Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale unice
Acasa » tehnologie » tehnica mecanica
SISTEMUL DE REGLARE PNEUMATICA

SISTEMUL DE REGLARE PNEUMATICA
SISTEMUL DE REGLARE PNEUMATICA

CERINTE:

Alimentarea cu aer este necesarǎ pentru a permite sistemului de reglare pneumaticǎ sǎ asigure urmǎtoarele servicii:

Aerul de lansare pentru turbina cu gaze si aerul instrumental.

Facilitǎti de curǎtare a compresorului.

Continutul tancului de ulei de lubrifiere si indicatia de nivel scǎzut.AERUL DE LANSARE SI INSTRUMENTAL

Aerul de lansare este conectat pe fata anterioarǎ a carcasei cu sens de rotatie stanga (L.H). O valvulǎ de izolare, un controler protejat, un filtru de linie, o valvulǎ de contorizare, o electro-valvulǎ si un comutator de presiune, sunt montate in partea lateralǎ a modulului, sub panoul local de control. Aerul, la presiunea nominalǎ de 24,1 bar este asigurat de sistemul de aer al navei de inaltǎ presiune (H.P).

Pornirea motorului poate fi initiatǎ atat de pe pozitia loclǎ cat si de la distantǎ. Cand valvula de izolare este deschisǎ, comutatorul de presiune este alimentat cu aer, la fel si controlerul si aerul de lansare ajunge la electro-valvulǎ prin filtrul de linie si valvula de mǎsurare. Comutatorul de presiune indicǎ "Presiune de lansare disponibilǎ" pe pozitia de la distantǎ. Cu dispozitive interconectate, sincronizate, se decide (se corecteazǎ) dacǎ se dǎ comanda de la distantǎ sau se lanseazǎ de pe local (LCP). Cand se dǎ comanda, electro-valvula se deschide si permite aerului sǎ pǎtrundǎ la nivelul controlerului capsulat. Valvula de contorizare, sesizeazǎ si controleazǎ viteza de deschidere a controlerului, ceea ce previne o crestere bruscǎ si ridicatǎ a presiunii de aer, la nivelul demarorului. Controlerul deschide si permite aerului sǎ ajungǎ la demaror printr-un restrictor care limitezǎ presiunea aerului la 17,23 bar. O tubulaturǎ de legǎturǎ cu cea de admisie a aerului de pornire, este conectatǎ la un manometru cu citire directǎ de pe panoul local si la un comutator de presiune ce dǎ comanda de la distantǎ, asupra demarorului in functiune.

In timpul unei secvente de lansare normale, la o setare predeterminatǎ, robinetul de inchidere la inaltǎ presiune (HPSOC) este deschis si initiatorii de flacǎrǎ sunt alimentati - vezi procedurile Lansare/Oprire.

Cand GTCU (unitatea de comutare (guvernare) a turbinei cu gaze) atinge viteza constantǎ (de auto-mentinere), un comutator rotativ, integrat cu demarorul, se deschide si intrerupe circuitul cǎtre electro-valvulǎ. O a treia cale a electro-valvulei ventilezǎ linia de la controler si acest lucru intrerupe alimentarea cu aer a demarorului.

FACILITATILE DE CURATARE A COMPRESORULUI

Tancul de nivel al lichidului de curǎtare pentru compresor, un robinet cu trei cǎi, o valvulǎ de aer cu actionare manualǎ si o sticlǎ de nivel sunt montate pe incinta curbatǎ a lichidului de curǎtare. Aerul este livrat le o presiune nominalǎ de 100 lbf/in2 de cǎtre sistemul de aer al navei de inaltǎ presiune (HP).

O valvulǎ de izolare reduce presiunea aerului la 0,7 bar, prin intermediul unei valvule de reductie, inainte de a intra in valvula de aer actionatǎ manual.

O actionare a valvulei de aer , cu robinetul cu trei cǎi, pe pozitia "Spǎlare", permite aerului sub presiune sǎ actioneze asupra tancului de mǎsurare, fortand agentul de spǎlare sǎ curgǎ printr-un comutator de presiune, cǎtre inelul de pulverizare.

CONTINUTUL TANCULUI DE ULEI LUBRIFIANT SI INDICATIA DE NIVEL SCAZUT
Aerul sub presiune la 6,9 bar este livrat cǎtre o valvulǎ regulatoare de presiune montatǎ pe panoul local de comandǎ.

Aerul cu presiunea redusǎ de la aceastǎ valvulǎ este condus prin tubulaturǎ cǎtre un transmitǎtor de echilibru, montat pe tancul de ulei, care sesizeazǎ nivelul uleiului in tanc. Acest transmitǎtor elibereazǎ o cantitate de aer care variazǎ functie de nivelul continutului tancului, determinand presiunea in linia de alimentare sǎ varieze. Prin intermediul acestei presiuni ce variazǎ functie de nivelul de lichid se permite citirea continutului din tanc corespunzǎtoare unei presiuni indicate de manometru. Un comutator de presiune pe aceastǎ linie actioneazǎ o luminǎ de avertizare de nivel scǎzut de la distantǎ, la o presiune corespunzǎtoare cu un nivel de lichid rǎmas in tanc, cu masa de 59 kg.

SISTEMUL DE INDICATIE AL NIVELULUI DE ULEI AL GTCU

Acest sistem permite indicatia localǎ si de la distantǎ a nivelului din tanc si actioneazǎ o alarmǎ de nivel minim de la distantǎ. Sistemul cuprinde o sondǎ de nivel ulei montatǎ pe tanc, un cablu de compensatie, un panou de control, montat la bazǎ si un indicator montat pe panoul local de control.

De la nivelul sondei (jojei) un cabblu coaxial face legatura cu panoul de comandǎ. Mai existǎ un cablu coaxial de compensatie, neconectat cu sonda, folosit pentru compensarea variatilor parametrilor electrici ai sondei.

Panoul de comandǎ (control) este alimentat de la reteaua de 24 V DC si cuprinde trei module si o bandǎ terminalǎ. Cele trei module constituie: unitatea de putere, un modul de comutare, si un modul de punte.

Fig. 1 - SISTEMUL PNEUMATIC AL TURBINEI TYNE

Fig. 2 - DIAGRAMA DE CABLAJ - SISTEMUL DE MASURARE A NIVELULUI DE LICHID AL TANCULUI BAYHAMPolitica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
PROIECT DE LECTIE CLASA A II-A, Educatie plastica, Tehnica marmorata
PROIECT DIDACTIC 5-7 ani activitate matematica - „Cum este si cum nu este aceasta piesa”
Proiect Circuite Digitale
Organizarea si conducerea procesului tehnologic proiectat

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
LUCRARE DE DIPLOMA - Rolul asistentului medical in ingrijirea pacientului cu A.V.C.
Spatiul romanesc, intre diplomatie si conflict in Evul Mediu
Lucrare de diploma managementul firmei “diagnosticul si evaluarea firmei”
Lucrare de diploma Facultatea de Textile – Pielarie - Tehnologia confectiilor din piele si inlocuitori - PROIECTAREA CONSTRUCTIV TEHNOLOGICA A UNUI PR

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului
Lucrare de licenta educatie fizica si sport - sistemul de selectie in jocul de handbal pentru copii de 10-11 ani in concordanta cu cerintele handbalul
Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa
LUCRARE DE LICENTA - Asigurarea calitatii la firma Trans

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
Lucrare atestat informatica - „administrarea gradinii botanice”
Lucrare atestat Tehnician operator tehnica de calcul - Sursa de tensiune cu tranzistoare npn
ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

STABILIREA VITEZEI DE PROIECTARE
Fise tehnologice de sudare WPS
Presiunea la periferia capului
Trasarea curbelor gradient de deasupra punctului de injectie
PROIECTAREA CONDUCTEI DE TRANSPORT DE LA DEPOZITUL CENTRAL LA RAFINARIE
Dezoxidarea pe cale fizica
Principiul I al termodinamicii
Gaze reale. Vapori. Cicluri termodinamice cu vaporiTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu