Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » asigurari
Marketingul produselor de asigurare

Marketingul produselor de asigurare


Marketingul produselor de asigurare

In cadrul societatilor de asigurare cu un portofoliu bine conturat si consolidat marketingul produselor se realizeaza prin aportul personalului specializat in actiuni de marketing-vanzari, statisticieni, analisti de oferte, personal de administratie si de conducere.

Marketingul unui produs de asigurare se realizeaza in cadrul a patru faze succesive si corelate privind: conceperea produsului; crearea produsului; lansarea produsului; urmarirea produsului. Cateva aspecte pot fi puse in evidenta in cele ce urmeaza, acestea comportand o anumita specificitate in raport cu structura portofoliului de asigurari: viata, accidente, bunuri, raspundere.

Faza intai: Conceperea produsului de asigurare. Se bazeaza pe elementele studiului de piata, cu deosebire pe concluziile studiului care permit identificarea punctelor tari (acceptarea produsului de catre un grup de consumatori, clienti potentiali) si a punctelor slabe (vizand interesul scazut pentru produsul conceput,  lipsa atractivitatii produsului datorita tarifelor de prime ridicate etc.). In urma analizei se pot face rectificari asupra conditiilor in care se concepe noul produs de asigurare, se poate incadra in timp conceperea produsului si metodele adecvate.Faza a doua: Crearea produsului. Implica efort conjugal pentru departamentul de marketing-vanzari, actionarii societatii, compartimentul tehnic-actualizat, conducerea societatii, departamentul economic-financiar. In mod concret se formuleaza. Conditiile de asigurare, pentru produsul respectiv, se fundamenteaza elementele asigurarii, se stabileste prima de asigurare - ca pret al produsului, se iau in considerare reglementarile legale si fiscale, se contureaza cadrul de administrare si gestionare a produsului, se apreciaza nivelul cheltuielilor aferente, inclusiv de investitii, astfel incat produsul sa fie atractiv.

Faza a treia: Lansarea produsului. Se impune a fi astfel stabilita si realizata incat sa constituie o reusita. Sub aspect se impun actiuni promotionale si de publicitate, teste preliminare de marketing si desigur o buna pregatire a personalului de vanzare.

Faza a patra: Urmarirea produsului. Constituie cadrul in care societatea de asigurari poate cunoaste evolutia acceptarii de catre clienti a produsului de asigurare lansat. Urmarirea produsului este un proces continuu, intrucat comportamentul consumatorilor, grupul tinta, pe o piata concurentiala, se poate schimba intr-o anumita perioada de timp.

Politica de confidentialitate


creeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.