Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » referate » informatica » word
VERIFICATOR ORTOGRAFIC, AUTO-TEXT, TEZAUR si CONTOR de CUVINTE

VERIFICATOR ORTOGRAFIC, AUTO-TEXT, TEZAUR si CONTOR de CUVINTEVERIFICATOR ORTOGRAFIC, AUTO-TEXT, TEZAUR si CONTOR de CUVINTE

Pornirea verificatorului ortografic

Word verifica ortografia din zbor, adica chiar in timp ce scrii.

Ptr a te asigura ca Word verifica automat ce scrii, alegi Tools (Instrumente) à Options (Optiuni), executi clic pe eticheta Spelling & Grammar (Corectare ortografica si gramaticala). Selectezi cu clic optiunea Check Spelling as You Type (Verificarea ortografiei in timpul tastarii) care porneste verificatorul ortografic automat. Daca nu-ti convine sublinierea ondulata a textului poti deselecta optiunea.

Verificatorul ortografic automat nu functioneaza

controlezi daca verificarea ortografica din mers este activata.verifici in eticheta Spelling & Grammar (Corectare ortografica si gramaticala) daca este validata optiunea Hide spelling errors (Ascundere greseli din acest document) si o devalidezi cu clic pt a o elimina. Executi clic pe OK.

s-ar putea ca doc sa fie formatat cu limbajul ,,fara corecturi”. Ptr rezolvare selectezi Ctrl + A (tot doc), apoi Tools (Instrumente) à Language (Limba) à Set Language (Stabilire limba) si alegi Romana (Romania) si executi clic pe OK. Se reactiveaza verificarea ortografica din mers.

cauti in varf optiunea Check Spelling as You Type (Verificarea ortografiei in timpul tastarii) si validezi caseta care porneste verificatorul ortografic automat.

Verificatorul ortografic automat in actiune

Word verifica automat chiar in timp ce scrii. Faci o gafa si cand apesi bara spatiu sau pui un semn de punctuatie, Word examineaza si imediat semnalizeaza gresit subliniind cu o linie rosie in zigzag.

SFAT: e bine sa scrii in continuare pt a nu uita ideea fara sa-ti bati capul cu inevitabilele greseli de tipar. Corectezi greselile cand ai terminat ideea sau paragraful:

gasesti cuvantul ortografiat gresit (cauti sublinierea rosie)

clic dreapta pe cuvantul ortografiat gresit si apare un meniu rapid

alegi de pe lista (daca are) cuvantul pe care intentionezi sa-l scrii si este inserat automat in doc in locul celui gresit

continua cu urmatorul cuvant ortografiat gresit. Poti privi pe pagina dupa urmatorul cuvant, dar e de preferat un dublu clic pe simbolul ortografic (,,carte”) de pe bara de stare (jos), care te duce instantaneu la urmatorul cuvant ortografiat gresit.

Daca cuvantul nu se afla pe lista si este corect ortografiat si vrei ca Word sa nu-l mai semnalizeze ca gresit, alegi de pe lista Ignore All (Ignorare totala).

Add (Adaugare) este folosit pt adaugarea in dictionarul Word a unor cuvinte folosite frecvent.

Comanda Ignore All (Ignorare totala) este valabila in doc editat curent. Daca vrei sa-l ignori pt totdeauna, alegi comanda Add si il treci pe lista asta este corect ortografiat a Word.

Folosirea optiunii AutoCorrect

Daca un cuvant il scrii gresit iar si iar, trebuie sa-l inscrii in lada Autocorectie. Odata aflat acolo, Word corecteaza automat greseala de tiparire sau de ortografie imediat ce se intampla (scrii pirmi dar pe ecran Word il schimba in primi ).

Pt a inregistra un cuvant in AutoCorrect , executi clic dreapta si alegi din meniul care apare Autocorectie, apoi din sub-meniul care apare alegi cuvantul corect ortografiat.

Pe cat posibil incearca sa adaugi in Autocorectie numai cuvinte cu minuscule.

Anularea corecturii

Daca Autocorectia face o schimbare care nu iti place, o poti anula. Apesi combinatia rapida Ctrl +Z ptr comanda Undo imediat dupa ce ai vazut textul corectat automat, realizeaza artificiul. Uneori da rezultate apasarea tastei ß Backspace.

Alte trucuri AutoCorrect

Daca incerci sa scrii: copyright (C) 1999, cand dactilografiezi (C), Word converteste automat acesta in simbolul ptr copyright ©. Este tot o functie AutoCorrect in actiune.

Daca ai nevoie de o sageata dactilografiezi --> si semnul se transforma in à, sau <-- se transforma in ß

Un truc frumos este fata J care apare cand tastezi :), sau :( ptr L. Vezi celelalte semne speciale in caseta AutoCorectie ó è ç

Trucuri AutoText

Spre deosebire de AutoCorrect care rescrie un text ortografiat gresit, AutoText termina de scris niste cuvinte pe care le-ai inceput.

Ex. incerci sa scrii Ladies and Gentlemen: si cand ajungi la i-ul din Ladies, apare deasupra cursorului o caseta cu text pe care daca il accepti apesi Enter.

Pornirea AutoText : alegi Tools (Instrumente) à AutoCorrect (AutoCorectie), apoi clic pe eticheta AutoText si validezi caseta Show Auto Complete … (Afisare sfat de completare automata…), apoi clic pe OK.

AutoText pastreaza un repertoriu de cuvinte uzuale, la care poti adauga pe cele personale.Revizuirea aranjamentelor AutoCorrect si AutoText

Poti controla vocabularele AC si AT ptr a elimina sau adauga cuvinte sau fraze, apeland caseta de dialog AutoCorrect.

Poti selecta un cuvant sau un text, apoi deschizi caseta Creare AutoText sau tastezi Alt+F3.

Poti face ca AutoCorrect sa indrepte cateva boroboate frecvente folosind optiunile din caseta de dialog:

doua majuscule la inceputul unei propozitii (ptr dactilografii prea rapizi)

prima litera a unei propozitii

numele zilelor

tasta CapsLock este accidental in functie

inlocuire text in timpul tastarii – asigura-te ca este selectata deoarece activeaza AutoCorrect.

Adaugarea manuala a unei intrari AutoCorrect

În eticheta AutoCorrect din caseta de dialog AutoCorrect poti crea propriile intrari folosind casetele Replace (Înlocuire) si With (Cu).

greselile de tipar si de ortografie se introduc in caseta Replace (Înlocuire)

cuvantul corect se introduce in caseta With (Cu). [Alegi ,,Plain text” (Text simplu) ptr a fi sigur ca formatul ramane neatins]

clic pe butonul Add ptr adaugarea unei intrari

clic pe OK ptr a inchide caseta de dialog AutoCorrect atunci cand ai terminat.

ATENTIE: AutoCorrect este subtil. Daca scrii privind la tastatura mai mult decat la ecran, nu poti sti niciodata ce se intampla acolo.

Eliminarea intrarilor AutoCorrect nedorite

Ptr a elimina un obiect din AutoCorrect, il localizezi pe lista, il selectezi cu mouse-ul, apoi clic pe Delete (Stergere).

Adaugarea unei noi intrari AutoText

Ptr o noua intrare executi clic pe eticheta AutoText din caseta de dialog AutoCorrect. Poti adauga un cuvant sau o fraza (folosite frecvent) pe care vrei ca Word sa le termine de scris in locul tau.

Ex. numele tau ,,Raducanu Petre” introdus in caseta de dialog Enter AutoText Entries Here (Introduceti intrarile AutoText aici), apoi Add (Adaugare) plaseaza acest articol in lada AutoText. Acum ori de cate ori scrii primele patru litere, radu intr-un doc, AutoText intra in functiune si afiseaza restul numelui. Apesi Enter ptr a il insera. Executi clic pe OK ptr a inchide caseta de dialog AutoCorrect.

SFAT: ca o alternativa a introducerii textului in caseta de dialog AutoText, poti selecta textul in doc, apoi alegi Tools (Instrumente) à AutoCorrect. Clic pe eticheta AutoText si textul selectat apare in caseta de dialog. Clic pe Add apoi pe OK si ai terminat.

Eliminarea unei intrari AutoText

Nu te lasa bantuit de ideea ca numele tau e pe lista AutoText. Ca sa-l elimini il localizezi pe lista AutoText, executi clic pe el ptr a il evidentia si apoi Delete (Stergere). Clic pe OK ptr a alunga caseta de dialog AutoCorrect dupa ce ai nimicit suficiente intrari.

Gramatica este amuzanta

Word contine un verificator gramatical care va sublinia cuvintele sau expresiile suspecte cu un zigzag verde.

Un clic cu butonul dreapta al mouse-ului pe textul subliniat cu verde afiseaza un meniu similar cu al verificatorului ortografic.

Majoritatea sugestiilor verificatorului gramatical pot fi ignorate: selectezi Ignore (Ignorare) din meniu si zigzagul verde dispare.

Verificatorul gramatical este cu adevarat util la verificarea unor cuvinte folosite gresit frecvent, cum ar fi ce-l in loc de cel. Verificatorul gramatical subliniaza ce-l ca potential gresit. Clic pe cuvant cu butonul dreapta al mouse-ului afiseaza cel ca o sugestie de inlocuire. Daca selectezi Abouth This Sentence (Despre aceasta propozitie) din meniu, Asistentul de Birou iti explica ce greseala ai facut (doar ca uneori bate campii cu explicatiile sale).

SFAT: - uneori verificatorul gramatical pare sa nu aiba dreptate. Nu renunta! Verifica intreaga propozitie ptr o eventuala eroare. E posibil ca un alt cuvant sa fie gresit folosit.

Daca detesti verificatorul gramatical din zbor, il poti inchide. Alegi Tools (Instrumente) à Options (Optiuni) din meniu. Clic pe eticheta Spelling & Grammar (Corectare ortografica si gramaticala). Aproape de baza casetei de dialog, in zona Grammar (Gramatica), vei gasi caseta de validare Check Grammar as You Type (Verificarea gramaticii in timpul tastarii). Executi clic in caseta de validare ptr a deselecta optiunea, apoi clic pe OK. Gramatica nu mai exista.

Verificarea intregului doc dintr-o data

Daca inchizi verificatorul gramatical sau ortografic din-zbor, ai putea prefera ca verificarea sa se faca dupa ce ai scris tot doc. Sau poate vrei ca Word sa-l revada rapid daca ai neglijat in focul scrisului sa revii asupra tuturor zigzagurilor rosii si verzi.

Ptr verificarea intregului doc alegi Tools (Instrumente) à Spelling & Grammar (Corectare ortografica si gramaticala).


Poti face clic pe instrumentul ABC, sau apesi tasta F7, comenzi scurte ptr Spelling & Grammar (Corectare ortografica si gramaticala).

Word parcurge doc in cautarea ofenselor aduse limbii romane (engleze). Daca descopera o boroboata, caseta de dialog adecvata (ortografica sau gramaticala) este afisata pe ecran.

Daca gasesti o sugestie sau o corectie convenabila, executi clic pe butonul Change (Schimba), daca nu, clic pe butonul Ignore (Ignorare) pana la incheierea intregii operatiuni.

Word continua verificarea doc pana cand spune ca a terminat. Sau daca ati inceput verificarea undeva pe la mijloc, Word va intreaba daca sa continue verificarea si spre inceputul doc; executi clic pe OK.

SFATURI:

Daca corectia dorita nu e pe lista de la baza casetei de dialog, o poti face tu. Editezi textul ce apare in partea superioara a casetei de dialog, facand modificarea pe care o consideri necesara. Apoi clic pe butonul Change (Modifica). Word continua verificarea propozitiei si a restului doc.

Daca cuvantul gresit ortografiat este totusi un cuvant real, poti sa-l introduci in dictionarul Word cu clic pe butonul Add (Adaugare).

Daca nu vrei ca aceeasi greseala sa te deranjeze iar si iar, executi clic pe butonul Ignore All (Ignorare totala).

Daca vrei sa inlocuiesti fiecare aparitie a unui cuvant ortografiat gresit cu ceva aflat in caseta Change (Modifica), faci clic pe Change All (Modificare peste tot).

Daca ai obiceiul agasant sa scrii ,,clci” in loc de ,,clic”, de exemplu, poti face clic pe AutoCorrect (AutoCorectie) si Word indreapta greseala de indata ce ati comiso.

Comanda Undo (Anulare tastare) sau Ctrl+Z, iti anuleaza corectiile de cele mai multe ori. E bine ptr cand esti obosit sau grabit si selectezi un cuvant de inlocuire gresit. Doar executi clic pe Undo si verifici inca odata ultimul cuvant. ( ATENTIUNE: Undo s-ar putea sa nu functioneze intotdeauna, nu te bizui pe el).

Dictionarul Word nu poate inlocui un dictionar adevarat. Numai intr-un dictionar adevarat poti cauta semnificatia unui cuvant, care iti spune daca ai folosit cuvantul potrivit in contextul propozitiei.

Nimeni care scrie la computer nu lucreaza doar cu dictionarul electronic; are intotdeauna la indemana un DEX bun.

Daca doua cuvinte identice se afla intr-un singur rand, Word le pune in evidenta ca Repeated Word (cuvant repetat). Executi clic pe butonul Ignore ptr ai spune lui Word sa nu bage in seama cuvantul dublu sau clic pe Delete ptr a expulza al doilea cuvant.

Comanda Spelling & Grammar (Corectare ortografica si gramaticala) localizeaza cuvinte cu pozitii stranii ale majusculelor, ex. cuVÂnt. Ai sansa sa capitalizezi corect cuvantul.

Tezaurul (lexiconul) Word

Lexiconul te ajuta sa cauti sinonime sau alte cuvinte cu acelasi inteles dar care au o greutate mai mare, sau ofera mai multa precizie.

1.- plasezi cursorul intr-un cuvant, ex. ,,mare”. Adjectivele sunt cele mai bune ptr lexicon.

2.- faci comanda Thesaurus (Lexicon). Alegi Tools (Instrumente) à Language (Limba) à Thesaurus (Lexicon) sau apesi comanda rapida Shift+F7. Se deschide caseta de dialog Thesaurus (Lexicon). Word afiseaza mai multe alternative ptr cuvant, grupate pe categorii, dupa semnificatii in stanga si sinonime in dreapta.

3.- ca sa inlocuiesti cuvantul in doc, evidentiezi alegerea ta si executi clic pe Replace (Înlocuire). Dupa selectarea unui cuvant, revii la doc. daca nu gasesti un cuvant faci clic pe Cancel (Revocare) ptr a te intoarce la doc.

SFATURI:

daca un cuvant din coloana din stanga este aproape dar nu chiar ce doresti, il selectezi si executi clic pe butonul Look Up (Cautare). Sinonimele noului cuvant apar in coloana din dreapta.

Daca cuvantul selectat nu are sinonime, lexiconul afiseaza o lista alfabetica de cuvinte. Înscrie un cuvant nou, similar, sau fa clic pe butonul Cancel (Revocare) ca sa revii la doc.

Dupa inserarea unui cuvant nou, va trebui sa faci un pic de editare: adaugi terminatiile cuvantului, sau inlocuiesti articolul ,,un” cu ,,o” in fata cuvantului.

Extragerea unei numaratori de cuvinte

Daca ai de scris un articol de 1000 de cuvinte sau o compunere de 5 pagini, sau vrei sa iti faci o idee despre cate cuvinte are doc-ul tau, alegi Tools (Instrumente) à Word Count (Contor de cuvinte). Caseta de dialog afiseaza un sumar al nr de pagini, cuvinte, caractere, paragrafe si randuri din doc.

Comanda Word Count (Contor de cuvinte) este mult mai riguroasa decat simpla numarare a paginilor. Paginile pot fi falsificate. Niste fonturi mai mari si margini mai inguste i-au salvat pe multi elevi si studenti de primejdia predarii unei lucrari prea scurte.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu