Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » botanica
Capsella bursa pastoris (Fam Cruciferae)

Capsella bursa pastoris (Fam Cruciferae)


Capsella bursa pastoris (Fam Cruciferae)

Denumiri populare :buruiana de friguri,pungulita,coada pisicii,pastele calului,rapan,punguta popii. Planta erbacee, anuala sau bienala, inalta pana la 50-60 cm,purtand pe ea numeroase frunze,cu flori mici albe,fructul o silicuta triunghiulara semanand cu o traista.Creste in locuri insorite sau semiumbrite, pe soluri aride pana la foarte umede,prin locuri cultivate sau necultivate, din zona de campie pana la pasunile din etajul subalpin. Infloreste din primavara pana toamna.

In scopuri medicinale se foloseste partea aeriana a plantei (Herba Bursae pastoris)care se recolteaza in lunile aprilie-mai.Proprietati:astrigent,analgetic,regleaza tensiunea arteriala.

Componenti principali:tiramina, substante tanante, rezine, acetilcolina, cantitati mari de oxid de potasiu, acid protocatehic.

Indicatii :intern :in hemoragii uterine( regland fluxul menstrual si calmand durerile abdominale cauzate de dismenoree), boli de rinichi, ca si angina pectorala (vasodilatator coronarian).

Utilizari populare : contra frigurilor se ia ceaiul din tulpinile florifere ; in bolile cailor urinare ; in combaterea durerilor de stomac si pierderilor de sange. (Terapia naturista. Raducanu Dumitru. Ecaterina Dumitru. Editura Stiintifica Buc 1992. pag 238, 239).

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.