Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » comunicare si relatii publice
Retelele de informatii

Retelele de informatii
Retelele de informatii

Retelele de informatii (Global data-nets), bancile de date multimedia, toate canalele comunicationale care transporta si proceseaza informatia (imagine, text, sunet) construiesc spatiul virtual si real al noilor forme de comunicare: interumana, om - masina, masina - masina. Unidimensionalitatea comunicarii electronice intre doi indivizi, in contextul actual devine multidimensionala, intelesurile se multiplica in straturi si stari de realitati si impun modalitati de perceptie diverse, sintetice si sinestezice, cu o dinamica integratoare.

Virtualizarea corporala, teleprezenta, integrarea noastra in universul informational, trecerea cunoasterii umane in campul abstractizarii digitale si apoi trimiterea ei rizomatica on-line, este cautare, proces continuu de auto-creare, autopoiesis.

Traim in Electropolis, Ciberspatiu, Spatiu Electronic Interactiv (Interactive Electronic Space), spatiul fara granite, unde noi valente socio-culturale definesc comunicarea in comunitatile electronice umane. Ciberspatiul ne include si nu-l putem ignora. Insa trebuie sa tinem seama ca tehnologia si tehno-cultura revin puterilor de pe glob care poseda Puterea (economica, politica, militara, media.). Totusi noi trebuie sa navigam in cyberspace, sa-l descoperim pastrandu-ne identitatea, sa ne facem cunoscuti si sa comunicam in aceasta noua forma de democratie cablata (wired democracy).

Navigarea, comunicarea in retea transcende intelesul geopolitic al granitelor. Retelele de date universale realizeaza o cartografiere a spatiului electronic mai degraba dupa criteriul sferelor de interes ale "locuitorilor" acestui spatiu (cibernauti). Granitele mentale, corporale cat si cele culturale, geografice, sunt dizolvate in reteaua ecologica a informatiei unde genul, rasa, orice forma discriminatorie tinde sa dispara.

Orasele electronice si comunitatile virtuale, sustinute de autostrazile digitale reprezinta realitati tehnologice, dar si sociale, politice, geografice, psihologice in care regasim tranzitia de la televiziune, cinema, video la hypermedia, realitate virtuala si ciberspatiu. Ambientul electronic inteligent postindustrial si postmodern in care existam impune principiile unei Noi Ordini Mondiale (New World Order) de Socializare-Democratizare-Putere on-line.Ciberspatiul se constituie ca un domeniu al colectivitatii postmoderne, rezultatul simbiozei umane al stiintei si tehnologiei materializate in retele de calculatoare. Pluralitati de contexte simultane natura, tehno-cultura, individ actioneaza si definesc ecologia temporal - spatiala intersistemica a retelelor.

Trecerea de la ecosistem la info-sistem (algoritmi, transfigurari de informatii, interactivitate, genetica, viata artificiala etc.) s-a facut printr-o evolutie a masinii tehnologice. Relatia stiinta - cultura - tehnologie reprezinta motorul reconfigurarii ambientului uman actual, arhitectul constructor al comunitatilor electronice, care modeleaza si cartografiaza un spatiu electronic, coextensiv acestei lumi, devenit o conditie a ei. Relatie dovedita pe continentul american, unde activitatea educationala, culturala, stiintifica, economica, militara, chiar si politica se desfasoara intr-o stransa legatura cu tehnologia. Utilizatorii retelelor de pretutindeni folosesc uneltele tot mai sofisticate ale tehnologiei electronice fara de care peisajul media nu ar exista.

Tehnologia trebuie inteleasa si ca proteza a corpului uman in societatea postindustriala unde omul isi redefineste identitatea in relatie cu sistemele cibernetice, calculator, inginerie genetica, ecosisteme, roboti, androizi, sisteme expert, cyborg si entitati digitale.

The Human Genom Project, inceput in 1990, utilizeaza tehnologia inteligenta, nanotehnologia care construieste masinarii moleculare, pentru imbunatatirea sistemului de sanatate uman. Se doreste obtinerea unui superman. Democratizarea Media a inceput o data cu posibilitatile oferite de tehnicile de reproducere (tipar, fotografie) de accesul la utilizarea tehnologiilor de comunicare in timp real (telegraf, radio, radar, telefon, telex) si a continuat cu film, TV, video, calculator, retele electronice, toate constituind cai de raspandire a informatiei si mijloace de comunicatie.

Noile media faciliteaza participarea de masa intr-un proces social complex si productiv. Asistam in ultimii douazeci de ani la o dezvoltare fara precedent a mijloacelor, echipamentului media, la o ramificare extraordinara a utilizarii media, la stabilirea unor noi relatii media, in toate domeniile civilizatiei umane actuale.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Stiluri de comunicare
Perturbarea comunicarii organizationale
Artistul comunicarii
Imaginea de sine
Comunicare formala
Comunicarea formala Mecanismele si structurile comunicarii formale sunt create odata cu structura organizatiei
Simbolul
Tipuri de comunicareTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu