Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » familie » medicina
DRUMUL SPRE DIABET

DRUMUL SPRE DIABETDRUMUL SPRE DIABET 

Exista o serie de afectiuni considerate ca fiind greu curabile sau incurabile. Eu va propun urmatorul rationament : omul reprezinta o structura de a carei complexitate ne este inca greu sa ne apropiem. Este preferabil, pentru a rezolva o problema sa nu ma complic cu atatea necunoscute , ci sa judec organismul in ansamblul sau. Separand un organ sau o functie de intregul din care face parte, nu poti intelege cauza unei defectiuni si cu atat mai putin nu o poti remedia. Lasa ansamblul sa functioneze, asigurandu-i in mod corect conditiile de existenta pentru ca el sa isi poata pastra sau recapata starea de sanatate. La o scara mult mai mica, la fel sunt si autoturismele dumneavoastra. Daca in rezervor ati pune iaurt in loc de benzina, cu siguranta v-ar durea sufletul, insa cand cu voi insiva faceti acelasi lucru, va spuneti ca nu se intampla nimic. O serie de mici obiceiuri zilnice, subestimate sau necunoscute ca nocivitate, va pot afecta in timp, intr-o masura mult mai mare decat puteti banui.

Diabetul apare cand glucoza se mentine crescuta in sange peste o anumita valoare. Este o boala ascunsa , nu doare. La fiecare caz nou, poti avea unul necunoscut. Nu exista organ sau functie neafectate in timp, direct ori indirect. Daca asemeni organismul cu o locomotiva cu abur, glucoza ar fi reprezentata de carbuni, ea fiind cel mai bun combustibil atat cantitativ cat si calitativ. Pentru creier este singura sursa de energie, motiv pentru care, atunci cand nu este utilizata corect, apar stari de anxietate, iritabilitate ori oboseala cronica.

Creierul guverneaza toate reglarile organismului, motiv pentru care , de exemplu, atunci cand intampinam o situatie stresanta, in sange sunt aruncati hormoni specifici, ce ne ajuta sa depasim momentul, iar energia este furnizata de glucoza.

In mod normal, ar trebui sa fim incordati numai atat timp cat avem de rezolvat o problema, dupa care sa revenim la starea de repaus, relaxati. Cand ati experimentat ultima oara o relaxare adanca, profunda si de durata ? Obisnuit, mentalul ar trebui sa fie ca o apa linistita. Oare poti sa vezi prin una tulbure?

Daca stimulii stresanti se repeta la intervale scurte, incordarea se perpetueaza pana la permanentizare.

Anxietatea se defineste ca fiind o frica permanent, fara motivatie precisa, foarte specifica incepind cu secolului xx. In astfel de conditii, echilibrul intre hormonii de stres, glucoza si insulina poate fi bulversat, favorizand instalarea diabetului. Multi pacienti cu aceasta afectiune au putut experimenta cresteri de glicemie in perioade de suprasolicitare psihica.

Voi alege in continuare un rationament, legat tot de stilul dumneavoastra de viata, insa de data aceasta este vorba de nutritie. Exista o diferenta serioasa intre a avea o predispozitie genetica si intre a fi obligat sa ma imbolnavesc. Diabetul de tip 2 are o incarcatura familiala importanta, insa ma intreb cat din aceasta mostenire sunt gene si cat sunt obiceiuri de viata, incluzandu-le pe cele alimentare.

Unitatea de baza a organismelor vii este celula. Suntem alcatuiti din mii de miliarde de celule si fiecare dintre acestea are o bariera cu exteriorul, reprezentata de membrana celulara. Ea este alcatuita predominant din grasimi, de unde unul din rolurile de importanta exceptionala a acestora in organism. Pentru o intelegere simpla nu voi alege decat patru dintre ele avand astfel ocazia din nou sa ne minunam in fata legaturilor existente intre stilul de viata si geneza bolilor. Avem ocazia de asemenea sa descoperim si adevaratul drum de intoarcere la starea de sanatate, pentru a nu ramane doar cu intretinera starii cronice de boala, care de fapt se agraveaza odata cu trecerea timpului si se imbogateste prin boli paralele construite de efectele adverse ale medicamentelor. Informatia potrivita va ajuta sa deveniti principalul dumneavoastra medic. Doriti sa schimbati obiceiuri aducatoare de boala in obiceiuri sanatoase? V-am promis sa va povestesc despre grasimi. Cele patru pe care le-am ales, sunt uleiurile vegetale hidrogenate, grasimile animale, acizii grasi omega 3 si acizii grasi omega 6. Primele, sunt reprezentate de margarina precum si alte grasimi folosite in industria alimentara, de dulciuri si patiserie. Sunt incompatibile organismului uman. In continuare, avem grasimile animale, cu diferenta importanta intre carnea de vanat folosita sute de mii de ani si carnea animalului de crescatorie, stimulat sa creasca in timp record, carne pe care o folosim extensiv de mai putin de o suta de ani. In economia organismului ar trebui sa fie strict minoritare. Mergand mai departe, in cadrul consumului obisnuit, in prezent, acizii grasi omega 6 depasesc in proportie de douazeci-treizeci la unu acizii grasi omega 3. Raportul lor ar trebui sa fie unu la unu ori conform altor cercetatori de pana la patru la unu. Acizii grasi omega 6 provin din uleiuri alimentare obisnuite, excluzand uleiul de masline. Ei nu sunt rai in sine, raportul nepotrivit ii face nocivi. Acizii grasi omega 3 cu lant lung, specifici organismului uman se gasesc in pestele oceanic. Pe cei cu lant scurt ii gasim in diverse plante, insa capacitatea organismului uman de a-i transforma in acizi grasi omega trei cu lant lung este de multe ori limitata. Fie si dupa o astfel de scurta trecere in revista, amintindu-ne cam ce consumam in fiecare zi, avem posibilitatea de a deduce ca, vinovata fiind alimentatia, corpul nostru nu este nici pe departe alcatuit din ceea ce ar trebui. Consecutiv, nu exista nici o celula, sistem ori organ care sa nu sufere.

Pentru a pastra echilibrul glucozei in sange, este necesar ca o celula specializata sa sintetizeze insulina. Aceasta din urma este produsa si apoi eliberata functie de mesajele receptionate la nivelul membranelor celulare. Cantitatea de insulina produsa nu poate fi corect reglata din cauza ca mesajele ajung la o membrana celulara imbacsita cu grasimi nocive. Este ca si cum am trimis scrisoarea, insa cutia postala este stricata. Ati facut astfel cunostiinta cu un posibil mecanism de producere al rezistentei la insulina, care face ca nici macar amarata de productie hormonala, atat cat mai este, sa nu poata fi bine folosita. Reparati acest dezechilibru prin dieta si administrare de acizi grasi omega 3.


Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Refractia oculara
Hipermenoreea - trateaza naturist
Diversia bilio-pancreatica
Reumatismul cardio-articular - trateaza cu plante
BOALA POLICHISTICA RENALA
DIAGNOSTICUL INFECTIILOR STAFILOCOCICE
SINDROMUL HEMOLITIC UREMIC
DEFICITUL DE FACTOR II


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu