Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » referate » informatica » access
PROIECTAREA RAPORTULUI

PROIECTAREA RAPORTULUI
PROIECTAREA RAPORTULUI

FEREASTRA

Fereastra de proiectare a unui raport se aseamana din multe puncte de vedere cu cea a unui formular. Fiecare din elementele sepa­rate poate fi modificat prin intermediul unui meniu, care la randul sau este apelat prin executarea unui clic dreapta pe obiectul respectiv. Fereastra de proiectare se imparte in mai multe domenii:

ANTETUL RAPORTULUI:

Continutul acestui domeniu apare o singura data la inceputul tiparirii, chiar daca raportul are mai multe pagini. Antetul raportului poate contine text, obiecte grafice sau campuri functionale (precum data sau numarul de pagini).

ANTETUL PAGINII:

Antetul paginii este la fel ca antetul raportului, cu diferenfia ca este tiparit la inceputul fiecarei pagini a raportului. De cele mai multe ori el contine eticheta (campul de denumire) campului de text din domeniul inregistrarilor.

ANTET DE GRUP:

Contine fiecare camp dupa care se grupeaza inregistrarile. In acest caz, campul dupa care se grupeaza inregistrarile este 'Formula de adresare'.

DOMENIUL INREGISTRARILOR:
In acest domeniu se gasesc campurile text care reprezinta datele reale din tabel. Acestea pot fi filtrate sau pot contine intreaga inregistrare.

SUBSOLUL PAGINII:

In partea inferioara, fiecare pagina poate avea adaugat un subsol. Acesta, ca si antetul paginii, se creeaza o singura data si apare pe fiecare pagina tiparita a raportului.

In domeniul subsolului de pagina se pot adauga alaturi de textul normal data, indicatiile ceasului si/sau numarul paginii, cu functii. O asemenea functie garanteaza data, indicatiile ceasului si numarul de pagina la fiecare deschidere si tiparire a raportului, cand raportul este actualizat. Data si ora pot fi adaugate, in locurile marcate, prin meniul Inserare - Data si Ora.

Va aparea o fereastra de dialog in care functiile Data si Ora pot fi adaugate sau nu, separat. In plus, exista mai multe posibilitati de formatare (tipuri de caractere) la alegere. In partea de jos a ferestrei este dat o Examinare a acestor setari.

Ca rezultat, va aparea in 'domeniul de proiectare' un camp cu fiecare din functiilor aceste functii, care in domeniul deschis respectiv la tiparire au fixate valorile actuale.

Modificarile ulterioare ale formatarii se executa prin meniul de context (executarea unui clic cu butonul din dreapta a mouse-ului pe campul = 'Page()' si selectarea optiunii Proprietati). La fel ca data si ora, poate fi adaugat si numarul paginii prin intermediul meniului Inserare - Numere de pagina pe fiecare pagina tiparita.

In fereastra de dialog ce urmeaza exista mai multe optiuni pentru formatare si pozitionare, alegerea facandu-se printr-un clic cu mouse-ul.

Campul Numere de pagina poate fi plasat numai in antetul sau subsolul paginii, deoarece numai acestea sunt la fel pe fiecare pagina (domeniul Detaliere se modifica, iar antetul si subsolul raportului sunt puse pe prima respectiv pe ultima pagina numai uneori).

In plus, prin alegerea unei optiuni, din campul Aliniere, dintr-o lista derulanta se poate fixa alinierea in interiorul domeniului.

In final, prin butonul OK se aloca fiecarui domeniu numarul de pagina corespunzator, iar dupa salvare si inchiderea modului VIZUALIZARE PROIECT noul raport este gata.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu