Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice


Acasa » referate » informatica » word
Microsoft Word - OPERATUNI ELEMENTARE IN MICROSOFT WORD

Microsoft Word - OPERATUNI ELEMENTARE IN MICROSOFT WORD
MICROSOFT WORD

Microsoft Word este un program de tip word-processor - un program editor de text. El face parte din pachetul de programe Microsoft Office, care pe langa Word mai contine Microsoft Excel – un program de calcul tabelar, Microsoft Access - baze de date si Microsoft PowerPoint - un program de prezentare a datelor. Pachetul Microsoft Office Professional mai contine, pe langa programele mentionate, si Microsoft Frontpage - editare de pagini web si Microsoft Publisher pentru tehnoredactare computerizata.

OPERATUNI ELEMENTARE IN MICROSOFT WORD
CREAREA UNUI DOCUMENT NOU

La pornirea programului acesta automat deschide un document nou pe care il denumeste Document1. Daca dorim sa deschidem un alt document, fie apasam cu mouse-ul pe butonul NEW (NOU) din toolbar fie din meniul FILE (FISIER) alegem comanda NEW (NOU). Ultima metoda ne permite selectarea unui anumit template. Un template este o colectie de proprietati pentru un document (caracter, paragraf, pagina, asezarea textului in pagina etc.). Unele dintre setari sunt predefinite de compania producatoare si pot fi modificate de fiecare utilizator, altele pot fi create de noi.

In mod automat, Microsoft Word deschide template-ul BLANK DOCUMENT (DOCUMENT NOU). Caracteristicile acestuia pot fi alterate prin modificarea stilului Normal. Shortcut-ul pentru aceasta comanda este CTRL+N.

DESCHIDEREA UNUI DOCUMENT EXISTENT

Pentru deschiderea unui document folosim comanda OPEN (DESCHIDERE) din meniul FILE (FISIER) sau apasam butonul OPEN (DESCHIDERE) de pe toolbar. In fereastra care apare, cautam documentul ce ne intereseaza, fie dam un dublu click pe icoana, fie il selectam si apasam butonul OPEN (DESCHIDERE). Deschiderea simultana a mai multor documente se realizeaza prin selectarea lor si apasarea butonului OPEN (DESCHIDERE).

Shortcut-ul pentru aceasta comanda este CTRL+O.

SALVAREA DOCUMENTELOR

Salvarea unui document reprezinta copierea informatiilor aflate in memoria RAM (memorie volatila, care isi pierde continutul la inchiderea calculatorului) pe hard-disk. Aceasta se poate realiza:

- apasand butonul SAVE (SALVARE) de pe toolbar-ul standard;

- executand comanda SAVE (SALVARE) din meniul FILE (FISIER);

- folosind shortcut-ul CTRL+S.

La prima salvare, programul cere interventia utilizatorului pentru alegerea locului unde este salvat fisierul si numele acestuia. Salvarile ulterioare se vor face inlocuind automat forma precedenta cu versiunea actuala a documentului.

Din considerente de compatibilitate cu versiunile anterioare sau cu alte programe, fereastra SAVE (SALVARE) permite utilizatorului alegerea formatului in care documentul va fi salvat. Trebuie tinut cont ca salvari in alte formate sau in acelasi format (*.doc) dar pentru veisiuni anterioare ale programului Microsoft Word vor duce la pierderea unor proprietati si setari ale documentului.

Pentru a face o copie a documentului care il editam la un moment dat, folosim comanda SAVE AS (SALVARE CA) din meniul FILE (FISIER). Aceasta va deschide fereastra SAVE (SALVARE) din nou, iar utilizatorul va putea alege o alta destinatie si/sau un alt nume pentru document.

Microsoft Word are o functie numita AUTOSAVE (AUTOSALVARE) ce este activata automat. Astfel, la un anumit interval programul salveaza documentul deschis din considerente de siguranta. Caderile de tensiune sau erorile de sistem pot duce la inchiderea sistemului si la pierderea datelor. Activarea sau modificarea acestei functii se face din meniul TOOLS (INSTRUMENTE), comanda OPTIONS (OPTIUNI). In fereastra care apare, se selecteaza rubrica SAVE (SALVARE). Aici putem bifa/debifa optiunea SAVE AUTORECOVER INFO (SALVARE INFORMATII PENTRU RECUPERARE AUTOMATA LA) si alege intervalul optim la care Microsoft Word salveaza documentul. Alegerea unui interval mic are avantajul recuperarii aproape integrale a documentului nesalvat, insa devine suparatoare cand se lucreaza cu documente foarte lungi, cand salvarea dureaza o perioada mai lunga. Alegerea unui interval mai lung poate fi dezavantajoasa prin pierderea modificarilor facute de la ultima salvare (autosalvare). La redeschiderea programului dupa o inchidere accidentala a calculatorului documentul autosalvat va fi deschis automat, utilizatorul are astfel posibilitatea de a continua editarea si de a face salvarea cu numele si destinatia dorita.

SELECTAREA TEXTULUI

pentru a selecta o portiune de text se aseaza sageata mouse-lui inaintea zonei de text, se apasa si se tine apasat butonul din stanga, dupa care se marcheaza zona ce o dorim selectata ; o alta metoda foloseste tastele cu sageti (arrow keys) pentru a deplasa cursorul timp in care se tine apasata tasta SHIFT;

un dublu click pe un cuvant selecteaza acel cuvant;

un triplu click selecteaza un paragraf intreg ;

un click la inceputul randului selecteaza tot randul;

- selectarea intregului document se face cu comanda SELECT ALL (SELECTARE TOTALA) din meniul EDIT (EDITARE) sau cu shortcut-ul CTRL+A.

COPIEREA SI MUTAREA TEXTULUI

Comenzile CUT (DECUPARE) si COPY (COPIERE) se aplica la fel ca in cazul fisierelor sau folderelor:

click cu butonul din dreapta al mouse-lui pe zona selectata; din menul care apare se alege CUT (DECUPARE) sau COPY (COPIERE), se pozitioneaza cursorul in locul in care vrem sa inseram textul, dam click cu butonul din dreapta al mouse-ului si alegem PASTE (LIPIRE);

dupa selectie, alegem CUT (DECUPARE)/COPY (COPIERE) si PASTE (LIPIRE) din meniul EDIT (EDITARE);

se pot folosi shortcut-urile CTRL+X pentru CUT (DECUPARE), CTRL+C pentru COPY (COPIERE) si CTRL+V pentru PASTE (LIPIRE);

- din toolbar-ul standard se apasa butoanele care corespund functiilor CUT (DECUPARE), COPY (COPIERE) si PASTE (LIPIRE).

DEPLASAREA INTR-UN DOCUMENT

cu ajutorul tastelor cu sageti se poate deplasa cursorul litera cu litera pe orizontala (stanga-dreapta) sau rand cu rand (sus-jos). Tinand apasata tasta CTRL in timp ce se apasa o sageata, deplasarea pe orizontala se va face din cuvant in cuvant si din paragraf in paragraf pe verticala ;

tasta HOME aduce cursorul la inceputul randului; tasta HOME - duce cursorul la sfarsitul randului. Tinand apasata tasta CTRL si apasand HOME vom deplasa cursorul la inceputul documentului ; combinatia CTRL+END va deplasa cursorul la sfarsitul documentului ;

- PAGE UP si PAGE DOWN vor deplasa cursorul cu cate un 'ecran' in sus respectiv in jos (page in cazul acesta nu se refera la pagina ci la cantitatea de text care este afisata pe ecran la un moment dat) ;

Scroll bars (cele doua bare de derulare - orizontala si verticala) se folosesc pentru deplasarea in document ;

folosirea functiei GO TO (SALT LA) fie din meniul EDIT (EDITARE), fie folosind shortcut-ul CTRL+G; aceasta permite deplasarea cursorului la o anumita pagina fie cand gaseste anumite elemente ale documentului (imagine, linie, paragraf, antet, subsol etc).

FORMATAREA UNUI DOCUMENT

Cea mai mica componenta a unui document este litera - caracterul. Mai multe caractere formeaza un cuvant. Mai multe cuvinte formeaza o fraza. Mai multe fraze formeaza un paragraf. Mai multe paragrafe formeaza o pagina.

PROPRIETATILE CARACTERULUI

Proprietatile caracterului se pot modifica apeland comanda FONT din meniul FORMAT sau folosind toolbar-ul Formatting (bara de formatare).

Proprietatile caracterului ce pot fi modificate din fereastra FONT sunt :- Font-ul sau tipul caracterului - forma literei; exista mai multe tipuri de caractere (fonturi). Fiecare program instaleaza fonturi ce pot fi accesate de orice program din Windows. Cele mai folosite fonturi sunt Arial si Times New Roman;

- Style (stilul, aspectul) - caracterul poate fi Bold (accentuat), Italic (inclinat spre dreapta), Underlined (subliniat) sau combinatii intre acestea;

- Size (marimea, dimensiunea) se masoara in Points (puncte, 1 pct = 1/72 inch, 1 inch = 2.54 cm), putem alege o anumita marime din lista sau putem introduce o alta cifra;

- Color (culoarea);

- Effects - diferite efecte: taiere text cu o linie (taiat cu o linie), taiere text cu linie dubla (taiat cu doua linii), superscript (exponent – m2), subscript (indice – H2O), Shadow (umbra), Outline (gravat) etc.

Modificarea unei anumite proprietati poate fi observata in fereastra de previzualizare. Aceste proprietati se aplica selectiei. Daca nu este nimic selectat, modificarile facute se vor aplica textului ce va fi introdus in continuare.

PROPRIETATILE PARAGRAFULUI

In Microsoft Word, paragraful este similar cu aliniatul. Introducerea textului de la tastatura se face pana se completeaza un rand, dupa care cursorul trece automat la randul care urmeaza. Inserarea unui paragraf se face apasand tasta ENTER.

Proprietatile paragrafului sunt:

INDENTAREA (indentation) reprezinta plasarea textului in afara sau in interiorul marginii din dreapta sau din stanga. Daca valoarea introdusa este negativa, textul va depasi marginea spre exterior. Daca valoarea este pozitiva, textul va fi in interiorul marginii. Acestea se modifica din meniul FORMAT - submeniul PARAGRAPH (PARAGRAF). In fereastra aparuta se introduc valorile dorite pentru distanta cu care se face indentarea (sau se apasa butonul varful de sageata indreptat in sus pentru a creste valoarea, si pe butonul cu varful de sageata in jos pentru a scade valoarea). Indentarea se mai poate realiza deplasand cu mouse-ul triunghiurile de pe rigla (RULER – afisata sau ascunsa din meniul VIEW (VIZUALIZARE) – RULER (RIGLA)). Triunghiul din stanga sus modifica indentarea primei linii, triunghiul din stanga jos modifica indentarea paragrafului fata de marginea din stanga ; triunghiul din dreapta modifica indentarea paragrafului fata de marginea din dreapta.

- DISTANTA INTRE RANDURI (line spacing) - modifica distanta dintre randurile unui paragraf. Aceasta modificare se face din FORMAT - submeniul PARAGRAPH (PARAGRAF). In lista Line spacing(spatiere) exista urmatoarele optiuni:

Single (La un rand) - distanta intre randuri va fi egala cu un rand adica marimea (in

puncte) a fontului cu care este scris textul din randul respectiv, sau marimea celui mai mare font, daca s-au folosit doua sau mai multe fonturi ;

lines (La 1.5 randuri) - un rand si jumatate, adica marimea fontului inmultita cu 1,5 ;

Double (La doua randuri) - distanta este de doua randuri (de doua ori marimea celui mai mare font) ;

At least, Exactly, Multiple “cel putin”, “exact” sau “multiplu” al valorii introduse in caseta At (La).

DISTANTA FATA DE PARAGRAFUL DINAINTE sau PARAGRAFUL CARE URMEAZA (spacing before si spacing after);

ALINIEREA PRIMULUI RAND (Special) - primul rand din paragraf poate fi in interiorul paragrafului (First line – Prima linie) sau poate incepe chiar de la marginea din dreapta, iar restul paragrafului sa fie indentat cu o anumita distanta (Hanging - Agatat);

TABULATORII (Tabs) - sunt marcaje pe rigla (ruler) ce indica pozitia cursorului la apasarea tastei TAB. Aceste marcaje pot fi modificate (SET- STABILIRE) sau sterse (CLEAR/CLEAR ALL – GOLIRE/GOLIRE TOTALA) din meniul FORMAT- PARAGRAPH, butonul TABS (TABULATORI) ;

- SEPARATORII DE TEXT (Line and Page Breaks) - prezinta urmatoarele optiuni:

Widow//0rphan Control (Control rand solitar)- previne tiparirea ultimului rand al unui paragraf la inceputul paginii urmatoare (widow) sau a primului rand dintr-un paragraf la sfarsitul unei pagini;

Keep with next (Se pastreaza paragrafele impreuna) - pastreaza paragraful selectat impreuna cu paragraful care urmeaza pe aceeasi pagina;

Keep lines together (Se pastreaza liniile impreuna)- previne 'ruperea' unui paragraf pe doua pagini;

Page break before (Sfarsit de pagina inainte)- insera o noua pagina inaintea paragrafului selectat ;

Suppress line numbers (Se suprima numerele de linie) - anuleaza numerotarea liniilor (daca aceasta optiune este activa) pentru paragraful selectat ;

Don’t hyphenate (Fara despartire in silabe) - anuleaza impartirea automata in silabe in paragraful selectat.

PROPRIETATILE PAGINII

Din meniul FILE (FISIER) - PAGE SETUP (INITIALIZARE PAGINA) putem modifica proprietatile paginii:

 • Paper size (Dimensiune hartie) - marimea paginii - putem alege dintr-o lista de tipuri de pagini; sistemul european foloseste pagina A4. Pe langa tipurile predefinite, utilizatorul are posibilitatea sa introduca pagini cu alte dimensiuni, completand campurile width (latime) si height (lungime);
 • Margins (Margini) - marginile paginii - se poate modifica fiecare margine separat, pentru documentele ce vor fi legate se va tine cont la marginea din stanga sau se poate introduce o valoare in campul gutter (pentru indoire) in functie de latimea cotorului ;
 • Orientation (Orientare) - orientarea textului pe pagina, cu doua optiuni: portrait (tip portret) -textul este scris pe latimea paginii si landscape (tip vedere), cand textul este scris pe lungimea paginii;
 • Headers and footers (Anteturi si subsoluri) - permite stabilirea optiunilor pentru antete si subsoluri care pot fi diferite pentru pagina cu numar par si cea cu numar impar, sau poate fi diferita doar pentru prima pagina.

Fiecare modificare poate fi aplicata la tot documentul (App!y who!e document – Document intreg), doar pentru textul selectat (Apply selected text – Text selectat) sau pentru textul introdus de la acest punct in continuare (Apply this point forward – De la acest punct inainte).Butonul DEFAULT (IMPLICIT) va face ca modificarile alese in fereastra sa devina implicite pentru orice nou document.

INSERAREA NUMARULUI DE PAGINA

Meniul INSERT (INSERARE) - PAGE NUMBERS (NUMERE DE PAGINA) permite inserarea numarului de pagina.

Position (Pozitie) permite alegerea pozitiei numarului de pagina in partea de sus a paginii (top of page), in partea de jos (bottom of page) sau pe centru. Alignment (Aliniere) contine alinierile posibile: stanga, dreapta, centru, in exterior sau in interiorul paginii. 

Tot in aceeasi fereastra exista optiunea Show number on first page (Afisare numar pe prima pagina) - afiseaza numarul de pagina pe prima pagina; implicit, optiunea este anulata.

Butonul Format deschide o noua fereastra unde, printre alte optiuni, utilizatorul poate alege numarul de la care se incepe notarea in documentul respectiv sau intr-o anumita sectiune.

ARANJAREA TEXTULUl PE COLOANE

Pentru aranjarea pe coloane, dupa selectarea textului se alege comanda COLUMNS (COLOANE) din meniul FORMAT.

In fereastra respectiva avem urmatoarele rubrici:

- Presets (Presetari) – o lista de 5 modele prestabilite de coloane ;

- Numbers of columns (Numar de coloane) - numarul de coloane;

- Width and spacing (Latime si spatiere) - se introduc valorile pentru latimea fiecarei coloane in parte (width) sau distanta dintre coloane; daca optiunea Equal column width (Coloane de latime egala) este bifata, atunci toate coloanele vor avea aceeasi dimensiune care este afisata in campul width (latime) pentru prima coloana;

Line between (Linie intre) - va desena o linie intre coloane;

Apply to (Se aplica pentru) - va aranja tot documentul pe coloane sau doar textul selectat.

TIPARIREA UNUI DOCUMENT

Tiparirea unui document la imprimanta se realizeaza accesand comanda PRINT (IMPRIMARE) din meniul FILE (FISIER) sau apasand combinatia CTRL+P. Ambele comenzi vor deschide o fereastra de dialog ce permite stabilirea modalitatilor in care documentul va fi tiparit. Apasarea butonului OK va porni tiparirea documentului cu toate optiunile pe care le-am ales. Butonul CANCEL (REVOCARE) va inchide fereastra si va da controlul utilizatorului asupra aplicatiei si documentului.

Fereastra PRINT (IMPRIMARE) are urmatoarele rubrici:

- Printer (Imprimanta) - ofera informatii despre imprimanta selectata, permite tiparirea documentului intr-un fisier (Print to file – Imprimare in fisier), tiparirea pe ambele fete ale foii de hartie (Manual duplex), cautarea unei imprimante in retea (Find Printer – Gasire imprimanta…) si modificarea setarilor imprimantei (Properties - Proprietati).

- Page Range (Sir de pagini) - are urmatoarele optiuni : All (Toate) – tipareste toate paginile documentului, Current page (Pagina curenta) – tipareste doar pagina curenta (pagina curenta este pagina in care se gaseste cursorul si nu pagina care este afisata pe ecran la un moment dat), Selection (Selectia) - tipareste doar zona de text selectata si Pages (Pagini) – tipareste doar paginile al caror numar a fost introdus in campul respectiv.

- Copies (Copii) - tipareste un anumit numar de copii ale documentului respectiv, iar optiunea Collate (Asamblare) va tipari fiecare copie a documentului pe rand.

- Zoom (Panoramare) – forteaza tiparirea pe o foaie de hartie a uneia sau mai multor pagini din Word (Paper per sheet – Pagini per foaie) sau redimensioneaza pagina pentru anumite formate de hartie.

- Options (Optiuni) – permite configurarea procesului de tiparire si stabilirea elementelor documentului ce vor apare pe hartie.

- Print (Imprimare) - permite tiparirea intregului document sau doar a paginilor cu numar par sau impar.

- Print What (De imprimat) - tipareste documentul sau informatii referitoare la document.

Apasarea butonului PRINT (IMPRIMARE) din toolbar va initia tiparirea intregului document cu setarile implicite.

CAUTARE SI INLOCUIRE

Cautarea unui text sau a unei portiuni de text se poate face apeland comanda FIND (GASIRE) din menul EDIT (EDITARE). Pentru inlocuirea automata a unui text cu altul se apeleaza comanda REPLACE (INLOCUIRE) din meniul EDIT (EDITARE). Dintre optiuni, amintim : find next - cautarea urmatoarei aparitii a textului cautat, replace - inlocuirea textului gasit si replace all - inlocuieste automat textul cautat cu textul introdus de noi in campul replace with.

INSERAREA SIMBOLURILOR INTR-UN DOCUMENT

Comanda SYMBOL din meniul INSERT permite utilizatorului sa insere diverse simboluri si caractere speciale. Lista derulanta font contine fonturile aflate la dispozitia Word-ului. Unele fonturi (Wingdings, Webdings, Commonbullets, Symbol etc) contin simboluri si semne ce pot fi introduse in document. Pentru simbolurile sau caracterele des folosite (ex. diacriticele) prograrnul permite configurarea unor shortcut-uri (combinatii de taste) apasand butonul SHORTCUT KEY.. (TASTA DE COMENZI RAPIDE) dupa selectarea in lista a simbolului dorit. In campul Press new shortcut key (Apasati noua tasta comenzi rapide) se introduce combinatia care se salveaza apasand butonul ASSIGN (ASOCIERE).INSERAREA IMAGINILOR INTR-UN DOCUMENT

Microsoft Word permite inserarea de imagini aflate intr-un folder in calculator, pe discheta sau pe compact disc. Din meniul INSERT (INSERARE) se alege comanda PICTURE (IMAGINE) si se selecteaza FROM FILE… (DIN FISIER…). Se deschide o fereastra prin care ne cautam imaginea dorita si se apasa butonul INSERT (INSERARE). Tot in succesiunea de comenzi INSERT - PICTURE putem insera imagini, desene alb-negru/color sau obiecte multimedia alegand comanda CLIP ART (MINIATURA). Aceasta comanda activeaza un catalog (album) ce ofera utilizatorului facilitati de grupare si cautare avansata. Implicit, la instalare, programul Microsoft Word adauga un numar de obiecte in acest catalog. Versiunile mai noi permit cautarea pe Internet a unor imagini sau desene direct din fereastra Word.

Un click cu butonul din dreapta al mouse-ului pe imagine si selectarea comenzii FORMAT (FORMATARE IMAGINE) deschide o fereastra cu mai multe rubrici :

 • Color and lines (Culori si linii) - insera o culoare de fundal (FILL - UMPLERE) si/sau margini (LINE - LINIE) ;
 • Size (Dimensiune) - permite modificarea dimensiunilor absolute si rotirea imaginii (Size and Rotate – Dimensionare si rotire), marirea sau micsorarea cu un anumit procent (Scale - Scara) ; optiunea Lock aspect ratio – Blocare raport aspect va conserva forma imaginii, astfel ca modificarea unei dimensiuni va duce la schimbarea automata a celeilalte ;
 • Wrapping (Aspect) - modifica raportul imaginii cu textul din jur si stabileste distanta dintre marginile imaginii si text ;
 • Picture (Imagine) - permite utilizatorului sa taie o portiune din imagine (CROP - TRUNCHIERE) sau sa faca modificari ale contrastului si luminozitatii imaginii.

INSERAREA OBIECTELOR INTR-UN DOCUMENT

Comanda OBJECT (OBIECT) din meniul INSERT (INSERARE) permite introducerea in document a obiectelor create cu alte aplicatii. Dupa alegerea aplicatiei dorite (de exemplu Microsoft Excel), in pagina Word se deschide o fereastra ce contine programul respectiv. Obiectul creat astfel poate fi incapsulat (embedded) in document sau doar legat (linked). Incapsularea mareste uneori foarte mult spatiul ocupat de document pe hard-disk sau pe discheta, insa are avantajul conservarii obiectului in acelasi document. Optiunea linked afiseaza in pagina obiectul inserat, insa salvarea se face in fisiere diferite ; copierea documentului si vizualizarea lui in alt calculator nu va permite restabilirea legaturii cu obiectul respectiv.

INSERAREA SI FORMATAREA TABELELOR

Tabelul se insera in document alegand comanda INSERT TABLE (INSERARE TABEL) din meniul TABLE (TABEL). Un tabel este alcatuit din coloane (columns) si randuri (rows) care delimiteaza celule (cells). Comenzile referitoare la tabel se pot lua din meniul TABLE sau apasand butonul Tables and Borders (Tabele si borduri). Din prima bara cu butoane afisam o noua bara specifica acestor operatiuni:

 • Delete (Radiera) - sterge elementele selectate (celule, randuri sau coloane) ;
 • Merge (Imbinare) - uneste doua sau mai multe celule intr-una singura ;
 • Split (Scindare) - imparte una sau mai multe celule in mai multe randuri si coloane ;
 • Select (Selectare) - selecteaza o celula, un rand sau o coloana;
 • Distribute Rows/Columns Evenly (Distribuire randuri/coloane in mod egal) - egalizeaza latimea coloanelor selectate sau inaltimea randurilor selectate;
 • Cell Height and Width - seteaza inaltimea si latimea celulelor selectate;
 • Autoformat (Autoformatare) – prezinta mai multe stiluri predefinite de tabel;
 • Sort - ordoneaza celulele selectate dupa maxim 3 coloane crescator sau descrescator.

STILURI

Un stil (style) este o colectie de proprietati ce poate fi salvata si aplicata unei selectii. Avantaje : scurtarea timpului pentru aplicarea unui numar mare de comenzi, uniformitatea in cadrul documentului, cautarea si prelucrarea automata a textului cu formatare speciala (de exemplu inserarea automata a cuprinsului). Cele mai folosite stiluri sunt Heading-urile (titlu, capitol, subcapitol, sub-subcapitol etc). Utilizatorul poate folosi stilurile deja existente in program pe care le poate modifica dupa dorinta sau poate crea stiluri noi. Aceste stiluri noi pot fi salvate doar in documentul respectiv sau pot fi salvate in Microsoft Word.

Comanda STYLE (STILURI SI FORMATARE) din meniul FORMAT deschide o fereastra in care se gasesc urmatoarele sectiuni:

 • Styles - lista de stiluri;
 • List - o lista derulanta de unde putem alege stilurile ce vor fi afisate in lista precedenta: Styles in use (doar stilurile folosite in documentul deschis la acel moment), All styles (toate stilurile) sau User-defined styles (afiseaza doar stilurile create de utilizator);
 • New - permite introducerea unui stil nou;
 • Modify - modifica un stil preexistent ;
 • Delete - sterge un stil.

New si Modify deschid o noua fereastra unde putem modifica numele stilului, putem sa (re)definim proprietatile (FORMAT) sau sa asociem stilului un shortcut. Bifarea optiunii Add to template va salva modificarile facute, astfel ca orice utilizator va putea accesa acest stil. Anularea acestei optiuni va salva modificarile doar in documentul respectiv.

La pornirea procesorului Word, acesta incarca stilul numit Normal. Daca utilizatorul lucreaza frecvent cu anumite proprietati ale documentului, se poate modifica stilul Normal iar aceste proprietati vor fi selectate automat la deschiderea unui document nou.
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu