Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice


Acasa » familie » diverse » film-tv
PRODUCTIA PROPRIU-ZISA / FILMAREA unui film / serial

PRODUCTIA PROPRIU-ZISA / FILMAREA unui film / serial
PRODUCTIA PROPRIU-ZISA / FILMAREA

(PRINCIPAL PHOTOGRAPHY)

Aceasta etapa presupune de obicei concentrarea maxima a atentiei asupra operarii echipamentelor, asupra lucrului cu actorii si asupra eficientei echipei de filmare. Acum se doreste sa se obtina cele mai bune performante cu cea mai buna calitate tehnica a sunetului si imaginii. In aceasta etapa, se vad cu adevarat rezultatele activitatii din faza de pre-productie, realismul planificarii resurselor materiale si umane.

Este prea tirziu sa se mai rezolve alte probleme, este prea tirziu pentru a te impiedica de detalii care ar fi trebuit sa fie rezolvate (cum ar fi de exemplu lipsa unui element special de recuzita). Astfel de situatii creeaza stres si impiedica regizorul si actorii sa se concentreze pentru a obtine maximum de performanta.
1. Stabilirea detaliilor filmarii (Blocking). Decupajul din platou al secventei

In timpul acestei activitati , regizorul determina, hotaraste cum va “arata” scena (secventa) in cadrul filmului. Este o activitate care presupune creativitate, accentul fiind pus pe lucrul cu actorii. Acestia trebuie sa repete ce au de facut pina cind sunt gasite cele mai bune miscari, pozitii ale actorilor si in consecinta pozitii ale camerelor de filmare si ale echipamentelor de lumina si sunet.

In timpul acestei activitati, conversatiile intre membrii echipei de filmare si actorii care lucreaza sunt interzise cu desavirsire. Daca regizorul si actorii pot lucra in aceasta faza fara sa fie intrerupti, atunci filmarile pot decurge rapid si fara probleme. Trebuie foarte clar inteles ca intreruperile inutile datorate neglijentei membrilor echipei de filmare pot duce cu usurinta la lipsa de concentrare pentru regizor si actori, situatie in care acestia sunt foarte frustrati.

In momentul acestei faze, numai urmatoarele persoane au voie pe platoul de filmare:

actorii implicati in scena respectiva;

regizorul;

regizorul secund;

directorul de imagine;

secretara de platou;

electricianul sef;

inginerul (maestrul) de sunet;

Toti ceilalti trebuie sa ramina in afara platoului de filmare si sa pastreze linistea. Regizorul secund trebuie sa se asigure ca aceste proceduri vor fi respectate si ca activitatea se desfasoara fara probleme.

2. Pregatirea tehnica a scenei (cadrului) de filmat

In timpul acestei faze, directorul de imagine, operatorii de camera impreuna cu asistentii, electricienii si masinistii incep sa stabileasca structura tehnica in cadrul careia va fi filmata scena respectiva. Aceasta se desfasoara numai dupa ce s-au stabilit detaliile filmarii, s-au marcat toate pozitiile cheie ale actorilor si camerelor de filmare si directorul de imagine a inteles foarte bine ce are de facut.

In aceasta faza, vor fi folositi in locul actorilor dublurile acestora, care trebuie sa aiba cam aceleasi dimensiuni, sa poarte cam aceleasi costume si uneori acelasi machiaj ca si actorii. Aceste aspecte sunt foarte importante mai ales la stabilirea minutioasa a schemei de lumina.

In platoul de filmare nu trebuie sa se afle nimeni altcineva care sa distraga atentia echipei de filmare (exceptie ar putea sa faca scenograful si recuziterul sef).

In toata aceasta perioada, actorii se costumeaza, se machiaza, fac ultimele pregatiri pentru repetitiile finale si filmare. Directorul de imagine estimeaza timpul necesar desfasurarii acestei activitati si comunica acest lucru regizorului secund, care va informa departamentele de costume si machiaj despre momentul cind trebuie sa fie pregatiti actorii.

Regizorul secund, prin intermediul asistentului de regie, trebuie sa cunoasca in permanenta care este programul actorilor. Chiar daca acestia sunt pregatiti mai repede decit s-a stabilit, regizorul secund nu trebuie sa le permita parasirea locatiei de filmare.

Echipa de sunet aseaza echipamentul astfel incit sa nu incomodeze filmarile si sa aiba o vizibilitate directa spre cadru. Microfonistul, instruit de maestrul de sunet privind miscarile principale pe care trebuie sa le faca la cadru, trebuie sa se asigure ca nu vor fi probleme cu traseul cablurilor si mai ales ca microfoanele nu vor face umbre (poate colabora in acest sens cu maestrul de lumina).

Dupa ce directorul de imagine declara ca platoul este pregatit, nu se vor mai face modificari. Este foarte frustrant ca directorul de imagine sa faca acest lucru cind regizorul si actorii s-au intors pe platoul de filmare. Regizorul secund trebuie sa se asigure ca aceasta situatie nu se va intimpla.

3. Repetitiile finale

Perioada acestor repetitii finale variaza de la o scena la alta, de la un regizor la altul, de la un actor la altul. Aceste repetitii implica toate departamentele care lucreaza la scena care trebuie filmata. Relatia dintre actori si echipa tehnica este analizata in detaliu si imbunatatita continuu pina cind functioneaza asa cum doreste regizorul.

Inainte de a incepe repetitiile finale, actorii trebuie sa fie pregatiti pentru a juca rolurile. Nu se mai accepta schimbari ale vestimentatiei sau machiajului, cu exceptia unor retusuri minore (final touch-ups). Membrii echipelor de recuzita, costume si machiaj trebuie sa fie pregatiti sa intervina foarte rapid daca este nevoie. Regizorul secund trebuie sa se asigure ca nimeni dintre cei de care este nevoie nu paraseste platoul de filmare.

Cu exceptia unor mici retusuri, directorul de imagine si echipa de electricieni nu au voie sa modifice major schema de iluminare a platoului in perioada repetitiilor finale. Regizorul secund este responsabil de asigurarea desfasurarii fluente, fara probleme a tuturor activitatilor in aceasta faza.

O atentie deosebita trebuie acordata figuratiei, avindu-se in vedere ca nu sunt actori profesionisti. Regizorul secund, sau in unele situatii asistentul de regie (second AD), trebuie sa explice in detaliu figuratiei pozitiile pe care acestia trebuie sa le ocupe, “rolurile” pe care trebuie sa le joace (miscari, gesturi, atitudini).

Este obligatorie si efectuarea repetitiilor speciale pentru sunet, exact ca la filmare.

4. Filmarea

Filmarea incepe imediat dupa ce s-au incheiat repetitiile finale si dupa ce fiecare membru al echipei stie foarte bine ce are de facut.

Regizorul secund sta intotdeauna linga camera de filmare principala in timp ce se desfasoara filmarile. Daca trebuie sa paraseasca platoul de filmare pentru citeva minute, regizorul secund anunta pe toti membrii echipei implicati, lasind comanda platoului unui asistent de regie (second AD). Acesta nu are voie sa paraseasca pozitia de linga camera principala de filmare pina la reintoarcerea regizorului secund. Aceasta procedura trebuie respectata cu strictete, deoarece membrii echipei de filmare trebuie sa beneficieze in permanenta de informatii necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii.

Dupa ce se consulta cu secretara de platou, asistentul tehnic de camera “bate” clacheta pentru fiecare camera de filmare. Daca echipamentul permite, maestrul de sunet poate oferi compartimentului de regie, care urmareste filmarea pe video assist, o casca pentru a auzi excat ceea ce se va inregistra.

Dupa ce actorii si echipa de filmare au ocupat pozitiile stabilite, este obligatoriu sa se mentina linistea pe platoul de filmare, in vederea asteptarii comenzilor regizorului.

4.1. Comenzile regizorului

De obicei, regizorul este cel care da comenzi de filmare in platou, dar exista situatii cind aceasta activitate este preluata de regizorul secund.

Comenzile principale sunt:

a.      “Atentie” (“Ready” / “Attention”);

Actorii si membrii echipei de filmare sunt atentionati ca urmeaza desfasurarea actiunii, asteapta urmatoarele comenzi. Toate telefoanele celulare, statiile de radiocomunicatii in platou trebuie inchise.

b.      “Porniti sunetul” (“Roll sound”);

Inginerul de sunet inregistreaza inaintea acestor comenzi detaliile secventei care urmeaza a fi filmata (numarul scenei, numarul dublei,..), dupa care anunta: “Merge sunetul” (“Sound speed”) sau in traditia romineasca: “Clac”, indicind ca totul este pregatit pentru inregistrarea clachetei.

c.       “Porniti camerele” / “Motor” (“Roll cameras”);

Operatorii de camera pornesc camerele, asistentul tehnic de camera “bate” clacheta pentru fiecare camera, dupa care operatorii anunta: “Camera A gata” (“A camera ready”), “Camera B gata” (“B camera ready”), “Camera C gata” (“C camera ready”), s.a.m.d. (fiecare operator, corespunzator fiecarei camere de filmare, este obligat sa anunte ca este pregatit pentru a filma actiunea).

d.      “Actiune” (“Action”);

La aceasta comanda, se desfasoara actiunea propriu-zisa, conform indicatiilor si detaliilor stabilite la repetitiile finale.

e.       “Stop” (“Cut” / “Stop”).

Inceteaza activitatile desfasurate in platou.

In cazul productiilor actuale, exista pe platoul de filmare un sistem numit “video assist”, care permite regizorului, directorului de imagine, actorilor sa vizualizeze secventa filmata ori de cite ori este nevoie pe monitorul sistemului. Trebuie mentionat ca acest sistem este indispensabil pe platoul de filmare, regizorii si directorii de imagine nord-americani nelucrind fara prezenta a cel putin unui “video assist” (un sistem “video assist” corespunde fiecarei camere de filmare).

Cu ajutorul acestui sistem, regizorul decide daca filmarea secventei trebuie reluata si in ce conditii (se pot modifica pozitiile camerelor si a echipamentelor de iluminare). In acest caz, trebuie refacut machiajul actorilor, aranjata costumatia acestora, elementele de recuzita inlocuite.

Daca secventa filmata a corespuns viziunii regizorului, acesta poate decide daca secventa respectiva trebuie sa fie copiata, ca eligibila in montaj. Regizorul anunta secretara de platou in acest sens, aceasta facind aceasta referinta in scris in jurnalul de filmare (daily shooting log) pentru laborator, telecinema si sunet-montaj.

Secretara de platou completeaza jurnalul zilnic de filmare (daily shooting log) si raportul zilnic de productie specific (script supervisor’s daily production report).

Jurnalul zilnic de filmare cuprinde urmatoarele informatii:

numarul scenei (secventei) - in coloana “Scena”;

informatiile clachetei corespunzatoare scenei (secventei) - in coloana “Cadru”;

DA / NU / REZERV+ - in coloana “Copiere”;

durata scenei (secventei) - in coloana “Durata”;

ID-ul camerelor cu care a fost filmata scena (secventa) respectiva - in coloana “Camera”;

MOS (Fara sunet) / Simultan / Separat / Sincron - in coloana “Sunet”;

tipul obiectivului folosit la camerele de filmare - in coloana “Obiectiv”;

TC- ul inscris pe clacheta - in coloana “TC”;

descrierea scenei (secventei) - in coloana “Descriere” (aici pot fi notate si alte observatii importante, pe care secretara de platou le considera necesare).

Pentru inregistrarea timpilor, secretara de platou trebuie sa aiba un cronometru, trebuie sa ia informatii privind metrajul filmat de la fiecare camera si informatii privind codul de timp si rola de la sunet.

Jurnalul zilnic de filmare se completeaza in 5 exemplare: primul va ramine la secretara de platou, al doilea ramine la biroul managerului de productie, al treilea va ajunge la telecinema, al 4-lea la laborator si al 5-lea la editor.

Dupa ce prima secventa a fost filmata, urmatoarea va urma acelasi ciclu: stabilirea detaliilor, pregatirea tehnica a scenei, repetitiile finale, filmarea.

Daca scenele contin efecte speciale care presupun explozii sau impuscaturi, este obligatoriu ca regizorul secund sa organizeze intrunirea tuturor celor implicati la filmarile respective (safety meetings), pentru a le da detaliile necesare, astfel incit nimeni sa nu fie ranit. Actorii si membrii echipei de filmare prezenti pe platou trebuie sa fie protejati, de aceea trebuie sa li se asigure dopuri impotriva zgomotelor, casti de protectie.

Trebuie subliniat ca majoritatea companiilor nord-americane asigura echipelor de productie de film manuale (safety manuals) in care sunt descrise procedurile care trebuie respectate pentru ca toate activitatile sa se desfasoare in siguranta.

La sfirsitul fiecarei zile de filmare, regizorul secund impreuna cu managerul de productie (in unele situatii si regizorul) stabilesc in detaliu programul urmatoarei zile de filmare pe baza unui formular (call sheet), prezentat in Anexa 6. Acest formular trebuie adus la cunostinta tuturor celor interesati.

In formular se inscriu urmatoarele informatii:

numele (titlul) productiei;

numele companiei care produce filmul;

numele regizorului, numele producatorului;

ora de plecare a echipei de ATL, cu exceptia actorilor (in cazul in care aceasta echipa se afla departe de locul de filmare si necesita un transport organizat);

ora de program a echipei (este vorba de ora la care echipa de productie / filmare trebuie sa se afle pe platoul de filmare);

ora de filmare (este ora la care incep primele filmari);

data curenta;

ora la care va fi servita masa;

ziua de filmare (ziua “X” din totalul zilelor de filmare);

informatii legate de starea vremii;

numarul alocat fiecarui actor, cascador, figuratiei;

distributie si personaje (se inscriu numele reale ale actorilor precum si numele personajelor pe care acestia le interpreteaza in film);

activitatea desfasurata de actori, cascadori, figuratie (se inscrie litera corespunzatoare activitatii, conform legendei);

pregatirea actorilor, cascadorilor, figuratiei (se inscrie litera corespunzatoare activitatii, conform legendei);

ora de pregatire este ora cind actorii, cascadorii, figuratia incep sa fie pregatiti pentru filmari (coafor / machiaj / garderoba);

ora la care actorii, cascadorii, figuratia trebuie sa se afle pe platoul de filmare;

ora de plecare a actorilor, cascadorilor, figuratiei spre locatia de filmare (in cazul in care acestia se afla intr-o alta zona si necesita transport organizat);

locul de intilnire reprezinta locul de unde vor fi transportati spre locatia de filmare actorii, cascadorii, figuratia;

instructiuni speciale, corespunzatoare fiecarui domeniu mentionat;

orele de program ale echipei de productie / filmare.

Dupa cum se observa, in acest formular se regasesc multe informatii din extrasele de regie si din formularele de planificare a filmarilor, dar trebuie sublinitat ca nu este neobisnuit sa se modifice zilnic anumite detalii. Aceste formulare se distribuie de catre asistentul de regie (2nd AD) tuturor sefilor de departamente si membrilor importanti ai echipei implicate in filmari.

Este recomandat sa se filmeze in cadrul unei scene mai mult decit este nevoie, chiar daca nu este specificat in scenariu. Aceste secvente suplimentare, adesea numite cadre de insert (extra footage), pot fi foarte folositoare in perioada de post-productie, si de obicei sunt cadre cu detalii ale unui actor principal, detalii de recuzita, etc.

La sfirsitul fiecarei zile de filmare, asistentul de regie (2nd AD sau 3rd AD, in cazul unor productii mai complexe) intocmeste raportul de productie. Regizorul secund si managerul de productie supervizeaza aceasta activitate, un rol important in asigurarea unor informatii necesare avindu-l secretara de platou (pe baza raportului zilnic de productie al secretarei de platou).

Acest raport de productie trebuie completat cu acuratete, deoarece inregistreaza stadiul productiei / filmarii. In cazul companiilor nord-americane, acest raport este folosit si de companiile de asigurari la care au apelat producatorii.

Managerul de productie foloseste raportul de productie pentru a determina daca scenele au fost filmate conform programarii, daca au aparut intirzieri si costuri suplimentare, daca stocul de pelicula este cel planificat.

In raportul zilnic de productie se inscriu urmatoarele informatii:

numele (titlul) productiei;

numele companiei de productie;

numarul productiei;

numele regizorului;

numele producatorului;

data;

numarul de zile de filmare planificate;

numarul de zile filmate;

informatii despre vreme;

ora de program a echipei (ora la care echipa de productie / filmare trebuie sa se afle pe platoul de filmare);

ora primei filmari din ziua respectiva;

ora ultimei filmari din ziua respectiva;

ora de sfirsit de program din ziua respectiva;

ora primei filmari dupa pauza de masa;

locatiile de filmare din ziua respectiva;

informatii legate de scenele filmate din cadrul scenariului:

numarul total de scene din cadrul scenariului;

numarul de scene adaugate / omise;

numarul de scene filmate pina in ziua respectiva;

numarul de scene filmate in ziua respectiva;

numarul total de scene filmate;

numarul de scene care au ramas de filmat;

filmate in ziua respectiva, dar neplanificate;

scenele refilmate in ziua respectiva;

perioada de filmare (in minute):

in ziua precedenta;

in ziua respectiva;

pentru ce a mai ramas de filmat;

scenele filmate fara sunet;

informatii despre stocul / consumul de pelicula (corespunzator diverselor tipuri de pelicula):

receptionat in ziua precedenta;

utilizat in ziua precedenta;

receptionat in ziua respectiva;

utilizat in ziua respectiva;

total receptionat;

total utilizat;

pelicula care trebuie copiata;

pelicula neutilizata (stoc ramas);

pelicula distrusa (care nu mai poate fi niciodata utilizata);

consumul mediu zilnic de pelicula;

informatii despre suportul de inregistrare a sunetului:

cit s-a inregistrat;

cit a ramas neutilizat;

informatii despre activitatea desfasurata de actori, cascadori, dubluri, figuratie, membrii echipei de productie / filmare;

informatii despre echipamentele folosite in timpul filmarilor din ziua respectiva;

observatii importante constatate in timpul filmarilor din ziua respectiva;

Un model de raport zilnic de productie este prezentat in Anexa 8.

ANEXA 1 Lista cu functiile si codurile „Magic Budget” ale profesiunilor cinematografice

COD

FUNCTIE / PROFESIUNE

Echipa producatorului

Producer unit

Producator executiv

Executive producer

Producator

Producer

Co-producator

Co-producer

Producator delegat

Line producer

Producator asociat

Associate producer

Echipa regizorilor

Directors unit

Regizor

Director

Asistentul regizorilor

Directors assistant

Coregraf

Choreographer

Profesor de dictie

Dialogue coach

Secretara

Secretary

(desenator) Storyboard

Storyboard artist

Regizor echipa a II-a

Second unit director

Echipa de productie

Production staff

Director de productie

Production manager

Director de film (de proiect)

Unit production manager

Regizor second

First assistant director

Asistent regizor secund

2nd assistant director

Asistentul regie

2nd 2nd assistant

Alti asistenti

Others assistants

Practicant regie

DGA trainers

Asistenti productie / regie

Production associates

Consultant ethnic (tehnolog)

Technical advisor

Coordinator productie

Production coordinator

Asistentul coordonatorului de productie

Asset production coordinator

Coordinator productie locatie

Local production coordinator

Secretara de platou

Script supervisor

Contabil de productie

Production auditor

Asistentul contabilului de productie

Assistant production auditor

Casiera (mandatara)

Payroll secretary

Contabil de productie local

Local auditor

Director de locatii

Location manager

Asistent director de locatii

Assistant location manager

Traducatori

Interpreters

Reprezentanti ai atoritatii

Government representative

Cenzor

Censor

Ofiteri de paza

Safety officers

Secretara de productie

Departamentul artistic

Art direction

Director artistic

Production designer

Scenograf

Art director

Asistentul scenografului

Assistant art director

Pictor décor

Set designer

Proiectant desenator

Draftsman

Desenator

Graphic designer

Desenator ethnic

Sketch artist

Storyboard artist

Storyboard artist

Realizator modele (machete)

Model maker

Expert estimator décor

Set estimator

Grafica computerizata

Blueprints

Constructii décor

Set construction

Maestru (constructii) decor

Construction coordinator

Sef echipa constructii decor

Construction labor

Constructori décor

Construction labor

Departamentul de pictura décor

Paint department

Sef echipa

Foreman

Pictori, butafori, zugravi

Painters

Tamplari / dulgheri

Carpenters

Instalatori

Plumbers

Electricieni intretinere platou

Electrical fixtures man

Tencuitori

Plasterers

Departamentul de muncitori

Labor department

Asistenta medicala

First aid

Decoruri platou

Set decoration

Decorator platou

Set decorator

Sef echipa

Lead man

Masinisti décor

Swing gang

Decorator la platou

On-set dresser

Zilieri

Extra man

Constructori locali

Local labor

Tapiter

Draper

Decorator mochete, covoare, dusumele

Carpet man

Reparatii locale, fixari in décor

Fixture man

Decorator plante naturale (artificiale)

Greens menDepartamentul de recuzita

Property department

Recuziter sef

Property master

Asistent recuziter sef

Assistant property master

Merceolog

Buyer

Angajat local

Local hire

Animale

Animals

Dresor animale

Wrangler

Armurier

Armored

Departamentul camera

Camera operations

Director de imagine

Director of photography

Operator camera

Camera operator

Asistent camera # 1

First assistant camera

Asistent camera # 2

Second assistant camera

Alti operatori camera

Extra operators

Alti asistenti camera

Extra assistants camera

Mecanici de camera

Extra loader

Operator steadicam

Stead cam operator

Asistent video

Video assist

Fotograful filmului

Stills man

Departamentul de fimari combinate

Process department

Director de imagine filmari combinate

Director of photography

Operator truka

Camera operator

Asistent camera truka

Assistant camera

Departament de electrica

Electrical dept.

Departament de masinisti

Grip dept.

Matte artist

Matte crew

Proiectionist

Projectionist

Departamentul de electrica

Electrical department

Maistru de lumini

Chief lighting technician - gaffer

Asistent maistru de lumini

Best boy

Electricieni alimentare retea

Company electricians

Operator grup electrogen

Generator operator

Departamentul de masinisti

Grip dept.

Masinist sef

Key grip

Asistent masinist sef

Second grip

Masinist dolie

Dolly grip

Misinist macara

Crane grip

Sofer macara

Crane driver

Masinistii locatiei

Company grips

Echipa de montare locala

Rigging crew

Echipa de demontare

Striking crew

Departamentul de sunet

Production sound

Inginer (maestru) de sunet teren

Production mixer

Microfonist

Boom operator

Acustician # 1

Cable puller

Asistent echipa sunet

Utility man

Operator playback

Playback operator

Departamentul de pirotehnie

Mechanical effects

Pirotehnician sef

Key man

Asistent pirotehnician sef

Assistant key man

Ajutoare aditionale

Extra help

Angajati locali

Local hires

Echipa de montare

Rigging crew

Echipa de demontare

Striking crew

Confectioneri

Manufacturers

Efecte speciale vizuale

Special visual effects

Designer efecte speciale

Supervisor

Tehnicieni efecte speciale

Laborers

Butafori

Painters

Tamplar / dulgher

Carpenters

Recuziter - confectioner machete

Prop makers

Servicii operationale de platou

Set operations

Tamplar de platou

Set carpenter

Butafor la dispozitie

Standby painter

Departamentul de plante naturale / artificiale

Greens dept.

Serviciul de buffet - de servire platou

Craft service

Asistenta medicala / prim ajutor

First aid

Paza la platou

Set security

Pompieri la platou

Set fireman

Departamentul de costume

Wardrobe dept.

Pictor costume / designer de costume

Costume designer

Asistent pictor costume

Assistant designer

Costumier barbate

Men’s costumer

Asistent costumier barbate

Assistant men’s costumer

Costumieri barati (aditionali)

Extra men’s costumers

Angajati locali

Local hires

Costumiera femei

Ladies’ costumers

Asistenta costumiera femei

Assistant ladies’ costumer

Costumiere femei (aditionale)

Extra ladies’ costumer

Angajati locali

Local hires

Croitori ajustori

Seamstresses

Croitori confectioneri

Manufacture

Dep. de machiaj / coafura

Makeup & hair dept.

Machior sef

Head makeup artist

Asistentul machiorului sef

Assistant makeup artist

Aasistenti mahiaj (aditionali)

Extra assistant makeup

Angajati locali

Local hires

Machior de corp

Body makeup artist

Peruchier sef

Head hair stylist

Asistent peruchier sef

Assistant hair stylist

Asistenti peruchieri (aditionali)

Extra hair stylist

Angajati locali

Local hires

Departamentul de locatii

Location dept.

Echipa de catering

Catering unit

Paza / protectie

Guards / watchman

Politie

Police

Pompieri

Firemen

Persoane de contact locale

Local contacts

Reprezentantii autoritatii locale

Government representative

Cenzor

Censor

Comisie locala de film

Local film commission

Departamentul de transporturi

Transportation dept.

Coordinator transporturi

Transportation coordinator

Sef transporturi

Transportation captain

Dispecer

Dispatcher

Mecanic auto

Mechanic

Soferi

Drivers

Departamentul video

Videotape dept.

Operator playback / video assist

Playback operator

Asistent playback

Playback assistant

Operator Teleprompter

Teleprompters

Echipa de productie making off

Production unit

Operatori camera video

Camera operator

Sunet making off

Engineers

Angajati aditionali

Extra labor

Sofer unitate mobila

Mobil unit driver

Video display

Video display

Operator

Operator

Editare / montaj

Editing

Supervisor (tehnolog) post productie

Post production supervisor

Editor - monteor

Editor

Monteor Secund

Assistant editor

Asistent montaj

Extra editors

Alti asistenti montaj

Extra assistant

Editor practicant

Apprentice editor

Editor musical

Music editorEditor sunet zgomote, efecte speciale

Sound fix editor

Editor dialog

ADR editor

Muzica

Music

Compozitor

Composer

Textier

Lyricist

Redactor (regizor) musical

Music coordinator

Orchestratori

Orchestrators

Dirijor

Conductor

Interpreti

Musicians

Cantareti

Singers

Organigrama orientativa a unei echipe de filmare

Anexa 2 - Extras de scenariu

(anexa indica elementele strict necesare a fi raportate / continute in document,

dar NU este un “template” al documentului; fiecare producator il pote adapta)

Num=rul versiunii scenariului

Data

EXTRAS DE SCENARIU

Compania de produc]ie

Titlul produc]iei / Nr.

Num=rul de pagin= al extrasului (x/y)

Num=rul scenei (secven]ei)

Locul unde se desf=[oar= scena

Interior / Exterior

Descrierea scenei

Zi / Noapte / Regim

Lungimea scenei

Distribu]ia scenei (secven]ei)

Cascadorii

Figura]ie

Figura]ie special=

Personal auxiliar

Efecte speciale

Recuzit=

Vehicule / Animale

Garderob= / Machiaj

Nr. estimat al pozi]iilor camerei

Timp de produc]ie estimat

Echipamente speciale

Observa]ii

Anexa 3 - Formular de planificare a filmarilor

(anexa indica elementele strict necesare a fi raportate / continute in document,

dar NU este un “template” al documentului; fiecare producator il pote adapta)

FORMULAR DE PLANIFICARE A FILM+RILOR

 

Titlul produc]iei:

s

Produc=tor:

c

Regizor:

e

Manager de produc]ie:

n

aZ - N / I - E

Num=rul scenei

Lungimea scenei

Timp estimat al produc]iei / ore

Loca]ie / platou

Personaj

Actor

Nr.

Anexa 4 - Formular / activitate actori

FISA DE ACTIVITATE A ACTORILOR

Compania producatoare Titlul productiei /

Numar Versiunea scenariului

Producator  Regizor Manager de productie

(Director film)

Repetitie - R Asteptare - A Numarul zilei de filmare (x / y)

Pregatire - P Calatorie - C Data

Lucru - L Terminare - T Ziua saptaminii

La dispozi]ie - D

Nr. Actor Durata

Anexa 5 - Raport zilnic de productie (completat de secretara de platou)

(anexa indica elementele strict necesare a fi raportate / continute in document,

dar NU este un “template” al documentului; fiecare producator il pote adapta)

RAPORT ZILNIC DE PRODUCTIE AL SECRETAREI DE PLATOU

Titlul productiei Data

Producator  Ziua de filmare (x/y : a x-a din y zile in total)

Regizor Locatii exterioare / platouri de filmare

Ora de program a echipei

Ora primei filmari

Ora mesei

Ora primei filmari dupa masa

Ora de sfarsit de program

Observatii  Scene (secvente) / planificate

Complete (complet realizate)

Partial realizate

Adaugate / Omise

Refilmate

Camere de filmare folosite (numar )

Sunet (nr. de minute inregistrate)

Scene (secv.) Lungime Durata (minute/metri) Pozitii ale camerelor

(optimi) Estimat / Realizat (setups)

Total din scenariu

Adaugate / Omise

Filmate anterior

Filmate astazi

Total filmate pina azi

Ramase de filmat

Anexa 6 - Raport de filmare (completat de secretara de platou)

(anexa indica elementele strict necesare a fi raportate / continute in document -cele “bold”,

dar NU este un “template” al documentului; fiecare producator il pote adapta)

RAPORT ZILNIC DE FILMARE

Compania de productie Titlul filmului Numar de productie

Producator Regizor Data Numarul zilei de filmare (X / Y)

Director de Imagine

Cameramani : Inginer de sunet teren

Ora de intalnire Ora primei filmari Ora ultimei filmari Ora de sfarsit de program

Ora primei filmari dupa pauza de masa

Repetitii Teste Deplasari Zile libere

Numarul de zile de filmare planificate

Numarul de zile filmate

-------- ----- ------ -------- ----- ------ -------- ----- ------ -------- ----- ------ -------Locatia de filmare:

Starea vremii

Scenele filmate Scenele filmate fara sunet sincron

Scenele filmate, dar neplanificate

Scenele refilmate

Scena /secventa Optimi/Minute Pozitii ale camerei

Numarul total de scene din scenariu

Numarul de scene adaugate

Numarul de scene omise

Numarul de scene filmate anterior

Numarul total de scene filmate

Numarul de scene care au ramas de filmat

Informatii despre stocul / consumul de pelicula Receptionat Utilizat Total Copiat Neutilizat Distrus Consum mediu

Anterior 

In ziua respectiva

Ce a ramas

Informatii despre suportul de inregistrare a sunetului

Cat s-a inregistrat

Cat a ramas neutilizat

Actori 

Distributie Personaje Status activitate Pregatire Ora pregat. Ora platou Ora plecare

Cascadori

Figuratie

-------- ----- ------ -------- ----- ------ -------- ----- ------ -------- ----- ------ --- Echipamentul folosit la filmare

Camere Electric Sunet Video Efecte speciale Echipamente speciale

Anexa 7 - Jurnal Sunet

JURNAL DE FILMARE SUNET NR……/…DATA……………

FILMUL:…………………..

COMPANIA:……… Secventa

Producator: ……….. Obiectul

Regizor:………….. Locul filmarii

Operator sunet Director:
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”
 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina
 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT
 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”
 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu