Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » etica deontologie
Cercetarea si cooperarea internationala

Cercetarea si cooperarea internationala
Cercetarea si cooperarea internationala

Articolul 64: "Statele membre trebuie sa favorizeze si sa incurajeze activitatile de cercetare in privinta politiei, efectuate de politia insasi sau de institutiile din exterior".

Am cazut de acord asupra faptului ca politia este o institutie importanta a Statului democratic, guvernat de principiul preeminentei dreptului. Ea reprezinta un element esential al sistemului de justitie penala si al organelor responsabile cu mentinerea ordinii publice. In acest sens, politia este insarcinata cu puteri specifice, dar, in acelasi timp, trebuie sa fie integrata in societate, in serviciul careia isi desfasoara activitatea.

Un astfel de organ, care isi modifica mereu forma, merita sa faca obiectul cercetarii si studiului. Ar trebui completate studiile facute de politie prin activitati de cercetare privind politia, realizate de institutii independente, cum ar fi universitatile. Instituirea legaturilor stranse intre perfectionarea politiei si universitati reprezinta un exemplu concret, in acest sens.

Articolul 65: "Trebuie promovata cooperarea internationala in privinta problemelor de etica a politiei si aspectelor actiunilor sale, privitoare la drepturile omului".

Datorita competentelor sale extinse, de cooperare internationala pentru combaterea celor mai periculoase forme ale criminalitatii, pe care le are politia, valorile si principiile exprimate in Recomandare trebuie sa-si gaseasca o aplicare concreta prin intermediul legislatiei, regulamentelor si a formarii de specialitate. In plus, este necesar ca politia sa se apropie mai mult de aceste valori. Trebuie, de asemenea, stimulata cooperarea internationala intre politiile europene, atat la nivelul statelor cat si a organizatiilor internationale, ca de exemplu, OIPC-INTERPOL, EUROPOL si CEPOL.

Datorita competentelor si a experientei in materie de valori democratice, de etica, de drepturi ale omului si de Stat de drept, Consiliul Europei poate si isi propune sa faciliteze o astfel de cooperare.Articolul 66: "Mijloacele de promovare a principiilor enuntate in prezenta Recomandare si aplicarea lor trebuie sa constituie obiectul unei atente examinari din partea Consiliului Europei".

Fara indoiala ca, adoptarea "Codului european de etica al politiei" reprezinta o etapa importanta in promovarea principiilor Consiliului Europei privind politia in Statele Membre. In acelasi timp, este important ca aplicarea acestor principii continute in acest Cod, sa fie activ incurajata, dupa adaptarea acestuia la realitatile fiecarui stat in parte.

In primul rand, Codul reprezinta un text de baza (cadru) care trebuie sa fie completat de alte instrumente juridice ale Consiliului Europei, abordand in profunzime anumite subiecte, bine precizate.

In acest sens, infiintarea si actiunea unor structuri interguvernamentale din cadrul Consiliului Europei ar putea constitui o baza utila pentru urmarirea problemelor legate de politia din Statele Membre. Politia este, in toate Statele Membre, strans legata de sistemele de justitie penala si activitatile sale sunt, de asemenea, in legatura cu dreptul si cu mentinerea ordinii, cu prevenirea criminalitatii si lupta impotriva delincventei, iar activitatile sale ar trebui examinate intr-un astfel de context. "Le savoir - faire" si experienta acumulata in materie de etica a politiei, de justitie penala, de drepturi fundamentale ale persoanei si de preeminenta dreptului trebuie pastrate si dezvoltate in cadrul Consiliului Europei.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Principiile de organizare ale structurilor politiei
Necesitatea asigurarii echilibrului intre puterile politiei si drepturile persoanelor
Casatoria ca fundament al familiei. Motivatii comune ale casatoriei si recasatoriei.
Roluri si relatii in familia vitrega
Recomandarea Consiliului Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) privind imbunatatirea comportamentului etic in serviciile public
Consideratii introductive privind etica politieneasca
Despre codurile de etica si deontologice in administratia publica
Principiile onusiene privitoare la conduita responsabililor cu aplicarea legiiTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu