Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » familie » medicina
Sfaturi pentru cand te opresti din consumul de alcool

Sfaturi pentru cand te opresti din consumul de alcool


Sfaturi pentru cand te opresti din consumul de alcool

Cand te opresti din consumul de alcool,organismul are nevoie de timp pentru a reveni la normal.Daca stii ce se va intampla in zilele urmatoare dupa abstinenta,iti va fi mai usor.Daca ai incercat in trecut sa renunti brusc la alcool,si esti ingrijorat,poti consulta un doctor.Este important sa te opresti din consum , dar si sa fii preocupat de simptomele abstinentei.

Primele trei zile vor fi mai greu de suportat,Sunt cele in care vor aparea simptomele abstinentei , te vei sinmti obosit , iritat , dar cu toate acestea nu renunta.Dupa o saptamana te vei simti mult mai bine.

Alcoolul contine o cantitate de zahar si va fi necesar sa consumi multe bauturi racoritoare.Evita sa folosesti cafea , pentru a putea dormi mai bine.

Alcoolul iti afecteaza modul natural de somn si este nevoie de timp pentru a se restabili acesta.Daca nu poti sa adormi dupa cateva ore , sa nu te ingrijorezi caci este normal in astfel de situatii.Cu timpul , situatia se va inbunatati.Nu are rost sa stai in pat , ai doar gria sa-ti pastrezi corpul cald , eventual fa-ti un ceai fierbinte.Citeste o carte sau uita-te la televizor.Exercitiile de relaxare sunt folositoare.

Daca si fumezi,nu-ti stabili in acelasi timp sa renunti si la alcool si la fumat.Ar fi prea greu.Ia-le pe rand.La tigari vei renuta mai tarziu.Incearca sa faci unele exercitii , cum ar fi mersul pe jos.Propune-ti obiective mici , pe care stii ca le poti realiza cu succes.Este bine sa le spui persoanelor apropiate ca ai luat aceasta decizie si ce sentimente ai in legatura cu aceasta.Nu uita , si ei au nevoie de ceva timp sa creada ca intr-adevar te-ai schimbat.Nu te descuraja deci , daca nu ai credibilitate de la inceput.

Faptul ca te-ai oprit din consum nu duce la rezolvarea problemelor care te-au adus la consum.Dupa prima saptamana cand te vei simti mai bine , va veni timpul potrivit sa-ti gasesti alte modalitati de rezolvare a problemelor , in schimbul problemelor de alcool.

Evita situatiile in care ai fi expus sa consumi din nou si fii pregatit cu un raspuns pentru orice propunere de a consuma alcool.Gandeste-te doar sa e tii departe de alcool in ziua prezenta.Priveste lucrurile intr-un mod realist si vei avea succes.Multe persoane au reusit acest lucru.

Acum este timpul potrivit sa incepi un program de recuperare, discutand cu un consilier sau cu cineva in care poti avea incredere.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.