Creeaza.com - informatii profesionale despre


Simplitatea lucrurilor complicate - Referate profesionale unice
Acasa » afaceri » turism
Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia

Proiect atestat tehnician in turism - carnaval la venezia
COLEGIUL ECONOMIC ARAD

PROFIL: SERVICII

SPECIALIZARE: TEHNICIAN IN TURISM

PROIECT PENTRU OBȚINEREA CERTIFICATULUI DE COMPETENȚE PROFESIONALECARNAVAL LA VENEZIA

ARGUMENT

Mi-am ales aceasta zona turistica, Venezia, deoarece este cel mai fotogenic oraș al lumii, farmeca si captiveaza, dominand, asemeni unei nave-amiral istorice, mareata flota a insulelor din laguna.

Pentru a-i descoperi adevarata individualitate, trebuie sa vizitați principalele obiective turistice: Marele Canal, Piata San Marco, Palatul Dogilor. Insa trebuie descoperite și bisericile și gradinile ascunse din Venezia.

Exista și o latura secreta a Veneziei, pe care o puteți admira numai de pe intinderea apei. Veți intra astfel intr-o lume cu totul diferita, care se dezvaluie așa cum a fost gandita sa se ofere privirii; uitati-va prin ferestrele caselor vechi, in gradinile izolate, in atelierele navale unde gondolele asteapta sa fie reparate. Aici salasluieste adevaratul spirit al Veneziei!

De secole intregi, atat venezienii , cat si vizitatorii de pretutindeni s-au declarat fascinati de acest oras. Venezia este uimitoare, fiind alcatuita in egala masura din apa și piatra, un oras plutitor, asezat pe 40 de insulite avand ,,marea ca podea, cerul drept acoperis și curgerea apei ca pereti”.

Desi a fost pictata, fotografiata, filmata si descrisa in cuvinte mai mult decat orice alt oraș din lume, nimic nu va poate pregati pentru primul contact cu Venezia. Poate ca veti vedea mai intai o gondola pe Marele Canal, intr-unul din acele momente cand orasul este in ceata iernii sau scaldat de razele de soare, care ii dau nuante de roz si auriu – culori atat de indragite de artisti precum Titian, Veronese si Canaletto; un lucru e sigur: orice lucru o sa vedeti, prima impresie va fi memorabila.

Putine orase pot oferi asemenea bogatii artistice precum Venezia. Pret de secole, sub conducerea dogilor, Venezia – ca poarta catre Orient si mare putere maritima – a domnit asupra lumii, fiind celebrata in forme de arta care au supravietuit pana astazi. Aceste glorioase mosteniri va ies in cale la fiecare colt.

Unul dintre cele mai pictate, filmate și evocate orașe ale lumii, Venezia este de o frumusețe care tulbura profund – nimic nu va poate pregati pentru prima impresie pe care o ofera domurile și turnurile ce se ridica din apele cenușii, precum un miraj, sau pentru experiența unei zile insorite cand apa sclipește amețitor. Magia sa va va taia respirația.

Cat de diferit pare acest oraș, in care apa intunecata inconjoara fundațiile cladirilor, iar adierile vantului lovesc barcile ancorate la mal! In spatele canalelor se intind alei inguste și labirintice, unde se poate rataci chiar și cel mai bun deslușitor de harți; nu va panicați, insa: asemenea ,,accidente’’ au farmecul lor. Uitați de orice graba, timpul curge astfel aici! Toate clipele petrecute in Venezia vor ramane invaluite intr-o vraja, transformandu-se in amintiri de neuitat.

Insa Venezia nu este din aceasta cauza un muzeu, ci dimpotriva, un oras plin de viata, dar fragil: supravietuirea sa este un miracol ce sfideaza faptul ca fundatiile i se degradeaza din cauza eroziunii apei si acumularii aluviunilor. Desi, contrar opiniei generale, oficial orasul ,,nu se mai scufunda”, clopotnitele turnurilor, alunecate amenintator, stau marturie a efemeritatii sale. Nelinisti provoaca si nivelul crescut de poluare produs de orasele industriale din apropiere, care corodeaza in mod ireparabil stravechile ziduri ale orasului. Ca sa nu mai amintim de scaderea rapida a populatiei, construcția de case moderne, crearea de noi locuri de munca, planurile pentru o retea de metrou si alte asemenea proiecte care se bat cap in cap cu telul de a pastra orasul asa cum este, pentru posteritate. Fragilitatea și efemeritatea este un alt motiv al alegerii mele, existand un risc real ca acest adevarat oraș minune sa dispara sau sa sufere schimbari ireversibile.

Dupa ce veti parasi Venezia, in amintire va vor reveni nu doar frumusetea si operele sale de arta, ci si elementele pitoresti ale vietii citadine – pastele al fresco, servite intr-o piateta scaldata in razele soarelui, leganarea blanda a gondolelor ancorate de stalpii vesel colorati, atmosfera si miresmele pietelor locale, cladirile ce se reflecta in apele linistite ale canalelor, vitrinele magazinelor impodobite cu masti de carnaval si uimitoare obiecte din sticla…Aceasta este magia Veneziei – La Serenissima ,,cel mai senin” si captivant oras din lume, in care e imposibil sa nu visezi sa revii…

,,Un oraș fantastic, ale carui strazi sunt apele, peste care trec umbrele mișcatoare ale palaturilor și norii de pe cer’’(VENEZIA).

I.       ELABORAREA PRODUSULUI TURISTIC.

II.     1. ITINERAR SI PROGRAM TURISTIC.

CARNAVAL LA VENEZIA

ZIUA 1 ( 11.05.2008 )

Plecarea din Arad spre Italia ( Venezia ).

ZIUA 2 ( 12.05.2008 )

Sosirea in cursul dimineții la Lido de Jésolo, cazare la hotel Iris și program liber in stațiune. Servirea cinei la hotel.

ZIUA 3 ( 13.05.2008 )

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Punta Sabbioni , apoi cu vaporașul pana in Piața San Marco. In aceasta zi veți putea admira Piața și Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu ceas, Podul Rialto, Puntea Suspinelor, Biserica Santa Maria della Salute. De asemenea veți fi martorii unui spectacol de sunete si culori, și veți fi vrajiți de costumele viu colorate ale participanților. Seara intoarcerea la hotel și servirea cinei.

ZIUA 4 ( 14.05.2008 )

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Punta Sabbioni , apoi cu vaporașul pana in Piata San Marco. Zi libera in Venezia in care puteți participa la Festivitațile Carnavalului, etalandu-va propriile costume, sau veți putea vizita ceea ce nu ați reușit in ziua precedenta. Opțional: se poate vizita Verona și Padova. Program turistic Verona: Piata Bra, Arenele Romane, Casa Julietei, Piata Erbe. Program turistic Padova: Piața și Biserica San Antonio. Seara intoarcerea la hotel și servirea cinei.

ZIUA 5 ( 15.05.2008 )

Mic dejun Transfer cu autocarul la Punta Sabbioni , apoi cu vaporașul pana in Piața San Marco. Zi libera in Venezia. Opțional: excursie in Insulele Burano, Murano sau Torcelo. Seara intoarcerea la hotel și servirea cinei.

ZIUA 6 ( 16.05.2008 )

Mic dejun. Plecare spre țara. Sosirea in Arad in cursul nopții, in funcție de formalitațile vamale.

I.2. COMPONENTELE PRODUSULUI TURISTIC.

RESURSE TURISTICE :

BASILICA DI SAN MARCO

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Europa, care nu trebuie, sub nici o forma, ratat; basilica in stil bizantino-venezian este una dintre cele mai marete constructii medievale din lume.

Aceasta catedrala este influenta estica si vestica deopotriva. Mai mult orientale decat europene, arhitectura, decoratiunile interioare si atmosfera sa sacra au ajuns sa inglobeze, de-a lungul secolelor, elemente ale stilului tipic civilizatiei mediteraneene.

MARELE CANAL

Unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru o plimbare cu barca. De-a lungul lui veti admira cele mai frumoase palate si peisaje veneziene. Pornind de la un golfulet, trecand printre insulele mlastioase din laguna, canalul serpuit va face doua mari curbe din punctul unde se afla acum statia de cale ferata Santa Lucia catre Bazinul San Marco. Are o latime variabila, cuprinsa intre 40-70 m, si o adancime maxima de 5,5 m; este traversat de trei poduri: Scalzi, Rialto si Accademia. De-a lungul sau exista sapte traghetto – rute de feribot.

Calatorind spre est, de-a lungul canalului, de la Santa Lucia pana la Podul Rialto, intalnim o parte din cladirile principale: pe partea stanga, bisericile Scalzi, San Geremia si San Marcuola, palatele Ca’ Labia (cu fresce de Tiepolo), Ca’ d’Oro (galerie de arta si muzeu); pe partea dreapta se afla bisericile San Simeone Piccolo si San Stae, palatele Fondaco dei Turchi (Muzeul de Istorie Naturala), Ca Pesaro (Galeriile de arta moderna si orientala) si Ca’Favretto (Hotelul San Cassiano) si pietele de peste, fructe si legume.

Intre Podul Rialto si Podul Accademia, pe partea stanga vedem: biserica San Samuele, Ca Moceningo, unde Lordul Byron a inceput sa scrie Don Juan (a nu se confunda cu Palazzo Mocenigo!), si Ca Grassi; pe partea dreapta se afla: Palatul Ca Rezzonico (muzeul dedicat artei secolui al XVII-lea), iar apoi, la Podul Accademia, Galeriile Accademia, gazduite de fosta biserica si scoala Santa Maria della Carita. Intre Podul Accademia si Bazinul San Marco, pe partea stanga intalnim: Ca Barbaro (unde au locuit multi artisti si scriitori), Ca’Grande (Cladirea Politiei), Ca’ Gritti – Pisani (Hotel Gritti Palace), Ca’ Tiepolo (Hotelul Europa e Regina) si cladirile din jurul Pietei San Marco. Pe partea dreapta se afla biserica Santa Maria della Salute si palatele Ca’Venier dei Leoni (palat neterminat care gazduieste colectia de arta moderna apartinand americancei Peggy Guggenheim), Ca’ Dario (cu fatada impodobita cu marmura multicolora) si, chiar in capat, vedem Dogana di Mare (Casa Vamii), care poate fi admirata doar din exterior.

  • PALATUL DOGILOR

Palatul, o imensa si grandioasa cladire publica, este cea mai frumoasa dintre constructiile gotice din Italia, atmosfera sa de basm fiind data de fatada in nuantele de alb si roz. Timp de o mie de ani, Venezia a fost guvernata din Palatul Dogilor, care inca domina orasul.

  • PIATA SAN MARCO

Turistii se aduna cu miile in aceasta piata, ale carei dimensiune si peisaje va vor taia rasuflarea. Piata San Marco este inima Veneziei.

  • INSULELE BURANO, MURANO, LIDO

Burano. Insula pescarilor si a producatorilor de dantela are o populatie de aproximativ 5.000 de locuitori si se intinde pe o suprafata de 8 km in nord-estul Veneziei. In timp ce Murano este anosta si oarecum dezorganizata, Burano este curata si bine oranduita, casutetele sale multicolore aliniate de-a lungul canalului dandu-i reputatia unui loc ideal pentru a face fotografii.

Murano. Cu o populatie de circa 5.000 de locuitori, Murano se afla la mica distanta de nordul Veneziei. Este o insula industriala, cu atmosfera de orasel muncitoresc.

Lido. Este singura insula veneziana care are drumuri, autobuzele si masinile de aici fiind aduse cu feribotul de pe continent. Situata la sud-estul Veneziei, are o lungime de 11 km si o latime de 1 km, acoperind cel mai mare banc de nisip dintre Laguna si Marea Adriatica. Cu o populatie de 20.000 locuitori, este o statiune turistica care se aglomereaza mult vara, in special pe durata Festivalului International de Film.

  • LIDO DI JESOLO
  • SANTA MARIA DELLA SALUTE
  • GALLERIA DELL’ACCADEMIA
  • MAREA SCOALA DIN SAN ROCCO
  • SANTI GIOVANNI E PAOLO
  • SANTA MARIA GLORIOSA DEI FRARI
  • MUNTII DOMOLITI

INFRASTRUCTURA

Pentru a se ajunge la destinatia dorita transportul este asigurat cu autocarul, sosele si autostrazile sunt intr-o stare buna si ușor accesibile.

Autocarul reprezinta, de asemenea, un mijloc de transport tot mai utilizat si poate fi considerat corespondentul transportului automobilistic adaptat la turismul in grup. Astfel principalul sau avantaj il reprezinta costul scazut/pasager, tinand seama atat de cheltuielile variabile, cat si de cele fixe.Succesul transportului cu autocarul se datoreaza nu numai diferentei de pret fata de alte mijloace de transport, dar si ameliorarii substantiale a echipamentului ( confort, servicii interioare, climatizare ), cresterii securitatii si unei adaptari optime necesitatilor turismului.

BAZA MATERIALA SPECIFICA TURISMULUI

Autocarele ofera o serie de avantaje, cum sunt: libertatea si supletea utilizarii, confort, securitate, aer conditionat, radio, televizor, eventual bar frigorific, viziune panoramica a peisajelor traversate etc. Ele sunt deservite de una doua persoane , avand in plus si un ghid turistic care se ingrijeste de necesitatile curente ale turistilor si care prezinta totodata localitatile intermediare ale itinerariilor si cele de sosire.

Transportul public in Venezia se efectueaza cu: Vaporetto, Gondole, Traghetto.

Vaporetto Vaporetto e operat de regia de transport public. In timpul zilei, cursele pe rutele principale vin la intervale de 10-20 de minute. Seara, intervalul dintre curse creste, in special dupa miezul noptii. Cursele rapide (diretto) sunt mai scumpe decat cele care opresc la fiecare debarcader.

Gondole O gondola este, fara indoiala, cel mai placut mijloc de transport in oras, dar si cel mai costisitor: in jur de 80 € pentru patru pasageri. Pentru o experienta memorabila, faceti un tur de doua ore de-a lungul Marelui Canal, luand si cina la bord. Ca alta alternativa luati in calcul o plimbare pe timpul verii cu o flotila de gondola, intesate cu turilti si acompaniate de cantareti – este o ocazie ideala de a explora canalele si nu costa prea mult.

Traghetto Gondolele – feribot (traghetto) treverseaza Marele Canal intre anumite cheiuri, fiind de mare ajutor pietonilor. Acestea sunt marcate printr-un semn galben amplasat pe strada, reprezentand o gondola. Preturile sunt foarte accesibile (0,40 €), costul calatoriei fiind achitat gondolierului, dupa imbarcare.

Unitatea de cazare fiind un Hotel de 3*** , Hotelul Iris avand inclusa și unitatea de alimentatie, acesta fiind Restaurantul Al Giardinetto și servește o pizza excelenta.

FORTA DE MUNCA

Personalul agentiei de turism si personalul hotelului avand o calificare pofesionala, ofera niste servicii superioare clientilor, prin aptitudinile si calitatea prestarii serviciilor, aceeasta firma avand un personal motivat si care este intr-o continua perfectionare profesionala. Agentia de turism avand soferii profesionisti si cu experienta, ghidul cunoscand mai multe limbi straine si cunoscand si zona turistica.

RESUSELE INSTITUTIONALE

Moneda oficiala a Italiei este euro (€), introdus in ianuarie 2002. Bacnotele sunt emise in valori de 5, 10, 20, 50, 100, 200 si 500 euro; iar monedele – de 1, 2, 5, 10, 20, 50 eurocenti si 1 si 2 euro.

Pentru a preveni infractiunile:

- nu purtati cu dvs. mai multi bani decat aveti nevoie;

- fiti atenti la hotii de buzunare in piete, la obiectivele turistice si in locurile aglomerate.

Cetatenii tarilor membre ale Uniunii Europene beneficiaza de servicii medicale de urgenta compensate, cu mentiunea ca trebuie sa prezinte documente doveditoare. Este recomandata totusi asigurarea medicala privata, care ramane esentiala pentru toti turistii.

Limba oficiala este italiana, dar multi venetieni inteleg limba engleza, apreciind orice incercare a turistilor straini de a vorbi limba italiana, chiar daca si gresit.

III.         POLITICA DE PREȚ A PRODUSULUI TURISTIC

II. 1. CALCULUL PRIVIND ANALIZA DE PREȚ.

I. CHELTUIELI DIRECTE

1. TRANSPORT:

- autocar ( nr. km x tarif/km ) /nr. turiști

-nr. km = 2400 km

-tarif/km = 1 €

( 2400 x 1 ) / 40 = 2400 / 40 = 60 € / pers.

2. CAZARE : nr. nopți x tarif/noapte

- nr. nopți = 4

- tarif/noapte = 50 €

-camera dubla

( 4 x 50 ) / 2 = 200 / 2 = 100 € / pers

3. MASA: D.P. ( nr. mese x tarif/masa)

- nr. mese : Md = 4 și C = 4

- tarif/masa : Md = 3 € și C = 7 €

Md = 4 x 3 = 12 € și C = 4 x 7 = 28 €

Md + C = 12 + 28 = 40 € / pers

4. CHELTUIELI GHID TURISTIC:

( transport + cazare + masa )/nr. turiști

( 60 + 100 + 40 ) /40 = 200 / 40 = 5 €

5.CHELTUIELI ȘOFER ( 2 șoferi ): ( cazare +masa ) / nr turiști

( 100 + 40 ) / 40 = 140 / 40 = 3,5 €

TOTAL CHELTUIELI DIRECTE = 208,5 €

II. CHELTUIELI INDIRECTE

1.COMISIONUL AGENȚIEI ( 11 % )

11 % x TOTAL CHELTUIELI DIRECTE = 11 % x 208,5 = 22,93 €

2.TVA 19 %

19 % x 22,93= 4,35 €

TOTAL CHELTUIELI INDIRECTE = 27,28 €

IV.            TOTAL CHELTUIELI = 235,78 €

IV. ROTUNJIRI

rotunjirea = -0,78 €

V. PREȚUL DE VANZARE = 235 €

I.        2. STRATEGII DE PREȚ.

Alaturi de produs, prețul se inscrie intre elementele fundamentale ale politicii de marketing touristic, el avand rolul decisive in luarea deciziei de cumparare.

Multitudinea de combinații a elementelor componente ale produsului turistic reflectata intr-o paleta larga de prețuri și tarife accesibile unui mare numar de consumatori poate constitui un atu pentru o agenție de turism.

In domenuil prețurilor și tarifelor, practica turistica cunoaște mai multe strategii:

1. Strategia tarifelor forfetare

2. Strategia tarifului ridicat

3 .Strategia tarifului scazut

4. Strategia tarifelor diferențiate

5. Strategia tarifelor psihologice

6. Strategia tarifului de monopol

Strategia de pret aplicata la analiza de pret este strategia tarifului scazut, deoarece rotunjirea a fost prin micșorarea pretului pana la ajungerea pretului de vanzare .

Strategia tarifului scazut, moderat, poate fi folosita ca:

strategia ,,de lansare’’ de impulsionare’’- tactica de patrundere pe piața fiind aplicata in general de agenția de turism pentru un produs turistic determinat și pentru o perioada limitata de timp, urmand ca atunci cand pozițiile au fost consolidate tariful sa creasca la un nivel cat mai competitiv.

Aceasta strategie poate provoca insa și rețineri din partea unei categori de clientela din neincredere in calitatea servicilor oferite sau din considerente de prestigiu.

strategie de stimulare a cererii de servicii destinate unor anumite segmente de clientela cu venituri mai moderate.

Strategia aleasa fiind destul de buna, deoarece avand un avantaj fața de restul agențiilor de turism si avand un preț scazut fața de concurența. Prețul ales este accesibil pentru toate categoriile de persoane. In comparație cu alte agenți, prețul de vanzare a podusului fiind unul avantajos pentru toata lumea, deoarece agenția este noua inființata pe piața și doriind sa se faca cunoscuta prin produsele si serviciile oferite, promovandu-le la niște prețuri avantajoase și accesibile fața de concurența.

Prețul scazut dedus de la analiza de preț, ajuta la atragerea clienților și la promovarea produsului turistic.

III. DISTRIBUIREA PRODUSULUI TURISTIC PRIN INTERMEDIUL AGENȚIEI DE TURISM SC.Yoana Tour S.R.L.

Politica de distribuite reprezinta un ansamblu de activitati ce au in vedere atat circuitul fizic si economic al produsului turistic cat si relatile care i-au nastere intre prestatori de service, clienti, comercianti si alti intermediary.

Distribuita produsului turistic se refera la transferal catre turisti si este una mai speciala prin faptul ca in turism cumparatorul este ,,transportat’’ la locul in care se efectueaza prestatia respective.

III. 1. INFIINȚAREA AGENȚIEI DE TURISM.

S.C. Yoana Tour S.R.L.

1.Denumirea agentului economic : S.C. Yoana Tour S.R.L.

2.Sediul agentului economic : B-dul Revoluției nr.11.

3.Numarul certificate de inmatriculare la Registrul Comerțului : J 24 / 2005 / 1989.

4.Capital social ;

5.Sediul agenților de turism:

B-dul Revoluției nr.11

6.Licența de turism : categoria A 2411 / 05.04.2007

7.Activitați desfașurate :

a)organizarea de pachete de servicii in domeniul turismului intern si internațional.

b)vanzarea catre turiști a pachetelor de servicii proprii și a celor contractate cu alte agenții de turism licențiate.

c)alte servicii turistice.

8.Personal total : 8

9.Personal cunoscator de limbi straine de circulație internaționala : 10

10.Starea, aspectul cladrii : foarte buna.

11.Amplasarea in cladire a spațiilor agenții : parter

12.Poziția spațiului comercial : parțial central.

13.Aria spațiului comercial :

a)B-dul Revoluției nr.11 – 80 metri patrați.

14.Echipamente in dotare : telefon, fax, calculatoare cu internet pt fiecare birou, xerox, telefoane mobile.

15.Telefon / fax :

a)B-dul Revoluției nr.11 : - tel. 310.05.45

- fax: 311.84.34

II. 2. ORGANIZAREA AGENȚIEI DE TURISM.

,,Organizația imbraca un character organic și unic in sine, propriu fiecarei intreprinderi sau instituții, iar pentru a fi eficace și sanatoasa structura acesteia trebuie sa fie urmarea unei strategii’’.

Organizarea și funcționarea intreprinderii sunt orientate in vederea realizarii scopurilor sale, cuantificarea in obiective pe termen lung, mediu și scurt.

Agenția de turism Yoana Tour, fiind o agenție tour-operatoare, care are ca obiect de activitate organizarea și vanzarea pe cont propriu sau prin intermediari a pachetelor turistice.

Organizarea Agenției de turism Yoana Tour reprezinta gruparea resurselor și activitaților unei agenți de turism pentru realizarea obiectivelor acesteia.

Structura organizatorica a agenției de turism Yoana Tour este reprezentata sub forma unei organigrame.

Structura organizatorica a unei agenții de turism Yoana Tour reflecta personalul agenției, ansamblul compartimentelor inființate și relațiile ce apar intre acestea pentru atingerea obiectivelor stabilite.

Agenția de turism Yoana Tour este formata din: manager general, birou contabilitate, birou secretariat, director marketing, director turism, agent marketing, agent ticketing, agent turism.Biroul de secretariat:

primește și triaza corespondențe pe compartimente și persoane;

se efectueaza activitate de secretariat;

instruiește curierul și comisionarul.

Biroul de turism:

unde exista secția de producție, secția de rececție, iși desfașoara activitatea agentul de turism și ghidul.

Agenția de turism Yoana Tour a fost inființata in 2007, este inregistrata la Registrul Comerțului și avand Licența de turism(ANEXA IV) și Brevet de turism(ANEXA V).

III. 3. OPERAȚIUNI TEHNICE.

serviciile și produsele oferite…

Agenția de turism, Yoana Tour, pe langa producerea și vanzarea produselor turistice, mai efectueaza și rezervari de bilete de avion, livrari bagaje,….

IV. COMERCIALIZAREA ȘI PROMOVAREA PRODUSULUI TURISTIC.

Politica de promovare are in vedere un ansamblu de acțiuni și mijloace ce vizeaza informarea și atragerea intr-o cat mai mare masura a cumparatorilor potențiali catre piețele de vanzare, in vederea satisfaceri nevoilor și dorințelor acestora și implicit a creșterii eficienței economice.

Politica de promovare in domeniul turistic cuprinde mai multe forme de realizare:

publicitatea

promovarea vanzarilor

relațiile publice

foțele de vanzare

promovarea prin marca

sponsorizarea

Principalele mijloace de promovare utilizate in turism sunt:

publicitatea

promovarea vanzarilor

relațiile publice

vanzarie personale

Publicitatea turistica este o tehnica de marketing utilizata pentru a crea o imagine favorabila unui produs sau serviciu și pentru a impinge cumparatorul potențial catre produsul turistic promovat.

Publicitatea poate avea unul sau mai multe scopuri:

introducerea unui produs sau serviciu sau a unei idei de piața;

schimbarea de imagine a unui produs sau serviciu, a unei marci sau firma;

schimbarea poziției relative a diferitelor produse sau servicii pe o anumita piața;

creșterea vanzarilor pe termen scurt, mediu sau lung, prin modalitațile compartimentului de cumparare al unui segment de public sau a publicului general.

Privita sub aspectul de manifestare in turism, publicitatea ar putea sa urmareasca:

informarea clientele potențiale in legatura cu existențepe piața a unui produs sau serviciu turistic și a firmei care-l furnizeaza;

anunțarea reducerilor de preț acordate in anumite condiți;

fidelizarea clienților prin oferirea unor produse de calitate superioara la prețuri accesibile concomitant cu conștientizarea acestora referitor la aceasta oferta;

crearea unei imagine de marca.

Avantajele utilizarii publicitați turistice sunt:

creșterea numarului de turiști atrași spre o destinație sau fidelizarea lor;

pregatirea patrunderii agenției de turism pe noi piețe;

promovarea pe plan național și internațional a tuturor formelor de turism;

impulsionarea consumului in extrasezon;

stimularea vizitarii obiectivelor turistice in cursul sejurului;

creșterea cererii de servicii complementare, deci creșterea cheltuielilor turistului, respective, a veniturilor agenției de turism;

utilizarea mai buna a bazei material.

Promovarea vanzarilor urmarește impulsionarea volumul desfacerilor inregistrari de o firma pe un interval bine determinat. Ea cuprinde tehnici de marketing prin care se incita clientul la cumpararea unui produs turistic și prin care se realizeaza o stimulare a eficacitați activitați distribuitorului(Agenția de turism SC. Yoana Tour S.R.L.).

Promovarea vanzarilor implica orice activitate ce poate induce un rezultat scontat din partea potențialilor clienți. Companiile de promovare a vanzarilor vor adauga valoarea produsului.

Promovarea vanzarilor este adesea folosita in combinații cu alte instrumente promoționale pentru a suplimenta efectul total.

Principalele modalitați de promovare in activitatea turistica sunt:

Reducerile de tarife – se aplica atunci cand firma turistica urmarește atragerea unor noi segmente de clienți cu unitați mai modeste, sporirea unitați reale inregistrari de firma prin marirea numarului de clienți sau marja cererii pentru turismul din extrasezon.

Se poate realize sub 3 forme:

oferte speciale – service de distribuție la tarife reduse numai in anumite perioade, in preajma sau in timpul derulari unor evenimente special.

vanzari grupate – gruparea intr-un singur pachet a mai multor servicii distincte și vanzarea lor la un tarif global mai mic.

reduceri definitive – au la baza reduceri mari de costuri și nu sunt urmate de revenirea la nivelurile inițiale ale tarifelor.

Jocurile și concursurile – sunt organizate cu scopul promovari renumelui propriu și se bazeaza pe folosirea mijoacelor de comunicare in masa, acordand facilitați persoanelor participante.

Seminare și conferințe – la seminarii se vor prezenta informați referitoare la o anumita oferta, iar la conferințe se vor viziona filme video in special cu referire la destinația din oferta.

Voiaje de stimulare – sunt organizate de agenți de turism și se bazeaza pe vizitarea propriu-zisa a destinației turistice pentru a se putea explica clienților mai bine avantajele și caracteristicile zonei.

Publicitatea la locul vanzarii – se realizeaza in incinta spatiilor rezervate de firmele și agențiile de turism contactarii directe a clientele prin intermediul afișelor, panourilor etc.

Cadourile promoționale – se aplica in cazul persoanelorcu venituri modeste și consta in oferirea de pliante, broșuri, agende sau calendare, tricouri sau șepci, cu denumirea firmei de turism, etc.

Relațiile publice constituie o modalitate aparte de promovare a produsului turistic care se poate aplica de catre firmele turistice și principiul organizari unor intalniri intre reprezentanți firmei turistice și clienții potențiali sau se pot manifesta sub forma unor sponsorizari pe care firmele turistice le pot aplica pentru anumite evenimente.

Relațiile publice constituie o funcție principala a conducerii bazata pe o activitate continua și sistematica cu ajutorul careia agenția de turism cauta sa obțina ințelegerea și sprijinul publicului actual și potențial.

Rolul structurilor de relații publice este acela de a stabili și menține ințelegerea intr-o agenție de turism și publicul sau reprezentat de toate acele grupari de oameni cu care aceasta comunica sau dorește sa comunice. In cadrul structure de relați publice ale unei agenți de turism se desfașoara acțiuni de relații publice interne și externe.Relațiile publice pot avea un rol mai mic sau mai mare de jucat in dezvoltarea și introducerea unor noi produse și servicii, dar asta depinde de contextual in care aceste produse sunt noi. Cu cat un produs este mai puțin innovator, cu cat trebuie sa fie mai creativa activitatea relațiilor publice sau a altor strategii de marketing. O funcție important a marketingului este sa adaugam valoarea produsului sau serviciului oferit. Atat publicitatea cat și relațiile publice pot ajuta la transmiterea valorilor care maresc atractivitatea propunerii și construiesc o imagine a marcii. Pe masura ce mass-media dispune de diverse canale de raspandire a informației, reclama poate juca un rol important in adaugarea valori produsului turistic.

Strategii de comercializare a produsului turistic, exista 2 tipuri:

strategia de specializare

strategia de nediferențiere

Strategia de specializare, presupune gandirea și comercializarea produselor tematice. Exista 3 posibilitați de specializare:

destinația, in funcție de caracteristicile pieței agenției de turism pentru a caștiga potențiali clienți realizeaza produse turistice care au ca loc de destinație o anumita zona, țara, regiune, etc.

clientela, constituie principalul element al micromediului.

tema, reprezinta lait-motivul produsului turistic.

Avantajele acestei strategii:

strategia de specializare este oportuna la inceput de drum.

presupune o clientela stransa fața de strategia de nediferențiere, care presupune un public vast.

constituie pentru numeroși cumparatori o soluție pentru a face fața concurenței.

Strategia de nediferențiere, alaturi de specializarea producatorilor este și formarea unui sector nediferențiar. Factorii care determina abordarea unei astfel de strategii sunt:

creșterea concurenței pe piața mondiala a turismului.

accentuarea caracterului de piața a cumparatorului.

BIBLIOGRAFIE

REVISTA TERRA MAGAZINE, NR. 3, MARTIE 2008 .

VENEZIA , GHID TURISTIC, EDITURA AD LIBRI, EDITIA 2007.

WWW.bbvenezia.com

WWW.digilander.libro.it

WWW.mturim.ro

ANEXA I.

OFERTA TURISTICA

CARNAVAL LA VENEZIA,

VENEZIA

HOTEL 3 *** , AUTOCAR

ZIUA 1 ( 11.05.2008 )

Plecarea din Arad spre Italia ( Venezia ).

ZIUA 2 ( 12.05.2008 )

Sosirea in cursul dimineții la Lido de Jésolo, cazare la hotel Iris și program liber in stațiune. Servirea cinei la hotel.

ZIUA 3 ( 13.05.2008 )

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Punta Sabbioni , apoi cu vaporașul pana in Piața San Marco. In aceasta zi veți putea admira Piața și Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu ceas, Podul Rialto, Puntea Suspinelor, Biserica Santa Maria della Salute. De asemenea veți fi martorii unui spectacol de sunete si culori, și veți fi vrajiți de costumele viu colorate ale participanților. Seara intoarcerea la hotel și servirea cinei.

ZIUA 4 ( 14.05.2008 )

Mic dejun. Transfer cu autocarul la Punta Sabbioni , apoi cu vaporașul pana in Piata San Marco. Zi libera in Venezia in care puteți participa la Festivitațile Carnavalului , etalandu-va propriile costume, sau veți putea vizita ceea ce nu ați reușit in ziua precedenta. Opțional: se poate vizita Verona și Padova. Program turistic Verona: Piata Bra, Arenele Romane, Casa Julietei, Piata Erbe. Program turistic Padova: Piața și Biserica San Antonio. Seara intoarcerea la hotel și servirea cinei.

ZIUA 5 ( 15.05.2008 )

Mic dejun Transfer cu autocarul la Punta Sabbioni , apoi cu vaporașul pana in Piața San Marco. Zi libera in Venezia. Opțional: excursie in Insulele Burano, Murano sau Torcelo. Seara intoarcerea la hotel și servirea cinei.

ZIUA 6 ( 16.05.2008 )

Mic dejun. Plecare spre țara. Sosirea in Arad in cursul nopții, in funcție de formalitațile vamale.

Nota:

Tariful este valabil pentru un grup de minim 40 persoane.

SERVICII INCLUSE

transport autocar Arad – Lido di Jesolo, Lido di Jesolo – Arad.

cazare 4 nopți in camera dubla + demipensiune (mic dejun + cina) in stațiunea Lido di Jesolo la Hotel de 3***.

ghid turistic.

2 șoferi.

SERVICII NEINCLUSE

intrarile la obiectivele turistice.

bilete la vaporaș Punta Sabbioni – Venezia.

excursiile opționale.

asigurarea medicala.

ANEXA II.

HARTA ITALIEI

ANEXA III.

ORGANIGRAMA AGENȚIEI DE TURISM


ANEXA IV.

ANEXA V.Politica de confidentialitatecreeaza logo.com Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate.
Toate documentele au caracter informativ cu scop educational.


Comentarii literare

ALEXANDRU LAPUSNEANUL COMENTARIUL NUVELEI
Amintiri din copilarie de Ion Creanga comentariu
Baltagul - Mihail Sadoveanu - comentariu
BASMUL POPULAR PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR - comentariu

Personaje din literatura

Baltagul – caracterizarea personajelor
Caracterizare Alexandru Lapusneanul
Caracterizarea personajelor negative din basmul
Dialogul- mijloc de caracterizare a personajelor - d-l goe, de i. l. caragiale

Tehnica si mecanica

Centru de inertie(mecanica) – Centre de masa
Reprezentarea si cotarea filetelor
Organe de masini - cuplaje mecanice, cuplaje permanente mobile elastice

Economie

Operatiunea de creditare a agentilor economici
Analiza din punct de vedere politic a companiei continental airlines
Operatiunile efectuate de institutiile de credit pe piata monetara - politica monetara – obiective, strategii, instrumente, operatiuni

Geografie

Turismul pe terra
Vulcanii Și mediul
Padurile pe terra si industrializarea lemnuluiAGROTURISMUL SI DEZVOLTAREA SOCIAL - ECONOMICA A SATULUI ROMANESC
Ecoturismul si perspectiva dezvoltarii durabile a acestuia in Romania
Judetul Botosani
DEFINIREA AGROTURISMULUI
Strategii de conservare a biodiversitatii in contextul dezvoltarii turismului durabil
Modernizare traseu turistic Pitesti – DN7 – Moraresti
Dezvoltarea turismului de week-end
Crearea unui cadru de referinta pentru dezvoltarea ecoturismului in RomaniaTermeni si conditii
Contact
Creeaza si tu