Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » referate » management » protectia muncii
ATRIBUTIILE RESPONSABILULUI CU PROTECTIA MUNCII

ATRIBUTIILE RESPONSABILULUI CU PROTECTIA MUNCII
ATRIBUTIILE RESPONSABILULUI CU PROTECTIA MUNCII

Persoana cu atributii pentru protectia au obligatia sa organizeze desfasurarea activitatii in deplina siguranta, fiind raspunzatori pentru aplicarea regulilor de protectie a muncii, atributii:

a. Sa respecte prevederile normelor de Protectia Muncii, prescriptiile tehnice, fisele tehnologice sau instructiunile de folosire si intretinere a utilajelor, instalatiilor si masinilor de la punctele de lucru, precum si regulile de protectie si igiena a muncii in vederea prevenirii accidentelor de munca .

b. Sa organizeze locurile de munca si sa pregateasca conditiile de lucru pentru fiecare echipa, sa supravegheze si sa indrume personalul din subordine pentru formarea deprinderilor de munca corecte si aplicarea corecta a regulilor de protectie a muncii .

c. Sa nu primeasca spre executie proiecte care nu au prevazute detaliile de executie, masurile si dispozitivele de protectie a muncii .

d. Sa urmareasca mentinerea disciplinei, a ordinii si curateniei la locul de munca, precum si mentinerea cailor de acces libere .


e. Sa solicite chemarea proiectantului pentru acordarea de asistenta tehnica in executia lucrarilor de grad ridicat de dificultate, pentru solutionarea problemelor de protectie a muncii si evitarea accidentelor .

f. Sa instruiasca, conform prevederilor regulamentului, salariatii pentru lucrarile pe care acestia urmeaza sa le execute .

g. Sa verifice dupa fiecare instruire daca salariatii si-au insusit regulile de protectie a muncii predate la instructajul periodic, consemnand acest fapt in fisa de instructaj .

h. Sa verifice zilnic, inainte de inceperea lucrului daca sunt asigurate dispozitivele de protectie a muncii, daca ele sunt in buna stare, daca sunt amenajate corespunzator caile de acces, daca sunt afisate la locul de munca instructiunile de lucru si de protectie a muncii si daca sunt avertizate locurile periculoase .

i. Sa nu primeasca la lucru salariatii fara instructajul efectuat la zi, fara echipament de protectie si de lucru corespunzator meseriei, salariatii in stare avansata de oboseala sau in stare de ebrietate .

j. Sa nu dea dispozitii angajatilor pe care ii conduc sa execute lucrari pentru care acestia nu au calificare si experienta necesara, nu sunt instruiti, sau care depasesc capacitatea lor fizica .

k. Sa instruiasca personalul angajat asupra modului de folosire a echipamentului de protectie si a dispozitivelor de protectie a muncii .

l. Sa nu trimita sa lucreze la inaltime muncitorii care nu au aviz medical care sa certifice aptitudinea lor pentru astfel de lucrari, tineri fara experienta de cel putin doi ani in conditii, sau oameni care au depasit varsta de 50 de ani .

m. Sa controleze in permanenta daca se respecta tehnologiile de lucru si regulile de protectie a muncii .

n. Sa raspunda de propaganda de protectie a muncii la lucrarile pe care le conduc .

o. Sa supravegheze functionarea utilajelor si instalatiilor la lucrarile pe care le conduc, urmarind sa nu se produca accidentarea muncitorilor din cauza lor si sa nu permita interventia muncitorilor neautorizati sa execute reparatii la ele .

r. In cazul producerii unui accident de munca sa organizeze imediat primul ajutor si sa anunte conducerea universitatii si compartimentul de Protectia Muncii luand masuri sa nu fie modificata starea de fapt pana la cercetarea competenta .

COMPARTIMENT DE

protectia munciiPolitica de confidentialitate


.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu