Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » referate » informatica » baze de date
Operatii preliminare pentru creearea unui proiect Database (Database Design)

Operatii preliminare pentru creearea unui proiect Database (Database Design)
Operatii preliminare pentru creearea unui proiect Database Database Design)

Scopul lucrarii conta in prezentarea etapelor premergatoare ce trebuie parcurse in vederea realizarii unui proiect asistat de calculator (Computer Aided Design)

1. Consideratii teoretice

Fiecare student va crea pe discul de lucru un director cu denumirea de forma NuPr-CAD-LP-2008-09. In acesta se vor salva fisierele aferente lucrarilor practice ce se vor efectua la discipina de CAD.
Se deschide programul Protel 99 SE si se identifica partile componente ale Design Explorerului si anume:

panoul de navigare

fereastra de proiectare

Panoul de navigare se foloseste pentru administrarea proiectului pe deoparte si pentru accesul la componentele electronice  utilizate in realizarea proiectului pe de alta parte. In acest sens in el se creaza ierarhii ale proiectului, se efectueaza operatii diverse (copy, paste, clear, move si delete etc.) se aduc si de aici se transfera in fereastra de proiectare componentele necesare. Acesta arata relatii schematice, ierarhice , ramificate intre documentele din proiect sau-si intre producatoride componente, familii de circuitesi circuite concrete.

La deschiderea Design Explorerului pe ecranul monitorului apare imaginea din figura 2.1, unde se pune in evidenta panoul de navigare si locul unde se va instala fereastra de proiectare.

Din meniul File se selecteaza New pentru a crea un nou fisier de proiectare. Pe ecran apare imaginea din figura 2.2, prin care se poate alege:

- tipul de memorare a schemei (proiectului), care poate fi unul unul din cele rezultand din figura 2.3. Din punctual de vedere al facilitatilor de proiectare si al utilizarilor ulterioare se recomanda utilizarea tipului de memorare MS Access Database

- numele fisierului database (Database File Name). Este util ca numele pe care-l atribuim fisierului sa permita in continuare recunoasterea si gasirea sa facila. Locatia in care se  produce salvarea se alege prin actionarea butonului Browse si selectarea folderului dorit. In cazul nostrum el va fi evident cel creat anterior. Definitivarea si confirmarea salvarii se obtin prin actionarea butonului OK (click-Stanga)

Se observa ca panoul de navigare s-a completat cu numele ales pentru fisier, iar in ferastra de proiectare pe langa denumirea fisierului si a locului de salvaresunt prezente si accesibile:

a. Design Team

b. Recycle bin

c. Documents

si icoanele corespunzatoare lor. Functiile si modul de accesare repectiv utilizare se prezinta in continuare.

a.        Efectuand dublu click-S pe icoana Design Team pe ecranul monitorului apare imaginea din figura 2.5.

Din examinarea ferestrei de proiectare rezulta ca sunt posibile – prin dublu-click-S - precizarea membrilor echipei de proiectare, stabilirea drepturilor si competentelor acestora, precum si evidentierea sesiunilor de lucru.

In ce priveste membrii proiectului, asa cum se observa in figura 2.6, in prima etapa acestia sunt administratorul (de sistem) si oaspetele (guest), existand posibilitatea cooptarii de noi membrii, conform urmatoarei proceduri:

Se aplica click-D in fereastra de proiectaresi ca urmare se deschide fereastra New Member. Aplicand click –S in fereastrase deschide fereastra User Properties ca in figura 2.7, in care se pot inscrie elementele afisate. Se inscriu numele si descrierile, operatiunea incheindu-se si confirmandu-se cu click-S la OK.

Accesand meniul Permisions din bara ferestrei de proiectare putem stabili si impune (limita) competentele fiecarui membru al echipei in ceea e priveste drepturile de-a citi scrie in proiectul echipei. In acest sens, aplicand click-D pe admin sau pe un membru al echipei (oricare dintre ei se deschie fereastra din figura 2.8, facandu-se posibil accesul la acordatea / retragerea anumitor drepturi de interventie ale acestuia, asupra proiectului, conform figurii 2.9.Ca in toate cazurile, confirmarea modificarilor se realizeaza prin actionarea butonului OK. Numele proiectului fiind stabili, membrii echipei de proiectare si drepturile lor de accesare / interventie fixate, se selecteaza in bara (de meniuri) ferestrei de proiectare denumirea fisierului proiectului (design-lui) si se obtine imaginea din figura 2.10 in care se acceseaza

prin dublu click-S icoana documents , obtinandu-se situatia din figura 2.11.Din meniul general al Design Explorerului (DE) se selecteaza File – New, conform figurii 2.12 si se obtine accesul New Documentin care se selecteaza icoana Schematic document, ca in figura 2.13.Actionand cu click-S butonul OK se obtine un nou document schematic cu denumirea initiala Sheet i .Sch, i luand valori diferite crescatoare, Sch indicand tipul documentului, conform figurii 2.14. Acestui document i se poate da orice denumire. Pastrandu-se caracterul Sch. conform exemplului din figura 2.15. Aplicand dublu click-S pe icoana documentului schematic se va deschide fereastra propriu-zisa de proiectare, ca in figura 2.16.  Din acest moment avem creata si definita fereastra de proiectare in care se va realiza proiectul (design-ul)nostru. Etapa urmatoare consta in trecerea in panoul de navigare si deschiderea meniului Browse Sch. asa cum se prezinta in figura 2.17.

In fereastra superioara a panoului de navigare– prezentata in figura 2.17- sunt inscrisi producatori de circuite si familii de circuite fabricate de ei. In aceasta fereastra se pot adauga noi producatori si familii de circuite, respectiv din ea se pot radia producatori si circuite, conform cerintelor concrete ale proiectului. In fereastra inferioara a panoului de navigare apar circuitele familiei selectate in fereastra superioara, asa cum se prezinta in figura 2.18. Cu ajutorul cursorului si aplicand click-S se selecteaza din fereastra inferioara circuitul dorit.Atasarea de cursor a circuitului selectat in scopulplasarii sale in fereastra de proiectare se realizeaza aplicand dublu click pe circuit sau actionand butonul Place. In acest moment se afla atasat cursorului circuitul selecctat. Plasarea sa in losul dorit in fereastra de proiectare de opereaza prin click-S.De cursor sunt atasate un numar nedefinit de exemplare ale circuitului putandu-se plasa in fereastra oricate. Cu click-D anulam atasarea circuitului la cursor, in vederea selectarii unui nou element de circuit sau pentru a putea efectua alteoperatii.

2. Desfasurarea lucrarii

2.1 Se creaza un director in care fiecare student va stoca lucrarile efectuate. Denumirea directorului va fi de forma:

NumePrenume-CAD-LP-2007-08

2.2 Se parcurg individual etapele descrise in consideratiile teoretice

2.3 Fisierul Database ce se va crea conform figurii 2.2 va avea numele de forma

NP-Lu01, unde:

N- initiala numelui

P- initiala prenumelui

2.4 Se realizeaza circuite simple in vederea dobandirii abilitatilor de realizare a unei scheme propuse 

2.5 Circuitele ce se vor crea parcursul lucrarii se denumesc dupa cum urmeaza:

Lu01-Ex1, Lu01-Ex2, Lu01-Ex3, etc.
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu