Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
Grupul piston

Grupul piston


Grupul piston

Grupul piston este alcatuit din: piston, bolt si segmenti (fig. 1).

Figura 1

Acesta are rolul de a inchide camera de ardere in partea sa inferioara. Etansarea camerei de ardere se face atat in ceea ce priveste scaparea fluidului de lucru spre carter cat si patrunderea uleiului in exces dinspre carter.

Forta de presiune dezvoltata in urma arderii combustibilului este preluata de capul pistonului si este transmisa, prin intermediul bielei, arborelui cotit care o transforma in moment motor.Datorita contactului direct cu gazele de ardere din cilindru, pistonul (in special capul pistonului) si primul segment (segmentul de foc) lucreaza la temperaturi ridicate.

O problema deosebita este ungerea segmentilor, in scopul reducerii uzurii cilindrilor.

Fiecare componenta a grupului piston are rolul sau si aceasta problema va fi tratata separat in subcapitolele urmatoare.

Deoarece calculele de rezistenta au un caracter de verificare a dimensiunilor, in primul rand vor fi calculate sau adoptate dimensiunile caracteristice ale componentelor grupului piston.

Dimensiunile pistonului nu pot fi stabilite decat pe baza celor ale boltului si segmentilor. De asemenea trebiue stabilit numarul segmentilor.

Din acest motiv se face mai intai calculul segmentilor, apoi cel al boltului si, in final, calculul pistonului.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.