Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica
ANALIZA RISCULUI - METODA MEHARI

ANALIZA RISCULUI - METODA MEHARIANALIZA RISCULUI - METODA MEHARI


 

 

 

 

 

4

2

3

4

4

3

2

3

3

4

2

1

2

2

3

1

1

1

1

2

 

1

2

3

4

1.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL ORGANIZARII  SECURITATII

            Societatea are la nivelul organizarii domeniului securitatii un risc de 2.6667, adica un risc mediu. Aceasta se datoreaza faptului ca domeniul securitatii este foarte bine acoperit in ceea ce priveste personalul de specialitate, astfel: exista un IT Manager la nivel de companie (sediul central din Bucuresti) ,un specialist IT la punctul de lucru Turda, iar pentru  securitatea generala la locul de munca exista un Safety Manager. Aceste aspecte sunt intregite de adoptarea unei politici de securitate in conformitate cu doctrina impusa de grupul din care face parte compania Rigips (Saint – Gobain).2.              ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL CONTROLULUI ACCESULUI

           Societatea are la nivelul domeniului controlului accesului un risc de 2.8572, adica un risc mediu spre ridicat.  Acesta este cauzat de faptul ca nu exista camere de filmat care sa monitorizeze accesul in companiei, si care la randul lor sa fie  in permanenta sub observatie. IT Managerul cu care s-a discutat considera suficiente sistemul de acces impeuna cu serviciile companiei de paza si protectie.

3.              ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL SECURITATII FIZICE

            Societatea are la nivelul domeniului securitatii fizice un risc de 3.2000, adica un risc mediu.  Aceasta se datoreaza faptului ca accesul la spatiile vulnerabile din punct de vedere IT este foarte bine coordonata, astfel ca in compania auditata exista o camera a serverelor si a componentelor hardware si materialelor software, cu accesul restrictionat doar pentru personalul IT; exista de asemenea si un seif folosit de departamentul IT in scopul depozitarii suporturilor media ce contin date condifentiale si importante.

4.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL RETEI EXTERNE

          Societatea are la nivelul domeniului arhitecturii retelei externe un risc de 3.2500, adica un risc mediu. Acesta este cauzat de faptul ca nu se garanteaza ca sistemul de control este actualizat in timp real, deoarece exista utilizatori care folosesti conturi de autenficare ale altor persoane, care nu mai sunt angajati in companie; din diverse motive, necunoscute inca, nu s-a revocat conturile si nu s-au creat conturi noi pentru actualii utilizatori.

5.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL RETELEI LOCALE

        

          Societatea are la nivelul domeniului arhitecturii retelei locale un risc de 3.4670, adica un risc mediu. Acesta se datoreaza faptului ca exista un plan de back-up bine stabilit: backup-ul se realizeaza saptmanal pentru fiecare utilizator in parte, in fiecare zi de joi a saptmanii. In caz ca nu se realizeaza operatiunea de back-up pentru un utilizator din diferite motive (are laptop si este plecat in delegatie, acesta trebuie sa contacteze urgent IT Manager pentru derularea operatiunii la intoarcere.

6.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL OPERATIILOR EFECTUATE IN RETEA

           Societatea are la nivelul operatiilor efectuate in retea un risc de 2.4000, adica un risc mediu. Acesta este cauzat de faptul ca in cadrul companiei audiate nu exista mecanisme automatizate care sa verifice sistematic datele transmise prin reteaua de telefonie; exista in schimb monitorizare stricta asupra accesului la internet pentru fiecare utilizator in parte, in fiecare zi de lucru.

7.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL SECURITATII ARHITECTURII SISTEMULUI

            Societatea are la nivelul domeniului securitatii arhitecturii sistemului un risc de 3.1500, adica un risc scazut. Acesta se datoreaza faptului ca procesul de atribuire sau modificare a conturilor utilizatorilor respecta o serie de reguli care asigura validitatea intrinseca a acestora, iar in cazul unor multiple greseli  de autentificare, exista un proces automat care nevalideaza pentru 30 de minute utilizatorul respectiv.

8.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL MEDIULUI IT DE PRODUCTIE

             Societatea are la nivelul domeniului mediului IT de productie un risc de 1.7931, adica un risc mediu. Acesta este cauzat de faptul ca birourile Rigips Romania sunt organizate in formatul open – space. Spre exemplu, imprimanta este situate de asemenea in spatiu deschis, ceea ce determina prezenta riscurilor de deturnare a documentelor importante in cursul elaborarii sau in asteptarea distributiei.

9.     ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL SECURITATII APLICATIILOR

           Societatea are la nivelul domeniului securitatii aplicatiilor un risc de 3.4286, adica un risc mediu. Acesta se datoreaza faptului ca in compania auditata, este adoptata o politica foarte stricta in ceea ce priveste drepturile de acces/ autorizatiile utilizatorilor. Se urmareste evitarea unor roluri care sa cuprinda autorizatii la tranzactii complementare, cu ajutorul carora pot fi efectuate fraude; de exemplu, persoana care faca plati prin banca nu trebuie sa aiba si autorizatia de a inregistra facturi in system; solicitarea de autorizatii este efectuata la angajare, cand se atribuie noului utilizator un “rol” de autorizatii si drepturi, atribuite avand la baza o analiza cerintelor de securitate.

10.   ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL SECURITATII APLICARII PROIECTELOR SI A DEZVOLTARII

             Societatea are la nivelul domeniului securitatii aplicarii proiectelor si dezvoltarii un risc de 2.1818, adica un risc scazut. Acesta se datoreaza faptului ca toate aplicatiile complementare sistemului contabil SAP, mai exact soft-urile MULTIX is MULTICASH prin care se fac operatiuni de trezorerie beneficiaza de suport tehnic in orice moment al zilei, care asigura asistenta telefonica rapida si competenta; de aceeasi asistenta au parte si angajatii Rigips Romania in orice moment al zilei din partea IT Manager si IT Specialist.

11.  ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL SECURITATII DESFASURARII ACTIVITATII

      Societatea are la nivelul domeniului desfasurarii activitatii un risc de 1.3333, adica un risc scazut. Acesta se datoreaza faptului ca nu exista un departament responsabil cu arhivarea  sau o persoana responsabila cu acest lucru, ci se apeleaza anual la serviciile unei firme specializata in arhivarea documentelor, pentru toate departamentele companiei; prin externalizarea acestui departament, se considera ca se asigura un risc mai scazut in domeniul acesta, decat in cazul delagarii interne a unor astfel de responsabilitati.

      12. ANALIZA RISCULUI  IN DOMENIUL SECURITATII LEGISLATIVE

           Societatea are la nivelul domeniului securitatii legislative un risc de 2.400, adica un risc mediu.  Acesta este cauzat de faptul ca nu exista o  politica de protectie a datelor personale adresata angajatilor; exista in schimb o referire la protectia datelor personale legate de parole/ conturi de utilizatori in politica de securitate.

ANALIZA RISCULUI IT LA NIVELUL COMPANIEI

            Societatea are la nivel general un risc de 2.6948, considerat un risc mediu.

            Acesta se datoreaza faptului ca domeniul securitatii este foarte bine reprezentat in compania Rigips, atat in ceea ce priveste personalul de specialitate, cat si de adoptarea unei politici de securitate in conformitate cu doctrina impusa de grupul din care face parte compania Rigips (Saint – Gobain); exista un plan de back-up al datelor respectat cu strictete de toti angajatii. Compania mai are puncte slabe in ceea ce priveste adaptarea la un spatiu de lucru deschis ( se puncteaza ca firma s-a mutat de doar o luna intr-un nou sediu, cu organizare open – space).

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Recursivitate
Scazatoare paralele pe principiul propagarii seriale a transportului
UTILIZAREA CONCEPTELOR SPECIFICE ORGANIZATIILOR VIRTUALE IN PRACTICA MEDICALA DIN ROMANIA
Translatorul
PROIECT DE ATESTAT - AGENITA DE VOIAJ
VARIABILE
ELEMENTE DE ECONOMIA INFORMATIEI
SISTEM INFORMATIONAL SI SISTEM INFORMATIC


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu