Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale uniceAcasa » tehnologie » constructii » instalatii
Calculul de dimensionare al instalatiei de alimentare cu agent termic a radiatoarelor

Calculul de dimensionare al instalatiei de alimentare cu agent termic a radiatoarelorCalculul de dimensionare al instalatiei de alimentare cu agent termic a radiatoarelor

Instalatia de alimentare este o retea cu distributie radiala. Pentru distributia agentului termic se utilizeaza un distribuitor care deserveste 2 circuite.

Dimensionarea acestei instalatii presupune determinarea diametrelor conductelor retelei si calcularea presiunii necesare.

Dimensionarea corpurilor de incalzire

Corpurile de incalzire utilizate sunt radiatoare din bimetal RS 600. Acestea au o putere termica nominala de 203.5 W/element. Deoarece agentul termic are temperatura de 48 – 45 oC s-a introdus un coeficient de corectie (ct) conform tabelului de conversie termica dat de producator. In functie de tempreatura agentului termic si de temperatura camerei de 21 oC, din tabelul espectiv, s-a determinat valoarea ct = 0,3. Inmultind aceasta valoare cu puterea termica nominala se obtine o putere termica de 61 W/element.

Numarul de elementi se determina prin raportul dintre necesarul de caldura din fiecare incapere si puterea termica data de un element. Valoarea obtinuta se rotunjeste la o valoare intreaga.

Debitul de agent termic necesar pentru fiecare radiator este dat de relatia:

Calculul hidraulic al retelei de alimentare

Metodologia de calcul:

Se intocmeste schema de alimentare cu agent pe baza desenului de ansamblu. Pe acest desen se numeroteaza tronsoanele. Se inscriu debitele si lungimile fiecarui tronson.

2. Se stabileste cel mai dezavantajat consumator fata de distribuitorul de agent. Acesta este ventilo-convectorul pozitia 2/1 pentru circuitul C1 si radiatorul 8/1 pentru circuitul 2. Calculul hidraulic incepe cu traseul care alimenteaza acesti consumatori. In functie de debitul de pe fiecare tronson apartinand acestui traseu se determina diametru conducteler si pierderile de sarcina liniare unitare de pe fiecare tronson cu ajutorul diagramei pierderilor de presiune la conductele RAU-VPE din “Incalzirea si racirea suprafetelor REHAU – informatii tehnice” pag B15. Pierderea liniara de sarcina de pe fiecare tronson se determina inmultind pierderea liniara unitara cu lungimea tronsonului respectiv.

Pentru determinarea pierderilor locale de sarcina se identifica rezistentele locale pe schema de alimentare si se determina coeficientii de pierdere locale de sarcina coresunzator fiecarei rezistente locale. Pierderea locala de sarcina se determina cu relatia:

unde v este viteza determinata ca fiind debitul de pe tronsonul respectiv impartit la sectiunea interioara a conductei de pe acelasi tronson iar este coeficientul de pierdere locala de sarcina.

Presiunea necesara distribuitorului este suma dintre pierderea liniara de sarcina si pierderea locala de sarcina.

3. Se stabileste circuitul cel mai dezavantajat fata de consumatorul cel mai dezavantajat. Acesta este circuitul de alimentare al distribuitorului cu agent, deoarece la pierderea de presiune liniara si locala calculata ca pentru distribuitorul D2 se adauga si presiunea necesara acestui distribuitor.

Se dimensioneaza celelalte circuite deservite de distribuitor, in functie de debitul de pe fiecare tronson utilizand aceeasi nomograma ca si la traseul de alimentare a cosumatorului cel mai dezavantajat.

Rezultatele au fost prezentate in tabelul 1

Concluzii

Rezultatele prezentate in tabelul 1 conduc la o sursa hidraulica totala de 2.1 mCA la un debit de 2.71 m3/h.

Din catalogul electronic furnizat de Grundfos s-a ales pompa UPS 25 - 80. In anexa 1 sunt prezentate Curbele caracteristice si punctele de functionare conform datelor de intrare prezentate anterior:

inaltimea de pompare = 2.1 mCA ;

debit = 2.71 m3/h.

In urma consultari graficului pompei s-a constatat ca aceasta va functiona la o inaltime de pompare de 3.14 mCA si un debit de 2.9 m3/h.

loading...
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 PROIECT DE LECTIE CLASA: a X a EDUCATIE MUZICALA - OPERA IN GERMANIA SI RUSIA
 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani Limba si comunicare - Strugurele, de Maria Gaitan
 Proiect instalatii electrice - Sa se proiecteze instalatia electrica si de forta a unei microintreprinderi la alegerea studentului
 PROIECT - Ingineria reglarii automate - sistemul de reglare automata a unei actionari cu motor electric

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea
 Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
 Lucrare de licenta educatie fizica si sport - studiu asupra imbunataȚirii motricitaȚii in lectia de educatie fizica la clasele a v-a de la &
 Lucrare de licenta ecologie si protectia mediului - aspecte ecologice privind fauna de orthoptere si mantide din parcul national muntii macinului
 LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT INFORMATICA - GESTIONAREA STOCULUI UNEI FARMACII
 LUCRARE DE ATESTAT ELECTRONIST - TEHNICA DE CALCUL - Placa de baza
 Evidenta a clientilor dar si a serviciilor in Visual Fox pro 9 - Lucrare de atestat
 Lucrare atestat Tehnician in turism - CALITATEA SERVICIILOR TURISTICE
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu