Tensiuni de semnalizare: semnale suprapuse tensiunii de alimentare pentru scopuri de transmisie a informatiilor in reteaua de distributie si in instalatiile utilizatorilor de retea. Semnalele pot fi clasificate astfel:

-        telecomanda centralizata, semnal sinusoidal de tensiune suprapus, de frecventa de la 110 Hz la 3000 Hz:

-        semnal de curent purtator: semnal sinusoidal de tensiune suprapus, in domeniul de frecventa de la 3kHz la 148,6 kHz;

-        semnal cu marcarea curbei: semnal suprapus, de scurta durata, afectand (ranzitoiu) curba de tensiune, intr-un punct selectat-


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: Pregatitoare Cand/ cum și de ce se intampla? Roata anotimpurilor
 Brose - proiect
 Managementul Proiectelor - Controlul proiectelor, mega si micro proiecte

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Diplomatie si conflict: relatiile internationale in timpul Primului Razboi Mondial
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 PROIECT DE DIPLOMA CHIMIE INDUSTRIALA SI INGINERIA MEDIULUI - TEHNOLOGIA ACIDULUI GLUTAMIC

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA management - Impactul implementarii unui sistem de management al relatiilor cu clientii in cadrul unei societati comerciale
 LUCRARE DE LICENTA Ingineria si Protectia Mediului in Industrie - Proiectarea unui depozit de deseuri urbane pentru un oras cu 200.000 de locuitori

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat profesional informatica - evidenta spital
 ATESTAT LA INFORMATICA - Gestionarea unui magazine de confectii
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
Prezentare generala a amplificatoarelor electrice. Parametrii si caracteristici de baza.
SEMICONDUCTORI EXTRINSECI
Numarator binar asincron Invers
MIJLOACE SI METODE DE AMELIORARE A FACTORULUI DE PUTERE
Centrale cu biomasa
CORPURI DE ILUMINAT PENTRU LAMPI FLUORESCENTE DE INALTA PRESIUNE
Compresoare rotative
APARATE MAGNETOELECTRICE (CU BOBINA MOBILA)


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu

 


.com Copyright © 2015 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.