Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » aeronautica
Codul sportiv f.a.i.

Codul sportiv f.a.i.CODUL SPORTIV F.A.I.

 

SECTIUNEA   a   V – a


1. REGULAMENTE GENERALE

1.1.VALABILITATE, DEFINITII SI PRESCURTARI

1.1.1.   Principii.

(3) Probele care se tin in conformitate cu acest regulament sunt recunoscute de FAI. Autoritatile care raspund de sporturile aeronautice nationale trebuie sa aplice acest regulament la campionatele nationale si alte concursuri nationale de parasutism. Pentru concursurile nationale aceasta Sectiune a Codului sportiv poate necesita modificari in conformitate cu regulementele aviatiei civile locale,           sau pentru a permite participarea la concurs a incepatorilor.

            (4) Disciplinele parasutismului sportiv sunt:

                                    - Acrobatie clasica si aterizare de precizie

                                    - Formatie de parasutisti (lucru relativ)

                                    - Formatie cu parasuta deschisa (lucru relativ pe cupola)

                                    - Paraski

                                    Regulile pentru fiecare disciplina de parasutism sunt trecute in regulamentul de concurs, republicat in fiecare an.

            (5) Modificarile aduse Codului Sportiv si regulamentului de concurs sunt valabile incepand cu 1 mai dupa intrunirea IPC.

            (6) CIP va numi o Competitie Speciala Internationala (competitie de categoria I, Codul Sportiv, Sectiunea 3.5.1) ca Cupa Mondiala si se vor aplica prevederile Sectiunii 5 , Codul Sportiv

1.1.2.   Definitii

            (1) SALTUL CU PARASUTA: Saltul cu parasuta este saltul unei persoane din orice tip de aeronava, mai usoara sau mai grea decat aerul, facuta cu intentia de a folosi o parasuta pentru intreaga coborare sau o parte a ei.

            (2) SALT DE CONCURS: un salt cu parasuta realizat cu intentia de a fi notat cu puncte, punctajul find folosit pentru a stabili clasamentul final. Salturile de concurs le includ pe cele la care se renunta oficial la punctaj ca de exemplu intr-o mansa nepunctata.

            (3) MANSA: o mansa reprezinta efectuarea, de catre toti concurentii, a unui salt de acelasi tip, toate salturile fiind punctate. o mansa se poate extinde pe mai mult de o zi.

            (4) MANSA NEPUNCTATA (THROWAWAY ROUND): o mansa lipsita de puncte cand se hotaraste clasamentul final. Nu trebuie sa fie aceeasi mansa pentru fiecare concurent sau echipa.

            (5) PROBA: proba cuprinde toate mansele unei intreceri si doar pentru inregistrarea contestatiilor include mansele de antrenament la care se face referire in Regulamentul de concurs.

            (6) ECHIPA: numarul de parasutisti care sar impreuna in cadrul unei probe.

            (7) ARBITRU FAI: Un arbitru care intruneste cerintele din Codul sportiv si Regulamentul de concurs.

            (8) ARBITRU NATIONAL: Un arbitru care intruneste cerintele autoritatii nationale in materie de sporturi aeronautice dar care nu este desemnat inca drept arbitru FAI.

            (9) JUNIOR : un competitor sub 22 de ani sau care implineste 22 de ani in anul in care se desfaoara competitia, pentru Paraski, definitia juniorului se gaseste in Regulamentul Competitiei

1.1.3.   Prescurtari

            (1) FAI: Federatia Aeronautica Internationala.

            (2) IPC: Comisia Internationala pentru Parasutism.

            (3) NAC: Controlul National pentru sporturi aeronautice.

                       

1.2. CERINTE PERSONALE

                        (1) Documente: Fiecare parasutist care doreste sa execute salturi de concurs si pentru omologarea recordurilor cuprinse in acest Cod Sportiv, trebuie sa posede un brevet sportiv FAI valabil si brevet international de parasutism.

                        (2) Parasute: La  executare, fiecarui parasutist i se cere sa poarte doua parasute (principala si de rezerva) prinse intr-un singur singur ham. Cele doua parasute trebuie sa aiba girul autoritatilor competente.

                        (3) Cand se specifica in regulamentele nationale sau alte regulamente trebuie sa se poarte casca si/sau vesta de salvare daca exista apa in apropiere.

                        (4) Se va asigura buteliile de oxigen pentru salturi care se fac de la inaltimi mai mari de 4500 m.

1.3. CONDITII GENERALE DE SIGURANTA.

                        (1) Parasutistii trebuie sa exerseze pentru a efectua salturi in conditii de siguranta si sa se conformeze regulamentelor nationale sau locale. Pentru toate salturile, parasuta trebuie sa fie complet deschisa cel putin la inaltimea de 600 m, sau la o inaltime mai mare stabilita de NAC. Abaterea de la normele de siguranta poate duce la avertisment sau interdictia de salt, sau in cadrul unui concurs, la descalificarea concurentului sau a echipei in una sau mai multe probe.

                        (2) Viteza maxima a vantului la sol pentru parasutism este de 11m/sec. Salturile trebuie intrerupte daca viteza vantului la sol depaseste aceasta limita.

                        (3) La probe mentionate de FAI, altitudinea minima de la care se executa saltul pentru salturi in cadere libera este de 700 m pentru un salt individual si 900 m pentru un salt in echipa.

  

 

 

2 BREVETE

2.1 CONDITII GENERALE

2.1.1 Brevetele de Parasutism, Nationale si Internationale FAI sunt acordate de Asociatia Nationala de parasutism.

2.1.2 Brevetele Internationale de Parasutism, sunt acordate :

                 1) Pentru a permite ca brevetele acordate de natiunele diferite sa fie intelese si acceptate de toata lumea.

2) Pentru facilitarea parasutismului in toata lumea.

2.1.3 Brevete Nationale de Parasutism, in functie de standardul preferat de NAC, poate fi acordat cetatenilor si membrii ai Asociatiei Nationale de parasutism.

2.1.4 Asociatia Nationala de parasutism poate sa acorde brevete nationale la un nivel mai inalt decat forurile internationale.

2.2 CERINTE PE CATEGORII (brevete internationale)

 Certintele sunt definite dupa cum urmeaza:

 STUDENT PARASUTIST

 Cursantul trebuie sa termine cu succes cursul teoretic si instruirea practica sub supraveghere unui Instructor de parasutism calificat.

CURSANT CARE SE PREGATESTE PENTRU CADERE LIBERA

  Cursantul trebuie sa termine cu succes cursul de pregatire in vederea executarii salturilor si este calificat pentru a sari in mod independent, sub supravegherea unui Instructor de parasutism calificat.

PARASUTIST

 Parasutistul trebuie sa fie calificat pentru a efectua salturi in cadere libera in conditii controlate, fara supravegherea unui Instructor de parasutism calificat.

  PARASUTISTUL SENIOR

 Parasutistul senior este calificat pentru a executa, pe responsabilitatea sa proprie, salturi de orice tip din domeniul parasutismului sportiv

            2.3 DOCUMENTATIA

 2.3.1 Brevet International de Parasutistism

 1) Brevetul international de Parasutistism este acordat de Asociatia Nationala de parasutism si trebuie sa fie tiparit in limbile oficiale FAI (vedeti Statul FAI 1.9.1). 2) Un brevet de parasutism international valabil este o dovada ca parasutistul indeplineste cerintele prevazute la 2.2 si 2.4, ale acestui Cod Sportiv.

 3) Certificatul trebuie sa contina:

   1) Cuvintele 'Federatia Aeronautica Internationala'

   2) Sigla FAI

   3) Cuvintele 'Brevet international de parasutism'

   4) numele posesorului

   5) data nasterii

   6) nationalitate

   7) semnatura posesorului

   8) fotografia posesorului

   9) data eliberarii

   10) Andosarea oficiala de categorie

   11) tiparirea Cerintelor minime pentru un brevet de parasutism international din Sectiunea 2.4 din aceas Cod Sportiv, in limbile oficiale FAI

   12) certificatul poate sa fie publicat numai dupa standardul FAI, care poate fi obtinut de la FAI de catre Asociatia Nationala de parasutism cu o plata nominala.

2.4 CERINTE MINIME

 Pentru a obtine Brevetul International de Parasutistism, urmatoarele cerintele minime vor fi indeplinite :

 1) Toate salturile in cadere libera vor fi stabile, controlate, cu deschidere stabila, si pot fi incluse manevre controlate si formatii. Un salt AFF va fi acceptat ca salt cu cadere libera.

 2) In vederea unei calificari pentru un brevet, candidatul trebuie sa fi obtinut toate calificarile necesare pentru obtinerea tuturor calificarilor inferioare celei dorite.

 4) Cerinte minime pentru un brevet international FAI sunt :

Certificat/

Categorie

Nr. minim de salturi

Timp minim de cadere (min.)Alte cerinte

A

25

5

5 salturi  in formatie de 2 participanti

controlul corpului in cadere libera,

aterizarea intr-un spatiu de 50 m / 10 salturi atestat de plior

B

50

30

10 salturi in formatie

C

200

60

50 salturi in formatie

D

500

180

-

 5) Asociatia Nationala de parasutism poate sa aiba cerinte diferite pentru brevete nationale decat cele de mai sus, incluzand testele de indemanare specifice.

 6) Asociatia Nationala de parasutism poate sa aiba categorii de brevet nationale aditionale, inferioare sau superioare, specificate in acest Cod Sportiv.

 7) 'Salt in formatie' e definit ca un salt cu cadere libera, cu doi sau mai multi parasutistii executand manevre de tip 'Formation skydiving' sau 'freeflying jump'.

 8) 'Formation Skydiving'( FS) e definit ca un salt in care participantii sunt cu fata la pamant si care implica prinderea participantilor, cu figuri definite in CR.

 9) 'Free jump'( FF) e definit ca un salt in care participantii executa manevre de-a lungul celor trei axele intr-un stil controlat si nu sunt cu fata la pamant majoritatea timpului.

10) Categoria 'A' implica doi participanti la formatie

11) Categoria 'B' implica cel putin cinci salturi cu trei participanti la formatie

12) Categoria 'C' implica cel putin zece salturi cu patru participanti la formatie

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
Stratul limita
Repartitia portantei in profunzime si anvergura
CALCULUL TEMPERATURII PALETEI
Efectul de sol
Paleta considerata ca o placa cu aria constanta
PARTICULARITATI DE VIBRATIE ALE PALETELOR AVAND BANDAJE LA CAPETE
Constructia materialului volant - aparate de bord
Completul manta 290


Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu