Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice



Acasa » referate » informatica » calculatoare
Examen scris la „Bazele logice ale proiectarii calculatoarelor”

Examen scris la „Bazele logice ale proiectarii calculatoarelor”



Examen scris la „Bazele logice ale proiectarii calculatoarelor”

1)      Se da urmatoarea expresie in forma normal disjunctiva. Care este forma  normal cojunctiva?

             a)  

b)  

c)


             d)

2)      Un automat fara memorie poate fi descris prin:

a)      mai multe tabele de adevar

b)      un tabel de tranzitie a starilor

c)      un tabel de adevar

d)     un tabel intrare-stare-iesire

3)      Sinteza unui sistem are ca scop:

a)      determinarea structurii sistemului

b)      determinarea comportamentului sistemului

c)      determinarea structurii si comportamentului structurii

d)     analiza tuturor tranzitiilor din spatiul starilor

4)      Prin aplicarea axiomelor si teoremelor algebrei Booleene in vederea simplificarii expresia :  devine:

a)       

b)     

c)     

d)    

5)      In procesul de proiectare logica, nivelul proiectarii structurale (sau logice) are la dispozitie urmatoarele componente:

a)      registre, numaratoare, decodoare

b)      blocuri functionale

c)      bistabile, comutatoare, zone tampon, porti logice

d)     circuite, conectori, fire

6)      Se da expresia booleana . Care este  expresia echivalenta sub forma de produs de sume?

             a)  

b)

c)

d)

7)      Prin aplicarea teoremelor si axiomelor algebrei Booleene sa se prelucreze expresia

             devine:

                        a)   

b)     

c)        

d)    

8)      Analiza unui sistem are ca scop:

a)      determinarea organizarii sistemului

b)      determinarea comportamentului si organizarii sistemului

c)      analiza tuturor tranzitiilor din spatiul starilor

d)     determinarea comportamentului sistemului

9)       Aplicand teoremele lui De Morgan, expresia  devine:

             a)  

b)  

c)

d)

10)  Operarea unui automat finit cu memorie este caracterizata de:

a)      un tabel de iesire si un tabel de tranzitie a starilor

b)      un tabel de adevar

c)      mai multe tabele de iesire

d)     un tabel de tranzitie a starilor

11)   Sa se simplifice modul de scriere a expresiei date, folosind axiomele si teoremele algebrei Booleene.

                  E = :

             a)  

b)  

c)

d)



12)  Se considera expresia:

            Care este implementarea corecta cu porti SAU 2 si inversoare ?

a)

b)  

c)

d)

13)  Se considera expresia: .

      Care este implementarea corecta cu porti SAU 2, SI 2 si inversoare?

             a)  

b)  

c)

             d)

14)  Numarul de mintermeni care se pot defini cu n variabile este:

a)      1

b)      n

c)      2n

d)     n2

15)  Produsul logic a doi mintermeni diferiti:

a)      poate fi 0

b)      este totdeauna 0

c)      nu este niciodata 0

d)     este totdeauna 0

16)  Numarul total de functii de comutatie definit pe n variabile este:

a)      infinit

b)      2n

c)     

d)     n!

17)  Se da urmatoarea forma booleana: .

      Care este forma P corespunzatoare?

a)     

b)     

c)     

d)    

18)  Se da urmatoarea forma booleana: .

      Care este forma S corespunzatoare?

a)       

b)     

c)     

d)    

19)  Numarul de forme canonice generalizate este de

a)     

b)      16

c)      8, dintre care 4 disjunctive si 4 conjunctive

d)     16, dintre care 8 disjunctive si 8 conjunctive

20)  Starea interna a unui sistem este data de:

a)      valoarea vectorilor de intrare si iesire

b)      multimea valorilor curente interne

c)      tipul automatului:cu sau fara memorie

d)     starea anterioara si valorile vectorului de intrare

Grile:

1 C

2 C

3 A

4 A

5 C

6 A

7 C

8 D

9 B

10 A

11 D

12 B

13 A

14 C

15 B

16 C

17 C

18 B

19 C

20 B

==============================








Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia






Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu