Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale uniceAcasa » familie » diverse
Ghid pentru securitatea personala

Ghid pentru securitatea personalaGhid pentru securitatea personala

Structura filmului impartit pe capitole:

 1. Recomandari pentru siguranta ta personala
 2. Planificarea
 3. Siguranta in calatorie
 4. Vizita la domiciuliul clientilor
 5. Comportamentul fata de cainii agresivi
 6. Incasarea si depunerea banilor
 7. Raportarea incidentelor
 8. Prevenirea Incidentelor


Modalitatea de montaj pentru interviurile cu reprezentanti si prezentarea host-ului va fi urmatoarea: personajul se va vedea in prim plan la inceptul interviului dupa care se va ilustra cu imagini in care observam povestea spusa de el.

Testimoniale foarte scurte a celor 5 reprezentanti Provident, care ne vorbesc despre job-ul lor, relatia cu beneficiarii, si despre cum ii ajuta acest imprumut pe acestia. Ii gasim pe fiecare in parte in birouri diferite, neutre, care sa nu atraga atentia cu nimic privitorului

Carton grafic rubrica:

 1. Recomandari pentru siguranta ta personala

SECV.1 exterior strada oras (centru) zi

 

Host

Industria creditului la domiciliu este unica, deoarece reprezentantii companiei aduc banii direct acasa la oameni. In majoritatea situatilor oamenii sunt de treaba dar e bine ca reprezentantii sa fie mereu vigilenti chiar si in fata persoanelor bine intentionate. In acest film vom vedea care sunt riscruile atunci cand lucrezi singur, cand transporti bani, ceea ce e un risc in sine, si cand lucrezi dupa o rutina, ce te face sa devii vulnerabil. Vom vedea ce situatii riscante pot aparea si vom trece in revista cateva strategii pe care le puteti folosi pentru a identifica si diminua riscul, sporindu-va astfel securitatea personala. Chiar si cei cu experienta vor gasi benefice aceste sfaturi, iar noii reprezentanti trebuie sa inteleaga clar cat de important este sa se gandeasca tot timpul in primul rand la siguranta lor.

Acest film este un ghid general, dar fiecare situatie este diferita si va trebui sa o tratati diferit.

SECV.2 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.1

Primul pas este evaluarea situatiei, si anume ce stii despre persoanele cu care urmeaza sa interactionezi?

Cunosti deja persoana respectiva?

Va fi singur acasa?

Te simti confortabil in prezenta acestei persoane?

Secv 2A interior casa reprezentant zi

Pe discursul Reprezentantului nr.1   se ilustreaza cu imagini in care vedem cum reprezentantul isi verifica anumite dosare si acte isi ia borseta si se indreapta spre iesire. Il vedem cum iese din apartament, coboara scarile si paraseste blocul in care locuia.

 

 

SECV.3 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.4

Inainte de a pleca trebuie sa ai in vedere cat de bine cunosti zona in care trebuie sa ajungi, cum urmeaza sa ajungi pana acolo si sa te intorci si daca te afli intr-o zona care este responsabilitatea altcuiva. Trebuie sa ai in vedere daca porti bani asupra ta, si daca vei fi bine venit in locul pe care urmeaza sa il vizitezi.

Secv 3A interior casa repezentant zi

Vedem un detaliu de plic in care intra niste bani, apoi cum plicul se pune intr-o borseta. Plan intreg apoi cu personajul care se ridica si pleaca.

 

Secv 3B interior casa repezentant zi

Intr-un cadru larg, exterior strada, Reprezentantului nr.4 in mers, se indreapta catre casa beneficiarului

Secv 4 exterior strada zi

Host-ul la prim plan la camera 1 si la plan mediu la camera 2

Host

Inainte de a pleca spre casa clientului, cere informatii de la managerul tu, evita pe cat posibil deplasarile in locuri periculoase. Spune intotdeauna cuiva unde esti si cand crezi ca te vei intoarce. Poarta la tine in permanenta telefonul mobil si alarma personala.

Secv 5 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.2

Incearca sa nu intrii in panica, pentru a reusi sa gandesti clar si sa reactionezi in consecinta. Ramai calm, nu face miscari necontrolate si evalueaza situatia si optiunile tale.

Secv 5A interior casa client zi

Vedem cum un client tipa la repezentant. Cadru general pentru localizare. Prim plan pe clientul nervos gesticuland. Amorsa apoi cu reprezentantul care este foarte calm si incearca sa-l tempereze pe client

 

Secv 6 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.4

Daca ti se cer banii si bunurile – renunta la ele – siguranta ta este pe primul loc.

Secv 7 exterior strada zi

Host

In cele mai multe cazuri agresorii nu doresc sa te raneasca, ii intereseaza doar banii si lucrurile care pot fi valorificate si, de obicei, dupa ce obtin ce isi doresc, fug. Retine: sansele de a fi implicat intr-un accident serios sunt de sub 0.5% si daca iti vei lua precautiile prezentate in acest film vei reduce riscurile si mai mult.

Carton grafic rubrica:

 1. Planificarea

Secv 8 exterior strada zi

Host-ul la prim plan la camera 1 si la cadru mediu la camera 2

Host

Pentru prima vizita la potentialul client, organizeaza-te intotdeauna din timp, planifica-ti traseul pe ziua respectiva, astfel incat sa fii pregatit pentru modul in care ar putea sa reactioneze cand atunci il vizitezi. Informeza intotdeauna pe cineva unde mergi si cand te intorci.

Secv 9 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.2

Este bine sa ai mereu la indemna alarma personala – nu iti este de folos daca o tii acasa, intr-un sertar sau pe fundul gentii. Poarta cu tine cardul de comtact in caz de urgenta si noteaza-ti numerele de contact in agenda telefonului tau mobil.

Secv 9A interior casa reprezentant sau locatie neutra zi

Imagini cu reprezentantul care isi verifica unde are pusa alarma, si isi noteaza nr de tel de pe cardul de contact. Detaliu pe alarma, cadrul intreg cu personajul. Detaliu pe mana personajului tinand cardul de contact si notand in tel datele

Secv 10 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.5

Daca ai telefon mobil, este recomandabil sa poti apela rapid, prin apasarea unei taste, DM-ul sau managerul Departamentului Anti-frauda, pentru a-i putea suna imediat in caz de pericol. Daca ai nevoide de ajutor cere detaliile necesare DM-ului pentru apelarea rapida.

Secv 10 A exterior strada zi

Vedem cum reprezentantul verifica tasta de apelare rapida. Detaliu pe mana cu tel mobil. Cadru intreg cu reprezentantul

Secv 11 exterior strada locatie neutra

Host

Trebuie sa evaluam si sa prevenim eventualele acidente tot timpul, nu numai inainte de a incepe lucrul, astfel incat sa putem reduce nivelul acestora chiar si atunci cand ne confruntam cu situatii neasteptate. Sansele de a fi implicat intr-un incident sunt foarte mici, dar, daca se intampla, scopul tau este sa te indepartezi cat mai repede si cat mai in siguranta posibil, totodata, pe cat este posibil, sa observi cat mai multe lucruri si sa dai mai departe detalii politiei.

Secv 12 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.1

Daca trebuie sa fugi, este mai usor sa faci acest lucru daca porti pantofi si haine potrivite si nu ai asupra ta genti, dosare sau obiecte voluminoase

Secv 12A exterior strada zi

Ilustratie cu detaliu de picioare reprezentant in mers pe strada. Cadru intreg cu personajul

Carton grafic rubrica:

 1. Siguranta in calatorie

Secv 13 interior masina in mers, host-ul la volan ziHost

Trebuie sa faci vizite la domiciliul clientilor in mod regulat. Aceasta inseamna, porbabil, ca va trebui sa te deplasezi cu masina, bicicleta, pe jos sau cu transportul public. Este foarte important sa fii atent pentru a reduce riscurile in timpul deplasarilor.

Secv 14 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.5

Este posibil sa te simti vulnerabil atunci cand mergi pe jos, insa incearca sa pari relaxat, nu te comporta ca o posibila victima. Planifica-ti in fiecare zi traseul si schimba-l din cand in cand, folosind strazi si alei de care stii dinainte ca sunt iluminate corespunzator.

Secv 14A exterior strada zi

Vedem cum reprezentantul merge pe strada la cadru intreg, apoi un primplan. In spatele lui un individ il priveste insistent. Reprezentantul observa dar nu intra in panica si se urca intr-un mijloc de transport in comun.

 

Secv 15 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.2

Fii intotdeauna atent la ceea ce se intampla in jurul tau, nu te lasa distras atunci cand completezi documentele sau cand folosesti telefonul mobil.

Secv 15 A interior casa client zi

Vedem cum clientul completeaza niste acte, si la un moment dat isi intoarce pentru o secunda privirea pt ca in camera intrase un catel.

Secv 16 interior masina in mers, host-ul la volan zi

Host

Stabileste cateva adrese sigure – clienti pe care ii cunosti si in care ai incredere sa te ajute la nevoie. In cazul in care suspectezi ca esti urmarit sau o masina opreste in apropiere si te simti amenintat, mergi cat poti de repede catre o zona aglomerata sau catre o adresa sigura. Verifica tot timpul mersul trenurilor, al autobuzelor, metrourilor sau al tramvaielor astfel incat sa eviti sa astepti in strada sau in statie mai mult decat ar fi necesar. Foloseste zone bine iluminate. Incearca sa te asezi langa sofer sau aproape de alti pasageri. Trebuie sa stii unde se alfa butonul de alarma in tramvai, autobuz sau metrou. Ramai vigilent cand cobori din mijloacele de transport in comun.

Secv 16 A interior/exterior masina reprezentant zi

Ilustratie cu reprezentantul care este la volanul masinii personale, oprita , completand niste acte.

Secv 16 B exterior strada statie tramvai zi

Vedem un agent care asteapta in statia de tramvai. Urcarea lui in mijlocul de transport.

Secv 16 C interior tramvai zi

Cadru intreg cu reprezentantul in tramvai stand in fata, langa sofer.

Secv 16 D exterior strada zi

Un reprezentant se deplaseaza pe jos catre casa clientului

Cadre intregi de urmarire, cu personajele. Camera merge dupa reprezentant.

Carton grafic rubrica:

 1. Vizita la domiciuliul clientilor

Secv 17 exterior strada in fata casei/blocului unui client zi

Host

Activitatea noastra este unica doarece, de cele mai multe ori, lucram cu bani in numerar si la domiciliul clientilor nostri. Majoritatea oamenilor considera ca sunt mai in siguranta in casa clientilor decat pe strada sau in masina. In cele mai multe cazuri au dreptate, dar trebuie sa avem in vedere ca si vizita la domiciliul clientilor poate prezenta anumite riscuri. In eventualitatea extrem de rara in care lucrurile iau o turnura neasteptata, poti fi supus unui risc mult mai mare atunci cand te afli in casa cuiva, deoarece te afli intr-un spatiu inchis, cu iesiri limitate si sanse foarte mici ca cineva sa vina in ajutorul tau. Oricare ar fi motivul pentru care te afli in casa clientilor, este important sa retii ca acela este habitatul lor.

Secv 18 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.4

Daca este prima vizita pe care o faci la domiciliul clientului, trebuie sa te gandesti ce stii despre clientul respectiv si cine ar mai putea fi in casa in acel moment. In cazul in care care se ia in considerare ca vizitele la un anumit client prezinta un grad de risc, trebuie discutat cu managerul tau despre ce alternative exista.

Secv 19 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.1

Inainte de a pleca de acasa trebuuie spus cuiva unde mergi, cand ar trebui sa te intorci. Verifica mereu cati bani ai la tine si nu ii pastra pe toti in acelasi loc.

Secv 20 exterior strada in fata casei/blocului unui client zi

Host

Nu trebuie sa spui nimanui cati bani ai asupra ta si mai ales ca detii bani. Concepe un plan de rezerva pentru cazurile in care lucrurile nu merg cum ar trebui, astfel incat sa poti pleca urgent daca ai nevoie. De exemplu, te poti scuza ca ai uitat documente in masina si ca trebuie sa te intorci sa le iei.

Secv 20 A interior casa client + exterior casa client zi

Vedem cum reprezentantul ii face un semn clientului cum ca o sa se intoarca si iese din apartament/casa, indreptandu-se spre masina.

Secv 21 exterior casa client - in fata intrarii principale zi

Host

Fii vigilent la tot ce se intampla in jurul tau cand te apropii de domiciliul clientilor si stai intodeauna cu spatele la usa in timp ce astepti sa ti se dechida, astfel eviti un atac din spate.

Secv 21 A exterior strada in fata casei/blocului unui client zi

Vedem cum reprezentantul vine pe-o alee, intra intr-o curte, suna la usa si se intoarce cu  fata spre intrarea in curte, verificand daca l-a urmarit cineva.

 

Secv 22  interior birou neutru zi

Reprezentant nr.5

Nu intra atunci cand clientul nu este acasa sau daca primesti un raspuns agresiv, cand ti se deschide usa. Poti sa folosesti oricand pretextul ca te grabesti si ca nu ai timp sa intri in casa.

Secv 22 A  interior scara de bloc zi

Vedem cum reprezentantul este in fata unui apartament cu usa deschisa. Personajul din usa este nervos. Reprezentantul da din cap aprobator, retragandu-se usor catre lift aratand catre ceas ca se grabeste.

Secv 23 exterior casa client - in fata intrarii principale zi

Host

In mod normal, nu este recomandata incasarea banilor in pragul usii, insa in anumite situatii, acest loc poate fi mai sigur decat in casa. Adu-ti aminte ca acela este teriotriul lor: nu face nici un fel de comentarii negative referitoare la locuinta, fii diplomat. Nu te grabi, asteapta sa fii poftit inauntru si apoi lasa clientul sa te conduca in casa. Daca acorzi un imprumut, nu lasa sa se vada cati bani ai la tine, nu vrei ca lumea sa stie cati bani ai asupra ta. Daca ti se pare ca ceva nu este in regula sau te simti amenintat, paraseste imediat locul.

Secv 23 A exterior casa client - in pragul usii + interior casa zi

Vedem cum reprezentantului i se deschide usa si este poftit inauntru pe hol.

 

Secv 24 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.1

Inainte de vizita de colectare, roaga de fiecare data clientul sa aiba pregatita suma de bani exacta pe care o are de restituit in acea saptamana. Daca nu cunosti un client foarte bine sau daca observi ca in casa sunt persoane necunuscute tie, este indicat sa ramai in hol, astfel incat sa poti iesi cat mai repede, daca e nevoie. Aigura-te ca drumul tau spre usa nu este blocat de alte persoane.

Secv 24 A interior casa client zi

Vedem cum reprezentantul intra in casa clientului indreptandu-se catre sufragerie, dar se opreste pe hol pentru ca observa ca mai sunt si alte persoane necunoscute. Ramane pe hol aratand catre ceas si spunand ca se grabeste. Colectarea se face de pe holul aprtamentului, casei.

Secv 25 exterior casa client - in fata intrarii principale zi

Host

Exista situatii cand primesti cereri neobisnuite din partea clientilor, cum ar fi sa mergi la etaj sau in incaperi din care ti-ar fi dificil sa iesi. Cere intodeauna un motiv pentru acest fel de solicitari, si daca te simti amenintat, refuza politicos si spune ca poti veni alta data pentru incasarea ratei.

Secv 26 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.3

Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa fii atacat si sa nu poti iesi. Daca te afli intr-o astfel de situatie, incerca sa castigi cat mai mult timp: declanseaza alarma personala si arunc-o departe de tine – atacatorul va dori sa o opreasca, interval de timp in care tu poti fugi. Ca alternativa, incearca sa atragi atentia altor persoane strigand dupa ajutor.Secv 26 A interior casa client zi

Vedem cum clientul este foarte nervos si gesticuleaza. La un moment dat se repede la reperzentant. Acesta scoate alarama si o porneste arucand-o undeva in incaperea respectiva. Clientul se apleaca sa o caute, iar in acest timp reprezentantul fuge catre iesire.

Secv 27 exterior strada zi

Host

Imbraca-te modest si evita sa porti bijuterii sau alte obiecte care ar putea sa atraga atentia asupra ta. Fi intotdeauna atent la schimbarile de comportament. Ramai calm si politicos. Tine minte, cei mai multi clienti sunt oameni bine intentionati, in care poti avea incredere. Cu toate acestea este foarte important sa fii mereu vigilent, astfel incat sa fii intotdeauna pregatit pentru situatiile neprevazute.

Carton grafic rubrica:

 1. Comportamentul fata de cainii agresivi

Secv 28 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.2

Fi atent la cainii fara stapan de fiecare data cand esti pe teren. Paseste calm si treci pe langa caine, insa incearca sa pastrezi o anumita distanta fata de el Foloseste un ton calm dar ferm si lasa-l sa te adulmece. Daca are o atitudine agresiva mergi incet si urmareste-i fiecare miscare. Incearca sa eviti sa arati teama.

Secv 28 A exterior strada zi sau seara

Vedem cum reprezentantul trece calm pintr-o haita de caini. Prim plan caini care maraie, care latra, etc.

 

Secv 29  exterior strada in fata curtii unui client zi

Host

Daca observi un caine in gradina casei unui client, fii precaut – acela este teritoriul lui. Daca te simti amenintat nu intra. Suna clientul respectiv si roaga-l sa lege cainele. Daca observi un caine cu potential agresiv in curtea sau in caasa in care urmeaza sa intri, solicita-i in mod politicos sa izoleze animalul repectiv. Daca refuza, atunci intra si anunta imediat DM-ul.

Secv 29 A exterior strada + curte zi

Vedem cum reprezenantul nu reuseste sa intre in curtea clientului din cauza cainelui care nu e legat

Carton grafic rubrica:

 1. Incasarea si depunerea banilor

Secv 30 interior masina in mers, host-ul la volan zi

Host

Cand incasezi ratele, variaza pe cat posibil orarul si traseul folosit, pentru a ramane neobservat. Daca atacatorii nu stiu ca ai multi bani asupra ta, vei fi mai putin expus riscului.

Secv 31 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.3

Incearca sa nu tii toti banii in acelasi loc, cum ar fi intr-un buzunar sau in portofel, unde ar fi mai usor de observat

Secv 31 A interior casa reprezentant zi

Detaliu de bani care sunt bagati intr-un plic ce intra apoi intr-o borseta. Apoi vedem cum alt plic intra in alt buzunar al borsetei

Secv 32 exterior strada zi

Host

Depune la banca sumele in mod regulat, dar schimba frecvent orarul si foloseste o sucursala cat mai aproape de casa ta. Daca trebuie sa depui o suma mare de bani sau nu te simti in siguranta in zona in care ta afli, poti stabili cu colegii tai un orar comun pentru depuneri. Este mai putin probabil sa fii jefuit daca esti impreuna cu alte persoane.

Secv 32 A exterior strada zi

Vedem cum cativa reprezentanti ajung in fata unei banci. Se intalnesc, isi dau mana, vb pt cateva momente si intra impreuna in banca

Secv 33 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.1

Poti diminua riscul producerii unui  incident printr-o planificare riguroasa: decide ce sucursala vrei folosi – este posibil sa dureze mai putin daca folosesti una situata intr-o zona mai retrasa, insa poti fi mai usor de jefuit daca folosesti una dintr-o zona aglomerata. In oricare din cele doua zone ai merge, trebuie sa fii foarte atent la oamenii din jurul tau.

Secv 33 A exterior strada zi

Reprezentantul se indreapta spre o sucursala a unei banci. Vedem cum ajunge si intra in banca, apoi iesirea lui.

 

Secv 34 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.5

Fii atent la ce se intampla in jurul tau., nu te lasa distras si incearca sa nu folosesti telefonul mobil, pentru a deveni vulnerabil. Evita sa asculti muzica in casti in timp ce esti pe teren, astfel de echipamente electronice te pot impeidica sa auzi cand se apropie cineva de tine. De asemenea, ele pot fi o tinta pentru hoti.

Secv 35 exterior strada zi

Host

Este mult mai sigur sa mergi la banca de cate ori ai nevoie, decat sa porti asupra ta o suma mare de bani, pentru o zi sau doua. Cand scoti banii, roaga casierul sa ii introduca intr-un plic si pune-i la loc sigur inainte de a parasi banca – nu face acest lucru in timp ce iesi din banca sau cand mergi pe strada. Sansele sa fii jefuit sunt reduse mai ales daca tii cont de aceste recomandari. Daca se intampla totusi sa fii victima unui jaf si ti se cer banii, nu te impotrivi si nu te lupta cu ei, da-le banii calm si incearca sa te retragi incet, siguranta ta este prioritara!

Secv 35 A interior banca zi / ghiseu

Vedem cum reprezentantul ajunge in fata ghiseului si vb cu casierul. Apoi vedem cum acesta ii pune banii intr-un plic si ii inmaneaza.

Secv 35 B exterior strada noapte

Vedem cum reprezentantul este jefuit de un individ ce il ameninta cu cutitul. El ii da plicul cu bani iar caesta multumit fuge.

Carton grafic rubrica:

 1. Raportarea incidentelor

Secv 36 exterior strada zi

Host

Sansele de a fi implicat intr-un incident sunt reduse, dar daca acest lucru se intampla, prioritar este sa scapi teafar si sa raportezi intamplarea respectiva.

Secv 37 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.4

Niciodata sa nu crezi ca un incident este prea lipsit de importanta pentru a fi raportat. Cu cat stim mai multe despre ce se intampla, cu atat vom fi mai in masura sa reducem riscurile in viitor atat pentru noi, cat si pentru ceilalti.

Secv 38 exterior strada zi

Host

Incearca sa-ti aduci aminte cat mai multe detalii despre incident si noteaza-le. Daca esti intr-o situatie de a inlatura pericolul, raporteaza incidentul Politiei, dupa care se anunta DM-ul. Iar daca este vorba de anuntarea unui incident, se ia legatura mai intai cu DM-ul si apoi impreuna veti merge la politie. Managerul tau va completa alaturi de tine formularul pentru raportarea accidentelor si incidentelor. Trebuie sa completezi un astfer de formular pentru:

Secv 38 A interior birou neutru sau sala de conferinte

Vedem cum un reprezentant sta la masa cu managerul si povesteste despre ce s-a intamplat. Apoi il vedem completand un formular.

 

Insert carton grafic cu urmatoarele informatii asezate intr-un tabel

Accidente si/sau rani

Amenintari sau abusuri verbale

Atacuri din partea unui animal

Mesaje text amenintatoare sau abuziveSpargerea masinii

Violarea domiciliului.

Asigura-te ca toate punctele forumlarului sunt completate corect, stabileste impreuna cu managerul tau un plan de masuri si implementati-l

Secv 39 exterior strada zi

Host

Exista multe avantaje care deriva din raportearea unor asemenea incidente. Putem sa:

ajutam pe tine sau/si pe colegii tai care s-ar putea confrunta cu situatii similare

Prevenim accidentele/incidentele

Sporim nivelul de siguranta personala atat pentru tine cat si pentru colegii tai.

Carton grafic rubrica:

8 . Prevenirea Incidentelor

Secv 40 exterior strada zi

Host

Aceasta sectiune se refera la anumite situatii care pot fi relevante pentru tine, dar cu care cei mai multi oameni nu se confrunta in mod obisnuit.

Siguranta personala acasa:

- Nu tine in casa bani sau valori ale companiei daca poti sa eviti acest lucru. Mergi la banca cat de des posibil. Nu lasa documente sau valori ale companiei la vedere. Nu spune altor persoane ca tii bani sau valori in casa. Nu da nr tau de tel de acasa clientilor – ofera-le numarul de tel mobil.

Secv 41 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.3

Daca primesti apeluri in mod repetat si abuziv, raporteaza-le DM-ului si impreuna cu el se va stabili daca este cazul caportarii incidentului Politiei. Daca nu cunosti interlocutorul si nu ai incredere in el, nu da niciodata detalii personale la tellefon. Inchide imediat ce realizezi ca apelul primit este fara importanta. Daca nu auzi nimic in receptor, inchide telefonul.

Secv 41 A interior casa reprezentant zi

Il vedem pe reprezentant cum incearca sa vb cu cineva la tel mobil dar nu reuseste. Citim pe fata lui nedumerire si inchide tel mobil.

Secv 42 exterior strada zi

Host

Amenintarile si indiciile verbale sunt usor de recunoscut. Pe de alta parte, indiciile non-verbale, sunt mult mai rare decat cele verbale, de aceea, recunoasterea lor este foarte importanta.

Insert carton grafic cu urmatoarele informatii asezate intr-un tabel

Amenintarile/indiciile verbale:

A tipa

A injura

A face comentarii

Irascibilitate la anumite idei

Atitudine rautacioasa

Limbaj agresiv

Negativism

Indiciile non verbale:

A fi urmarit

Persoane in stare de ebrietate/drogate

Privitul insistent

Starea de agitatie

Starea de nervozitate

A strange pumnii

Respiratie greoaie

Schimbarea culorii fetei

Injuriile

Contracararea agresiunilor:

fii alert si cere ajutor ori de cate ori ai nevoie

evita confruntarile din priviri

detensioneaza atmosfera adoptand mereu o abordare calma

vorbeste si stai calm, dar fi pregatit sa reactionezi

fii foarte atent la ceea ce se spune. Foloseste limbajul trupului pentru a-i da de inteles celui care vorbeste ca este ascultat.

nu te certa si nu-ti intrerupe interlocutorul

nu da ordine

in conversatia cu cealalta persoana, foloseste expresii care sa arate ca le intelegi grijile si preocuparile, cum ar fi: „Inteleg de ce te ingrijoreaza acest lucru“ sau „Te cred cand spui ca“.

fii temperat in tot ceea ce faci.

Secv 42 A interior casa reprezentant zi

Vedem cum reprezentantul ajunge in casa clientului, da mana cu el si se aseaza la o masa. Ii intinde un formular clientului pe care acesta incepe sa-l completeze. Toata atmosfera este una destinsa, calma.

Secv 43 interior birou neutru zi

Reprezentant nr.1

Retragerea este adesea cea mai buna forma de aparare. Pe de alta parte, acest lucru este de multe ori mult mai dificil decat pare. Un atac venit pe nepregatite iti poate provoca un soc care sa te impiedice sa te retragi atunci cand este cazul. De aceea, este bine sa te gandesti dinainte cum trebuie sa reactionezi intr-o astfel de situatie, desi sper ca nu va fi niciodata cazul sa o faci.

Secv 44 exterior strada zi

Host

Exista cateva metode simple care te pot face sa scapi dintr-o situatie atunci cand lucrurile ies de sub control:

o       poarta incaltaminte usoara ca sa poti fugi

o       poarta haine lejere ca sa te poti misca repede

o       fi atent la mediul inconjurator. Incearca sa retii iesirile, caile de acces, si spatiile unde sunt alti oameni.

o       foloseste alrma personala si pastreaza-o la indemana

o       striga dupa ajutor. Striga ceva de genul „Politia“ si nu „Ajutor!“, care poate fi considerat o gluma

o       lasa unele lucruri pe care le ai asupra ta si fugi. Nu incerca sa le iei pe toate cu tine, pentru ca te-ar putea incurca. Ori de cate ori te simti amenintat, raporteaza acest lucru sefului tau!

Secv 45 exterior strada zi

Reprezentantul se indreapta spre casa clientului. Vedem cum isi pregateste actele, alrama. Observam ca e incaltat in ceva usor. Nu are la el decat o borseta mica si o mapa. Il vedem in mai multe locatii, pe mai multe strazi, intra in mai multe scari de bloc, curti, etc.

Secv 46 exterior strada zi

Host

Asa cum am vazut, exista cateva etape pe care e bine sa le aveti in vedere pentru a va putea imbunatati siguranta personala. Important este sa va ganditi tot timpul la siguranta si protectia voastra. Retineti ca marea majoritatea a oamnelior sunt de treaba, dar este bine sa fiti in alerta pentru situatiile cand nu este asa. Secretul este sa raportati mai departe absolut tot ce s-a intamplat si sa actionati pentru reducerea riscului. Deci, nu atrageti atentia asupra rolului vostru si asupra banilor pe care ii aveti asupra voastra. Sa aveti la voi doar atatia bani cat aveti nevoie. Daca este posibil, schimbati-va rutina cu regularitate. Sa stiti ce veti face daca prevedeti o situatie riscanta si daca prevedeti un risc, actionati pentru a-l diminua.

Va multumesc pentru atentie si fiti in siguranta!

Final

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
Metodele si tehnicile de studiu a documentelor
QilinGong QData - Ghidul utilizatorului - trainer -
Legea Atractiei
Desfasurarea unui apel de colectare si alte sfaturi
Alegerea tipului de autobasculanta
Bransament nou definitiv
Procedura corecta de recoltare a sputei
DEZVOLTAREA NORMALA A EMBRIONULUI DE GAINA IN PRIMELE 72 ORE DE INCUBATIETermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu