Creeaza.com - informatii profesionale despre


Cunostinta va deschide lumea intelepciunii - Referate profesionale uniceAcasa » afaceri » comert
Proiect vizand lansarea comerciala si promovarea pe piata a unei pensiuni agroturistice

Proiect vizand lansarea comerciala si promovarea pe piata a unei pensiuni agroturisticePROIECT VIZAND LANSAREA COMERCIALA SI PROMOVAREA PE PIATA A UNEI PENSIUNI AGROTURISTICE

Scurta prezentare a judetului: asezare, suprafata, numar de locuitori, densitate, numar de orase si comune, relief, principalele resurse naturale, fond funciar, infrastructura, zone cu valoare naturala deosebita, potentialul turistic, rezervatii si monumente ale naturii, istorie, traditii etc.

orice informatie semnificativa despre judet puteti sa o includeti in prezentare.

Prezentarea generala a localitatii in care se afla pensiunea agroturistica:
Potentialul natural: asezare geografica, relief, clima, reteaua hidrografica, vegetatia, fauna

Potentialul social:

numar de familii, numar de gospodarii, caracteristici s.a.

istorie, traditii, obiceiuri, folclor, port popular s.a.

Infrastructura:

transporturile: accesul la caile de transport (rutiere, feroviare, aeriene s.a.), mijloace de acces, telecomunicatiile

Potentialul economic:

nivel de dezvoltare economica, ocupatii principale (agricole, industriale, mestesuguri, artizanat, procesarea produselor agricole etc.), potentialul forestier, diversificarea activitatilor economice etc.

Potentialul turistic (inventarierea potentialului agroturistic al localitatii/zonei):

principalele atractii turistice existente - zone cu valoare naturala deosebita (protejate), care prezinta interes turistic major;

baza materiala pentru practicarea agroturismului: numar de gospodarii omologate, numar de gospodarii care intentioneaza sa practice agroturismul, interesul manifestat, dotari necesare pentru modernizarea locuintei si a adaposturilor pentru cresterea animalelor s.a.

locuintele: anul construirii (vechimea cladirilor, locuinte noi), materiale de constructie, numar de nivele, numar de camere, suprafata locuibila, dispun de baie, WC, apa curenta, gaze, telefon, TV prin cablu, Internet, alte dotari, specii de animale (vaci cu lapte, porcine, cabaline, pasari s.a.), gradina de legume, pomi fructiferi s.a.

fond de vanatoare, de pescuit, echitatie, cicloturism, gastronomie (preparate, specialitati locale recunoscute etc. - identificarea unor marci (branduri) locale, care vor fi promovate la nivel national), produse “bio”, fructe de padure, plante medicinale, ciuperci, produse apicole, trasee turistice, vizite la stani etc.

punerea in evidenta si promovarea comerciala a produselor agroalimentare traditionale (vezi site-ul MAPDR la adresa www.maap.ro)

Criterii ecologice:

calitatea aerului, a apei, solului, suprafata impadurita, surse neconventionale de energie (biogaz, hidro, eoliana, solara), combaterea factorilor de poluare s.a.

Mixul de marketing al ofertei agroturistice (in vederea lansarii comerciale a produsului turistic)

Fisa de marketing a produsului turistic va include:

a) Oferta turistica propriu-zisa: structurile de cazare si servire a mesei, utilitati, facilitati etc.

Produsul turistic trebuie sa asigure un nivel adecvat de confort si calitate. Oferta trebuie sa tina cont de o serie de aspecte aflate in corelatie cu tipul de turism practicat, cu unicitatea (specificitatea produsului), cu relieful, clima etc.:

Trasaturile exteriorului: arhitectura, decor, culori, trasaturi predominante, mobila de exterior (mese de picnic sau gratare), priveliste, peluze, pajisti, peisaje, suprafete de recreare, gradini, iaz, bazin/ape curgatoare, padure, etc.

Trasaturile interiorului: stilul mobilei, caracteristicile dormitoarelor, trasaturile bailor - numar (la cate camere), dus, prosoape etc. -, spatii comune, zona de servire a mesei, meniu, metoda de servire si timpul servirii, alte aspecte (cum ar fi: foaier, terasa, camera de intalnire, echipament modern - de exemplu pt. controlul temperaturii -, frigider, curatenie, menaj, securitate etc.

Un element important al produsului turistic il reprezinta unicitatea. Aceasta este reprezentata de modul original de combinare a structurii de cazare si alimentatie oferite cu mediul inconjurator, ca sursa generatoare de atractii originale (este aproape imposibil sa se produca doua produse de turism rural identice).

Imaginea produsului reprezinta un element major in ochii turistului si este formata din informatiile pe care turistul le are despre produs, ca si de experienta legata de petrecerea vacantelor sale in mediul rural.

Elemente cheie legate de afacere:

o       perioada de oferta – depinde  de anotimp, de evenimente culturale specifice zonei etc.

o       programul zilnic – trebuie adaptat preferintei clientelei, de interesul manifestat pt. participarea in cadrul diverselor activitati gospodaresti.

Aspecte ce trebuie avute in vedere:

descrierea exacta a locului de gazduire: nume stabiliment, nivel de confort, situare geografica, adresa, telefon, e-mail, descrierea traseului etc.

descrierea programului zilnic;

aspecte legate de gastronomie;

servicii conexe: informatii diverse acordate la cererea clientilor – zone de atractie, legaturi rutiere si feroviare utile, bibliografia zonei, harti;

un loc aparte in ceea ce priveste produsul turistic il ocupa atitudinea gazdei si a oamenilor din jur, maniera de servire si personalizare a serviciilor care sa faca clientul sa se simta ca acasa, costumatia oamenilor si hainele de lucru etc.

produsele oferite cu caracter de surpriza pot avea un real efect asupra clientelei; spre exemplu: mici cadouri daruite oaspetilor ca „amintire” - prosoape inscriptionate, tavi sau cosulete, flori, amintiri etc.

La acestea se adauga o serie de servicii si obiecte oferite gratuit, ce se constituie drept elemente ale ospitalitatii gazdei, precum: turul casei si imprejurimilor, ceai de dupa-amiaza cu gazda, sprijin pentru efectuarea unor excursii, un pat in plus pentru copii sau - in caz de nevoie -, spalarea rufelor, asistenta privind activitatile locale, pregatirea unor meniuri speciale, harti turistice etc.

Valoarea calitativa a ofertei poate fi intregita si prin diferite alte activitati ce pot fi oferite in cadrul programelor interne: TV, jocuri, carti sau hobby-uri ale gazdei; activitati in mediu liber precum gratar in aer liber, expozitii de animale, restaurante cu specific local, magazine cu vanzari de produse din zona, divertisment (disco) s.a.

b) Pretul de vanzare a produsului turistic

Pentru aprecierea corecta a pretului pachetului turistic, acesta trebuie stabilit in functie de o serie de elemente cum sunt: natura produsului turistic, perioada de oferta, sezonalitatea obiectivelor turistice vizate, servirea meselor, tipul de camere oferite, servicii suplimentare puse la dispozitie, conditii speciale (fumat, consum de alcool, copii mici, animale s.a.), preturile practicate de concurenta etc.

c) Distributia produsului turistic

Se face prin site-ul propriu al pensiunii, prin Agentia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC, prin diversi tour-operatori.

d) Promovarea produsului turistic

Cele mai utilizate modalitati de promovare sunt publicitatea media (presa scrisa, radio, televiziune, internet) si publicitatea exterioara (panotaj).

Alte actiuni promotionale: participare/reprezentare la manifestari expozitionale locale, nationale sau internationale, editarea de brosuri, pliante, cataloage etc.
Politica de confidentialitate

.com Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
COMUNICAREA COMERCIALA
LICHIDAREA SOCIETATILOR COMERCIALE
Cererea de bunuri de folosinta indelungata
IDENTIFICARE UNUI AGENT ECONOMIC CARE PRESTEAZA SERVICII DE TRAINING SI EVALUAREA ACESTUIA IN BAZA UNEI METODOLOGII PROPRII
PARTICIPANTII LA COMERTUL INTERNATIONAL
Comerciantul
Proiect - Agentul de vanzari
Parteneriatele in lanturile de distributie globala
Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu