Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » scoala » botanica
Hypericum perforatum (Fam Hypericaceae)

Hypericum perforatum (Fam Hypericaceae)


Hypericum perforatum (Fam Hypericaceae)

Denumiri populare : floare de naduf,pojarnita,sunaica, neruju. Planta erbacee, perena,medicinala, cu tulpina dreapta, ramificata in partea superioara, inalta pana la 1m,cu flori grupate in varful tulpinii si ramurilor, de culoate galben-aurie. Sunatoarea este frecventa in zonele deluroase,pe marginea drmurilor si a padurilor. Poate fi confundata cu alte specii neutilizate in terapeutica: Hypericum eleganus, Hypericum maculatum, Hypericum hirsutume. Infloreste din iunie pana in septembrie.

In scopuri medicinale se intrebuinteaza partile terminale ale plantei, imbobocite si inflorite (Herba Hyperici) recoltate la inceputul infloririi.Proprietati : cicatrizant, vasodilator, hipotensiv,antiseptic, antibiotic.

Componentii principali: derivati 1,8 dihidroxiantrachinonici, ulei volatil, rutozid si cvercetol, acizi, tanin de natura catehica, colina, saruri minerale.

Indicatii : in hepatite acute si hepatite cronice evolutive, colite cronice, ulcer gastric si diaree.

Utilizari populare: la taieturi, rani, bube, plescaita, lombago si arsuri se foloseste ,, untul de sunatoare'' rezultat din florile plamadite in untdelemn cateva zile ; in bolile de ficat si ulcer gastric se foloseste uleiul. (Terapia naturista. Raducanu Dumitru. Ecaterina Dumitru. Editura Stiintifica Buc.1992 pag 230, 231).

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.