Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » referate » marketing
Dezvoltarea politicii de produs la nivel international

Dezvoltarea politicii de produs la nivel internationalDezvoltareapoliticii de produs la nivel international

O astfel de politica trebuie sa ia in considerare cateva decizii importante privind urmatoarele aspecte: standardizarea/adaptarea, pozitionarea produsului la nivel international, marcarea la nivel international, marcile private, dezvoltarea serviciilor, calitatea produselor. Sunt factori ce favorizeaza proliferarea standardizarii la nivel international si european, cum ar fi economiile de scara, concurenta acerba, extinderea livrarilor imediate (just in time) si factori care favorizeaza adaptarea, cum sunt conditiile diferite de utilizare, reglementari legale si guvernamentale specifice, comportamente diferite ale consumatorilor. Oricum in domeniul produselor de larg consum de folosinta indelungata proportia produselor standardizate a depasit 3/4 in UE.

Pozitionarea produselor pe piata externa poate fi strategica atunci cand se are in vedere imaginea pe care doreste sa o creeze firma despre produsele sale si poate fiperceptuala atunci cand vorbim despre imaginea pe care o au consumatorii despre produsul firmei. Exista mai multe strategii ce pot fi adoptate pentru a pozitiona produsele la nivel international (Keegan, 1999): pe baza atributelor, calitatilor sau beneficiilor produsului, pe baza raportului calitate/pret, tinand cont de utilizator sau de modul de utilizare, produs de inalta tehnologie, produs puternic cu impact emotional. La nivelul UE spre exemplu, se poate folosi oricare dintre aceste strategii de pozitionare, iar in anumite cazuri poate sa apara necesitatea unei repozitionari a produselor de la o piata la alta pentru a corespunde dorintelor consumatorului de pe piata respectiva.

Deciziile de marcare au si ele importanta lor pentru a penetra o piata externa, o marca putand fi descrisa ca un nume, un termen, un simbol sau o combinatie a acestora pentru a facilita identificarea produselor sau serviciilor unui vanzator astfel incat sa se diferentieze de competitori. Un nume de marca reprezinta o investitie mare pentru firma, necesitand un interval de timp mare si fonduri mari pentru a stabili o identitate de marca clara si perceputa pozitiv de piata, dar odata obtinuta o marca buna poate reprezenta activul cel mai de pret al unei firme. Realizarea unor marci europene pentru produse desfacute pe piata unica poate oferi firmei economii de scara la activitatile de promovare, ambalare, productie, fiind practic un avantaj din punct de vedere al marketingului. Pentru a crea o marca la nivel pan-european sunt necesare eforturi semnificative de timp si resurse financiare adecvatepentru promovare pe o perioada de cativa ani pentru a construi marca si a impune aceeasi calitate a produsului pe toate pietele avute in vedere si stabilirea unei perioade de cel putin 5 ani in care strategia si obiectivele firmei pot conduce la rezultate pozitive(Lynch, 1994). O alta strategie este cea a standardizarii marcilor la nivel global prin folosirea aceleiasi marci in toate tarile. Daca se adopta o marca unica la nivel regional si global ea are avantajul adresarii directe catre un anumit segment, al crearii unei imagini distincte a produsului, dar si dezavantajul unor costuri relativ ridicate mai ales in cazul duratei scurte de viata a marcii. In schimb utilizarea mai multor marci are avantajul acoperiri mai largi a pietei si segmentelor sale, al potentarii competitivitatii si atenuarii influentei marcilor concurente, al diminuarii costurilor per marca, dar si dezavantajul suprasegmentarii pietei, concurentei intre marci, utilizarii unor resurse sporite pentru promovarea si mentinerea imaginii lor.

Marcile private ale detailistilor au fost tot mai mult folosite in ultimele doua decenii, devenind o alternativa la marcile producatorului prin competitivitatea in materie de pret si mai putin in domeniul calitatii.

Serviciile asociate produselor pot potenta avantajele competitive, ele oferind beneficii aditionale produsului. Chestiunea sensibila este in ce masura servicii precum livrarea, instalarea, creditarea, serviciile post-vanzare, garantiile pot fi standardizate la nivel pan-european. Garantiile sunt mai pretabile, fiind stabilit un termen de minimum 2 ani, pe cand service-ul post cumparare este un serviciu mai dificil de standardizat.

Asigurarea calitatii produselor este un alt aspect important, ea depinzand de cerintele consumatorilor dar si de unele reglementari si standarde, precum si de nivelul tehnic si tehnologic al producatorului si mai ales de procesele moderne de fabricatie.

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Analiza structurala a pietei de tutun din Romania
Inceputul globalizarii
Planificarea unei campanii de direct mail
STRATEGII COMPETITIVE IN MARKETINGUL INTERNATIONAL
Conjunctura pietei
MARKETING TURISTIC
Descrierea unui obiect
Noțiuni introductive in teoria riscurilor


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu