Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » cosmetica frumusete
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o crema dermato-cosmetica

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o crema dermato-cosmetica


Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o crema dermato-cosmetica

Pentru ca o crema dermato-cosmetica sa-si exercite actiunea terapeutica trebuie sa indeplineasca o serie de conditii, deoarece scopul principal al folosirii   acestora nu se rezuma doar la o actiune de suprafata asupra epidermei, ci si la o actiune in profunzime. In acest sens crema trebuie:

-sa fie inofensiva - adica sa nu contina substante iritante, vatamatoare:

-substantele active pe care le contine sa poata fi absorbite cu usurinta de piele:

-materiile prime ce le contine sa formeze o emulsie perfecta, pentru a patrunde mai bine in piele;

-sa nu rancezeasca usor, caci devine iritanta si inroseste pielea;-sa formeze un strat protector in orice anotimp si sa aiba actiune emolienta;

-sa nu contina parfumuri in exces;

- sa se potriveasca tenului pe care se aplica.

Hidratarea pielii este dependenta in cea mai mare masura de capacitatea de bariera a stratului cornos care, este el insusi, o functie a starii fizice si a organizatiei structurale a matricei lipidice extra celulare a stratului cornos. Stratul cornos reactioneaza diferit la stimuli din natura, in functie de varsta persoanei si de anotimp.

Cremele sunt emulsii - creme cu faza continua apoasa si creme cu fazacontinua uleioasa - emulsia fiind constituita din doua faze cuprinzand doua lichide nemiscibile sau partial miscibile, unul fiind dispersat in celalalt, sub forma unor mici particule.

In practica cosmetica, termenul de emulsie este largit, de exemplu in cremele cosmetice, ambele faze, uleioasa si apoasa pot fi sub forma lichida, semisolida sau, in cazul fazei uleioase, chiar solida. Unul din avantajele folosirii emulsiilor in cosmetica este aceea ca un film subtire de material gras poate fi usor aplicat pe piele sau pe par.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.