Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica » word
CAUTA ASTA, ÎNLOCUIESTE-O CU AIA

CAUTA ASTA, ÎNLOCUIESTE-O CU AIACAUTA ASTA, ÎNLOCUIESTE-O CU AIA

Cuvantul cauta (find) incepe cu F si Ctrl+F activeaza comanda Find (Search).

Word poate localiza rapid orice pasaj de text, oriunde in doc, de la un discurs bombastic si pana la cel mai marunt semn folosind comanda Find (gaseste) din meniul Edit cu urmatorii pasi:

1-Gandeste-te la un anumit text sau cuvant din text (nume) pe care vrei sa-l gasesti.

2-Alege comanda EditàFind. Apare caseta Find and Replace care este folosita si ptr comenzile Replacing (inlocuire) si Go To (salt la).

3-Scrie textul (cuvantul, numele) pe care vrei sa-l gasesti in caseta Find What (de cautat), scris exact in forma pe care vrei sa o gasesti.

Daca nu esti sigur ca textul este scris in majuscule sau minuscule, folosesti litere minuscule.4-Executi clic pe butonul Find Next (Urmatorul gasit) sau pe Enter ptr a incepe cautarea. Daca textul este gasit, el este evidentiat pe ecran. Caseta de dialog Find and Replace nu dispare pana nu executi clic pe butonul Cancel sau apesi tasta Escape. Daca textul nu este gasit, Asistentul de Birou te intreaba daca doresti sa mai cauti odata de la inceput (Yes sau No dupa caz). Daca sunteti sigur ca textul exista, verifica ce ai scris in caseta si mai incearca odata. Pentru a gasi inca o aparitie a textului, executa clic pe Find Next sau folosind butoanele Browse Up sau Browse Down de pe bara de derulare verticala, sau combinatia Shift+F4.

Gasirea altor materiale

Daca doresti sa gasesti un material mai amanuntit, sau pe care nu-l poti scrie usor de la tastatura, activezi More (Mai mult), ptr alegerea anumitor optiuni. Dupa apasare More se transforma in Less (Mai putin) ptr a readuce caseta de dialog la marimea initiala.

- gasirea unui fragment exact de text - Este o deosebire intre Sanda si sanda. Primul este un nume iar al doilea incaltaminte. Ptr a o gasi pe una si nu pe cealalta, alege Mach Case (Potrivire litere mari si mici) din optiunea Search (Cautare). În felul acesta Sanda corespunde doar cuvintelor care incep cu ,,S” majuscula si contin ,,anda” cu minuscule.

- gasirea unui cuvant intreg - Optiunea Find Whole Words Only (Numai cuvinte complete) permite cautarea cuvintelor precum ,,drept” sau ,,pune” fara sa dai peste ,,dreptate” sau ,,indispune”.

- gasirea unui text din care cunosti doar o mica parte (folosirea caracterelor de inlocuire) - Este posibil sa utilizezi caractere de inlocuire ptr a gasi cuvinte din care nu cunosti decat o parte, sau un grup de cuvinte cu litere similare. Cele doua caractere de inlocuire fundamentale sunt ? si * unde ? reprezinta orice litera individuala si * reprezinta un grup de litere. Ex: scrii m?i si ai selectat optiunea Use Wildcards (Utilizare metacaractere), Word cauta orice cuvant de trei litere care incepe cu m si se termina cu i. Între acestea poate gasi orice litera (mai, mii, moi …). Asterixul gaseste un grup de caractere (mari, mauri…).

Exista un grup de alte caractere de inlocuire pe care le poti utiliza ptr gasirea de text intr-un nr de moduri interesante si ciudate. Ex: m[ao]i va gasi cuvintele ,,mai” si moi” daca ai bifat optiunea Use Wildcards (Utilizare metacaractere).

Word dispune de o varietate mult mai mare de caractere de inlocuire, desi * si ? sunt cele mai populare si ar trebui sa fie de ajuns. Ptr a vedea si restul caracterelor de inlocuire disponibile, executi clic pe butonul cu semnul de intrebare din coltul din dreapta sus al casetei de dialog Find and Replace, apoi selectezi optiunea Use Wildcards.

- gasirea unui text care suna asemanator cu altceva - Optiunea Sounds Like (Pronuntie asemanatoare) permite cautarea omonimelor sau cuvintelor care suna identic cu cuvantul cautat.

gasirea variatiilor unui cuvant - Optiunea Find All Word Forms (Se gasesc toate formele cuvantului) Ex. a umbla -scrii umbla in caseta Find What (De cautat :) si faci clic pe optiune – poti primi umbland, umblet samd .

Word ar putea sa necesite instalarea unei caracteristici de pe CD-ROM-ul Microsoft Office. Acest lucru trebuie facut o singura data atunci cand o cere As de B.

Cautand in sus, in jos, la dreapta si la stanga

Comanda Find priveste intr-o singura directie, de obicei spre sfarsitul doc. atunci cand pleci la vanatoare de text. Imediat ce ajungi la capatul doc., Word (sau As de B) te intreaba daca vrei sa mai cauti odata de la inceput. Vrei, asa ca executi clic pe Yes. Comanda Find se opreste in cele din urma din cautare cand revine in locul unde se afla cursorul atunci cand ai cerut prima oara cautarea.

Poti cere sa caute in trei moduri: - down (in jos) – de la cursor spre sfarsitul doc.

- up (in sus) – de la cursor spre inceputul doc.

- all (toate) – scotoceste prin tot doc.

Gasirea unui material pe care nu-l poti scrie

Unele caractere nu le poti tipari in caseta de dialog Find and Replace –caracterele speciale- se pot introduce fortat, clic pe More (Mai mult) ptr caseta de dialog extinsa, apoi clic pe Special si ai o lista cu diverse caractere pe care Word le poate cauta. Alegi un obiect de pe lista ptr a cauta acel caracter anume, in caseta Find what (De cautat) apare o prescurtare speciala (ex. ^t ptr Tab). Clic pe butonul Find Next (Urmatorul gasit) ptr a gasi acel caracter.Cele mai utile caractere speciale disponibile:

Any Character (Orice caracter), Any Digit (Orice cifra) si Any Letter (Orice litera) sunt folosite drept caractere de inlocuire ptr o gramada de lucruri.

Caret Character (Caracter caret) permite cautarea unui accent circumflex (^), care este un caracter special. Daca scrii pur si simplu simbolul accentului circumflex (^), Word va crede ca incerci sa scrii un alt caracter special.

Paragraph Mark (Marcaj de sfarsit de paragraf) este un caracter special care coincide cu caracterul Enter – ceea ce apesi ptr a incheia un paragraf.

Tab Character (Caracter tabulator) este caracterul care deplaseaza cursorul catre urmatorul semn de tab.White Space (Spatiu alb) este orice caracter vid: un spatiu, un tab si asa mai departe.

Poti amesteca si combina caracterele speciale cu alt text pe care vrei sa-l cauti. Ex. caracter Tab (^t) urmat de Capitolul dactilografiat.

Gasirea formaturilor

Comanda Find poate gasi coduri de formatare risipite prin tot doc. Ex.- numai aparitiile in aldine (ingrosat) ale unui anumit cuvant.

Cautarea formaturilor pretinde in cea mai mare parte sa cunosti felul in care Word formateaza textul, caracterele si documentele. Recomand staruitor sa te familiarizezi cu capitolele din Partea a II-a.

Ptr. a gasi in doc. material avand un anumit format, folosesti partea More din caseta de dialog Find and Replace, executi clic pe butonul Format ptr. a vedea o lista de optiuni de format in Word. Fiecare obiect afiseaza o caseta de dialog care te lasa sa alegi optiunea de format care sa fie cautata.

Ex. ptr a gasi in doc. cuvantul las tiparit cu aldine urmezi pasii de mai jos:

– apelezi caseta de dialog Find and Replace. ( Ctrl + F )

– clic pe butonul More

clic pe butonul Format

– clic pe butonul Font

clic pe butonul Bold

– clic pe OK


scrie las in caseta Find What (De cautat)

–clic pe butonul Find Next (Urmatorul gasit) ptr a gasi textul formatat.

Word localizeaza textul pe care l-ai formatat – oricum l-ai fi formatat.

ATENTIE – Word isi aminteste optiunile tale de formatare! Cand cauti un text neformatat, clic pe butonul No Formatting. Acesta elimina optiunile de formatare si permite sa cauti din nou text simplu. Nu uita sa readuci Word la modul normal de gasire a textului.

Poti folosi aceasta tehnica ptr a cauta aparitii ale unui anumit font, ex. Courier sau Times New Roman, selectand fontul respectiv de pe lista de selectie. Derulezi meniul de fonturi ptr a vedea ce poti alege.

Poti cauta o anumita marime a caracterelor (ex. 24 de puncte) selectand-o de pe lista de marimi.

Poti cauta formate ale paragrafelor alegand Paragraph   in loc de Font din meniul Format in caseta de dialog Find and Replace.

Restul optiunilor de pe lista Format sunt destul de obscure.

Gaseste si Înlocuieste

Ctrl+F = Find (Gaseste)  Ctrl+H = Replace (Înlocuieste)

Ex. de folosire :

1.- alegi Edit à Replace sau Ctrl+H.

2.- in caseta Find What (De cautat), scrii textul pe care vrei sa-l gasesti si sa-l inlocuiesti. Apesi tasta Tab cand ai terminat de scris.

3.- in caseta Replace With (Înlocuire cu) scrii textul cu care vrei sa inlocuiesti textul original.

4.- pune-ti intrebarea : ,, am vreo sansa sa ma razgandesc inainte sa inlocuiesc fiecare farama a textului gasit ?” Daca da, executi clic pe Find Next (Urmatorul gasit). Daca nu, clic pe Replace All (Înlocuire peste tot) – textul este gasit si inlocuit automat, fara sansa de a te razgandi.

5.- daca executi clic pe Find Next , Word se opreste la fiecare aparitie a textului. Textul gasit este evidentiat pe ecran la fel ca in comanda Find obisnuita. Atunci poti face clic pe butonul Replace (Înlocuieste) ptr a inlocui textul, sau pe Find Next ptr a-l omite si a gasi urmatorul fragment potrivit. Cand te-ai saturat de acest proces executi clic pe butonul Cancel sau apesi tasta Escape.

Word poate gasi textul ,,folosi” in mijlocul cuvantului ,,nefolositor”. Clic pe More si selectezi optiunea Find Whole Words Only (Numai cuvinte complete) ca sa nu se mai intample acest lucru.

Daca nu mai este nimic de inlocuit, Asistentul de Birou spune: Word a incheiat cercetarea doc si a facut …inlocuiri.

Daca nu ai scris nimic in caseta Replace With ptr ca ai uitat sa introduci textul de inlocuire comanda Replace nu se transforma in Find. Word presupune ca vrei sa gasesti textul respectiv si sa-l inlocuiesti cu nimic – sterge textul gasit. De aceea este recomandata folosirea Find Next . comanda Undo readuce doc in starea initiala daca ai incurcat operatia Replace.
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu