Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » comert
Internetul. Tehnologia viitorului si comertul

Internetul. Tehnologia viitorului si comertul
Internetul. Tehnologia viitorului

In lumea afacerilor de azi tehnologia este vazuta ca un important factor catalizator al proceselor de restructurare a activitatilor comerciale precum si a strategiilor de dezvoltare a companiilor.

Companii care activeaza in cele mai diverse domenii (sectorul bancar, divertisment, telecomunicatii, distributie) isi modifica modul de derulare a afacerilor pentru a profita de puterea noilor tehnologii.

In ultima perioada se poate constata o proliferare a aplicatilor comerciale care profita de avantajele oferite de standardele de operare publica pe care le ofera Internetul. Aceste aplicatii cumuleaza accesul la Internet cu sistemele de tranzactionare de baze de date sau automatizare a proceselor comerciale.

1.1.Despre InternetInternetul este o vasta retea de calculatoare (sau multe calculatoare legate intre ele), care conecteaza milioane de retele mai mici din intreaga lume. La reteaua Internet pot fi conectate toate tipurile de calculatoare. Toate calculatoarele conectate la internet fac schimb de informatii.   Aceasta retea uriasa de calculatoare nu este controlata de nici un guvern sau organizatie, nu are un administrator unic. Totusi o parte dintre retele conectate la Internet sunt controlate de anumite companii.   Initial reteaua de calculatoare precursoare a Internetului a fost constituita in ideea de a-i ajuta pe cercetatori si pe cei care lucrau in domeniul educational sa lucreze mai eficient, in sensul schimbului de date si al documentatiei. Nu putine au fost cazurile in care unii cercetatori au muncit ani de zile pentru a afla apoi ca munca lor fusese deja facuta sau ca altcineva era deja intr-un stadiu mai avansat.  

Putem schita o definitie Internetului tinand cont doua aspecte - calculatoarele si oamenii. Pe de-o parte Internetul este o uriasa retea de calculatoare la care oricine isi poate

conecta propriul dispozitiv. Ne putem insa gandi la Internetul si ca la o vasta comunitate de oameni care se conecteaza la retea.

Cele patru elemente esentiale de care aveti nevoie pentru a lucra in Internet sunt: un calculator, un modem, un cont Internet si programe pentru Internet.

Internetul promite sa schimbe radical modul in care ne facem cumparaturile, comunicam, ne petrecem timpul liber, aflam ultimele stiri si informatii diverse, ne desfasuram activitatea la locul de munca si multe altele.

1.2.La inceput

In perioada anilor '60 Departamentul de Aparare al Statelor Unite avea nevoie de o retea de comunicatii care sa reziste in cazul unui atac nuclear. RAND, o corporatie militara, a propus centralizarea comunicarii intr-o retea. Aceasta retea continea nodurile capabile sa trasmita si sa primeasca mesaje. Fiecare nod isi avea propria adresa, astfel incat mesajul putea fi transmis unui anumit nod.   In anul 1969 Departamentul Apararii pentru proiecte avansate al USA (The Defense Department's Advansed Research Projects Agency) cunoscut sub numele de ARPA sau DARPA a decis sa extinda aceasta retea.  

In 1983, din motive pragmatice, ARPAnet s-a despartit in doua sisteme diferite numite ARPAnet si MILNET. ARPAnet a fost rezervata domeniilor civile, precum cercetarea, in timp ce MILNET a fost destinata exclusiv operatiunilor militare. Retelele au ramas conectate,astfel incat utilizatorii sa poata schimba informatii; acest sistem a devenit cunoscut sub numele de Internet.Internetul contemporan

In anul 1991 au fost aproximativ 4,5 milioane de utilizatori de Internet si in numai 11 ani, in 2002, s-a ajuns la un numar impresionant de 679,7 milioane de utilizatori. Pentru anul 2004 s-a inregistrat un numar total de 940 de milioane de utilizatori de Internet, la o populatie mondiala de 6,3 miliarde de oameni, ceea ce reprezinta o crestere cu 38,3% fata de 2002 si in anul 2008 un total de 1,6 miliarde utilizatori de internet. Moderna tehnologie a comunicatiei ofera oportunitati uriase obiectivelor educationale si de pregatire, raspandirii stiintei si a noilor descoperiri, tranzactiilor economice si divertismentului.

In prezent mediul Internet este constituit din circa 8500 de retele conectate, aproape 2500 de calculatoare. In fiecare luna milioane de oameni testeaza Internetul si decid ca este ceea ce le trebuie. Viitorul Internetului este deosebit de promitator. Programele folosite devin din ce in ce mai prietenoase si mai usor de folosit. De asemenea conexiunile se realizeaza cu viteze din ce in ce mai mari.   In principiu oricine poate avea acces la Internet. Accesul la reteaua Internet se poate face prin intermediul propriului calculator, daca a fost conectat la retea sau prin intermediul altor calculatoare conectate la internet

"Impiedicandu-se" de bariere tehnologice foarte mici, Internetul este un sistem liber de comunicatie fara limite de comunicare. Oriunde exista echipamentul (hardware si software) necesar conectarii la Internet, informatia poate fi transmisa netinand seama de distante si nici de jurisdictii. Pentru societate acest lucru ofera niste oportunitati neasteptate si care vor creste intr-un mod in care putini dintre noi ne-am fi imaginat vreodata. Dar, sa nu uitam ca provocarile si responsabilitatile apar odata cu oportunitatile.

S-au facut mari progrese in domeniul conferintelor audio sau video. De exemplu, exista tehnologii care permit colaborarea la anumite documente prin intermediul retelei. De asemenea, puteti sa luati parte la conferinte audio si chiar sa folositi o "planseta" electronica pentru a va expune temele si proiectele, astfel incat acestea sa poata fi vizualizate de catre toti participantii.

Unul din cele mai importante aspecte, deseori trecut cu vederea, este largimea de banda a utilizatorilor particulari. Largimea de banda se refera la cantitatea de date care se poate transmite sau receptiona printr-o conexiune la Internet. Ea se apropie rapid de punctul in care videoconferintele, filmele la cerere, aplicatiile multimedia cu efecte uluitoare si aplicatiile de distribuite vor deveni intr-adevar practice. In mod cert, majoritatea celor care se conecteaza Ia Internet se afIa in Statele Unite, dar Internetul este disponibil peste tot in lume.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele

 Proiect didactic Clasa: a-IX-a, Luarea deciziilor

 PROIECT DIDACTIC 3-5 ani dezvoltarea limbajului si a comunicarii orale - „Cine face, ce face”

 PROIECT MOTOR ASINCRON - Determinarea parametrilor schemei echivalente si a caracteristicilor de functionare in regim stabilizat de la gol la sarcina

 TEMA DE PROIECTARE - arbore de masina rotativa

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma

 PROIECT DE DIPLOMA CHIRURGIE ORO-MAXILO-FACIALA - SUPURATIILE LOJELOR PROFUNDE DE ETIOLOGIE ODONTOGENA

 Relatiile diplomatice dintre Romania si Austro- Ungaria din a doua jumatate a secolului al XIX-lea

 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES

 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta

 Lucrare de licenta contabilitate si informatica de gestiune - politici si tratamente contabile privind leasingul (ias 17). prevalenta economicului asupra juridicului

 LUCRARE DE LICENTA - FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT

 Lucrare de licenta - cercetare si analiza financiara asupra deseurilor de ambalaje la sc.ambalaje sa

 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat

 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT

 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton

 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat

 Atestat la informatica cu tema “gestionarea unui magazin de confectii”

 Proiect atestat electrician constructor - tehnologia montarii instalatiilor electrice interioare

 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows

 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM


Forme de internationalizare
Produse alimentare ambulate si neambalate - SC PRAXIS S.R.L. PITESTI
DETEREMINAREA CHELTUIELILOR AFERENTE REALIZARII UNUI PRODUS FINIT
Faptele de comert
Oferta. Functia ofertei. Elasticitatea ofertei
Plan de dezvoltare si eficientizare a departamentului de vanzari
Nomenclator clienti
Lanturile de magazine Seven-Eleven in JaponiaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu