Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice


Acasa » afaceri » turism
PRACTICA- Pensiunea agroturistica RAI***

PRACTICA- Pensiunea agroturistica RAI***

-PRACTICA-

Pensiunea agroturistica

RAI***
Prezentarea firmei

Pensiunea Rai este situata in satul Bisericani, Str.Petru Movila Nr.200A, cod postal 617513, comuna Viisoara (Alexandru cel Bun) din Judetul Neamt, telefon 0233 230 106, fax 0233 206 025, email cazare@rai.ro, website www.rai.ro. RAI este situata la 100 m de drumul principal, intr-un peisaj pitoresc la 6 km departare de orasul Piatra Neamt, avand la 300 m lacul Batca Doamnei si la cativa pasi dealul in proprietate, de pe care se poate admira panoramic orasul.

Pensiunea a fost constituita in primavara anului 2002, ca persoana fizica autorizata a societatii S.C. CAMY COMPROD, ANGHEL DOINITA, Pensiunea Rai”, autorizatie nr. 2176/2002, C.U.I. 2590208270594, Nr.inreg.fiscala F27/244/2002, Cod IBAN RO76RNCB3700000011650001, BCR Piatra Neamt.

Proprietara a ales acest statut deoarece de pensiune se ocupa ea si fiica ei, primind uneori si ajutorul surorii in perioadele de varf de sezon.

Initial, vila a fost locuinta proprietarei, dar aceasta a decis sa o transforme in pensiune dupa un an de la constructie, cand a constatat ca valoarea costurilor de intretinere depaseste puterea ei financiara. Deci vila nu a fost compartimentata de la inceput pentru a satisface nevoile turistilor, din acest motiv proprietara fiind nevoita sa investeasca tot profitul obtinut din primii ani in diferite transformari.

Inca de la deschiderea pensiunii, cererea a fost in continua crestere datorita succesului avut, iar proprietara a decis sa investeasca intr-o a doua vila, langa cea actuala, pentru a se extinde.

Evolutia cifrei de afaceri si a profitului se regaseste in tabelul alaturat.

Servicii prestate

Pensiunea Rai ofera servicii de cazare si masa cu circuit inchis. Din total cifra de afaceri, cazarea are o pondere de aproximativ 70%, iar masa de restul de 30%. La cerere, turistii pot beneficia de servicii transport de la si pana la gara/autogara, de spalat si calcat.

Structura pe camere a pensiunii este urmatoarea:

- 3 camere cu pat matrimonial (cu terasa proprie)

- 2 camere cu doua paturi

- o camera cu patru paturi (cu terasa proprie) simple si un pat dublu.

- 5 bai.

In oricare din cele sase camere poate fi adaugat un pat suplimentar. Mentionam ca una dintre camere are pat cu saltea pe apa, fapt care constituie un alt punct de atractie.

De asemenea, pensiunea mai pune la dispozitia turistilor, gratuit, si:

- living cu semineu

- terasa de iarna

- acces la bucataria pensiunii

- sauna

- spatiu de joaca pentru copii

- foisorul din gradina

Tarife:

Camera cu pat matrimonial 150,00 lei noi/1 500 000 lei vechi

Camera cu doua paturi 100,00 lei noi/1 000 000 lei vechi

Camera cu patru paturi 200,00 lei noi/2 000 000 lei vechi

Pat suplimentar 40,00 lei noi/400 000 lei vechi

Tarifele sunt valabile atat pentru turistii romani, cat si pentru cei straini. Tarifele nu sunt valabile in perioada sarbatorilor de iarna si de Sf. Paste, cand se negociaza in functie de meniul special, numarul turistilor si durata sederii.

Pentru agentiile de turism exista un contract de prestarii servicii pe baza carora se deruleaza colaborarile. O copie se gaseste in anexa.

Mesele servite la Pensiunea Rai sunt gatite in mod traditional, cu produse naturale provenite din satul natal al proprietarei si chiar din propria gradina. Mentionam ca, fiind cu circuit inchis, se gatesc doar mancaruri la cererea clientilor sau se prepara 2-3 feluri de baza dintre care turistii pot alege. Anexam lista de preturi pentru mancaruri.

Dupa cum am mai spus, de pensiune se ocupa proprietara. Fiind doar 6 camere, se descurca in general, iar in sezon apeleaza la o sora pentru ajutor la curatenie si masa. Contabilitatea se tine in partida simpla, cu registru-jurnal de incasari si cheltuieli. Furnizorii de produse sunt taranii din satul Bistrita si Cut si unele magazine alimentare din oras.

Preturile la mancare sunt stabilite prin metoda adaosului, care este de obicei de 100% si in functie de concurenta. De exemplu, preturile de cazare se stabilesc in functie de cele ale pensiunilor din apropiere, care sunt intre 50,00 si 200,00 lei, dar sunt diferentiate si pe camere: cele mai mari, cu paturi matrimoniale si care au terasa proprie sunt 150,00 lei, cu 50,00 lei mai scumpe decat cele fara terasa si cu 2 paturi de o persoana. Camera cu patru paturi este 200,00 lei pentru patru persoane, 150,00 lei pentru trei, 100,00 lei pentru doua si 60,00 lei in regim single. De altfel, in regim single, toate camerele sunt cu 10,00 lei mai ieftine, deoarece in extrasezon sunt multi delegati care calatoresc singuri.

La mancare, dupa cum am mai spus, adaosul este de 100% ca la orice alt restaurant. Daca se achizitioneaza o portie de branza cu smantana de la tarani cu 3,0 lei, ea va fi vanduta cu 6,0 lei.

Sisteme informationale

La Pensiunea Rai sunt folosite modalitatile traditionale (posta, fax-ul, telefonul fix si mobil-ul) pentru efectuarea de rezervari de catre clienti, pentru trimiterea de brosuri sau pliante publicitare agentiilor colaboratoare, pentru a trimite felicitari, carti postale partenerilor de afaceri, cu ocazia sarbatorilor, atunci cand clientii firmei nu dispun de conectare la Internet, atunci cand clientii se afla in drum spre pensiune si trebuie explicat traseul.

Pensiunea foloseste sistemul de mesagerie electronica pentru corespondenta de afaceri (rezervari,scrisori, contracte, facturi), scrisori de prezentare ale firmei catre alte agentii (pentru domeniul publicitate), primirea/trimiterea de oferte, primirea/trimiterea felicitarilor electronice, a fotografiilor.

Pensiunea este conectata la Internet prin Artelecom, prin sistemul telefonic (dial up), dar foloseste sistemul ISDN, pentru a avea 3 numere pe o singura linie: una este faxul, una telefonul si una pentru conexiunea internet. Pensiunea dispune de un calculator COMPAQ Presario.

Promovarea

Pentru a se face cunoscuta, pensiunea a facut apel la mai multe forme de publicitate:

brosurile tiparite (in 2 versiuni: in limbile engleza si romana), care sunt prezentate in cadrul Targurilor de Turism Nationale (Bucuresti, Iasi, Timisoara) sau sunt trimise agentiilor de turism.

site-ul web www.rai.ro (in versiunile romana si engleza), inscris in motoarele de cautare internationale.

inscrierea in principalele cataloage de specialitate(ANTREC), precum si pe site-urile de turism ca www.infoturism.ro , www.rohotels.ro , revista 7 Seri etc.

Brosurile si site-ul au fost realizate de doi specialisti in webdesign, Alex Mitrea – de la firma de industrie publicitara Aktive Advertising - si de Cristian Diaconu - de la firma de industrie publicitara Autograf, ambele avand sediul in Piatra Neamt.

ANEXA 1

CONTRACT DE SERVICII HOTELIERE SI TURISTICE

Incheiat intre partile :

S.C. CAMY COMPROD – Pensiunea RAI ***, Adresa: Com. Alexandru cel Bun, Jud. Neamt, Str. Petru Movila, Nr. 200 A inregistrata la Camera de Comert si Industrie Neamt sub nr. F27/244/2002 avand codul unic de inregistrare nr. 2590208270594, codul IBAN/ROL RO76RNCB00000011650001 deschis la BCR sucursala Piatra Neamt, telefon:0233-230 106, fax:0233-206 025, e-mail cazare@rai.ro, site:www.rai.ro, reprezentata legal prin director general ANGHEL DOINITA, in calitate de prestator

si

S.C.……….,cu sediul in ..,

telefon., fax.., licenta nr. ., avand codul unic de inregistrare CUI , inregistrat la Registrul Comertului sub nr. si codul IBAN deschis la banca reprezentata legal prin in calitate de., beneficiar.

I. Obiectul contractului

Obiectul prezentului contract il reprezinta ansamblul prestarilor turistice si de cazare pe care prestatorul le efectueaza in Pensiunea RAI (adresa Alexandru cel Bun, Jud. Neamt, Str. Petru Movila, Nr. 200 A) beneficiarului sau clientilor acestuia pe perioada anului curent, 2007.

II. Derularea contractului

Art.1. Conditii de rezervare. Pentru a beneficia de serviciile oferite de catre prestator, beneficiarul va emite comenzi ferme de rezervare in scris care vor cuprinde datele de identificare ale beneficiarului, datele personale de identificare ale clientilor, durata sederii acestora cu specificarea noptilor de cazare, tipul camerelor, lista de cazare pe grupuri, modalitatile de plata si va purta totodata stampila si semnatura reprezentantului autorizat.

Prestatorul va confirma comanda de rezervare, in scris, in cel mult 24 de ore lucratoare de la receptionarea acesteia.

Art.2. Conditii de anulare. Beneficiarul poate anula direct la pensiune sau in scris serviciile comandate – fara penalizare – cu minim 3 zile inainte pentru turistii individuali. Anularea dupa acest termen se considera neprezentare si se penalizeaza cu 100% din tariful contractat pe camera pentru prima noapte de cazare.

III. Tarife / facturare

Art.3. Tarifele practicate de prestator pentru fiecare dintre serviciile acordate conform comenzii emise de beneficiar sunt urmatoarele:

Cazare

Camera dubla cu pat matrimonial

50 euroCamera dubla cu 2 paturi

40 euro

Camera tripla

30 euro

Camera single

80% din tariful camerei duble

Tarifele nu includ mic dejun.

Masa

Mic dejun

5 euro/persoana

Cina/Pranz

8 euro/persoana

Art.4. Serviciile suplimentare comandate de client vor fi achitate direct la receptia pensiunii, cu exceptia celor specificate in comanda ferma a beneficiarului.

Art.5. Schimbarea, modificarea cadrului legal care reglementeaza relatiile intre beneficiar si prestator atrage dupa sine modificarea sau adaptarea contractului la noile conditii, eventualele modificari de tarife sau de servicii din aceasta cauza nu vor fi imputabile prestatorului.

Art.6. Raman nemodificate tarifele stabilite pentru un sezon intreg care sunt incluse in cataloage de specialitate sau contracte daca se face dovada existentei acestora.

IV. Modalitati de plata

Art.7. Decontarile intre parti in conditiile prezentului contract se efectueaza astfel:

-50% din c/v serviciilor comandate vor fi achitate in avans cu minim 5 zile lucratoare, diferenta urmand a se deconta cash sau prin transfer bancar la primirea facturii in contul RO76RNCB00000011650001 – BCR Piatra Neamt.

Art.8. In cazul nerespectarii modalitatilor si termenelor de plata aratate mai sus prestatorul isi rezerva dreptul de a nu mai onora comenzile solicitate de catre beneficiar pana la regularizarea platilor.

Art.9. Serviciile comandate se vor achita in lei la cursul euro BNR din ziua efectuarii platii, conform tarifelor mentionate la art.3.

V. Obligatiile partilor

Art.10. Semnatarii prezentului act se obliga reciproc la urmatoarele:

-sa respecte intocmai prevederile acesui contract cu privire la emiterea, receptionarea si confirmarea comenzilor;

-sa respecte termenele stabilite pentru efectuarea platilor, precum si cele privitoare la refuzarea sau retinerea unor plati cu titlu de penalitati conform prevederilor prezentului contract.

VI. Clauze finale

Art.11. Reclamatiile privind serviciile prestate se vor face in scris si se vor depune la receptia pensiunii inainte de plecarea clientilor. Eventualele reclamatii ulterioare nu vor fi luate in considerare.

Art.12. In cazul in care din orice motive, prestatorul este nevoit sa-si suspende temporar activitatea, acest lucru se va comunica beneficiarului cu 30 de zile inaintea sistarii activitatii cand acest lucru este posibil, iar in cazurile imprevizibile in momentul cand prestatorul a luat cunostinta de cauza ce determina aceasta masura.

Art.13. Orice modificare a acestui contract se poate face prin acte aditionale semnate de ambele parti.

Art.14. Forta majora exonereaza partile de la raspundere in conditiile dreptului comun.

Art.15. Orice litigiu ce s-ar ivi din executarea prezentului contract se va rezolva pe cale amiabila, iar cand acest lucru nu este posibil, competenta ii va reveni Comisiei de arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie a Judetului Neamt.

Prezentul contract a fost incheiat in doua exemplare originale cate unul pentru fiecare parte. Prin semnarea prezentului act partile certifica intrarea in posesie a unui exemplar.

Piatra Neamt, la data de

S.C. CAMY COMPROD  S.C.

prin prin

Director General   Director General

Ec.DOINITA ANGHEL

ANEXA 2

OFERTA GENERALA DE PASTE(2006)

Cazare cu pensiune completa 4 zile (21 – 25 aprilie) .120 euro/persoana

Masa festiva de Paste20 euro/persoana

Meniu pentru masa festiva:

oua rosii

ciorba de gaina (sau miel)

gustari: drob de miel, salata de cruditati, clatite cu ton, legume proaspete

pastrav

miel la cuptor

desert (inghetata sau clatite cu smantana la cuptor, pasca, cozonac)

bauturi: palinca, vin alb, vin rosu.

Dintre specialitatile ce se vor servi pe durata sejurului, enumeram cateva:

ciorbe: de vacuta, perisoare, miel

salate proaspete si murate

iepure la cuptor cu mamaliguta

sarmalute moldovenesti cu smantana

pui intregi la cuptor

gratare de porc, vita si pui

ANEXA 3

PROGRAM DE CRACIUN

PERIOADA : 24.12 - 29.12.2006 ( 5 nopti)

Programul propune petrecerea uneia dintre cele mai frumoase sarbatori intr-un cadru deosebit, pensiunea noastra fiind o casa primitoare pentru toti ce-i trec pragul.

Pretul = 175 euro/pers

( cazare + demipensiune, + cina festiva de Craciun) 

Meniu de Craciun

Aperitive:

Chiftelute

Pastrama de porc afumata

Carnati moldovenesti

Caltabos

BranzeturiSalata de vinete

Salata boeuf

Salata de cruditati

Ciorba de perisoare cu smantana

Sarmalute moldovenesti cu mamaliga si smantana

Friptura de porc la gratar sau pulpe de pui la tava cu garnitura si salata.

Bauturi:

visinata (ciresata) de casa

tuica de casa

vin alb

vin rosu

bere

sucuri

apa minerala

Salate:

 • gogosari copti,
 • sfecla rosie cu hrean,
 • salate proaspete,
 • gogosari in sos de rosii cu miere.

Deserturi:

prajituri de casa,

fructe si salata de fructe,

inghetata,

tort de nuci cu ciocolata.

Cafea espresso si capuccino la discretie.

 

ANEXA 4

VACANTA ECOLOGICA, ANTI STRES – PROGRAM TURISTIC 4 ZILE

Atunci cand calatoriti de la Piatra Neamt spre Bicaz, nu va lasati furat de frumusetea naturii, deoarece ati putea sa rataciti drumul spre pensiunea „RAI”. Nu exista un loc mai potrivit pentru turistii care vor sa se bucure de aer curat si de liniste. Gazdele primitoare vor face tot posibilul pentru a va simti cat mai confortabil. Si fiti siguri ca va vor intampina cu aceeasi caldura. De fiecare data.

Va sugeram un program de 4 zile in aceasta zona, dupa cum urmeaza:

Ziua 1:

sosirea turistilor si intampinarea acestora cu o bautura traditionala. Cazare.

Cina in gradina , intr-o atmosfera romantica, cu lumanari.

Ziua 2:

micul dejun – calatorie in Cheile Bicazului – oprire la Lacu Rosu pentru dejun-picnic – la intoarcere vizita la Manastirea Bistrita, cea mai veche din zona – cina cu folclor romanesc si dans

Ziua 3:

o zi pentru admirarea minunatului peisaj din jurul Masivului Ceahlau (rezervatie naturala) – plimbare de 2 ore cu barca pe Lacul Bicaz – pranz la o stana din zona (pentru a vedea cum e facuta branza traditionala si pentru degustarea acesteia) – cina si cazare in Viisoara.

Ziua 4:

micul dejun – plecare spre Bucovina – vizita la Manastirea Agapia si la atelierul de artizanat al maicutelor – dejunul la manastire.

Dupa-amiaza vizita la manastirile Humor si Voronet – intoarcere la Viisoara – cina si cazare pensiunea RAI.

Pret total sejur: 125 EURO / pers.

Numar minim de participanti: 4

LISTA MENIU

I. Aperitive

1.Salata boeuf 100g 5,00 * 50 000 lei

2.Salata cruditati 150g  3,00 * 30 000 lei

3.Salata bulgareasca 150g  5,00 * 50 000 lei

4.Salata de vinete 100g  3,00 * 30 000 lei

5.Zacusca ghebe/vinete 100g  3,50 * 35 000 lei

6.Omleta simpla 4,00 * 40 000 lei

7.Omleta cu sunca  5,00 * 50 000 lei

8.Omleta cu cascaval  5,00 * 50 000 lei

9.Omleta cu sunca si cascaval 5,00 * 50 000 lei

10.Ochiuri simple 2,00 * 20 000 lei

11.Branza cu smantana si mamaliguta 6,00 * 60 000 lei

12.Paste cu ton 5,00 * 50 000 lei

13.Iahnie de fasole cu sos 3,00 * 30 000 lei

14.Racitura 3,00 * 30 000 lei

II.Mic dejun

 • Platou rece
 • Cafea/ceai/lapte/cappuccino/ciocolata calda/suc natural 12,00 lei
 • Unt+dulceata *
 • Paine 120000 lei


 • Omleta/Ochiuri/Oua fierte + 1/2 rosie
 • Cafea/ceai/lapte/cappuccino/ciocolata calda/suc natural 10,00 lei
 • Unt+dulceata *
 • Paine 100000 lei
 • Cremwursti cu ochiuri
 • Cafea/ceai/lapte/cappuccino/ciocolata calda/suc natural 12,00 lei
 • Unt+dulceata *
 • Paine 120000 lei

III.Ciorbe

1.Ciorba de vitel   6,50 * 65 000 lei

2.Ciorba de perisoare  5,50 * 55 000 lei

3.Ciorba de pasare  5,00 * 50 000 lei

4.Ciorba de fasole 4,00 * 40 000 lei

5.Ciorba de fasole cu afumatura  4,50 * 45 000 lei

6.Ciorba de legume 3,00 * 30 000 lei

7.Supa de pui 3,00 * 30 000 lei

8.Ciorba de cartofi 3,00 * 30 000 lei

9.Ciorba de hribi 4,00 * 40 000 lei

10.Dresala de cartofi 3,50 * 35 000 lei

IV. Feluri principale

1.Piept de pui la gratar 150Gr  7,00 * 70 000 lei

2.Pulpe de pui la gratar 150Gr  7,00 * 70 000 lei

3.Pui la sticla 8,00 * 80 000 lei

4.Pulpe de pui la tava 150 Gr  7,50 * 75 000 lei

5.Snitele de pui 150Gr  7,00 * 70 000 lei

6.Ficatei de pasare cu mamaliga 7,00 * 70 000 lei

7.Paste cu piept de pui 200gr  8,50 * 85 000 lei

8.Ostropel de pui cu mamaliguta 7,50 * 75 000 lei

9.Muschi de porc la tava 150Gr  9,00 * 90 000 lei

10.Cotlet de porc la gratar 150Gr  10,00 * 100 000 lei

11.Ceafa de porc la gratar 150Gr  9,00 * 90 000 lei

12.Muschi de vita la gratar 150Gr  10,00 * 100 000 lei

13.Muschi de vita la tava  150Gr 11,00 * 110 000 lei

14.Sarmalute cu smantana si mamaliguta 7,50 * 75 000 lei

15.Mici  1,50 * 15 000 lei/buc

16.Tochitura cu branza si ochiuri  9,00 * 90 000 lei

17.Pastrav prajit 150gr  8,00 * 80 000 lei

18.Macrou in folie/prajit 150gr  7,50 * 75 000 lei

19.Macrou la tava cu legume  7,50 * 75 000 lei

20.Ciuperci cu smantana si mamaliguta 7,00 * 70 000 lei

21.Ciuperci cu pui, smantana si mamaliguta 9,00 * 90 000 lei

22.Spaghetti cu sos “Doina” 5,00 * 50 000 lei

23.Mazare cu carne 6,00 * 60 000 lei

24.Varza cu afumatura  7,00 * 70 000 lei

25.Parjoale moldovenesti cu garnitura  7,00 * 70 000 lei

26.Parjoale cu sos(susan) 6,00 * 60 000 lei

27.Snitel de post 3,00 * 30 000 lei

V.Garnituri

1.Cartofi natur 1,50 * 15 000 lei

2.Cartofi prajiti   2,00 * 20 000 lei

3.Cartofi taranesti  2,50 * 25 000 lei

4.Piure de cartofi 2,00 * 20 000 lei

5.Cartofi cu smantana 3,00 * 30 000 lei

6.Legume mexicane 200gr 3,00 * 30 000 lei

7.Mancarica legume(vinete,ardei,rosii)  3,00 * 30 000 lei

8.Orez 1,50 * 15 000 lei

9.Paste 1,50 * 15 000 lei

10.Mancarica de mazare  2,50 * 25 000 lei

VI.Salate

1.Salata de varza 1,50 * 15 000 lei

2.Salata de rosii cu castraveti  2,00 * 20 000 lei

3.Salata de castraveti murati  1,50 * 15 000 lei

4.Salata de ardei copti  2,50 * 25 000 lei

5.Salata de sfecla rosie cu hrean  2,00 * 20 000 lei

VII.Desert

1.Inghetata simpla  2,50 * 25 000 lei

2.Inghetata cu frisca si topping 3,50 * 35 000 lei

3.Salata de fructe 3,00 * 30 000 lei

4.Clatite cu branza dulce si stafide 3,00 * 30 000 lei

5.Clatite cu gem sau dulceata  2,50 * 25 000 lei

6.Fructe de sezon 2,00 * 20 000 lei

7.Papanasi 3,00 * 30 000 lei

8.Prajituri de casa 150gr  2,00 * 20 000 lei

VIII Diverse

1. Paine 0,5 * 5 000 lei/125 g

2. Mamaliga 0,5 * 5 000 lei/portia

3. Ardei iute 0,5 * 5 000 lei/buc.

4. Smantana 1,0 * 10 000 lei/50 g

5. Mujdei 1,0 * 10 000 lei/50 g

6. Iutica 1,0 * 10 000 lei/50 g

Raport de stagiu

Trebuie sa mentionez de la inceput ca proprietara pensiunii este matusa mea, acesta fiind principalul motiv pentru care am ales sa fac practica aici. In al doilea rand, avea nevoie de ajutor, intrucat a inceput sezonul, si casa este plina tot timpul de turisti. Si cum oricum trebuia sa vin sa o ajut, am decis sa fac doua lucruri deodata.

Ca si anul trecut, am ajutat-o cam la toate: la facutul curateniei in camere( schimbat lenjeria, dat cu aspiratorul, sters praful, spalat pe jos, scuturat machete, sters geamurile etc.), la servit mancarea (nu am gatit pentru ca nu ma pricep decat la cartofi prajiti si ochiuri), la spalat vase, la facut facturi, la curatat gradina de flori, la plivit straturile de ceapa si morcov. Una din activitatile mele preferate a fost prepararea dulcetei de cirese amare. Intrucat am nimerit in plin sezon, am fost la cules de cirese jumatate de zi, dupa care a trebuit sa o ajut la scos samburii la 25 kg cirese. Desi a durat cam toata ziua, iar noaptea am stat sa o fierb, am fost foarte multuita de rezultat, si la fel au fost si turistii care au servit-o.

Alta activitate interesanta a fost aceea de a raspunde la mailurile cu rezervari. De fapt era singurul moment din zi cand stateam mai linistita, intrucat am invatat ca treaba la o pensiune nu se termina niciodata. Pot sa spun ca am fost solicitata la maxim, dar satisfactia de a vedea clientul multumit nu se compara cu nimic.

Experienta a fost foarte folositoare. Am observat cu surprindere cat de mult conteaza amabilitatea gazdei cu turistul, cat de multi turisti sunt acum ’’de-ai casei’’, ca se intorc in fiecare an pentru caldura cu care sunt primiti de fiecare data. Chiar s-a intamplat sa avem casa plina si sa apara un client vechi, care pur si simplu refuza sa plece. Pana la urma a fost cazat la demisolul casei, unde isi are locuinta gazda, doar sa stea la RAI. De altfel, in rastimpul liber dintre doua treburi, am stat si am observat cum vorbeste gazda cu turistii, cum le pune la dispozitie toate informatiile solicitate, cum da lamuriri. Daca toata lumea s-ar comporta la fel, turismul romanesc ar fi departe. Chiar am observat ca aplica metode pe care eu le-am invatat la Tehnici de Vanzare si Negociere, dar ea le avea instinctiv, caci nu are studii in turism.

De asemenea, am invatat ca rolul mancarii la o pensiune agroturistica este mai mult de a atrage turistul, deoarece, din spusele matusii, din mancare nu iese suficient profit, dar ea este foarte apreciata de clienti.

Cu una, cu alta, stagiul a fost foarte instructiv si presupun ca la anul voi veni tot aici daca va mai fi o sesiune cu practica.
Politica de confidentialitate.com Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Proiecte

vezi toate proiectele
 SCHITA DE PROIECT DIDACTIC GEOGRAFIE CLASA: a IX-a - Unitatile majore ale reliefului terestru
 PROIECT DIDACTIC 5-7 ani Educatia limbajului - Cate cuvinte am spus?
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 Proiect - masurarea si controlul marimilor geometrice

Lucrari de diploma

vezi toate lucrarile de diploma
 Lucrare de diploma - eritrodermia psoriazica
 ACTIUNEA DIPLOMATICA A ROMANIEI LA CONFERINTA DE PACE DE LA PARIS (1946-1947)
 LUCRARE DE DIPLOMA MANAGEMENT - MANAGEMENTUL CALITATII APLICAT IN DOMENIUL FABRICARII BERII. STUDIU DE CAZ - FABRICA DE BERE SEBES
 Lucrare de diploma tehnologia confectiilor din piele si inlocuitor - proiectarea constructiv tehnologica a unui produs de incaltaminte tip cizma scurt

Lucrari licenta

vezi toate lucrarile de licenta
 LUCRARE DE LICENTA CONTABILITATE - ANALIZA EFICIENTEI ECONOMICE – CAI DE CRESTERE LA S.C. CONSTRUCTIA S.A TG-JIU
 Lucrare de licenta sport - Jocul de volei
 Lucrare de licenta stiintele naturii siecologie - 'surse de poluare a clisurii dunarii”
 LUCRARE DE LICENTA - Gestiunea stocurilor de materii prime si materiale

Lucrari doctorat

vezi toate lucrarile de doctorat
 Diagnosticul ecografic in unele afectiuni gastroduodenale si hepatobiliare la animalele de companie - TEZA DE DOCTORAT
 Doctorat - Modele dinamice de simulare ale accidentelor rutiere produse intre autovehicul si pieton
 LUCRARE DE DOCTORAT ZOOTEHNIE - AMELIORARE - Estimarea valorii economice a caracterelor din obiectivul ameliorarii intr-o linie materna de porcine

Proiecte de atestat

vezi toate proiectele de atestat
 PROIECT ATESTAT MATEMATICA-INFORMATICA - CALUTUL INTELIGENT
 Proiect atestat Tehnician Electronist - AMPLIFICATOARE ELECTRONICE
 ATESTAT PROFESIONAL LA INFORMATICA - programare FoxPro for Windows
 ATESTAT PROFESIONAL TURISM SI ALIMENTATIE PUBLICA, TEHNICIAN IN TURISM
Ecoturismul - o forma de turism durabil
PROIECT Tehnician in hotelarie - Tehnici promotionale in Hotel Central
Piata turistica
Produsul turistic si serviciile turistice
Ecoturismul – oportunitate de afaceri
Dezvoltarea turismului de week-end
PROIECT LICENTA TURISM - MONOGRAFIA COMUNEI GRADISTEA DIN JUDETUL CALARASI
Definirea ecoturismului

Termeni si conditii
Contact
Creeaza si tu