Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » referate » informatica » baze de date
Proiect de semestru la disciplina - dezvoltare aplicatii de baze de date - agentie imobiliara online

Proiect de semestru la disciplina - dezvoltare aplicatii de baze de date - agentie imobiliara online
UNIVERSITATEA TEHNICA CLUJ-NAPOCA

COLEGIUL TEHNIC

SPECIALIZAREA TEHNICA DE CALCUL

PROIECT DE SEMESTRU LA DISCIPLINA

DEZVOLTARE APLICATII DE

BAZE DE DATE
Agentie imobiliara online

1. Prezentarea spatiului de informatii

Titlul temei: Agentie imobiliara online.

Enuntul: Proiectul presupune realizarea unui modul de baze de date online, accesibil prin Internet, pentru agentia imobiliara Royalhouse. Trebuie acoperite atat partea de implementare a sistemului (paginilor web) care sa afisarea, cautarea, prezentarea in design a ofertelor, cererilor, cat si continutul acestor pagini de web. Sistemul trebuie sa permita anumite facilitati cum ar fi : autentificare agentilor cu nume utilizator si parola, vizualizarea si listarea ofertelor (suport teoretic, exemple, intrebari cu raspunsuri la alegere). De asemenea, trebuie sa existe facilitati speciale cum ar fi cautarea avansata, evaluarea pretului de piata a imobilelor din Cluj Napoca, posibilitatea parteneriatelor. Sistemul trebuie proiectat si implementat astfel incat sa existe pentru fiecare agent (utilizator si parola) posibilitatea de a incarca a unei noi oferte, de a valida sau invalida (chiar sterge), modifica ofertele, superofertele si pozele aferente lor unde este cazul. De asemenea sa se poata tine evidenta activitatii agentilor si a rezultatelor acestora.

Cunostinte necesare : pagini web, programare php (asp), gestionare baze de date, aspecte privind securitatea paginilor web.

2. Descrierea modelului de date.

Diagrama bazei de date

Crearea bazelor de date este cea mai importantǎ activitate in proiectarea unei aplicatii de baze de date cum este cea pe care am realizat-o pentru acest prooiect.

Pentru inceput am stabilit structura bazei de date care cuprinde numele campurilor precum si caracteristicile acestora. Pentru o proiectare corectǎ a aplicatiei este recomandabil ca numele bazei de date sǎ fie sugestiv de aceea am ales ca nume pentru baza mea de date: royalhouse.

In general numele bazei de date trebuie sǎ reflecte continutul ei deci tot ce va tine de aceasta aplicatie “Agentie imobiliara online va fi parte a contiutului ei. Aici ne referim desigur la campurile bazei de date care trebuie sa respecte si ele aceeasi Observatie: numele campurilor care formeazǎ baza da date sǎ reflecte continutul lor.

Pentru proiectul meu “Agentie imobiliara online” am stabilit structura bazei de date in felul urmǎtor:

Baza de date care cuprinde users- ii aplicatiei, agenti imobiliari sau administratorii ofertelor, ofertele imobiliare cu toate facilitatile aferente unei oferte, fiecarei oferte imobiliare ii poate fi atasata un numar de imagini mai mic sau egal cu 5, deci am creat o tabela in care se memoreaza nmele fisierului care va fi incarcat ca si poza. Ofertele pot fi adaugate pentru persoane fizice sau alte agentii imobiliare. Am separat PF de agentiile imobiliare. Angetiile imobiliare sun salvate in tabela agentii. Fiecare oferta poate sa devina super-oferta daca administratorul decide asa, caz in care numarul ofertei se trece intr-o tabela a super-ofertelor. Acestǎ bazǎ de date este compusǎ dintr-un numar de 5 tabele, fiecare tabelǎ avand un nume cat se poate de sugestiv si totodatǎ semnificativ, fiecare cu campurile definite separat. Aceste tabele sunt: oferte, agentii, imagini, superoferte, users.

3. Descrierea modelului functional.

Descrierea functionalitatii zonei de administrare.

In cele de mai sus se observa cum drepturile user-ului sunt diferite in functie de cine va folosi acest program: AGENTUL IMOBILIAR sau ADMINISTRATORUL.Evident un agent nu va avea niciodatǎ drepturile de admin asupra aplicatiei online pusa la dispozitie. Totusi dupǎ cum se si observǎ din interfata schematizatǎ agentul are si drepturi de adaugare, stergere si de modificare. De exemplu este necesar sǎ poata modifica datele introduse in cazul in care proprietarul isi modificǎ domiciliul, actul de identitate sau telefonul. sa verifice daca o cerere imobiliara poate fi satisfacuta de el etc.

4. Descrierea schemei bazei de date.

Detalii despre fiecare tabelǎ din baza de date voi expune in umatoarele randuri.

Users – aceastǎ tabela memoreazǎ toti beneficarii acestei aplicatii. Coloanele contin informatii cum ar fi: Nruser – codul beneficiarului, Nume, Prenume, Adresa. Coloana Parola retine parola securizata a fiecarui user. aceastǎ tabelǎ retine login-ul si password-ul ales de fiecare user al aplicatiei in parte si are ca si cheie primarǎ codul angajatului. De retinut fiecare angajat poate sa aibǎ o singurǎ parolǎ si fiecare parola corespunde unui singur angajat. Acesta este primul nivel de securitate in interiorul aplicatiei.

Oferte – tabela oferte contine informatii legate de oferta imobiliara pe care un user le poate introduce in baza de date. Ce se retine in aceastǎ tabelǎ: Nroferta, Nruser, Datainreg, Perscontact, datele persoanei de contact: Judet, Oras, Cartier, Zona unde Nroferta este si cheie primarǎ care dǎ unicitatea fiecǎrei oferte in parte, si Nruser e cheie straina care ne ofera informatii despre userul care a introdus oferta. Cu acelasi Nroferta nu se pot introduce in baza de date doua oferte. Toate datele oferte, nr camere, bai, balcon, suprafata imobil, etaj se retin in acceasi tabela.

Imagini – tabela imagini contine informatii legate de imaginea care va fi afisata pentru oferata. Pentru fiecare oferta imobiliara se pot adauga un numar de maxim de 5 imagini, care vor fi afisate in ordinea prioritatii. Imagine adaugata prima va avea prioritatea 1 si asa mai departe. Imaginile au resprictii la adaugare, trebuie sa respecte o dimensiune ca si inaltime si latime precum si ca numar de Kilo.

Agentii – tabela agentii contine informatii legate de agentiile imobiliare care doresc sa adauge ofertele proprii in sistem. Se retin informatii sumare despre adgentii: Nume, Adresa si Telefon.

Superoferte – Dupa cum am spus si mai sus am creat aceastǎ tabelǎ pentru a retine toate informatiile necesare despre Oferta necesitatea beneficiarului a fost sa poata face din orice oferta existaenta o superoferta, vizibila in fiecare pagina web a viitorului site, pentru a avea o vizibilitatea mai buna pentru potentialii clienti.

5. Formulare ecran, rapoarte meniuri

Cod sursa:

mysql_connect('localhost','royalhou_royal','royal'); $resulta=mysql('royalhou_royal','SELECT Nroferta FROM oferte');

$max=0;

while ($row = mysql_fetch_row($resulta))

}

$maxx=$max+1;

$time = date('Y/m/d');

$resultas=mysql('royalhou_royal','INSERT INTO oferte VALUES ('$maxx','$SID','$time', '$perscontact','$judet', '$oras','$cartierul','$zona', '$strada','$adresacompleta', '$tipoferta','$nrcam', '$nrbuc','$nrbai','$parchet', '$faianta','$gresie', '$anconst','$suprafata', '$structura','0','$etajreal', '$etajdin','0','0','0', '$microcentrala','0','$telefon', '$altedotari','$pret','$valuta', '$proprietar','$telfix', '$telmob','$email','$numefirma', '0','0','$nota','$decomandat', '$confort','$vanzare', '$termopan','0','0','0', '$confidentiale','$nrbalcoane', '$usametalica','0','0','0', '0','0','$public')');

echo'Oferta a fost adaugata';

?>

</font></strong>

<?

if ($poze>=1)

else
Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu