Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » didactica » didactica pedagogie
Prognoza vremii pe baza semnelor naturii

Prognoza vremii pe baza semnelor naturii


Prognoza vremii pe baza semnelor naturii

Este imposibil sa stii cu siguranta cum vor fi zilele care vin, dar natura lasa cateva semne speciale care iti spun multe despre cum va fi vremea in ziua sau chiar zilele care urmeaza.

Fiecare regiune are semne specifice, insa mai sunt si semnele universal valabile. Despre cele din urma iti vom spune noi cateva cuvinte, dar iti revine tie misiunea de a descoperi semnele specifice regiunii tale.

Cele mai des intalnite semne de vreme buna sunt:

- un apus rosu, lipsit de nori;

- daca pe acest cer de asfintit rosu mai apar si cativa nori de tip cirrus, luminati roz, vremea ramane frumoasa pentru urmatoarele zile;

- diminetile cu roua ne arata ca vremea ramane frumoasa;

- daca albinele incep lucrul devreme si sunt harnice toata ziua sau daca paienjenii isi construiesc cu sarguinta panzele, este sigur ca urmeaza vreme buna.Urmatoarele semne indica vremea proasta, in special furtuna - de aceea  fii atent daca pleci la drum si ia cu tine haine pentru ploaie:

- atunci cand dimineata cerul are o culoare prea rosiatica, acest lucru este un semn general care prevesteste inrautatire a vremii, iar daca cerul are o tenta de rosu inchis, atunci inrautatirea vremii va avea loc in curand;

- cand ceata se ridica trebuie sa ne asteptam, de asemenea, la o inrautatire a vremii;

- agresivitatea tantarilor si agitatia furnicilor sunt semne ca se apropie o furtuna;

- trifoiul se comporta intr-un mod special inainte de aparitia unei furtuni: frunzele ii sunt colorate si arata ca o umbrela inchisa, iar florile ii atarna in jos.

Inainte sa fie inventate previziunile meteorologice moderne bunicii tai erau nevoiti sa inteleaga cum va fi vremea observand natura din jurul lor. Incearca sa afli de la ei cateva din aceste semne si semnificatia lor. Ar fi bine ca si altii sa afle despre aceste semne, noteaza-le mai jos. 

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.