Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica
Firma digitala si afacerile electronice

Firma digitala si afacerile electroniceFirma digitala si afacerile electronice

Cunoasterea si informatiile asigura “fundatia” pentru produse si servicii valoroase, precum cartile de credit, curieratul rapid sau sistemele de rezervari online. Dar si pentru produse traditionale este necesara o cunoastere intensa. In industria automobilelor, atat design-ul cat si productia se bazeza pe tehnologia informatiilor si pe cunoastere foarte mult.

Astazi, retelele de comunicatii si Internetul sunt sinonime cu a face afaceri. Relatia firmelor cu clientii, angajatii, furnizorii, intermediarii si partenerii devine o relatie digitala. Ca si furnizor, nu se pot face afaceri cu firmele productive sau cu cei mai multi retail-eri decat daca se adopta tehnologia lor bine definita. Ca si consumator, se interactioneaza din ce in ce mai mult cu vanzatori in mediu digital. Ca si angajator, se comunica tot mai mult electronic cu angajatii si li se ofera unelte digitale pentru a-i ajuta sa-si desfasoare munca.
           Afacerile s-au dezvoltat asa de mult si sunt bazate pe retele incat termeni ca “afaceri electronice” si “comert electronic” sunt des folositi.

Afacerile electronice sau e-business se refera la folosirea Internetului si tehnologiilor digitale pentru a executa activitati in intreprindere.

Comertul electronic (E-com) este componenta e-business care se ocupa de vanzarea si cumpararea de produse (bunuri) si servicii prin tranazactii pe Internet, retele sau tehnologii digitale. De asemenea, se ofera suport pentru tranzactii intre piete precum si pentru publicitate, marketing, suport clienti, plati si livrari.


          Tehnologiile asociate cu e-commerce si cu e-bussines au adus de asemenea schimbari similare in sectorul public. La nivel de institutii publice, se  folosesc tehnologiile digitale pentru a transmite informatii si servicii cetatenilor, angajatilor si oamenilor de afaceri cu care se lucreaza. De exemplu, plata taxelor online si participarea la e-licitatii.ro.

SUA, Japonia, Germania si alte puteri industriale se transforma tot mai mult din economii industriale in economii bazate pe servicii de cunoastere si informatii, unde productia se muta catre tari subdezvoltate. Intr-o economie bazata pe cunoastere punctele cheie sunt informatiile pentru a crea plus valoare.

Toate ceste schimbari au creat conditii pentru o firma digitala.

Firma digitala poate fi definita prin intermediul mai multor dimensiuni. O firma digitala este cea in care aproape toate relatiile semnificative de afaceri ale firmei cu clientii, furnizorii, intermediarii si angajatii sunt autorizate si mediate digital (figura 1.2).

Fig.1.2. Firma digitala (adaptare dupa K. si J. Laudon )

Miezul proceselor  afacerii sunt indeplinite prin retele digitale acoperind intreaga organizatie sau inlantuind organizatii multiple. Bunuri cheie ale firmelor - proprietatea intelectuala, resursele umane si financiare - sunt evidentiate prin medii digitale. Intr-o firma digitala, fiecare informatie necesara luarii unei decizii importante este disponibila oricand si oriunde in firma.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
PROIECT DE ATESTAT - AGENITA DE VOIAJ
Cina filozofilor (The Dining philosophers problem)
APLICATII CU TIPURI DE DATE STRUCTURATE ALGORITMI ELEMENTARI
Structuri de date fundamentale
Sumatoare paralele pe principiul anticiparii transportului
Analiza de senzitivitate a unei probleme de programare liniara
Norton Commander - cum se utilizeaza
ELEMENTE COMPONENTE ALE SISTEMULUI INFORMATIC
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu