Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » referate » management
Educatie antreprenoriala referat

Educatie antreprenoriala referat
Educatie antreprenoriala referat

1.SPIRITUL ANTREPRENORIAL

O scurta caracterizare

Determinare si perseverenta:

Mai mult decat oricare alt factor,dedicarea totala catre success ca antreprenor poate depasi obstacolele. Determinarea puternica si perseverenta pot face un antreprenor sa faca fata oricaror greutati pe care alte persoane le-ar considera

insurmontabile si chiar pot compensa lipsa de experienta si de indemanare a personalului angajat.

Dorinta de acastiga

Anreprenorii examineaza o situatie ,determina cum isi pot mari sansele de castig si trec mai departe. Ca rezultat riscurile considerate mari de persoanele obisnuite sunt riscuri mari pentru anreprenori.

Cautarea feedback-ului
Antreprenorii eficienti sunt adesea descrisi ca avand capacitatea de a invata repede . Spre deosebire de alte personae ei au si dorinta puternica de a sti cat de bine se descurca si cum isi pot imbunatati rezultatele.Feedback-ul este important deoarece antreprenorul doreste sa invete din greseli si din experiente anterioare.

Rezolvarea problemelor persistente

Antreprenorii nu sunt intimidati de situatii dificile.Increderea in sine si optimismul general il fac sa vada imposibilul ca pe ceva ce doar necesita mai mult timp pentru a fi rezolvat.Problemele simple il plictisesc, antreprenorii sunt extrem de persistenti insa sunt realisti in a aprecia ceea ce pot si ceea ce nu pot sa faca si unde au nevoie de ajutor pentru rezolvarea unor probleme dificile dar

de neevitat.

Initiativa si responsabilitate

Antreprenorii au fost intotdeauna considerati personae independente ,ei cauta si preiau initiativa,se pun in situatii in care sunt personal raspunzatori pentru succesul sau esecul intregii operatiuni.Le place sa se implice in probleme in care impactul lor personal sa poata fi masurat.

Orientare spre oportunitati

Un lucru care ii diferentiaza clar pe antreprenori este concentrarea spre oportunitate mai mult decat spre resurse,structura sau strategie.

Toleranta pentru esec

Antreprenorii folosesc esecul ca pe o experienta din care pot invata ceva .Cei mai eficienti anreprenori sunt cei care se asteapta la dificultati si nu sunt

dezamagiti, descurajati sau deprimati de un esec.

Incredere in sine si optimism

Desi antreprenorii intampina adesea obstacole majore increderea in abilitatile personale ii determina sa le depaseasca si ii face pe ceilalti sa-si mentina propriul optimism.

Realizarea de viziuni:

Antreprenorii stiu unde vor sa ajunga . Ei au o viziune sau concept despre ceea ce vor sa fie firma lor.

Creativitatea si spiritual de inovatie

Creativitatea a fost privita timp indelungat ca ceva genetic, cu care te nasti si nu o poti dobandi insa un curent in continua crestere afirma ca aceasta poate fi invatata.

Independenta

Frustrarea in fata sistemelor birocratice, impreuna cu dorinta de a “face

o diferenta” ii face pe anreprenori niste persoane foarte independente care doresc sa faca lucrurile in felul lor.

Abilitati manageriale

Aceasta nu reprezinta o caracteristica absolut necesara a antreprenorilor insa este important de stiut ca si de acest tip de cunoastere este nevoie pentru a fi un antreprenor de succes.

2.INTERESELE-VARIABILE MOTIVATIONALE

Fiecare antreprenor are propriile sale motive pentru care a ales sa se implice in in initierea si dezvoltarea unei afaceri.Insa dincolo de motivele particulare, specifice fiecarei personale, exista o serie de motive comune, care pot fi identificate in cadrul persoanelor care aleg o activitate antreprenoriala.In general putem identifica patru mari tipuri de motivatii:

Supravietuirea- este motivatia celor care creaza firme si intreprind activitati economice pentru ca au putine alternative.

Antreprenoriatul ca mod de viata se refera la cei care aleg calea de a fi proprii stapani pentru a-si atinge scopurile personale.

Antreprenoriatul cresterii economice include intreprinzatorii care au fost atrasi, educati, si determinati sa inceapa afaceri sa creeze bogatie si locuri de munca in comunitate.

Antreprenoriatul ca si cariera ii include pe cei care au pasiunea de a construi/gestiona sisteme si experimenteaza pe tot parcursul vietii mai multe afaceri.Uneori initiaza o afacere o aduc la nivel de profitabilitate si apoi o vand.Capitalul obtinut il folosesc pentru a o lua de la capat.

Din punct de vedere al mediului de afaceri, motivatiile se refera la a lansa noi idei de afaceri, a depasi competitorii, a inova si a contribui la dezvoltarea sociala.

3.INTREPRINZATOR SI MANAGER

Numit cand lider sau manager, cand inovator sau decident, intreprinzatorul este in fapt „omul orchestra” care indeplineste succesiv fiecare din aceste roluri.

Eforturile specialistilor de a defini conceptul de intreprinzator s-au concretizat in numeroase definitii complementare ce surprind fatetele multiple si atat de complexe ale acestui concept. Calitatea de ''generator de noi afaceri''

constituie un numitor comun al multitudinii de definitii atribuite conceptului de

intreprinzator.

4. PLANUL DE AFACERI

Planul de afacere este un concept foarte cunoscut in afaceri, iar motivul este simplu: este un instrument esential pentru succesul unei afaceri.

In lipsa lui, intreprinzatorul trebuie sa fie un geniu al improvizatiei, ceea ce este mult mai dificil decat realizarea initiala a unui plan al afacerii si imbunatatirea lui periodica.
Toti intreprinzatorii isi fac un plan inainte de a incepe o afacere, chiar daca deseori doar in minte. Un plan scris este cerut de banci, si alti finantatori.

Nu exista o structura fixa a planului de afaceri, aceasta poate varia in functie de cerintele informationale carora trebuie sa le raspunda planul de afaceri - de exemplu, in functie de:
- destinatarul final: proprietarii afacerii sau investitorii potentiali;
- vechimea firmei: planul de afaceri pentru o firma noua va fi diferit de cel pentru un proiect al unei firme existente;
- specificul activitatii firmei;
- amploarea proiectului de afaceri.

Exista insa elemente de baza care se regasesc in majoritatea planurilor de afaceri:

- scurta prezentare a firmei, a misiunii, obiectivelor si strategiei sale;
- descrierea produsului sau serviciului sau si a pietei careia i se adreseaza;
- descrierea strategiei de vanzari;
- descrierea concurentei;
- diverse proiectii financiare.

Planul de afaceri destinat potentialilor finantatori trebuie sa ii convinga pe acestia de viabilitatea proiectului propus.

Autorul sau va trebui sa aiba capacitatea de a pune in lumina avantajele afacerii, fara ca aceasta sa dauneze insa realismului planului prezentat.

Persoanele care vor examina planul au in general suficienta experienta pentru a detecta aprecierile exagerat de optimiste.
Daca dezvoltarea afacerii este mai lenta decat se aprecia, s-ar putea ca firma sa fi atras prea multe resurse costisitoare; daca aceasta e prea rapida, firma s-ar putea sa nu poata utiliza intregul potential din cauza lipsei de fonduri

Realizarea planului de afaceri are cateva avantaje:
- Analiza detaliata a activitatii viitoare pe care o presupune realizarea planului de afaceri permite evitarea multor greseli cauzate de lipsa de informare (cunoasterea insuficienta a concurentilor sau clientilor, cunoasterea insuficienta a unor concepte economice sau tehnice implicate in activitate);

- Planul de afaceri indica cu destul de mare precizie investitia initiala necesara, in ce se va investi si cum va fi recuperata investitia. in acest fel, se reduce semnificativ riscul aparitiei unor probleme cu cash-flow - ul (fluxurile de numerar), una din cauzele principale de esec in primele etape de functionare ale noilor afaceri.
In plus, intreprinzatorul poate alege cele mai avantajoase surse de finantare.
Mai mult, un plan de afaceri bine realizat creste credibilitatea intreprinzatorului in fata investitorilor si partenerilor de afacere.

- Realizarea planului de afaceri intareste abilitatile de planificare ale intreprinzatorului. Chiar daca planul de afaceri nu va putea fi pus in practica in toate detaliile sale, pentru ca mediul economic este in continua schimbare, intreprinzatorul va fi mai bine pregatit si capabil sa se adapteze mai rapid.

Bibliografie:

Liviu Marin ,, Antreprenorii si antreprenoriatul ‘’ editura EFI ROM , 2007

https://www.plandeafacere.ro/Politica de confidentialitate


.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Cultura organizationala
Conceptul de cost de productie
Principiile generale ale managementului calitatii
ANALIZA CONTRACTULUI DE LEASING LA SC PIN SRL
MANAGEMENTUL STRESULUI
ACTIUNI MANAGERIALE PENTRU FINANTAREA UNUI OBIECTIV DE INVESTITII PRIN PLANUL DE AFACERI
Definirea managementului
Costurile pentru client
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu