Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » familie » diverse
Cum sa realizezi carti de vizita deosebite

Cum sa realizezi carti de vizita deosebite


Cum sa realizezi carti de vizita deosebite

Defineste-ti genul de imagine pe care vrei sa o transmiti prin intermediul cartilor de vizita. Vrei ca firma ta sa fie perceputa ca inovatoare, conservatoare, serioasa, flexibila etc?. Setul de caractere ales va trebuie sa corespunda acestei imagini.


Stabileste cum vei folosi aceste carti de vizita. Le dai personal, vor fi luate de vizitatorii unui stand de expozitie, vor fi transmise impreuna cu o brosura etc?. Formatul ales trebuie sa corespunda scopului vizat.Alege sigla (daca nu este deja stabilita). Foloseste aceasta sigla pe toate materialele de marketing pe care le folosesti, pentru a crea brand-ul tau in memoria clientilor tai. Incearca sa limitezi numarul de culori folosite la cat mai putine (ideal 1-2 culori) iar gradul de complexitate sa fie cat mai redus. Cu cat sigla este mai simpla cu atat va fi mai usor de reprodus ulterior pe varietatea de materiale pe care ai sa vrei sa o imprimi (carti de vizita, brosuri, masini, tricouri, etc), imprimata alb-negru pe fax sau copiator etc.

Ce informatii e bine sa imprimi pe cartea de vizita?

Probabil doresti sa iasa in evidenta, sa nu fie aruncata la gunoi in secunda urmatoare ori sa fie amestecata la gramada cu alte cateva sute de carti de vizita

Daca esti de acord cu afirmatia de mai sus, atunci e bine sa tii cont de urmatoarele sugestii

  • Daca este posibil, tipareste pe ambele parti ale cartii de vizita. Include informatii utile despre compania ta ori legate de domeniul de activitate (de exemplu tabele de conversii intre unitati de masura diferite, aplicatii posibile ale produselor furnizate, lista cu clientii de referinta, calendar pe anul in curs, maxime celebre legate de domeniul tau de activitate, evenimente importante, anunturi diverse, mini CV, biografie, recomandari privind alte firme partener, promotii web etc.)
  • Pune-ti fotografia pe cartea de vizita!. Utila in special activitatilor dependente de crearea relatiilor personale (avocati, consilieri, etc.). In acest fel cartea ta de vizita va fi legata de o persoana, nu se va pierde in noianul de carti de vizita fara identitate. Daca faci afaceri in strainatate iar prenumele tau este unisex ori fara semnificatie in cultura tarii respective (de ex. Gabi, Denis etc) fotografia poate fi de ajutor celui ce primeste cartea de vizita.
  • Includeti informatii ori titulaturi amuzante, de genul 'Ion Vasile, big boss', 'Dan Ionescu, tatal lui Marin Ionescu' s.a. Acest gen de detalii este de regula remacat si chiar impartasit si altora, iar cartea de vizita nu are nici o sansa sa fie uitata
  • Evidentiati telefonul la care puteti fi sunat (colorat diferit, bold etc.). Este informatia cea mai utilizata si este bine sa fie plasat in coltul din dreapta-jos al cartii de vizita.
  • E bine sa creezi si o carte de vizita personala, ce contine doar numele si adresa de acasa. Poate avea un impact deosebit in relatiile personale ori cu colegii.
  • Foloseste hartie de calitate cat mai buna. Hartia ieftina da o impresie dezagreabila pe care clientul o va asocia cu firma de la care a primit-o.


Politica de confidentialitate


logo mic.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.