Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii » instalatii
PROIECT INSTALATOR INSTALATII TEHNICO-SANITARE SI GAZE - Montarea obiectelor sanitare

PROIECT INSTALATOR INSTALATII TEHNICO-SANITARE SI GAZE - Montarea obiectelor sanitareGRUP SCOLAR CONSTRUCTII MONTAJ RESITA

PROIECT

PENTRU EXAMENUL DE CERTIFICARE A COMPETENTELOR PROFESIONALENIVELUL II  ANUL DE COMPLETARE

CALIFICAREA: INSTALATOR INSTALATII TEHNICO-SANITARE SI GAZE

Montarea obiectelor sanitare

Cuprins

Argument

Capitolul I

Capitolul II

Capitolul III

Capitolul IV

Capitolul V

Capitolul VI

1.Argument

Tema acestui proiect este Montarea obiectelor sanitare’’. Motivatia alegerii temei

Producatorii de obiecte sanitare au transformat baia intr-un refugiu luxos al relaxarii, folosind noile tehnologii si numeroase investitii in cercetare si design. Provocarile la care trebuie sa raspunda noua imagine a baii se refera atat de la linia estetica a obiectelor sanitare cat si la incadrarea lor perfecta in spatiul pe care il detinem, astfel incat igiena, confortul si designul sa se impleteasca armonios.Pentru utilizarea apei in conditii practice si igienice se folosesc obiecte sanitare ca: lavoare, cazi de baie, dusuri, closete, pisoare, spalatoare pentru vase, chiuvete, sifoane de pardoseli, etc. In functie de preferintele noastre, de conceptul baii si dimensiunea spatiului ce urmeaza sa fie amenajat, putem opta pentru obiecte sanitare din materiale naturale, cum ar fi marmura sau granitul, materiale compozite, metale pretioase, sticla sau ceramica.Obiectele sanitare se executa, in general din faianta, portelan, fonta sau tabla de otel zincata, din tabla inoxidabila (spalatoare de vase, spalatoare comune), din beton mozaicat (spalatoare circulare, spalatoare jgheab), din plumb (sifoane de pardoseala) sau din alama (robinetele).

Proiectul meu este structurat pe sase capitole :

Scri din fiecare capitol ce este esential

Capitolul I

Descrierea montarii obiectelor sanitare in bai si in bucatarii conform documentatiei tehnice.

- Montarea lor se face in functie de dimensiunea baii ori bucatariei si in functie de scopul lor, fie pe pereti fie pe pardoseala.

Capitolul II

Prezentarea modalitatii de montare a obiectelor sanitare in baie si in bucatarie conform documentatiei tehnice.

Capitolul III

Tehnici moderne de montare a obiectelor sanitare.

Capitolul IV

Norme de protectia muncii la montarea obiectelor sanitare.

Capitolul V

Contributie personala.

Capitolul VI

Bibliografie.

Capitolul I

Descrierea montarii obiectelor sanitare in bucatarii conform documentatiei tehnice.

Ce sunt obiectele sanitare:

Obiectele sanitare sunt obiecte precum: lavoarul, vasul de WC, cada de baie, caditele de dus, cabine si diverse accesorii ca: uscatoare de maini, portsapun, portprosop, portpahar, cos de gunoi. Obiectele sanitare au un rol foarte important in igiena de zi cu zi iar unele si un rol de relaxare. Forma obiectelor sanitare este impusa de dimensiunile incaperii in care acestea sunt amplasate. Obiectele sanitare de buna calitate sunt de preferat chiar daca te costa mai mult, asta tinand cont ca celebritatea unei game nu vine doar din imaginea futurista, cat mai ales din fiabilitate.

Despre montarea obiectelor sanitare:

Obiectele sanitare si accesoriile acestora se pot monta numai dupa ce s-au efectuat probele de presiune ale retelelor de distributie a apei reci si a apei calde de consum si dupa ce s-au terminat lucrarile de finisare din incaperi (placarea cu faianta si gresie, frecarea mozaicului, executarea zugraveliilor, etc), pentru a se evita degradarea obiectelor sanitare si a accesoriilor acestora, cu ocazia efectuarii acestor lucrari.

In functie de scopul in care sunt utilizate, obiectele sanitare si accesoriile acestora, se fixeaza pe pereti (lavoare, spalatoare pentru vase, chiuvete, vase de closete, port hartie, portprosop, etc) sau pe pardoseala (cazi de baie, cazi de dus, vase de closet).Modul cum se asigura sustinerea obiectelor sanitare pe pereti sau fixarea pe pardoseala, dispozitivele folosite in acest scop si cotele de montare se prevad in detaliile de executie a lucrarii.

Fixarea pe pereti a obiectelor sanitare, a suporturilor sau a consolelor de sustinere a obiectelor sanitare si a accesoriilor acestora se poate realiza: cu suruburi pentru lemn pe dibluri din lemn incastrate in zidarie, cu suruburi prezon, cu dibluri metalice introduse in pereti cu pistolul cu aer comprimat.

Fixarea pe pardoseala se poate realiza cu suruburi pentru lemn pe dibluri din lemn incastrate in pardoseala sau prin simpla asezare si sprijinire pe pardoseala, fie pe suporturi proprii (picioare) pentru cazi de baie, fie suporturi executate din caramida pentru cazi de baie sau cazi de dus.Capitolul II

Prezentarea modalitatii de montare a obiectelor sanitare in baie si in bucatarie conform documentatiei tehnice.

Lavoarul

Lavoarele sunt executate din portelanuri si, mai rar, din fonta emailata. Pot avea sau nu spatar si, la fel, picior de mascare si sustinere. Sunt prevazute cu orificiu de preaplin este legat, printr-un canal existent in corpul lavoarului, cu gura de scurgere. Pe corpul lavoarului sau in peretele din spatele acestuia se monteaza un robinet sau o baterie de amestec. Pentru montarea bateriei pe lavoar pe suprafata superioara a acestuia sunt stantate una sau doua gauri de dimensiuni corespunzatoare. Uneori aceste gauri nu sunt strapunse urmand ca in functie de bateria convenabila sa fie indepartate capacele de ceramica.

Prezint tehnologia de montare a lavoarului:

Pasul 1. Pozitionati lavoarul pe piciorul ceramic, reglati pozitia orizontala si insemnati gaurile de prindere in perete. Folositi o nivela cu bula de aer pentru a va asigura ca lavoarul este asezat perfect drept inainte de a marca punctele.

Pasul 2. Faceti gaurile in zid folosind o bormasina cu o dimensiune de spiral corespunzatoare. Introduceti diblurile in gauri si apoi strangeti bine suruburile folosind o cheie.

Pasul 3. Apropiati lavoarul de suruburile fixate in prealabil pentru a fi sigur ca se potrivesc gaurile. Lasati-l jos apoi si montati bateria.

Pasul 4. Prindeti sistemul de scurgere pe lavoar. Fixati apoi furtunul flexibil pe sistemul de scurgere. Prindeti si tija care actioneaza ventilul sistemului de scurgere.Pasul 5. Introduceti furtunul flexibil in teava de scurgere astfel incat sa ramana sub forma de U functionand astfel ca si garda e apa.

Pasul 6. Dupa ce ati verificat daca bateria functioneaza corect si sistemul de scurgere nu are scapari, puteti aseza definitiv piciorul ceramic pentru a masca toate elementele.

Diverse informatii despre lavoar:

Partea din spate a unui lavoar este plata pentru a permite alipirea perfecta de perete. Pe aceasta parte, de o parte si de alta a axului se afla cate o gaura practicata in ceramica avand dimaetrul in jur de 1 cm. Pentru lavoarele din ceramica aceste gauri vor fi folosite la fixare si apropierea de peretele incaperii. Cele doua buloane fixate in zid si care trec prin aceste orificii nu vor fi lasate sa suporte singure greutatea spalatorului. Suportii principali ai unui lavoar din ceramica sunt ori piciorul de sustinere avand forma, culoarea si materialul corespunzatoare adaptarii la lavoarul respectiv ori doi suporti orizontali, metalici incastrati in zidul din spate.

WC-ul

Instalarea in doua etape a WC-ului. Mai intai vasul si apoi bazinul de apa. Cea mai grea parte a instalarii va fi instalarea vasului de WC. In primul rand pentru ca vasul este mai greu si apoi va trebui sa potriviti suruburile din podea cu gaurile de la baza vasului. Odata infaptuita aceasta, a trecut si partea cea mai grea a instalarii. Cand lucrati cu obiecte de portelan grele precum e vasul WC-ului trebuie sa fim atenti sa nu le loviti de ceva. Portelanul este rezistent pana la un punct. Daca se crapa nu mai poate fi utilizat.

Prezint tehnologia de montare a WC-ului:

Pasul 1. Intoarce noul vas cu fundul in sus si monteaza garnitura noua

pe racordul de evacuare. Preseaza cu putere pentru a o fixa.

Pasul 2. Asigurati-va ca flansa toaletei este curata si ca suruburile din

podea sunt indreptate in sus. Scoateti carpa cu care ati infundat teava

de scurgere pentru a opri mirosurile din canalul colector. Apoi ridicati

vasul deasupra flansei si fixati suruburile din podea in gaurile de la

baza vasului, strangeti cu atentie – nu foarte tare.

Pasul 3. Apasati puternic pe vasul WC-ului pentru a comprima garnitura

si a realiza o etansare corecta. Fixati piulitele in suruburi si strangeti-le

bine cu o cheie. La strangere puneti o saiba de plastic pentru a proteja

flansa de ceramica. Inaintea strangerii definitive, mai puneti chit sanitar

pentru etansarea neuniformitatilor gresiei la partea inferioara a scaunului


si cu ajutorul unui boloboc verificati ca vasul sa fie drept. Atentie – suru-

burile de fixare se vor strange manual cu o surubelnita sau cheie.

Pasul 4. Si acum rezervorul. Unele rezervoare necesita mai intai instalarea

butonului de actionare si a supapei de scurgere. Intoarceti apoi rezervorul

si fixati garnitura pe capatul supapei de scurgere.

Pasul 5. Fixati apoi bazinul pe vasul de WC avand grija sa potriviti de orificiul scurgere al bazinului peste cel al scaunului de WC iar garnitura sa fie bine pusa.

Pasul 6. De asemenea trebuie sa aliniati si gaurile pentru suruburile de fixare dintre cele doua piese: bazinul si scaunul. Introduceti suruburile prin gaurile din interiorul bazinului astfel incat sa treaca si prin gaurile

scaunului nu inainte de a proteja cu garnituri in interiorul bazinului.

Pasul 7. Fixati apoi suruburile in piulite fara sa uitati de garniturile protectoare si apoi strangeti ambele piulite cu acelasi numar de rotatii cu o cheie dar nu prea tare.

Pasul 8. Conectati cu ajutorul unei tevi flexibile sursa de apa si bazinul wc-ului. Mai intai cuplati la valva si apoi la bazin. Dati drumul la valva pentrua umple bazinul.

Pasul 9. Ultima sarcina este montarea colacului de WC. Acesta se prinde cu suruburi de scaun. De obicei colacul se achizitioneaza separat de vasul de WC.

Cada de baie

Cazile de baie se monteaza aparent sau mascate. Este important sa stim ca inainte de orice alta procedura trebuie sa montam pe cada o scurgere si un preaplin. Sita de scurgere trebuie sa fie prevazuta cu garnitura si se va acorda cu scurgerea din interior. In ceea ce priveste preaplinul acesta se va monta in partea de sus a cazii.

Prezint tehnologia de montare a baiilor :

Montarea cazilor de baie aparent

Pregatirea montarii cazilor de baie, aparent, se incepe inainte de turnarea mozaicului in camera de baie. Pentru aceasta, se monteaza pe placa de beton a camerei de baie, sifonul colector si racordul de scurgere al cazii de baie din teava de plumb scurgere de 40/44 mm, cu panta de scurgere spre sifon si cu capatul ridicat la 10 cm de la pardoseala.

Cand lucrarile de constructii in camera de baie au fost terminate, se monteaza cada de baie, prin suruburile de fixare ale picioarelor. Acestea se regleaza astfel ca dupa montare, cada de baie sa aiba o usoara inclinare spre orificiul de scurgere.

Montarea cazilor de baie mascate

Cazile de baie mascate, si conductele lor de scurgere, se monteaza inainte de turnarea pardoselii. Conductele de scurgere se fixeaza aparent pe pardoseala sub cada de baie, iar dupa montare se supun unei probe de etanseitate turnand cateva galeti de apa in cada. Cada de baie se monteaza, de obicei, pe suporti din beton.

Montarea cazilor de fonta:

Baile pentru picioare se monteaza pe schelet metalic sau pe postamente de caramida, placate cu faianta sau placi de mozaic cu marginea superioara la 45 cm fata de pardoseala. De obicei, se monteaza in grup. Scurgerea de la fiecare baie se executa din teava de plumb de 40/44 mm, cu un capat racordat la ventilul baii, iar cu celalalt capat la oconducta colectoare din teava de plumb scurgere de 50/54 mm ce varsa apele in coloana de scurgere printr-un sifon combinat. Alimentarea cu apa calda si rece a bailor de picioare se face prin robinete montate pe perete, la inaltimea de 60 cm de pardoseala

Tehnologia de montare a dusului:

Dusurile se monteaza individual sau in comun. Ele pot fi prevazute cu cazi de fonta pentru dus sau cazi confectionate la fata locului din beton imbracate cu placi de faianta sau de mozaic. Bateriile pentru dus se monteaza pe perete, la inaltimea de 1,20 m fata de fundul cazii de dus. Continuare la pag 64. 

loading...

Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE Clasa: I Matematica - Adunarea si scaderea numerelor naturale de la 0 la 30, fara trecere peste ordin
 Proiect didactic Grupa: mijlocie - Consolidarea mersului in echilibru pe o linie trasata pe sol (30 cm)
 Redresor electronic automat pentru incarcarea bateriilor auto - proiect atestat
 Proiectarea instalatiilor de alimentare ale motoarelor cu aprindere prin scanteie cu carburator

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 Proiect diploma Finante Banci - REALIZAREA INSPECTIEI FISCALE LA O SOCIETATE COMERCIALA
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 CONTABILITATEA FINANCIARA TESTE GRILA LICENTA
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Proiect atestat informatica- Tehnician operator tehnica de calcul - Unitati de Stocare
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia


loading...

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu