Creeaza.com - informatii profesionale despre


Evidentiem nevoile sociale din educatie - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » turism
Agrementul in turismul rural

Agrementul in turismul rural
Agrementul in turismul rural

Agrementul ocupa un loc important in ocuparea timpului liber intr-un sejur turistic. Resursele turistice variate ale unui sat turistic pot genera numeroase forme de petrecere a timpului, prin amenajarea sau organizarea de diverse dotari si actiuni turistice corespunzatoare unora dintre cele mai diferite motivatii si segmente de clientela. In zonele montane se pot amenaja astfel, partii de schi dotate cu mijloace de transport cu cablu (teleschi si telescaune), terenuri de sport multifunctionale (tenis, volei), patinoare, lacuri pentru agrement nautic, plaja si inot, locuri de picnic, poteci marcate pentru drumetie.

Agrementul este reprezentat sub forma unor mijloace si echipamente oferite de catre unitatile si statiunile turistice turisilor pentru asigurarea unei bunei dispozitii, unei impliniri si a unor impresii si amintiri placute.

Manifestarile cu scop de agrement a timpului de vacanta nu cer investitii costisitoare, cadrul simplu si neformalizat fiind mai bine apreciat de turisti decat orice alta manifestatie sofisticata. Impulsul de participare al turistului sporeste gradul de satisfactie resimtit in urma consumarii acestor servicii.
Turismul rural se adreseaza atat turistilor romani, cat si celor straini. Exista posibilitatea alegerii dintr-o gama extrem de variata de activitati si de locuri de vizitat. Turistii pot merge sa schieze in statiuni montane traditionale sau construite in acest scop sau isi pot petrece timpul stand la soare pe plajele Marii Negre. Pot fi organizate drumetii in locuri inca neumblate, unde raurile au apa cristalina, dar si in Delta Dunarii pentru a fi vizitate minunatele specii de pasari si fauna care sunt intalnite aici.

In ceea ce priveste baza de servicii comerciale, satele turistice trebuie sa dispuna de produse agroalimentare locale: lactate, carne, legume, fructe care pot fi cumparate de catre turistii sositi pentru sejur, cat si de cei aflati in tranzit prin localitate.

Pot fi organizate excursii pentu vizitarea fortaretelor medievale, a manastirilor construite in stil bizantin, cu picturi murale exterioare, si case taranesti decorate in functie de specificul fiecarei regiuni, iar castelul lui Dracula este doar unul dintre numeroasele castele si palate impresionante care pot fi vizitate.

In diferite zone turistice sunt organizate festivaluri populare care reprezinta o manifestare autentica a obiceiurilor locale, si nu doar un spectacol special destinat vizitatorilor. Sculpturile in lemn sau obiectele de ceramica pe care le cumpara si sunt facute pentru a fi folosite cu placere, ele nu reprezinta simple suveniruri lipsite de valoare. Unul dintre aspectele extraordinare care caracterizeaza aceasta tara este patrimoniul ei folcloric.

Participarea turistului la diversele programe de agrement, va fi apreciata de catre aceste ca o experienta traita intr-o colectivitate mult diferita de cea in care el traieste, de care isi va aduce aminte cu placere si dupa intoarcerea sa din statiune. Acesti turisti multumiti de ceea ce au vazut si au experimentat acolo vor povesti si altor prieteni indemnandu-i sa mearga acolo, dar si ei, la randul lor vor reveni cu placere in acele locuri.

Turistii pot trai experiente unice prin activitatile desfasurate, lasand in urma lor amintiri placute ca: fotografiile, filmari in zonele vizitate si a participarii lor la actiunile intreprinse alaturi de localnicii, mestesugarii locurilor. Suvenirurile achizitionate pe tot parcursul sejurului amintesc turistilor de localitatea in sine, dar si de activitatile de agremet la care ei au luat parte.
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Agrementul in turismul rural

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu