Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
Actionare macara

Actionare macara


ACTIONARE MACARA


Aceasta schema arata posibilitatea realizarii unui montaj pentru actionarea unui angrenaj respectiv o macara. Schema este relativ simpla, programul dispunand de o gama larga de obiecte animate sau neanimate ce simbolizeaza scheme sau angrenaje mai complexe.

Astfel schema este alcatuita din:

un generator de semnal sinusoidal

un osciloscop

o macara cu panoul de comanda - reprezentate schematic pentru a arta modul de functionare


Pentru realizarea si punerea in functiune a montajului s-a folosit un generator de semnal setat pe domeniul timp, frecventa F 1, defazajul fata de momentul trecerii prin 0 Phase=0, si factor de umplere d=0.5. Fiind setat cu astfel si avand la parametrii respectiv la p3 valoarea 3 (corespunzator pentru semnal sinusoidal) generatorul asigura un semnal corespunzator cerintelor panoului de comanda a macaralei in functie de cat de rapid dorim sa functioneze.

Setarile macarelei marimea, pozitionarea ei pe ecran prin coordonate carteziene xm si ym precum si viteza de executie W se fac din panoul de comanda. Astfel pentru a fi in pozitia aceasta din figura de mai sus s-a ales la xm 450, la ym 300 , si viteza W=10, H-ul care arata efectiv functionarea modificandu-se pe parcurs.

Pentru a observa exact tipul de semnal obtinut modul sau de actionare am folosit un osciloscop atasat la iesirea generatorului de semnal, a carui forma de unda am prezentat-o mai jos:Aici se pot observa clar atat amplitudinea cat si periada si durata semnalului. Remarcam faptul ca sinusoida atinge amplitudini de 25.000 dar baleajul nu se face la trecere prin 0 decat atunci cand ajunge la cea mai mica amplitudine adica nu avem semialternante negative.


Politica de confidentialitate


logo mic.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.